končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 954 (zobrazuje sa 951-954) | << predošlé 1,.,91, 92, 93, 94, 95, 96 |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Halloweenske strigie prstyPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g hladkej múky 200 g mletých lúpaných mandlí 150 g masla\\\\r\\\\n 125 g práškového cukru ( podla chuti samozrejme) 2 vajíčka celé mandle lúpané aj nelúpané na “nechty” POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny okrem celých mandlí dáme do misy a spracujeme na cesto. Uložíme na chvíľu do chladničky. Z cesta si zoberieme guličku a urobíme rolku, uložíme na papier na pečenie. A teraz sa z nej snažíme vytvarovať prst :) Nožom urobíme zárezy a celú mandľu dáme ako necht. Radšej robte trocha tenšie prsty, lebo pri pečení sa trocha zväčšia, tak aby to neboli tučné prsty :D Pečieme pri 180°C 12 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. Toto je inak na dosť veľa prstov, ak to chcete iba vyskúšať, tak robte z polovičnej dávky. Na “krv” si do mini hrnca dáme 4 lyžice teplej vody, pridáme 1 lyžicu želatínového prášku Dr. Oetker a trocha červeného gélového farbiva. Pri veľmi miernom ohni zohrejeme, kým nie je tekuté a rýchlo ozdobujeme prsty. Môžete tú mandľu aj odlúpnuť z nechta a potrieť želatínou a naspäť nalepiť mandľu, bude držať super.Jednoduchší postup na krv je ten, ze namiesto farbiva použijeme lekvár s červeného ovocia - jahodový, ríbezľový ...Dobrúú chuť :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Jana P. (Janne´s bakery) ID 60346 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 29.12.2014, 14:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Keks z ovsených vločiekPOTREBNÉ PRÍSADY 360g hladkej múky 240g ovsených vločiek 160g práškového cukru 240g tuku(Hera) 1 lyžičku kypriaceho prášku 2 vajcia štipka soli 2 vaniklové cukry na potretie vajce alebo mlieko POSTUP PRÍPRAVY Vločky posekáme alebo pomelieme na mlynčeku. Do múky poskáme tuk, pridáme cukor vločky PDP a vajcia Cesto dobre vymiesíme rozvaľkáme a povykrajujeme keksy ktoré poukladáme na plech potrieme vajcom alebo mliekom a upečieme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Bezvaječné a Bezlaktózové Medovníčky ®POTREBNÉ PRÍSADY 160 g múky, 55 g práškového cukru, 85 g medu, 50 g rastlinného tuku, 1 čl sódy bikarbóny, 1 čl mletej škorice, 1/3 čl mletých klinčekov, kôra zo 1/4 citróna, bezlepková a 100% antialergická poleva POSTUP PRÍPRAVY Cukor rozmiešaj s tukom. K múke pridaj zvyšné, iba suché suroviny a dôkladne všetko spolu premiešaj. Potom spoj cukrovú a múčnu zmes a dôkladne premiešaj. Až teraz pridaj med a vareškou, alebo kuchynským hnietačom zhnieť do cesta. Pracuj rýchlo, aby sa z cesta nestala lepkavá masa. Cesto prelož na dosku a zmies do homogénnej masy. Vlož ho do kuchynskej fólie a vlož do chladničky minimálne na hodinku stuhnúť; najlepšie cez noc. Ak cesto nezahrievaš rukami príliš dlho, pracuje sa s ním veľmi ľahko.Po stuhnutí z cesta odkroj kúsok a len tento rozváľaj na hrúbku 5 mm. Zvyšok cesta vlož do späť do chladu, inak sa bude cesto pri práci nepríjemne lepiť. Formičkami z neho vykroj koláčiky a ulož ich na papierom na pečenie vyložený plech na pečenie. Koláčiky na plech ukladaj s odstupom, lebo pri pečení podrastú. Zvyšky zmies a proces opakuj až do spotrebovania všetkého cesta.Ak chceš mať medovníčky pekne lesklé, zmiešaj v miske 2 PL mandľového (lieskového, sojového, ryžového mlieka - nie kravského) mlieka a 1 PL javorového sirupu (alebo sirupu Agave, či bazového) a medovníčky touto zmesou potri. Zmes je určená pre potieranie pečiva u ľudí, citlivých na laktózu a vajcia. Rúru predhrej na 180°C. Medovníčky peč 10-12 minút, alebo až kým kraje pekne zhnednú. Po upečení ich prelož na mriežku a nechaj vychladnúť. Po vychladnutí ich ozdob bezvaječnou glazúrou. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (Zush) ID 145478 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Bezlepkové POVVI Medovníčky ®POTREBNÉ PRÍSADY Na cca.100 kusov: 200 g pohánková (bezlepková) múka, 100 g práš.cukru, 70 g ryžovej múky, 65 g medu, 1 vajce, 1 čl sódy bikarbóny, 1 čl mletej škorice, 1/3 čl mletých klinčekov, 1 čl strúhanej chem.neošetrenej, citrónovej kôry, 50 g rastlinný tuk, Poleva: 1 čl Orgran bezlepková náhražka vajec, 30g + 4 čl vody, 150 g práš.cukru POSTUP PRÍPRAVY Je to môj vlastný recept a medovníčky sú úžasné! Najprv spolu zmiešaj všetky suché suroviny, ale dbaj, nech sú múky aj cukor preosiate. Následne rukami pomrv - doslova "rozpráš" tuk v suchých surovinách (viď foto u mňa na blogu). Až teraz pridaj med a vajce a všetko spolu zhnieť v kuch.robote hákom ako chlebové cesto. Pracuj rýchlo, aby sa cesto nezmenilo na neovládateľnú, lepkavú masu. Potom všetko prelož na pomúčenú dosku a zmies lopatkami na misy do homogénneho cesta. Keď je cesto hotové, vlož ho do chladničky na noc odpočinúť (alebo na min.4 hodiny). Rúru predhrej 180°C. Odober z cesta asi 1/3 a na pomúčenej doske ju rozváľaj na 5 mm hrúbku (nie tenšie, inak budú medovníky tvrdé). Formičkami z cesta povykrajuj medovníčky a ulož ich na papierom, alebo fóliou na pečenie vyložený plech. Potri ich rozšľahnutým vajcom a peč ich vo vyhriatej rúre počas 8-9 minút (závisí od rúry, preto ich počas pečenia stráž). Mne sa niekedy upiekli už za 8 minút, inokedy to bolo naozaj dlhšie. Po upečení ich z rúry vyber a ihneď ich prelož vychladnúť na mriežku. Nezdob ich v ten istý deň, aby sa ti glazúra z medovníčkov neskĺzla. Najlepšie je nechať ich postáť do druhého dňa a až potom ich zdobiť. Na glazúru vyšľahaj 1 čl Orgranu, 30 g a 4 čl vody a preosiaty, práš.cukor, naplň glazúrou cukrárske vrecko so želanou špičkou a môžeš zdobiť. Osobne ich po zdobení aspoň 1,5 dňa nechávam na vzduchu a až potom odkladám. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (Zush) ID 145478 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 26.11.2018, 13:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 954 (zobrazuje sa 951-954) | << predošlé 1,.,91, 92, 93, 94, 95, 96 |