. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Denisa K. (zurka) ID 23860
.
mimibazar.sk/zurka
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.10.2007
Naposledy: 28.5.2016 6:54
Aktualizácia: 22.12.2011 16:32
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 642
RODINNÉ FOTOGRAFIE 3
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 32
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 32 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4 ďalšie >>

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Focaccia - cesnaková



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, kocka droždia, 400 ml teplej vody, 80 ml olivového oleja, 4 - 5 strúčikov cesnaku, 1 lyžička soli, 1 lyžička rasce (nedrvenej)

POSTUP PRÍPRAVY

Droždie rozdrobíme v miske s teplou vodou, postupne prisýpame múku, soľ, rascu, pridáme olivový olej, pretlačený cesnak a miešame, kým nevypracujeme cesto. Ja som podľa potreby ešte trochu prisypala múky. Krásne hladké cesto prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a urobíme dva bochníky, ktoré šupneme na plech s papierom na pečenie. Potrieme olivovým olejom, prstom urobíme jamky, olej cez jamky vsiakne do cesta, a posypeme rascou. Vložíme do horúcej rúry, rozpálenej na maximum, a pečieme asi 10 - 15 minút. Upečený chlebík potrieme olivovým olejom a necháme trochu vychladnúť. Pôvodný recept mám z knihy, bez cesnaku, ale som si ho trochu upravila, tento chlebík sa podáva s olivovým olejom, do ktorého sa focaccia namáča a zajedá olivami, syrom, prípadne potretá maslom. Ja ho napríklad podávam ako prílohu k cesnakovej polievke, alebo aj k pečenému mäsu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 5.11.2013, 18:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zapekaný karfiol



POTREBNÉ PRÍSADY

Karfiol uvarený na ružičky, saláma (akákoľvek - diétna, šunková), tvrdý syr - Eidam - takých 15 dkg, 1 cibuľa, 2 vajcia, 1 pochúťková smotana, obyčajné maslo, trochu oleja (aj do zmesi, aj na vymazanie zapekacej misy), pažítka, petržlenová vňať, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Vo väčšej mise uvarený karfiol roztlačíme vidličkou, pridáme salámu a cibuľu pokrajanú na drobné kocky, pridáme asi lyžičku oleja a premiešame, potom šup dve vajcia, smotanu, trochu posolíme, prisypeme petržlenovú vňať a pažítku a nakoniec nahrubo nastrúhaný syr 3/4 alebo 2/3 :-) (zvyšok si necháme na posypanie), premiešame. Celú zmes dáme do vymastenej zapekacej misy, posypeme zvyšným nastrúhaným syrom a polejeme rozpusteným maslom (asi 2-3 lyžice), prikryjeme alobalom a dáme piecť, odhadom 30 - 40 minút a potom odkryté zapečieme aj z vrchu. Podávame so zeleninovým šalátom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 22.11.2014, 18:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Hokaido placky



POTREBNÉ PRÍSADY

Tekvica - Hokaido, a to vydlabaná časť z tekvice, komplet vnútro, jedine jadierka povyberáme, 2 vajcia, rasca - celá, soľ, 4-5 strúčikov cesnaku, 1 cibuľa, hrubá múka

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept je obdobný ako na haruľu, akurát namiesto zemiakov ide tekvica - oranžová. Môj prvotný nápad - pokus nastal, keď sme synovi do školy pripravovali Halloween-sku tekvicu, ostalo mi vydlabané vnútro a nevedela som, čo s tým, tak som s odstupom času 24 hodín, keďže som nechcela variť polievku, použila tekvicový zvyšok na tieto placky. Nech sa páči: Postup - vydlabané vnútro tekvice, a to komplet, len bez jadierok, my sme dlabali tekvicu lyžicou, takže to bolo také ako na rezance, menšie kusy, to som nechala v mise, také väčšie kusy som ešte dostrúhala, aby neboli také veľké kusy. Šup s tým do misy a pridať 2 vajcia, rascu, kto chce, môže majoránku, prelisovaný cesnak, cibuľu pokrájanú na jemno, soľ (osolíme trochu viac ako pri zemiakových plackách, nakoľko tekvica je sladšia). Nakoniec pridáme hrubú múku, kto ako chce, hustejšie, redšie cesto. Napokon vyprážame na horúcom oleji, vypražené placky ukladáme na servítku, aby sme ich zbavili prebytočného tuku. Tieto placky sú také jemnejšie ako zemiakové, až sa rozpadajú v rukách, chutné sú aj za studena. Ak má niekto cuketku doma navyše, môže tiež pristrúhať. Dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Párance



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie cestovín špecle (majú v Lidli - Egg spätzle), 4-5 zemiakov, 1 kocka masla, olej, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Na začiatku si dáme variť vodu na špecle. Keď sa voda varí, neošúpané zemiaky umyjeme a pokrájame na hrubšie štvrťky, ktoré dáme do kuchty, kde sme dali asi tak 1,5 lyžice oleja + pol lyžičky vody, soľ ,premiešame, kuchtu zavrieme a dáme na plyn, zapneme. (naozaj stačí len toľko oleja a toľko vody, zemiaky vodu aj pustia, treba zachovať toto množstvo oleja a vody, pretože tie zemiaky "nachytajú" chuť pečených zemiakov, resp. zemiakov v šupke). Akonáhe začne kuchta vypúšťať paru, stopneme tak 4-5 minút a vypneme plyn a necháme, kým sa kuchta odtlakuje. Medzitým voda vrie, tak do nej šupneme tie špecle z Lidla, uvaríme tak do polomäkka, vypneme, necháme dôjsť a keď sú už mäkké, scedíme, neprelievame studenou vodou, trochu olejom a maslom premastíme, pričom maslo si rozpustíme, ešte ho budeme potrebovať na zaliatie zemiakov aj so špeclami. Keď kuchta odtlakuje, otvoríme, zemiaky premiešame (tá kuchta ich dokáže tak chuťovo pripraviť ako pečené zemiaky), roztlačíme vidličkou aj so šupou. Teraz si zoberieme sklenú misu, alebo akúkoľvek misu väčšiu, do ktorej dáme časť uvarených špeclov, na ne časť pretlačených zemiakov, osolíme, prelejeme maslom a premiešame, potom zas špecle, zemiaky, osolíme a prelejeme maslom, premiešame, dosť ťažko sa to mieša, je to také hutnejšie, ale ja ešte pridám tak pol lyžice oleja, aby sa to lepšie miešalo, to maslo samo osebe dosť spojí tie zemiaky aj so špeclami. Toto jedlo je veľmi sýte, moja dcéra ho má strašne rada.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zdravý tatarák



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 4 porcie: 2 lyžice postrúhanej mrkvy, 2 lyžice postrúhaného zeleru, 4 lyžice pomletých vlašských orechov, 4 lyžice postrúhaného syra (syr typu Eidam, ale taký syr, ktorý sa rozteká, teda je mäkký, nie typy eidamu z tých lacnejších, mne sa už stalo, že muž kúpil taký syr, a celý tatarák sa mi nevydaril ), 4 strúčiky cesnaku, polovicu cibule, 1 lyžica sójovej omáčky, 1 lyžica worcesterskej omáčky, 1 lyžica horčice, 1 lyžička olivového oleja, 1 lyžica kečupu (ostrý, nemusí byť), mleté čierne korenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Postrúhanú zeleninu, syr a orechy zmiešame, pridáme roztlačený cesnak a nadrobno pokrájanú cibuľu.
Primiešame sójovú a worcesterskú omáčku, horčicu, olivový olej a zmes dochutíme ostrým kečupom (nemusí byť ostrý), soľou a mletým čiernym korením. Najlepší je, keď sa nechá odstáť minimálne polhodinu. Tomuto tataráku treba prísť na chuť, kto má rád zeleninu tak všeobecne, aj keď nie je vegetarián, odporúčam. Natierame na opečené chlebíky (zdravšie sú z toustovača, ale mne viac chutia tie nezdravo pripravené hrianky, klasika na oleji opečené, niečo zachránia servítky :-), opečené chlebíky, kto má rád cesnak, môže ešte potrieť cesnakom a na to natrieť tatarákovú zmes. Kečup nemusí byť ostrý, ochutí si každý, ako má rád.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) posledné: 8.4.2012, 16:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohová sypaná štrúdla



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 3 poháre polohrubej múky, 1 pohár kryštálový cukor, 1/2 balíčka kypracieho prášku. Plnka: 75 dkg - 1 kg tvaroh, 3 vajcia, 1 pohár práškového cukru, hrozienka, šťava aj citrónová kôra z jedného citróna, 1 vanilkový a 1 škoricový cukor - suroviny na plnku vymiešať a pridať 2 dcl mlieka. Navrch - 1/2 hery, 1/2 masla

POSTUP PRÍPRAVY

Postup: Cesto rozdeliť na polovicu. Väčšiu časť rozsypať na dobre vymastený plech. Na cesto poukladať na drobno nakrájanú heru (1/2). Potom na to vyliať plnku. Na plnku nasypať druhú polovicu cesta. Nakoniec navrh poukladať plátky masla. Piecť takých 30-45 minút, treba pozerať, ak je vrch tmavší, hnedý, už je upečený.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 3.5.2015, 18:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Brokolicové fašírky



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g brokolice, 250 g syr Niva, 1 vajce, 1,5 - 2 dcl mlieka, 2 staršie rožky, 2 - 3 strúčiky cesnaku (nemusí byť), strúhanka,

POSTUP PRÍPRAVY

Brokolicu uvaríme do mäkka, scedíme, vložíme do misy a necháme vychladnúť, potom roztlačíme vidličkou. K brokolici nastrúhame nivu, vyklepneme vajce, roztlačený cesnak a nakoniec šupneme 2 rožky namočené v mlieku (vytlačené), masu premiešame. Soliť ani koreniť netreba, aby vynikli chute. Ak je masa redšia, prisypeme strúhanku, ale nie veľa, len tak aby sa dali tvarovať fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a vyprážame. Podávame so zemiakmi, popr. ja som fašírky podávala ku špenátu a zemiakom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 6.6.2011, 1:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Špagetini s oravskou slaninou



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie špagiet, oravská slanina, ale môže byť aj suchá saláma (tak cca 150-200 g), 2-3 väčšie cibule, paradajkový pretlak alebo paradajkové pyré, 2 lyžice kečupu najlepšie detský, popr. sladký, 2-3 strúčiky cesnaku (ale cesnak nemusí byť), soľ, čierne korenie, olej.

POSTUP PRÍPRAVY

Na troche oleja orestneme na kocky nakrájanú oravskú slaninu, cibuľu, osmahneme tak do sklovita, potom prilejeme paradajkové pyré (ak nedáte pyré, ale chcete dať pretlak, tak toho pretlaku tak 150 g balenie), osolíme, okoreníme, necháme zovrieť, pridáme 2 lyžice kečupu a pretlačený cesnak, premiešame, tak 5 minút ešte necháme povariť, odstavíme. Medzitým si uvaríme špagety, ktoré potom zmiešame s touto paradajkovou masou. Na záver už len dosoliť, popr. dokoreniť, ale ja dávam korenie len tak mierne, kvôli deťom. Tieto cestoviny sú výborné, jednoduché a u mojich detí veľmi obľúbené, cibuľa im dáva výbornú chuť, namiesto oravskej slaniny môžete dať napr. údené mäso. Ak budú cestoviny veľmi suché, pokvapkáme trochu olivovým olejom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 17.5.2011, 22:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Višňovo-tvarohový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

1 lístkové cesto, 150 g ovsených vločiek, 500 g tvarohu, 2 balíčky škoricového cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, slivkový lekvár - švestkové povidla, višne/slivky Na posýpku: 125 g masla, 150 g hladkej múky, 150 g práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto natiahneme na plech, potrieme slivkovým lekvárom a posypeme ovsenými vločkami. Do tvarohu vmiešame vanilínový cukor a rozdrobíme rovnomerne na ovsené vločky. Poukladáme višne (ja na tento koláč dávam zavárané višne - kupujem v Lidli, sú odkôstkované), posypeme škoricovým cukrom a na záver posýpkou. Pečieme vo vyhriatej rúre približne 35 minút. U nás je veľmi obľúbený.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (17) posledné: 31.5.2013, 18:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

TOFU - nielen pre vegetariánov



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie tofu 160 g, 1 strednú cibuľu, olej na opekanie Na marinádu: 2 lyžice oleja, 2 lyžice vody, 1 lyžicu plnotučnej horčice, 1 lyžicu sójovej omáčky, 1 lyžičku vegety, 1 lyžičku sušeného majoránu, 1 lyžičku mletej červenej papriky, 1 lyžičku rasce, štipku korenia karí (podľa chuti) - ja som dala namiesto karí štipku korenia čínska kuchyňa jemná (má skvelú chuť, obsahuje aj karí)

POSTUP PRÍPRAVY

1/ Pripravíme marinádu: V hlbšej miske vymiešame vodu, olej, horčicu a sójovú omáčku. Ochutíme vegetou, majoránom, mletou paprikou, rascou a korením karí.
2/ Tofu pokrájame na menšie kocky a zalejeme marinádou. Aspoň 30 minút necháme marinovať v chlade.
3/ V hrnci osmažíme na oleji cibuľu do zlatohneda. Pridáme tofu, premiešame a dusíme prikryté asi 15 minút. Podávame so zemiakovým pyré, ktoré ozdobíme opraženou cibuľou a čerstvou pažítkou.
Odporúčam robiť z dvojnásobnej dávky, hlavne tofu, tých 160 g je tak pre dvoch, a neskutočne rýchlo mizne toto jedlo. Recept mám z Dobrého jedla.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 11.8.2014, 15:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 32 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu