
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 19 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() MOJE NAJLEPŠIE MEDOVNÍČKYPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kg hladka muka special, 1 ks HERA , 1 kg praskovy cukor, 1/2 kg medu , 2 kavove lyzicky soda bicarbona, 1 balicek mletej skorice, 8 - 10 celych vajec, 8 ks hrebicek roztlceny , 1 lyzica kavovinovej zmesy CARO / ina kavovina / rozpustena v 2 1/2 deci vody POSTUP PRÍPRAVY Tieto medovnicky robim uz velmi vela rokov :-) za cely ten cas som vyskusala popri nich aj rozne ine recepty ale ani jedny neboli chutovo tak dobre ako tieto. Dufam, ze budu chutit aj vam. Vsetky suroviny spracujeme vecer a na druhy den vykrajujeme obvyklym sposobom. Potrieme rozslahanym vajickom pred vlozenim do truby a hned po vytiahnuti z truby este raz. Budu krasne leskle ! Cela davka vyjde na cca 16 plechov :-) Ale stoji to za to ! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 26.11.2013, 18:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() NAJLEPŠÍ CHEESCAKEPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g maslové sušienky 110 g rozpusteného masla 600 g smotanového syra Mascarpone 500 g jemného tvarohu 300 g kryštáľoveho cukru 1 vanilkový cukor 6 vajec 400 g kyslej smotany POSTUP PRÍPRAVY Sušienky rozdrvte v mikrotenovej taske pomocou valku, alebo zomelte ,nasypte do misky a polejte rozpustenym maslom. Dajte do tortovej formy a a rukou rovnomerne postlacajte, trosku dajte na okraje. Dajte do chladnicky. Do misky vyklopte tvaroh, mascarpone krystalovy a vanilkovy cukor. Opatrne zamiesajte, pridajte po jednom vajicka a nakoniec kyslu smotanu. Vyslahajte metlickou na jemnu hmotu a nechajte cca 20 minut odpocivat. To preto, aby hmota „ vybublinkovala“, inak by sa pri peceni povrch praskal. Z chladnicky vyberte formu , vylejte naslahanu hmotu a pecte cca 70 minut pri 150 C Ja som dala na dno truby maly kastrolik s vriacou vodou, aby sa kolacik pri peceni nevysusil. Kolac sa musi v strede triast ked ho vyberate. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 67 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 14.3.2015, 12:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() POĎAKOVANIEPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Ja sa chcem poďakovať za všetky tie úžasné recepty ktoré sem neúnavne vkladáte. Väčšina z nich sú naozaj kulinárske skvosty. A to nehovorím o neuveriteľne krásnych tortách a zdobených zákuskoch. Myslim si, že na slovenskom internete neexistuje lepšia stránka na recepty. Ja využívam túto stránku vždy, keď chcem uvariť alebo upiecť niečo výnimočné alebo jednoduché.Všetko tu je. Alebo sa len pokochať obrázkami a obdivovať šikovné prsty a kreativitu našich žien. Slovenské ženy sú nielen krásne ale aj veľmi, veľmi šikovné. To isté platí aj o našich českých prateľkách, ktoré sem pridávajú nádherné veci. Kľudne sa môžme porovnávať s hocikým na svete! JA ĎAKUJEM !!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (78) posledné: 15.5.2010, 9:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() PRAVÉ BRATISLAVSKÉ ROŽKYPOTREBNÉ PRÍSADY 0,5 kg pšeničnej polohrubej múky, 0,5 kg pšeničnej hladkej múky, 40 - 80g pekárenského droždia, 10g soli, 0,15 kg cukru, 0,30 kg čerstvého masla (margarínu), asi 0,2 l plnotučného mlieka Maková plnka: 1 kg mletého maku, 0,5 kg pieskového cukru, 1 bal. vanilkového cukru, kôra z 1 citróna, 0,5 l vody Orechová plnka (pre cesto z 400g múky) 150 g mletých orechov, 100 g práškového cukru, 3 dl mlieka, 100 g mletých piškót, 2 PL rumu, 1 vanilkový cukor Na potretie cesta: minimálne 3 žĺtky POSTUP PRÍPRAVY ORIGINÁLNY RECEPT Z ROKU 1938 – Prešpurácke BAJGLE. „Bajgle sú malé alebo obrovské makové a orechové rožky s ligotavým povrchom ktoré sú schopne byť tak dlho čerstvé, že vydržia aj cestu šíkom do Ameriky. Také vie upiecť v Prešporku len pán Wendler.“ Bratislavské rožky musia mať svoju chuť, to znamená krehké cesto a vyvážený pomer cesta a plnky, svoj tvar, pričom sa musia líšiť orechové od makových, a Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 68 návštěvníkov) KOMENTÁRE (29) posledné: 18.12.2018, 10:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Výborne orechové rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY 3 bielky, 21 dkg práškový cukor, 15 dkg mleté orechy, 1 malá lyžička hrubej múky, nasekane orechy. POSTUP PRÍPRAVY Bielky a cukor trosku zohrejeme , pridame orechy, znovu zohrejeme, pridame lyzicku muky. Najlepsie na hlbsom ohnuvzdornom tanieri. Malou lyzickou berieme kusky hmoty a obalujeme v nasekanych orechoch. Formujeme do rozkov a ukladame na vymasteny a mukou vysypany plech./ peciaci papier/. Pecieme na mienom ohni, vnutro sa musi byt " natahovat". Konce omacame v cokolade. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
![]() MojitoPOTREBNÉ PRÍSADY Bacardi Superior, limetka, cerstva mata, hnedy trstinovy cukor, soda, kocky ladu POSTUP PRÍPRAVY Tento slavny kubansky coctail vas zarucene rozpali aj v mrazivej zime. :-) Ja Bacardi milujem a ked pijem, tak ho pijem s coca - colou. Ale mojito je No.1 Na dno vysokeho pohara dame malu lyzicku cukru, celu limetku pokrajanu na stvrtky a asi 10 listkov maty a jemne " drtime". Ide o to aby sa spojili chute limet s matou ale opatrne aby sme matu nerozsekali. Ja drtim ruckou od varechy.Pozor na cukor. Mozeme pouzit aj biely ale musi sa nam uplne rozpustit v pohari aby nam mojito " neskripalo medzi zubami. " Mozete si cukor uvarit v troske vody a vychladeny naliat do pohara. Dolejeme cca 6 cl rumu, nasypeme kocky ladu a doplnime sodou alebo mineralkou. MUSI BYT: LIMET A MATA ! Nie citrony :-) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 7.11.2021, 19:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
![]() Karamelový likérPOTREBNÉ PRÍSADY 2 sladene kondenzovane mlieka Salko, 1/2 litra tuzemskeho rumu. POSTUP PRÍPRAVY Tento jednoduchy a velmi dobry liker zvladne kazda. Aj " vypit " lebo je fakt skvely. 2 Salka dame varit priblizne na 3 hodiny. Musia byt cele ponorene vo vode a ked sa voda odpari, dolievame. Po vychladnuti dobre vymiesame s rumom. Ked mame radsej hustejsi , pridame rumu menej. Takze lejeme, mixujeme a skusame.:-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 22.12.2013, 21:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Fantastická Vianočná orechová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO : 35 dkg orechov, 35 dkg práškového cukru, 8 vajec, šťava a kôra z jedného citróna, 2 lyžice jemných žemlových omrvín. PLNKA: 15 dkg mletých orechov, 1 dcl mlieka, 15 dkg práškového cukru, 10 dkg masla, 1 vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Túto tortu milujeme a ja ju robim kazdy rok na Vianoce. Ked ju ochutnate, urcite ju budete robit aj vy a nielen na Vianoce. V mise vymiešame zltky s praskovym cukrom. Mali by sme miesat priblizne pol hodiny ale s rucnym slahacom je to skor. Ze je to dobre vymiesane zistite, ked sa vam budu robit " šlahúne " to su take dlhe , tenke pruzky , ktore sa vytvaraju na povrchu hmoty. :-) Primiesame stavu z jedneho citrona a nastruhanu koru.Pridame pomlete orechy, preosiate zemlove omrviny a tuhy sneh z bielkov.Pecieme v dobre vymastenej a struhankou vysypanej tortovej forme na miernom ohni dostatocne dlho. Tato torta je vo vnutri vlhka takze ked ju skusime v strede napichnut spajdlou stale na nej nieco bude.Skratka ked je upecena je dostatocne pevna.:-) Vychladnuty korpus v strede prerezieme a naplnime plnkou. Je dobre ju dat na nejaky cas do mrazaku, pretoze sa s nou pracuje pomerne tazko, ked nie sme dostatocne zrucne moze sa nam vrchna cast korpusu rozpadnut.Ale to vobec nevadi, pretoze vsetko co sa rozpadne jednoducho date na plnku a znovu natriete kremom, takze vysledok bude ok. PLNKA: pomlete orechy obarime vriacim mliekom, pridame vanilkovy cukor, maslo a miesame, kym nie je plnka biela. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 7.12.2012, 23:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Vynikajúce vanilkové rohlíkyPOTREBNÉ PRÍSADY 35 dkg hladká múka špecial, 1 celá Hera, 7 dkg práškový cukor, 7 dkg mleté orechy, 1 žľtok, 1 vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín spracujeme cesto , dáme do mikroténového sáčku do chladničky. Robiť ho môžete keď troška stuhne, alebo keď máte čas. Kľudne aj o pár dní. Cesto vyberieme, rozrežeme na polovicu, druhú dáme spať do chladničky. Prvú rozváľame rukou na dlhý šulec, nakrájame na 2 cm / podla toho ake velke rozky chceme/, tvarujeme do rohlíčkov a ukladáme na vymastený plech. Pečieme vo vyhriate trúbe na strednom ohni. Pozor aby nezhoreli! Po vybratí z trúby jemne špachtličkou oddelíme od plechu a ešte teplé obaľujeme v zmesi práškového cukru a vanilkového cukru. Sú veľmi krehké, ale vynikajúce a zatiaľ zo všetkých najchutnejšie aké som kedy robila. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 409 návštěvníkov) KOMENTÁRE (183) posledné: 1.12.2019, 14:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Najlepšia biela poleva na zdobenie medovníkov a vianočného pečivaPOTREBNÉ PRÍSADY 15 dkg práškový cukor, 1 bielok, 2 - 3 polievkové lyžice zemiakovej škrobovej múčky. POSTUP PRÍPRAVY NEPOZNAM LEPSIU POLEVU NA ZDOBENIE. Perfektne sa s nou robi a vobec neodpadava. Mozete ju prifarbovat podla potreby cukrarskymi farbivami. Dobre vymiesame , naplnime mikrotenovy sacok, urobime na konci malu dierku a zdobime. Pozor na male krystaliky cukru, mozu upchavat otvor kornutka.Preto musi byt poleva kvalitne vymiesana. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 112 návštěvníkov) KOMENTÁRE (30) posledné: 28.11.2016, 18:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 19 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |