končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 105 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |
HUBY |
HLIVOVY PAPRIKAS*****POTREBNÉ PRÍSADY Hliva,olej,soľ, červená paprika,čerstvá paprika-žltá,zelená,červená,čierne korenie,cibuľa POSTUP PRÍPRAVY Hlivu umyjeme, nakrájame na prúžky a orestujeme na oleji.Pridáme červenú papriku,osolíme,podlejeme vodou a dusíme skoro do jedlá.Pridáme na pásiky nakrájanú papriku-všetky tri farby-a ešte chvíľu podusíme,ak je treba,frcneme vody.Okoreníme,môžeme aj trošku cesnáčiku,zľahka poprášime múkou a necháme 2-3 minútky povrieť. Podávame s makaronmi alebo motýlikmi. DOBRU CHUT MAL by sa volať perkelt,lebo je bez smotany,ale kedže je s paprikami,tak jePAPRIKAS ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 25.3.2015, 16:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Šampiňóny v syrovom cestíčku so syrovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY (na 4 porcie) 600g šampiňónov, 500ml mlieka, 2 vajcia, 100g hladkej múky, 70g tvrdého syra, olej, soľ, zelenina na obloženie, maslo Omáčka: smotana na varenie, syr v črievku, Niva, oregano, hl. múka (ja dávam aj kukuricu) POSTUP PRÍPRAVY Šampiňóny umyjeme, ošúpeme a odkrojíme im spodok nožičiek. V miske urobíme z mlieka, vajec a hl. múky hustejšie cestíčko. Do cestíčka primiešame nahrubo nastrúhaný syr. V hlbšom hrnci rozohrejeme olej, do ktorého vkladáme hlavičky húb, ktoré sme si predtým obalili v cestíčku. Rýchlo osmažíme dozlata a ihneď vyberáme, aby zbytočne nenasiakli olejom. Na teplý tanier poukladáme vysmažené hlavičky šampiňónov a obložíme zeleninou udusenou na masle. Podávame s varenými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou. Omáčka: Smotanu si vymiešame s múkou (množstvo podľa toho kto má rás ako husté :D), keď je dosť teplá pridáme syr v črievku, nastrúhanú Nivu a oregano. Necháme prejsť varom a hneď odstavíme. Kto chce, tak nakoniec pridá kukuricu :D ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) daniela o. (danka obertova) ID 145327 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 1.6.2010, 18:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
hubovy kvet - podla ceskeho MMBPOTREBNÉ PRÍSADY 300g hl mouky,125g tvarohu,PDP.4 lžíce mléka,4 lžíce oleje,1 vejce,1 lžička soli.2 cibule,400g hub,100g tvrdého sýra,100g uzeniny,2 lžíce zakysané smetany,2 lžíce kečupu,sůl,pepř,bylinky.vejce na potření POSTUP PRÍPRAVY Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme chvilku odpočinout.Mezi tim udeláme naplŃ.Houby podusíme na cibulce doměkka,necháme vychladnout.Uzeninu nakrájíme na proužky,sýr nastruháme.Přidáme dušený houby,smetanu ,kečup,sůl,pepř a bylinky(pažitku).Těsto rozválíme na plat cca40x25 a dáme naplŃ.Srolujeme,konce rostříhneme na cca 4 cm proužky(ne dokonce).Potřeme vejcem. Pečeme při180°C cca30 minut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Dagmar A. (kukuk) ID 448 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hubová pomazánkaPOTREBNÉ PRÍSADY 250 h húb, 1 cibuľa, olej, soľ, mčk, 100g roztierateľného syra POSTUP PRÍPRAVY Na drobno pokrájanú cibuľu opečieme na rozohriatom oleji.*Pridáme huby, osolíme, okoreníme a za stáleho miešania podusíme do mäkka.*Zmes necháme vychladnúť.*Potom rozmixujeme ponorným mixerom, ale nie úplne do hladká.*K hubám pridáme syr a poprípade dochutíme soľou a korením. \r\n\r\n\r\nRecept mám z časopisu "Nový čas pre ženy". ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 13.9.2010, 7:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Palacinky s hubovo-cuketovou plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY * 2-3 hrste * huby sušené(dubáky,suchohríby) * 1 ks * cuketa * 1/2 ks * pór * 50-100 g * slanina * 100 g * syr * * soľ * * mleté čierne korenie * * bazalka POSTUP PRÍPRAVY ☺ OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Darina R. (dadulka19) ID 8655 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 20.9.2010, 21:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Šampiňóny plnené syromPOTREBNÉ PRÍSADY 10 šampiňónov 2 lyžice oleja 1 menšia cibuľa trošku kmínu 2 vajcia 100 g eidamu hrsť petržlenu štipka soli a korenia POSTUP PRÍPRAVY 1.Šampiňóny premyjeme,oddelíme nožičky od hlavičiek a nakrájame na kocôčky.Cibuľu nakrájame nadrobno,osmažíme na oleji a potom k nej pridáme šampiňónové nožičky a kmín. 2. Krátko orestujeme,pridáme vajcia,petržlenovú vňať a spravíme na spôsob praženice.Nakoniec dosolíme a dokoreníme.Zmesou plníme šampiňónové hlavičky a posypeme nastrúhaným syrom. 3. Takto pripravené šampiňóny krátko zapečieme v rúre.Syr musí zhnednúť. 