. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Eva J. (EBJ) ID 142116
.
Oblasť: Dunajská Streda
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 9.3.2010
Naposledy: 5.2.2017 13:35
Aktualizácia: 12.9.2010 18:24
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 5
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 8
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)

DOMÁCE PEKÁRNE

PŠENIČNO-RAŽNÉ ROLKY



POTREBNÉ PRÍSADY

260 ml vody, 4 PL olivového oleja, 2kl soli, 1kl cukru, 100 g ražno-pšeničnej múky, 100 g polohrubej múky, 2kl sušeného droždia, ľanové semienka, slnečnicové semienka

POSTUP PRÍPRAVY

Hľadala som využitie pre ražno-pšeničnú múku a inšpirovala som sa receptom http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=42070 . Do misky som dala sypké prísady, urobila priehlbinu, do ktorej prišli tekuté prísady a nechala som vzísť kvások. Všetko som zamiešala a cesto bolo dosť riedke. Niekde som čítala, že cesto z ražnej múky má byť redšie, ale nemá tiecť, tak som ešte pridala z oboch múk, kým som nebola spokojná. Nechala som vykysnúť.\r\nPotom som cesto rozdelila na 4 bochníčky, vyvaľkala na kruh, nie príliš natenko. Kruhy som rozdelila len na polovice a zarolovala. Nechala som 20min podkysnúť, potom potrela olejom a posypala sezamom. Piekla som na 190 stupňov 25 min. Striedka sa mi ešte zdala "mokrá", aj keď chuťovo boli rolky super. Ešte som pár minút dopekala.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Rychle jedlo z pekacika


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, kuracie maso, olej, maslo, koreniny, sampinony, cibula, kusok syra

POSTUP PRÍPRAVY

Receptov na zemiaky a masko v jednom pekaciku je tu urcite vela, ale ja som si cosi pomenila a pridala este finalnu fazu. Takze: v miske si pripravime olej, roztlaceny cesnak a korenie, co nam pasuje ku kuraciemu masu. Ja som dala asi 1 dl oleja, 3 struciky cesnaku, sol, trochu korenia, styri male stipky susenej bazalky a trosku menej suseneho tymianu. Ocistene zemiaky nakrajane na platky v miske zmiesame s polovicou ochuteneho oleja. Ja som si na dno pekacika dala par platkov masla, aby vznikla stava a zemiacky boli maslove. Potom ulozime zemiaky - mnozstvo podla clenov rodiny. Na to dame kolieska cibule a platky sampinonov. Ja som pouzila z konzervy. Masko nakrajame na sliziky a zmiesame s druhou polovicou ochuteneho oleja. Ulozime na vrch. Zakryjeme a pecieme na 200 stupnoch 40 min. Pekac vyberieme a ruru prestavime na gril. Na vrch som nastruhala trosku syra, ale fakt len trosku, nechcela som mat syrovu krustu, len jemnu prichut. A dala som este par hobliniek masla. Dáme pod gril a ked sa masko zafarbi, mame hotovo. Zemiaky boli naozaj paradne, maslove, rozplyvali sa na jazyku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Briošky - raňajkové sladké pečivo



POTREBNÉ PRÍSADY

575 g hladkej múky, 80 ml mlieka, 4 vajcia, 200 g masla, 2 kl soli, 70 g cukru, 30 g droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept mám len so surovinami, bez postupu, takže som sa s tým musela nejako popasovať. Svoje postupy nefotím, lebo sa bojím, že sa mi niečo dobabre a pri brioškách sa to pokašľalo viac, než dosť. Ale nevzdala som sa a chyby napravila, preto to tu chcem napísať pre také začiatočníčky, ako som ja, že netreba hneď vyhadzovať cesto do koša a začínať odznovu.
1. najprv si urobíme kvások z mlieka a droždia. Samozrejme, patrí tam aj lyžička cukru, na ktorú som zabudla a po 15 min kvások nikde. Náprava: do mlieka s droždím som zamiešala cukor a dala to celé v malom hrnci na sporák ohriať. Prstom som skúsila, aby to bolo naozaj len mierne zohriate, vlažné, lebo priveľa tepla tiež škodí. Po ďalších 15 min bol na svete nádherný kvások :)
2. medzitým si pripravíme do misky sypké zložky - múku (mala som hladkej len asi 3/4 potrebného množstva, dosypala som polohrubou), cukor som dala práškový, preosiala som ho cez sitko, soľ. Namiesto masla som dala Palmarin, ten som si rozpustila v hrnci. Takže k sypkým zložkám vylejeme kvások a rozpustené maslo alebo margarín.
3. a na vajcia som zabudla. Miesila som, miesila, strašne tuhé cesto. Pomyslela som si, že hádam bolo málo mlieka, tak som pridala asi za lyžicu a nejak som to už domiesila. Až potom mi napadlo, že vajcia tam mali ísť. Takže som vytiahla hnetacie metly a mixérom som sa to tam snažila zapracovať. No, vznikla mazľavá guľa, žiadne lesklé, pružné cesto. Ale nevzdala som sa! Dala som cesto aj tak kysnúť do rúry predhriatej na 50 stupňov (samozrejme, teraz už bola vypnutá). Asi po 15 minútach, keď trošku popracovalo, opäť som vzala hnetacie metly a mixérom premiesila (rukami to fakt nešlo, to by sa naozaj dalo vyhodiť, boli tam hrudky toho pôvodného tvrdého cesta, no des, ale mixér pomohol). A tradááááá - vzniklo pekné cesto :)
4. takže cesto dáme na 30 min vykysnúť na teplé miesto. Potom z neho formujeme briošky. Niekto dáva do vymastených okrúhlych formičiek, ja som som si dala na plech papier na pečenie a ukladala som naň briošky. Potom pečivo prikryjeme utierkou a necháme ešte v teple podkysnúť, ja som nechala zase 30 min. Potom som ich potrela vajcom s kvapkou mlieka a dala piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a po 20 minútach som skontrolovala špajdľou, či sú prepečené. Nechala som ešte pár minút, aby chytili farbu. Boli výbornéééé.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 14.9.2010, 19:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PREDJEDLÁ

Ciabatta - talianske pečivo


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

polotovar - múka na ciabattu, voda, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Skúšala som ciabattu z polotovaru a vydarila sa. Jediný problém je, že v postupe na obale nie je spomenutý olej, ale keď som si vrecúško obzrela poriadne, bolo tam na vrchu pod názvom "stačí doplniť vodu a olej". Ja som ich vtedy už mala v rúre, takže... ale zrejme trochu olivového oleja do ciabatty patrí. Napriek tomu boli aj tie moje chutné, spravila som také bochníčky, ktoré som krájala ako sendvič a spravila z nich obložené chlebíčky. Mám aj iný recept na ciabattu, keď vyskúšam, porovnám a napíšem.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Sýty rajčinový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

rajčiny, mäkká saláma, cibuľa, vajcia natvrdo, šalátová uhorka, cestoviny, majonéza, ocot, korenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Základom tohto šalátu sú rajčiny, čiže majú byť v presile oproti ďalším surovinám. Ja ich krájam na mesiačiky a tie ešte prekrojím na polovicu, proste kúsky ľahko konzumovateľné. Ďalšie suroviny nakrájame tiež na primeranú veľkosť. Pokvapkáme jemne octom, osolíme, okoreníme a dochutíme majonézou. naposledy som použila len tatársku omáčku, potom už netreba ocot, soľ, ani korenie. Tá ružová šťava, čo vznikne z rajčín a majonézy nevyzerá síce lákavo, ale chutí božsky ,) Kto chce, môže si pridať aj uvarené cestoviny, tak to má rada napríklad moja mamka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.8.2010, 9:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Iný zemiakový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

uvarené alebo pečené zemiaky, cibuľa, vajcia na tvrdo, klobása alebo saláma (komu čo chutí), tatárska omáčka, trochu soli

POSTUP PRÍPRAVY

Tento šalát robievam, keď mi zostanú pečené zemiaky alebo varené v šupke. Zemiaky si nakrájam na kocky, jemne osolím, nakrájam ďalšie suroviny, premiešam a dochutím tatárskou omáčkou. Dá sa konzumovať okamžite, alebo sa môže dať vychladiť do chladničky. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

JEDNODUCHÉ SMOTANOVÉ ZEMIAKY



POTREBNÉ PRÍSADY

Môj drahý zbožňuje zemiaky plnené smotanou, ale vždy som mala popálené prsty, náplň mi často vytekala.. tak som si to zjednodušila. Potrebujeme zemiaky, kyslú smotanu, tvrdý syr, soľ, mletú rascu, trošku masla, trošku slaninky (ospravedlňujem sa tým úplne bezmäsitým stravníkom, ale nevedela som, kam recept zaradiť).

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky uvaríme v šupke, potom ich necháme vychladnúť. Jenskú misu vymažeme trošku maslom a krájame do nej ošúpané zemiaky - ja som mala také menšie, dávala som na štvrťky. Potom si v mise zmiešame kyslú smotanu (množstvo odhadnete podľa množstva zemiakov), na menšie a tenšie kúsky nakrájanú slaninku a nastrúhaný syr (dávala som jemne strúhaný), osolíme a dáme trochu mletej rasce. Vlejeme na zemiaky a vareškou premiešame, aby sa zemiaky obalili v smotane. Vrch zasypeme nahrubo nakrájaným syrom a dáme zapiecť. Drahý sa na zmenu postupu nesťažoval :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 19.3.2010, 16:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

KURACIA CIGÁNSKA PODĽA MŇA



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia, žemle, biele korenie, olej, korenie kura gril, cibuľa, horčica - varím takmer každý deň a keď som hľadala tip na nenáročné jedlo, môj drahý zahlásil, že si spravíme cigánsku... nijaký recept som nenašla, tak som si vymyslela vlastný

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia nakrájame na tenšie rezne. Do misy dáme olej, biele korenie a korenie kura gril. Do zmesi ponoríme rezne a odložíme do chladničky. Ja som pre krátkosť času marinovala len 20 minút. Potom som si do panvice s hrubým dnom naliala pár lyžíc oleja z marinády - tým, že sú v tom koreniny, to trochu "horí", ale presne to som chcela - vytvoriť takzvaný "kouřový" efekt - takú dymovú chuť. Čiže opečieme prsia, aj cibuľku nakrájanú na kolieska. Potom nasleduje klasika - nakrojenú žemľu potrieme horčicou, vložíme rezeň a cibuľu. Ja som rezne opiekla večer, žemľovú časť som robila ráno a v práci som si dala celú žemľu na minútku do mikrovlnky - bola krásne mäkká a celé to chutilo výborne. Dobrú chuť aj vám.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.3.2010, 14:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu