. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > HUBY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 105 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>

HUBY

HLIVOVY PAPRIKAS*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Hliva,olej,soľ, červená paprika,čerstvá paprika-žltá,zelená,červená,čierne korenie,cibuľa

POSTUP PRÍPRAVY

Hlivu umyjeme, nakrájame na prúžky a orestujeme na oleji.Pridáme červenú papriku,osolíme,podlejeme vodou a dusíme skoro do jedlá.Pridáme na pásiky nakrájanú papriku-všetky tri farby-a ešte chvíľu podusíme,ak je treba,frcneme vody.Okoreníme,môžeme aj trošku cesnáčiku,zľahka poprášime múkou
a necháme 2-3 minútky povrieť.
Podávame s makaronmi alebo motýlikmi.
DOBRU CHUT

MAL by sa volať perkelt,lebo je bez smotany,ale kedže je s paprikami,tak jePAPRIKAS

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 25.3.2015, 16:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Šampiňóny v syrovom cestíčku so syrovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

(na 4 porcie) 600g šampiňónov, 500ml mlieka, 2 vajcia, 100g hladkej múky, 70g tvrdého syra, olej, soľ, zelenina na obloženie, maslo Omáčka: smotana na varenie, syr v črievku, Niva, oregano, hl. múka (ja dávam aj kukuricu)

POSTUP PRÍPRAVY

Šampiňóny umyjeme, ošúpeme a odkrojíme im spodok nožičiek. V miske urobíme z mlieka, vajec a hl. múky hustejšie cestíčko. Do cestíčka primiešame nahrubo nastrúhaný syr.

V hlbšom hrnci rozohrejeme olej, do ktorého vkladáme hlavičky húb, ktoré sme si predtým obalili v cestíčku. Rýchlo osmažíme dozlata a ihneď vyberáme, aby zbytočne nenasiakli olejom.

Na teplý tanier poukladáme vysmažené hlavičky šampiňónov a obložíme zeleninou udusenou na masle. Podávame s varenými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou.


Omáčka: Smotanu si vymiešame s múkou (množstvo podľa toho kto má rás ako husté :D), keď je dosť teplá pridáme syr v črievku, nastrúhanú Nivu a oregano. Necháme prejsť varom a hneď odstavíme. Kto chce, tak nakoniec pridá kukuricu :D

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

daniela o. (danka obertova) ID 145327 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 1.6.2010, 18:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

hubovy kvet - podla ceskeho MMB



POTREBNÉ PRÍSADY

300g hl mouky,125g tvarohu,PDP.4 lžíce mléka,4 lžíce oleje,1 vejce,1 lžička soli.2 cibule,400g hub,100g tvrdého sýra,100g uzeniny,2 lžíce zakysané smetany,2 lžíce kečupu,sůl,pepř,bylinky.vejce na potření

POSTUP PRÍPRAVY

Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme chvilku odpočinout.Mezi tim udeláme naplŃ.Houby podusíme na cibulce doměkka,necháme vychladnout.Uzeninu nakrájíme na proužky,sýr nastruháme.Přidáme dušený houby,smetanu ,kečup,sůl,pepř a bylinky(pažitku).Těsto rozválíme na plat cca40x25 a dáme naplŃ.Srolujeme,konce rostříhneme na cca 4 cm proužky(ne dokonce).Potřeme vejcem. Pečeme při180°C cca30 minut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Dagmar A. (kukuk) ID 448 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Hubová pomazánka



POTREBNÉ PRÍSADY

250 h húb, 1 cibuľa, olej, soľ, mčk, 100g roztierateľného syra

POSTUP PRÍPRAVY

Na drobno pokrájanú cibuľu opečieme na rozohriatom oleji.*Pridáme huby, osolíme, okoreníme a za stáleho miešania podusíme do mäkka.*Zmes necháme vychladnúť.*Potom rozmixujeme ponorným mixerom, ale nie úplne do hladká.*K hubám pridáme syr a poprípade dochutíme soľou a korením. \r\n\r\n\r\nRecept mám z časopisu "Nový čas pre ženy".

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 13.9.2010, 7:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Palacinky s hubovo-cuketovou plnkou



POTREBNÉ PRÍSADY

* 2-3 hrste * huby sušené(dubáky,suchohríby) * 1 ks * cuketa * 1/2 ks * pór * 50-100 g * slanina * 100 g * syr * * soľ * * mleté čierne korenie * * bazalka

POSTUP PRÍPRAVY



OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Darina R. (dadulka19) ID 8655 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 20.9.2010, 21:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Šampiňóny plnené syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

10 šampiňónov 2 lyžice oleja 1 menšia cibuľa trošku kmínu 2 vajcia 100 g eidamu hrsť petržlenu štipka soli a korenia

POSTUP PRÍPRAVY

1.Šampiňóny premyjeme,oddelíme nožičky od hlavičiek a nakrájame na kocôčky.Cibuľu nakrájame nadrobno,osmažíme na oleji a potom k nej pridáme šampiňónové nožičky a kmín.

2. Krátko orestujeme,pridáme vajcia,petržlenovú vňať a spravíme na spôsob praženice.Nakoniec dosolíme a dokoreníme.Zmesou plníme šampiňónové hlavičky a posypeme nastrúhaným syrom.

3. Takto pripravené šampiňóny krátko zapečieme v rúre.Syr musí zhnednúť.

4. Podávame s čerstvou zeleninou alebo pečivom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Katka P. (katrinecka) ID 19295 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.10.2011, 10:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Zapečené plnené šampiňóny



POTREBNÉ PRÍSADY

šampiňóny, rukola, mletá červená paprika, kukurica, soľ, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, tvrdý syr

POSTUP PRÍPRAVY

Šampiňóny očistíme, a odrežeme z nich nožičky, ktoré pokrájame na drobné kocky. Pokrájané šampiňóny zmiešame s pár lístkami nadrobno natrhanej rukoly, surovým vajcom, syrom a cesnakom.
Pripravenou zmesou postupne naplníme hlavičky šampiňónov. Dozdobíme podľa chuti a fantázie a upečieme pri teplote 180 stupňov 10-15 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Monika T. (gilmoregirl) ID 233144 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Hlivovy perkelt



POTREBNÉ PRÍSADY

30 dkg hub\r\n2 velke cibule (priemer 5 cm)\r\n1,5 dcl oleja\r\nkorenie\r\n2-5dcl smotana sladka na varenie\r\n2 polievkové lyzice hladkej muky\r\n2-5dcl mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

1. huby umyjeme a pokrajame na velkost podla svojho gusta (1x1 cm) dáme variť do dvoch litrov vody, osolime varime 20-30 min.\r\n\r\n2. V druhom hrnci:\r\n2 veľke cibule pokrajame na drobno a zalejeme 1,5 dcl olejom - spolu poprazime a stale miesame asi tri minuty do sklovita.\r\ncedidlom vyberieme uvarene huby a dame ich na cibulu. Pražime asi tri minuty a odstavime. Pridavame korenie: VEGETU, RASCU, MČK, MLETU PAPRIKU, GULASOVE KORENIE, OREGANO, MAJORANKU, 2-3 bobkove LISTY. Spolu opät premiesame a na ohni poprazime asi 1 minutu a podlejeme vodou, v ktorej sme varili huby ale len cca 1 naberacku, postupne pridavame a povarime asi 5-10 min..\r\n\r\n3. Pripravime si 2 dcl-5 dcl sladku smotanu na varenie, v nej rozhabarkujeme 2 polievkove lyzice hladkej muky, pridame aj 2 dcl mlieka (aby to nebolo huste) a precedime cez cedidlo do hubovej zmesi. Za staleho miesania varime az kym nezavrie - odstavime o mozeme dochutit magy.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Alena P. (saska) ID 3921 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 18.4.2017, 23:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Hríbový segedínsky guláš so zemiakovými knedličkami



POTREBNÉ PRÍSADY

SEGEDÍN: 1 veľká cibuľa, olej, mletá rasca, 450 g veľkých tvrdých hríbov (u mňa Portobello), 2 veľké strúčiky cesnaku, 1,5 PL múky, 3 veľké štipky soli, 1,5 PL mletej sladkej papriky, 500-600 ml zeleninového vývaru, 250 g kyslej kapusty, 200-250 ml šľahačkovej smotany 33% ++++++ KNEDLIČKOVÉ GUĽKY: 300 g uvarených zemiakov, 300 g surových zemiakov, 2 malé vajcia, 8 PL hrubej múky, 8 PL detskej krupice

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept je chuťovo výborný, časovo a surovinami pomerne nenáročný. Pochádza od p. Babicu z jedného českého televízneho programu, no ja som si tento receptík jemne poupravila. Taktiež dávam do pozornosti fakt, že je treba mať hrniec s nepriľnavým povrchom, lebo inak to bude na začiatku ťažšie na miešanie a nepripaľovanie. Takže ideme nato:

1. Vo veľkom hrnci si rozpálime oheň a na ňom krátko osmahneme nadrobno pokrájanú cibuľu (netreba dozlatista, fakt len chvíľku). Po celom povrchu ju potom zaprášime mletou rascou a pridáme na veľké kocky (2x2cm) pokrájané hríby. Sprudka opekáme za občasného premiešania asi 4 minúty. Potom hríby posunieme na jednu polovicu, a na tú voľnú časť dolejeme asi 3-4 PL oleja a pridáme na tenké plátky pokrájaný cesnak. Zmes zahustíme hladkou múkou a všetko dobre premiešame. Dochutíme soľou a sladkou paprikou. Znova zmes krátko orestujeme a zalejeme to vývarom jemne nad úroveň hríbov. Hrniec prikryjeme pokrievkou a dusíme do polomäkka.
2. Ďalej pridáme nasekanú kyslú kapustu (ak nechcete mať segedín výrazný a kyslý, tak ju raz premyte pod tečúcou vodou), priklopíme a necháme znova jemne pobublávať. Nakoniec primiešame smotanu, privedieme k varu, minútku necháme povariť za občasného premiešania a podávame.
3. Na knedličky si zmiešame všetky suroviny (oba druhy zemiakov si najemno postrúhame, pričom zo surových zlejeme prebytočnú vodu), z ktorých tvarujeme guľky o priemere 5 cm, ktoré hneď hádžeme do osolenej vriacej vody. Po vyplávaní na povrch povaríme ešte asi pol minúty (stále pod poodokrytou pokrievkou) a podávame s hríbovým segedínom.
- z množstva vyjde cca 5 porcií segedínu a 10 knedličkových guliek

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jana S. (JaniS.) ID 159902 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.10.2012, 12:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Hubové fašírky



POTREBNÉ PRÍSADY

čerstvé huby, cibuľa, staršie rožky, strúhanka, 1-2 vajcia, petržlenová vňať, soľ, mčk, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Huby obvaríme a posekáme nadrobno. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, rohlík namočený do vody, trochu strúhanky, vajce, trocha posekanej petržlenovej vňate, soľ a mčk. Všetko dobre premišame. Z vymiešanej hmoty tvarujeme fašírky, obalíme v strúhanke a vyprážame.
Myslíte si, že bude stačiť jedna a nakoniec zjete tri :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana Č. (zu.z.ka) ID 278908 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 105 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu