končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 159 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,16 ďalšie >> |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Spenatovy zavin s fetou a cerstvy salat s ciceromPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Zavin: listkove cesto, spenat, feta syr Salat: zmes cerstvej zeleniny, konzervovany cicer, olivovy olej, korenie lemon pepper POSTUP PRÍPRAVY Rychla improvzacia na letnu veceru :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lucia J. (lucisek) ID 6057 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Vyprážaný encián s novými zemiačikmi a talianským dipomPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Encián alebo akýkoľvek syr s bielom plesnou obalíme v trojobale, podávame so zemiačikmi na akýkoľvek spôsob. POSTUP PRÍPRAVY Typ na rýchly obed v tejto neskutočnej horúčave, ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Anna L. (anka29) ID 111855 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 16.7.2010, 8:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
"huspenina"PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY agar, riasy kombu, cca 1-1,5 kg zeleniny podla chuti (ja som teraz použila mrkvu, pórik, kaleráb). 2 litre vody, korenie (mleté zelené korenie, petržlenová vňať.) Na dochutenie sa použije cibuľka a umeocot. POSTUP PRÍPRAVY Riasy kombu (1 plát) si namočíme do 1 l vody na pol hodinu a potom riasu varíme cca 30 minút. - s litrom vody z riasy + ešte cca 1 liter vody. Mezditým si nakrájame zeleninku, pridáme do vriacej zmesy, ktorú osolíme, môže sa použiť vegeta bez glutamanu, príp. zeleninový bujón a pod. a varíme cca 25-30 minút. Ak je čerstvá zeleninka, stačí aj menej. Na záver pridáme 6 lyžíc agaru (vločky), varíme 5 minút. (dá sa použiť len prášok agar) Horúce nalejeme do misiek a do hodiny to stuhne :-). Necháme vychladnúť a podávame s cibuľkou a umeoctom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 17.7.2010, 21:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
VEGA - slimaky z kuskusuPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY pre 6-8 osob: 200g Couscous, 50g tekvice (zavaranej, ci cerstvo podusenej), 50g susenych rajcin, 1mala cervena cibula, 50g zltej papriky, 2PL oliv.oleja, stava z 1 limetky, stipka kardamonu, stipka skorice, sol, 1 CL wasabi-prip.trosku chren.pasty (pikantna zelena zmes pouzivana v cine,japonsku- nemusi byt), 3 tortilly (slane palacinky, ci lokse). POSTUP PRÍPRAVY Couscous pripravime podla navodu na obale (ja ho zalievam ovegetovenou vriacou vodou+ oprazenou cibulkou na oleji)..........Tekvicu nechame odkvapkat a spolu s rajcinami, paprikou, cibulou nakrajame na jemno.............Olej v panvici rozpalime a opecieme zeleninu chvilku, zalejeme stavou z limetky, ochutime korenim............Po vychladnuti pridame wasabi a couscous.............Tortilly naplnime so zmesou, zrolujeme, nechame 2 hodiny pod vlhkou utierkou v chlade odpocivat...........Potom ich nakrajame asi na 3 cm slimaky, upevnime so sparatkami..............DOBRU CHUT! *pri plneni postupujeme ako pri robeni gul na plnenu papriku, "komprimujeme hmotu" a ju "natlacime na placky". Inak sa to bude skor rozpadavat, takze pekne silno natlacit ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Aneta C. (Anet_007) ID 67403 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
pre švagrinu na ,,50"PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY +++ POSTUP PRÍPRAVY +++ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Marcela K. (marcelina67) ID 69997 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Vyprážaný tofu rezeň so zeleninovým bulguromPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 ks. údené tofu, 1 ks. väčšej mrkvy, 50 g. špaldovej pšenice (najlepšie sú nelúpané zrná aj s otrubami), 50 g. ražné zrná, 30g. ovsené zrná, 30 g. pohanky,1 ks. údené tofu, 1 ks, mrkvy, jedno vajce, bazalka, oregáno, kari, rímsky kmín, biovegeta, soľ. 1 hrnček bulguru, 1 hrnček vriacej vody, 1 ks. biobujón, 1 ks malej cibule, malú mrkvu, malú pertružku, malú červenú papriku, 50g. hrášku, 50g. zelenej fazulky (zelenina može byť aj mrazená), vegeta, bazalka, zelenú petržlenovú vňať, kari, soľ. POSTUP PRÍPRAVY rezeň: Zrná pomelieme na hrubú múku, mlieť môžeme spoločne všetky zrná, potom v mixéri rozmixujeme tofu s mrkvou a vajcom,pridáme pomleté zrná a koreniny a rozmixujeme na homogénnu masu s ktorej naberáme lyžicou dávky aké sú veľkosťou vhodné pre nás a na rozpalenom oleji vyformujeme rezeň a vypražime s oboch strán do zlatova. bulgur: Bulgur vysypeme do väčšej misy a zalejeme ho vriacou vodou v ktorej sme rozotreli bujón. 20 minút necháme odstáť aby napuchol a nabral vodu do seba , zatial pripravíme zeleninu - na oleji opražíme na drobno nakrájanú cibulku, pridáme zeleninu a koreniny a krátko porestujeme aby nebola zelenina mäkká ale aby bola chrumkavá, zmiešame s bulgurom a so zelenou petržlenovou vňaťou a podávame s rezňom príprava všetkých ingrediencií trvá asi 1 hodinu ale pokial chcete urýchliť a nemáte čas, tak zrná môžu byť už namleté a odložené v dobre uzatvorenej sklenici, tým si ušetríte minimálne 20 minút ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Ján H. (dixy) ID 150041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
OVOCNÉ KNEDLEPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 500ml mlieka, 100g detskej krupice, 300g polohrubej múky, 1 vajce, soľ, 500g ovocia /jahody,marhule slivky.../ 2 pl masla, práškový cukor, strúhanka alebo mak na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Z mlieka a krupice uvaríme hustú kašu a necháme ju takmer vychladnúť. Pridáme múku, vajce, trochu soli a vypracujeme cesto /nesmie sa lepiť na ruky/. Na múkou posypanej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm, pokrájame ho na štvorce.Vykostkujeme ovocie obalujeme a tvarujeme gule.Varíme v mierne osolenej vode, kým neplávajú na povrchu.Vyberieme ich sitkom, dáme do misy, polejeme rozpusteným maslom a posypeme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Klaudia M. (kajatt) ID 146065 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 7.5.2012, 18:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
VYNIKAJÚCE LOKŠE S MAKOMPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1kg zemiakov, 300g hladkej múky, soľ, 50g husacej masti, 150g maku, 60g práškového cukru, 1 lyžica masla. POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky si deň vopred uvaríme.Ošúpeme a postrúhame, pridáme múku /všetky prísady musia byť odvážené presne, aby lokše neboli tvrdé/ a soľ.Vypracujeme hustejšie cesto.Rozšúlame na valecs priemerom 5cm.Potom valec pokrájame na kolieska hrubé 1až 1,5cm a z koliesok vyvaľkáme tenké placky, ktoré pečieme priamo na platne /ja robievam na teflónovej panvici /. Upečené lokše pomastíme z jednej strany rozohriatou masťou, posypeme zomletým makom s cukrom, pokvapkáme roztopeným maslom a zvinieme.Tieto lokše sú veľmi jednoduché. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Klaudia M. (kajatt) ID 146065 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 27.6.2010, 14:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
chlebíkPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY opäť od oka: kvások: mlieko + 1 droždie + lyžica cukru, soľ. cca 200g hladkej špaldovej múky (biomila), cca 400-600 g hladkej múky, cca 1 deci olivového oleja 150 g tekvicové jadierka, 100 g opraženej cibule (z Ikei), bylinková soľ POSTUP PRÍPRAVY Spravíme si kvások, zamiešame suroviny, aj s kváskom. Necháme vykysnúť cca hodinku - prikryté. Vypracujeme bochník a necháme podkysnúť 20 minút. Pečieme cca hodinu. Na záver potrieme vodou a prikryjeme mokrou (vyždímanou) utierkou a necháme vychladnúť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 23.6.2010, 12:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Syr-konečne sa mi podarilPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY xxx POSTUP PRÍPRAVY Včera sa mi konečne podaril syr.Ďakujem Zuzke-Zuzana M. (anaxamon) - a Margarétke -(pegy) ktoré mi napísali,ako to nezorať.Je chutný,konzistencia správna a teraz sa kúpe v slanej vode..myslím ten syr:-))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Bozena M. (bombiska) ID 79911 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 19.2.2011, 17:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 159 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,16 ďalšie >> |