4. Podávame s čerstvou zeleninou alebo pečivom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Katka P. (katrinecka) ID 19295 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 7.10.2011, 10:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Zapečené plnené šampiňónyPOTREBNÉ PRÍSADY šampiňóny, rukola, mletá červená paprika, kukurica, soľ, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, tvrdý syr POSTUP PRÍPRAVY Šampiňóny očistíme, a odrežeme z nich nožičky, ktoré pokrájame na drobné kocky. Pokrájané šampiňóny zmiešame s pár lístkami nadrobno natrhanej rukoly, surovým vajcom, syrom a cesnakom. Pripravenou zmesou postupne naplníme hlavičky šampiňónov. Dozdobíme podľa chuti a fantázie a upečieme pri teplote 180 stupňov 10-15 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Monika T. (gilmoregirl) ID 233144 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hlivovy perkeltPOTREBNÉ PRÍSADY 30 dkg hub\r\n2 velke cibule (priemer 5 cm)\r\n1,5 dcl oleja\r\nkorenie\r\n2-5dcl smotana sladka na varenie\r\n2 polievkové lyzice hladkej muky\r\n2-5dcl mlieka POSTUP PRÍPRAVY 1. huby umyjeme a pokrajame na velkost podla svojho gusta (1x1 cm) dáme variť do dvoch litrov vody, osolime varime 20-30 min.\r\n\r\n2. V druhom hrnci:\r\n2 veľke cibule pokrajame na drobno a zalejeme 1,5 dcl olejom - spolu poprazime a stale miesame asi tri minuty do sklovita.\r\ncedidlom vyberieme uvarene huby a dame ich na cibulu. Pražime asi tri minuty a odstavime. Pridavame korenie: VEGETU, RASCU, MČK, MLETU PAPRIKU, GULASOVE KORENIE, OREGANO, MAJORANKU, 2-3 bobkove LISTY. Spolu opät premiesame a na ohni poprazime asi 1 minutu a podlejeme vodou, v ktorej sme varili huby ale len cca 1 naberacku, postupne pridavame a povarime asi 5-10 min..\r\n\r\n3. Pripravime si 2 dcl-5 dcl sladku smotanu na varenie, v nej rozhabarkujeme 2 polievkove lyzice hladkej muky, pridame aj 2 dcl mlieka (aby to nebolo huste) a precedime cez cedidlo do hubovej zmesi. Za staleho miesania varime az kym nezavrie - odstavime o mozeme dochutit magy. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Alena P. (saska) ID 3921 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 18.4.2017, 23:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hríbový segedínsky guláš so zemiakovými knedličkamiPOTREBNÉ PRÍSADY SEGEDÍN: 1 veľká cibuľa, olej, mletá rasca, 450 g veľkých tvrdých hríbov (u mňa Portobello), 2 veľké strúčiky cesnaku, 1,5 PL múky, 3 veľké štipky soli, 1,5 PL mletej sladkej papriky, 500-600 ml zeleninového vývaru, 250 g kyslej kapusty, 200-250 ml šľahačkovej smotany 33% ++++++ KNEDLIČKOVÉ GUĽKY: 300 g uvarených zemiakov, 300 g surových zemiakov, 2 malé vajcia, 8 PL hrubej múky, 8 PL detskej krupice POSTUP PRÍPRAVY Tento recept je chuťovo výborný, časovo a surovinami pomerne nenáročný. Pochádza od p. Babicu z jedného českého televízneho programu, no ja som si tento receptík jemne poupravila. Taktiež dávam do pozornosti fakt, že je treba mať hrniec s nepriľnavým povrchom, lebo inak to bude na začiatku ťažšie na miešanie a nepripaľovanie. Takže ideme nato: 1. Vo veľkom hrnci si rozpálime oheň a na ňom krátko osmahneme nadrobno pokrájanú cibuľu (netreba dozlatista, fakt len chvíľku). Po celom povrchu ju potom zaprášime mletou rascou a pridáme na veľké kocky (2x2cm) pokrájané hríby. Sprudka opekáme za občasného premiešania asi 4 minúty. Potom hríby posunieme na jednu polovicu, a na tú voľnú časť dolejeme asi 3-4 PL oleja a pridáme na tenké plátky pokrájaný cesnak. Zmes zahustíme hladkou múkou a všetko dobre premiešame. Dochutíme soľou a sladkou paprikou. Znova zmes krátko orestujeme a zalejeme to vývarom jemne nad úroveň hríbov. Hrniec prikryjeme pokrievkou a dusíme do polomäkka. 2. Ďalej pridáme nasekanú kyslú kapustu (ak nechcete mať segedín výrazný a kyslý, tak ju raz premyte pod tečúcou vodou), priklopíme a necháme znova jemne pobublávať. Nakoniec primiešame smotanu, privedieme k varu, minútku necháme povariť za občasného premiešania a podávame. 3. Na knedličky si zmiešame všetky suroviny (oba druhy zemiakov si najemno postrúhame, pričom zo surových zlejeme prebytočnú vodu), z ktorých tvarujeme guľky o priemere 5 cm, ktoré hneď hádžeme do osolenej vriacej vody. Po vyplávaní na povrch povaríme ešte asi pol minúty (stále pod poodokrytou pokrievkou) a podávame s hríbovým segedínom. - z množstva vyjde cca 5 porcií segedínu a 10 knedličkových guliek ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Jana S. (JaniS.) ID 159902 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 13.10.2012, 12:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hubové fašírkyPOTREBNÉ PRÍSADY čerstvé huby, cibuľa, staršie rožky, strúhanka, 1-2 vajcia, petržlenová vňať, soľ, mčk, olej POSTUP PRÍPRAVY Huby obvaríme a posekáme nadrobno. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, rohlík namočený do vody, trochu strúhanky, vajce, trocha posekanej petržlenovej vňate, soľ a mčk. Všetko dobre premišame. Z vymiešanej hmoty tvarujeme fašírky, obalíme v strúhanke a vyprážame. Myslíte si, že bude stačiť jedna a nakoniec zjete tri :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana Č. (zu.z.ka) ID 278908 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 105 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |