končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 720 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,72 ďalšie >> |
BRAVČOVÉ MÄSO |
*♥*Rillettes - nátierka z bravčového mäsa*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg bravčového mäsa (pliecko, bôčik aj s kožou), 0,75 kg surovej slaniny (tuk na vytápanie), mčk, soľ, 2 dl vína, 5 dl vody, cibuľa a cesnak podľa chuti, feferonka podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY 1) Surovú slaninu pokrájame na malé kocky 1,5 x 1,5 cm ( nemusíte merať, nestrieľa sa z toho ) 2) Slaninové kocky dáme do väčšieho kastróla a pomaličky vytápame. Občas pomiešame. (Podľa odporúčaní má byť liatinový hrniec, ale ja nemám, Normálny kastról som dala na liatinovú platňu) 3) Mäso pokrájame na trocha väčšie kocky 3 x 3 cm a keď sa vytopená slanina už trocha ponáša na oškvarky, pridáme do kastróla aj pokrájané mäso. Dobre premiešavame, aby sa mäsko poriadne poopekalo (žiadne solenie ani korenenie ešte). (Ak máte ten liatinový hrniec, pokračujte v ňom naďalej) 4) Do tlakového hrnca dáme trocha oleja alebo vytopenej masti, na nej orestujeme pokrájanú cibuľu a cesnak a pridáme obsah z kastróla aj s vytopenou masťou. Ja som nemala bôčik, robila som to len z pliecka, tak som v tejto fáze pridala trocha kože (ako na huspeninu). Podlejeme vodou ( 4 dl ), osolíme, okoreníme mčk, pridáme pokrájané feferonky (nemusí byť). Zatvoríme hrniec a dusíme najmenej hodinu. 5) Po 1 hod - 1,5 hodine omrkneme stav mäska a skontrolujeme tekutinu. Ak sa mäsko ešte nerozpadáva, podlejeme ak treba a ešte chvíľu dusíme. (U mňa to bolo 75 minút) 6) Uvarené kože vyberieme a nadrobno pokrájame (ja som ich dala do robota a mixla). 7) Z tlakáča som mäso zase preliala do pôvodného kastróla, pridala som tie rozmixnuté kožky a podliala som vínom. Zakryté som dusila už len 10 minút a fertig!! - Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 14.1.2014, 11:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravcove na zemiakoch v plechuPOTREBNÉ PRÍSADY 4 bravc.rezne s kostou 6-7 vacsich zemiakov 2 paradajky cervena paprika kapia 1 stredna cibula cierne korenie 2 struciky cesnaku vegeta,sol,oregano, olivovy olej,voda POSTUP PRÍPRAVY Zapneme si teplovzdusnu ruru na 200-210 stupnov osupeme zemiaky a nakrajame na mesiaciky OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Natali F. (druna) ID 217609 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 13.12.2012, 14:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Pečená krkovička so zeleninovým prekvapením :)POTREBNÉ PRÍSADY bravčová krkovička, soľ, mleté č. korenie, sušený cesnak, grilovacie korenie, pór, pradajka, paprika, šunka, sladká smotana, plátkový syr POSTUP PRÍPRAVY Krkovičku nakrájame na plátky, osolíme, okorením, dochutíme sušeným cesnakom a grilovacím korením. Vložíme na pekáč, podlejeme malým množstvom vody, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre pri 180 °C asi hodinku. Medzitým si na panvici pripravíme zeleninové prekvapenie. Na troške oleja orestujeme na kolieska nakrájaný pór a na menšie kúsky nakrájanú papriku, šunku a paradajku. Zmes osolíme a okoreníme. Po hodinke pečenia mäsko odokryjeme a na každý plátok krkovičky navrstvíme zeleninovú zmes. Môžeme podliať sladkou smotanou. Opäť vložíme do rúry. Až tesne pred koncom necháme na každom plátku krkovičky roztopiť a zapiecť plátok syra. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Marlenka M. (Marlenkaa) ID 186058 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 4.4.2014, 11:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
vynikajúco dochutený TokaňPOTREBNÉ PRÍSADY Recept mojej svokry a naozaj je to vynikajúco dochutené mäsko. Takže potrebujeme: 1 kg chudého bravčového mäsa (ja dávam brav. stehno), 1 lyžička sladkej papriky, 1 lyžička štipľavej papriky, 2 lyžičky mletého čierneho korenia, karí korenie, worchestrová omáčka, 100 g údenej slaniny, 250 g cibule, 2 zelené papriky, 2 červené papriky, hrsť húb (čerstvých alebo sušených), 1 lyžica oleja alebo bravč. masti, 2 lyžice kečupu, soľ. POSTUP PRÍPRAVY Mäso pokrájame na hrubšie rezance a osolíme. V miske zmiešame mleté čierne korenie, sladkú a štipľavú papriku, podľa chuti kari korenie a worchestrovú omáčku. Premiešame s mäsom. (poznámka: Ja osobne dávam málo čierneho korenia a štipl. papriky, aby to jedol aj náš drobec, lebo jedlo je pri dodržaní presného pomeru korenia dosť pikantné.) Na oleji opražíme do sklovita slaninu, pokrájanu na kocky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a papriku. Do zmesi pridáme nakrájané huby. Postupne vkladáme mäso a za stáleho obracanie ho opražíme. Potom ho podlejeme vodou a dusíme asi hodinu a pol. Vody nesmie byť veľa, aby sa mäso nevarilo, ale dusilo. Keď je už veľa šťavy, tak ju odoberám. Ak by bolo veľmi riedke, tak po pol hodine dusenia, pridávam najemno nakrájaný malý zemiak, ktorý šťavu trošku zhustí. Pred podávaním este vmiešame kečup. AKo prílohu odporúčam hranolky a ryžu, môže byť ešte zeleninová príloha alebo tatarská omáčka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 99 návštěvníkov) Dana P. (pokemonka) ID 48024 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 5.5.2015, 11:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Lasagne nie len pre "Garfielda" :D :D :DPOTREBNÉ PRÍSADY 500g Bolonska omáčka,500g mleté bravčové mäso,250g lúpané paradajky(celé alebo krájané),4PL červené víno(netreba vždy),1PL bazalka sušená,1PL kečup(podla chuti),1cibula,2cesnak,olej,sol,mleté čierne korenie,syorvá omáčka(Bešamel),50g maslo,50g haldká múka,600ml mlieko,125g syr,1/2KL muškátový oriešok,1balenie lasagnove cesto. POSTUP PRÍPRAVY Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme mleté mäso - orestujeme, po zatiahnutí pridať paradajky, kečup, víno, bazalku, soľ a mleté čierne korenie. Variť 20 - 25 minút.\r\nNecháme rozpustit maslo, pridáme múku a chvíľu opražíme. Zalejeme mliekom a za stáleho miešania necháme zovrieť. Odstavíme z plamena a primiešame muškátový oriešok a nastrúhaný syr.\r\nJe lepšie keď si lasagnove platy namočíme do veľmi teplej aby kusok odmäkli a lepšie sa ukladali do zapekacej nádoby. Dno zapekacej nádoby si potrieme trochou oleja, po celom dne poukladáme platy cesta, na ne navrstvíme časť bolonskej omáčky a na to bešamel. Takto by nam mali vzniknut 4 poschodia, pricom na vrchu maju byt platy cesta na ktoré rozotrieme zvyšok syrového bešamelu. Počet poschodí závisi od velkosti zapekacej misy. Zapekáme pri 200°C zrhruba 30 - 35 min. \r\nDobrúúúú CHUT :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Anita M. (kijjarka) ID 124533 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 23.10.2012, 9:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
cigánskaPOTREBNÉ PRÍSADY bravčový bôčik, soľ POSTUP PRÍPRAVY mäsko si nakrájame, umyjeme, naklepeme, osolíme a šupneme na panvicu pekne z oboch strán opiecť, ja mám rada pripečenejší :-) kto má rád, môže si aj okoreniť. . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Martina Š. (avivazka) ID 137431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Živánska na plechu s lečomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg zemiakov, 800 g bravčového pliecka, 5 väčších cibúľ, grilovacie korenie, korenie na živánsku, soľ podla chuti, 2 menšie poháre leča, cesnak, slanina POSTUP PRÍPRAVY je to extremne jednoduchy recept, urcite ho kazdy pozna, ale dala som ho sem aj tak OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov) kikuska t. (jasidielko) ID 56687 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (28) posledné: 9.1.2013, 16:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Karé zázračnej kuchárkyPOTREBNÉ PRÍSADY - bravčové karé - vajicia - horčicu - kečup - soľ - korenie - cibuľu - worchestrovú omáčku - vegetu - (podľa chuti čili) - olej POSTUP PRÍPRAVY Bravčové karé nakrájame na malé kocky, osolíme, okoreníme, dáme vegetu, vajcia vyšľaháme, premiešame s karé. Pridáme trošku horčice, kečupu, worchestrovej omáčky a zakryjeme. Na noc dáme odležať do chladničky. Na druhý deň na oleji opražíme cibuľku, do cibule pridáme mäso, najprv prudko osmažíme a potom postupne po troške podlievame vodou. Dusíme zakryté. Výborne chutí s hranolkami, ale i s pečivom a čerstvou zeleninou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Katarína G. (Katy230) ID 239445 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 4.6.2014, 15:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Zapekané reznePOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg bravčového karé bez kosti, 150 g šunky, 150 g oravskej slaninky, 4 väčšie cibule, 3 zelené papriky 4 väčšie paradajky, 3 vajíčka, strúhanka, trochu mileka, olej, soľ, mčk, grilovacie korenie, 100 g nastrúhaného eidamu POSTUP PRÍPRAVY Recept som našla dávnejšie na internete. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov) Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (43) posledné: 30.3.2017, 23:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Sviečkova na smotanePOTREBNÉ PRÍSADY bravčové karé vcelku (asi cca 20cm dlhé)-neviem váhu slaninku cibuľa olej bobkový list nove korenie soľ zelenina pod sviečkovú (tak sa to volá, je mrazená v sáčku) smotana na varenie cukor kryštálový ocot POSTUP PRÍPRAVY 1. Ako prvé si pripravíme mäso vcelku. Nožom urobíme do mäska pár zárezov z každej strany (nie diery, ale zárezy) a potom do každého zárezu napcháme slaninku (slaninku normálne nakrájať na kocočky) 2. Do hrnca si dáme troška oleja a mäso na ňom opečieme, aby sa chytilo, aby zvnútra bolo šťavnaté. Otáčame na každú stránku. 3. Keď uvidíme, že je hotové, vyberieme ho von. Do druhého hrnca dáme olej, pokrájanú slaninku, nie veľa, tak ako na halušky, opražíme a keď bude do polovice hotová, pridáme cibuľu na kocky. Osmažíme. Keď to bude hotové, do toho vložíme to naše mäsko, a zalejeme vodou tak, aby mäsko bolo prikryté. Necháme variť cca asi hodinu. Osolíme, dáme dva bobkové listy, dve guličky nového korenia. Po pol hodine varenia mäska vo vode, pridáme celý sáčok zeleniny pod sviečkovú a varíme ešte aspoň 40 minút. 4. Po hodine, skúsime, či je mäsko mäkké. Ak áno, vyberieme ho von z hrnca a ponorným mixérom pomixujeme tú vodičku so zeleninou. Vznikne krásna oranžová omáčka. 5. V malom hrnci si pripravíme karamel. Dáme asi 4 lyžičky cukru a miešame, kým sa cukor nerozpustí a nezhnedne. Ak už bude tekutý, vlejem doňho pohár vody. Pozor bude to troška prskať. Pomaličky miešame, až kým sa voda s tvrdým cukrom nespoja. 6. Potom vlejeme časť karamelu do omáčky. Časť preto, lebo postupne musíme dochucovať. 7. Premiešame, vlejeme smotanu na varenie. Necháme prevrieť, ak bude veľmi riedka, v zaváracom pohári si zmiešame deci mlieka s lyžicou a pol hladkej múky, poriadne rozmiešame a vylejeme. Necháme opäť prevrieť. Osolíme. Ochutnáme, či treba ešte karamel, soľ. Po vypnutí dáme asi pol lyžičky octu. 8. HOTOVO ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Slava K. (mravvcek) ID 12166 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 18.1.2013, 15:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 720 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,72 ďalšie >> |