
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 30 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
POLIEVKY |
![]() Cesnaková od pána Pohlreicha.POTREBNÉ PRÍSADY 3 PL hladkej muky,4 PL masla,800ml kur.vyvar,200ml smotany,100g cesnaku + 2 struciky,soľ,biele korenie,muškátový oriešok. POSTUP PRÍPRAVY Dnes som vyskúšala.Je mňamková.Na budúce varím z dvojitej dávky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) KOMENTÁRE (21) posledné: 17.10.2013, 20:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() Talianske špagety podľa mňa.POTREBNÉ PRÍSADY pór,cherry paradajky,3 stúčiky cesnaku,olivový olej,šunková saláma (nie je nutná),bazalka (čerstva,sušená),mozzarella (tiež nemusí byť),soľ no a špagety (najlepšie su lidlovské) POSTUP PRÍPRAVY Špagety uváríme klasickým spôsobom.Po uvarení nepremývať studenou vodou,len ich premiešajte s trochou olivoveho oleja.Najlepšie sú špagety v zelenom obale z Lidla.U nás doma sú tieto špagety úplným favoritom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (15) posledné: 7.2.2013, 14:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Rýchla čínska polievočka ktorá zachutí celej rodinke.POTREBNÉ PRÍSADY Kuracie mäsko (ja dávam jedni kur.prsia),250g-300g mraz.zeleniny mala by byť čínska zmes no nám to najviac chutí so zeleninou z Lidla (vid.foto nizsie),15g sušenej huby judašové ucho (treba nechať hodinku močiť vo vode) možu byť aj šampiňony no tých treba viacej.1 mäsový bujón.pór,sójová omáčka,ryžové rezance,soľ,olivový olej. POSTUP PRÍPRAVY Kuracie mäsko nakrájame na väčšie kúsky a pokvapkame sojovkou.Nechame 5 min.ostáť.Nakrájame si pór tak akurát ani veľa ani málo:) Do hrnca dáme trochu oliv.oleja,necháme zohriať a dáme sprudka opražiť odstátu kuracinku.Keď sa mäsko stiahne pridáme nakrájaný pór,premiešame,pridáme odmočené huby,a nakoniec mraz.zeleninku.Trochu porestujeme a zalejeme vriacou vodou.Treba dať toľko vody aby polievočka nebola moc riedka.Pridáme ešte bujón a necháme povariť kým nám mäsko zmäkne.Ked je mäsko akurát dochutíme soľou.Nakoniec pridáme do polievočky ryžové rezance ale už nevaríme.Dáme rezance do hrnca a prikryjeme.Rezančeky tak do 10-15 min.zmaknu.Potom je už polievočka hotová.My si ju ešte na tanieri ľúbime posypať surovým pórom a poprípade dokoreniť.Nekoreníme ju v hrnci aby ju aj náš syn zjedol. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 25.7.2011, 17:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Moja prvá poťahovaná.PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Bála som sa toho ako čerta:) ale super ,treba sa už len zdokonalovať. Poťah z Marschmellows. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 11.4.2010, 20:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Knedľa pre malých aj veľkých maškrtníkov.POTREBNÉ PRÍSADY knedľa,,lekvár,hrudkovitý tvaroch,práš.cukor,granko,maslo na poliatie. POSTUP PRÍPRAVY Ostala nám knedľa tak som si spomenula na moje obľúbené jedlo zo školskej jedálne. Postup je úplne jednoduchý a výsledok fantastický. Knedľu zohrejeme potrieme obľúbeným lekvárom,posypeme tvarohom,práškovým cukrom,grankom a polejem roztopeným maslom.Vynikajúca dobrota. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 23.5.2010, 11:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Valašské frgále (svadobné koláče)POTREBNÉ PRÍSADY 250ml mlieka,50ml oleja,50g brav.masti,2 žľtka,citrónova kôra + trochu šťavy,500g polohrubej múky,1,5 Č.L.soli,75g cukru,1/2 čerstvého droždia.Posýpka 50g masla,100g hrubej múky,100g práš.cukru. Plnka:korenie mletý badián (nemusí byť)lekvárova,maková,tvarohová kto má akú rád. POSTUP PRÍPRAVY Uvedené prísady dáme do pekarničky na program cesto.Po vykysnutí si cesto rozdelíme na 4 časti a každú vyvaľkáme na okrúhly koláč,tak aby sme okraje nechali hrubšie,alebo potom okraje zahnite.Koláč prenesieme na vymastený plech a necháme ešte zo 20 minút pokysnúť potom potrieme plnkou.Ja som použila slivkový lekvár ktorý som si zmiešala s tochou korenia badián.Dodá koláčiku takú zvláštnu jemne pepermintovú chuť.Posypeme posýpkou.Okraje koláča potrieme bielkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C.U nás sú frgále veľmi obľúbené a najlepšie sú hruškové,ale origoš hrušková náplň sa varí zo sušených hrušiek a na to som si teda ešte nenašla čas:-) Za recept ďakujem žienkam z čekého MMB. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 13.11.2009, 14:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Moja prva pre Andrejka.PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Korpus podla Evka Š. (Zigi222) ID 86477.Plnka uplne jednoducha trasena. POSTUP PRÍPRAVY Moj prvy pokus.Myslim ze sa podaril.Nas maly oslavenec bol nadseny. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 23.4.2009, 9:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Pečené zemiaky.POTREBNÉ PRÍSADY Zemiaky,slaninka,vývar. POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky riadne vyrajbeme a ponakrajujeme.Viď.foto.Slaninu nakrájeme na malé kúsky a poukladáme do vykrojených častí zemiaku.Rúru predhrejeme a vložíme do nej zemiačky ktoré podlejeme vývarom.Pečieme kým zemiaky nezmäknú.Podávame s kyslou kapustou alebo ako prílohu k jedlu.U nás sa tieto zemiačky pečú hlavne v zime na večeru s kyslou kapustou hlavne kôli vitamínom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 12.12.2011, 20:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
![]() HUSPENINA- niekto ju miluje niekto nenávidí.POTREBNÉ PRÍSADY Brav.koleno,kože možu byť aj chvosty,nohy atd., zelenina (mrkva,petrzlen,zeler,kalerab,cibula,cesnak) vegeta,soľ,korenie,hovadzí bujón.No a nadobky do ktorých to ponalievate.(ja pouzivam prazdne kelimky z masla). POSTUP PRÍPRAVY Mäso a hlavne kože tých aj viac dáme do hrnca variť,pridáme bujón a očistíme zeleninku.Pridáme ju do hrnca,osolíme,okoreníme a ovegetujeme.Varíme kým je mäsko mäkké.Mäsko vyberieme a rozporcujeme do nachystaných kelimkov.Kože a zeleninu vyhadzujem no niekto aj to dáva do kelimku.Vývar z mäska ponalievame cez sitko do kelimkov.Pozatvárame kelimky a necháme na chladnejšom mieste vychladnúť.Vychladnuté kelimky premiestnime na noc do chladničky.Ráno je huspeninka krásne stuhnutá tak šup s ňou do bruška.Nakrájame cibuľku a pokvapkáme octom.Zajedáme pečivom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (29) posledné: 21.11.2013, 12:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Calzone od Zuzky.PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Recept je od Zuzana Z. (bloomie) ID 18307 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5456. POSTUP PRÍPRAVY Toto Calzone je fantastické.Ja som ho trochu prispôsobila na chuťové bunky mojej rodinky.K mäsku som pridala šampiňóny a kukuricu a spravila som ku tomu syrovú omáčku kedže máme radi šťavnaté jedlá.Ako prílohu som zvolila hlávkový šalát a na to šalát z čerstvého špenátu,paradajok,uhorky a červenej cibulky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 25.10.2014, 12:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 30 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |