končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 205 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,21 ďalšie >> |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Bezlepkové pečené buchtyPOTREBNÉ PRÍSADY 2 vajcia, 2 PL cukru, 2 pohare muky Mix B, 75 g rozpusteneho masla, 20 g droždia Fala, 150 ml mlieka POSTUP PRÍPRAVY Cesto som vymiesila v pekarničke a nechala som ho tam aj nakysnut. Použila som program Priprava cesta. Po vykysnuti som cesto davala lyzicou do mufinovych foriem, pridala lekvar a na to dalsiu lyzicu cesta a pospajala. Pohare som použila 2dl, tak bolo cesto redsie, ale o to jemnejsie a makksie boli upecene buchty. (pokial pouzije vacsie pohare, cesto sa bude dat aj rozvalkat ) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Andrea M. (andy29) ID 44947 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 4.5.2010, 17:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Bezlepkové lievance - výbornéPOTREBNÉ PRÍSADY 150 ml vlažného mlieka, 5-10 g droždia Fala, 1 Pl cukru, štipka soli, 1 vajce, 60 g múky Mix C, 60 g múky Farina- obive múky od Scharu. POSTUP PRÍPRAVY Z mlieka, droždia a cukru urobime kvások, potom pridáme štipku soli, vajce , múku a rozmixujeme. Necháme nakysnúť 45 min. na teplom mieste (cesto zdvojnásobí objem). Na panvicu dáme trochu oleja a pečieme na stredne silnom plameni. Z tejto dávky vyjde cca 7 ks lievancov, možno aj viac ( nerobila som ich na lievancovej panvici). Upečené potrieme džemom, tvarohom a pod. Naozaj sú výborné a chutia aj "lepkáčom ". Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) Andrea M. (andy29) ID 44947 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 1.5.2020, 12:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY 1hrnček maslo 1 2/3 práš.cukor 8vajec vanilka(ext) 2hrnčeky kokos.mučka 1hrnček kakao(prášok) 1 1/2lyžičky soda b 1/2balíčku prášok kyp štipka soľ smotana alebo plnotučné mlieko 1 1/2 hrnčeka až dva podla hustoty..a olej POSTUP PRÍPRAVY vymixovať,poriadne ,ako klasický koláč...bielka-sneh...žltky s cukrom..bez zhonu,nech sa suroviny pekne spoja ,cesto je na malu formu,je hustejšie,nie je riedke pečie sa cca 30-40minut ,naplní sa obľub. krémom UKLADAM SI TO TU!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 25.7.2011, 8:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
slané kysnuté koláčePOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto : 250g MixB, 3 PL oleja, 1/2 ČL soli, 1 ČL cukru, 1/2 čerstvého droždia, 200 ml vlažného mlieka (kto nemôže, tak vody)\r\nNa potretie cca 100 g masla rozpusteného, 1 žĺtko, soľ podľa chuti\r\nmôže byť aj šunka, slaninka, strúhaný syr ...\r\nNa posypanie - sézam, rasca, ľanové semiačka... POSTUP PRÍPRAVY Vypracujeme si cesto, ktoré necháme vykysnúť, kľudne aj hodinu. Na pomúčenom papieri na pečenie si cesto vyváľame asi na hrúbku1/2 cm. Potrieme maslom so žĺtkom a soľou (môžeme poukladať kolieska šunky, salámy, plátky slaniny, syra..) a zvinieme ako závin pomocou papiera na pečenie. Potom krájame na trojuholníky (ako tortu), poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme zvyšným maslom so žĺtkom a môžeme posypať semiačkami podľa chuti. :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) monika l. (mony2050) ID 182701 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 22.2.2012, 21:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Orechové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY cesto:250 g mleté orechy, 300 g prašk. cukru, 6 bielkov, špetka soli, papier na pečenie.\r\nnáplň: 400 ml šľahačky 33 % (ja dávam 2 kelimky), 1 čokoláda\r\nalobal POSTUP PRÍPRAVY 1- bielky so soľou vyšľaháme takmer dotuha, prišľaháme cukor, a nakoniec vmiešame mleté orechy.\r\n2- cesto rozotrieme na pekáč vyložený papierom na pečenie asi na 2cm vrstvu a pečieme pri 175 st.C. asi 20 min.\r\n3- upečené cesto necháme vychladnúť a rozrežeme ho na tretiny.\r\n4- šľahačku vyšľaháme a vmiešame do nej postúhanú čokoládu.\r\n5- na pripravený alobal dáme 1 plat cesta, potrieme ho šľahačkou (kľudne v hrubšej vrstve). Priklopíme ho 2 platom cesta - znova vrstva šľahačky a priklopíme 3 plátom cesta.\r\n6- zakrijeme alobalom celý koláč a dáme na noc stuhnúť do chladničky.\r\n7- ráno ozdobíme celý koláč šľahačkou.\r\n\r\nDobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Miriam P. (miriam2222) ID 50058 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 30.1.2012, 9:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
BEZLEPKOVE PIZZA CROISSANTYPOTREBNÉ PRÍSADY 270g bezlepkovej muky Jizerka 1 cajova lyzicka soli 1/2 kocky kvasnic 200ml vlazneho mlieka 1 cajova lyzicka cukor bezlepkova sunka,platkovy tvrdy syr 3 polievkove lyzice olivoveho oleja mlieko na potretie, sezam semienka,slnecnicove,makove na posypanie zapneme ruru na 180 stupnov spravime si cesto ,rozvalkame na na tvar kruhu a radielkom rezeme trojuholniky na ktore ukladame bezlepkovu sunku a plat syra napr.eidam,zatocime, nechame 10 min oddychnut potrieme mliekom a posypme semienkami podla vyberu a pecieme 20 min na 180 stupnov vo vopred vyhriatej rure zdroj www.ivako.cz vrele odporucam!!!!!!!!!velmi chutne POSTUP PRÍPRAVY zapneme ruru na 180 stupnov spravime si cesto ,rozvalkame na na tvar kruhu a radielkom rezeme trojuholniky na ktore ukladame bezlepkovu sunku a plat syra napr.eidam,zatocime, nechame 10 min oddychnut potrieme mliekom a posypme semienkami podla vyberu a pecieme 20 min na 180 stupnov vo vopred vyhriatej rure zdroj www.ivako.cz vrele odporucam!!!!!!!!!velmi chutne ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Natali F. (druna) ID 217609 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 13.4.2013, 10:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
bezlepková pizzaPOTREBNÉ PRÍSADY 7-8kopcovitých PL múky MixB (asi 250g múky), 1/4 kvasníc Fala, pohár vlažnej vody (2dcl), 1+2 PL olivového oleja, 1KL cukru, 1KL soli, na obloženie podľa chuti - pretlak, zelenina, oregano, cesnak, syr a pod... POSTUP PRÍPRAVY veľmi jednoducho - do časti vlažnej vody (1dcl) si pripravíme z cukru a kvasníc kvások, kým sa zapení nachystáme si vo väčšej mise múku a soľ (nedajte všetku múku naraz, ale asi 2-3PL múky si nechajte bokom na domiesenie), kvások prilejeme do múky, pridáme za lyžicu olivového oleja a zvyšnú vodu - jemne miešame - nakoniec rukami vymiesime vláčne mäkké cesto. Cesto rozvaľkáme - jemne ho pritom podsypávame múkou, okraje pevne zrolujeme aby šťava nevytekala, a necháme chvíľu nakysnúť (15-20min). Potom rozotrieme na cesto asi 2PL olivového oleja (dôkladne hlavne na okraje) a obložíme podľa chuti (napríklad: pretlak, tuniak, tymián, cibuľa a samozrejme strúhaný syr ). Vložíme do dobre vyhriatej rúry, pečieme najprv prudšie pri 220-230´C, po asi 5 minútach stiahneme na 180-185´C a dopečieme do zlatohneda (asi 25-30min). zopár tipov: - cesto nerobte veľmi tuhé - bolo by tuhé aj po upečení, potrebuje vlhkosť aby vedelo kúsok nakysnúť, - cesto nechajte kysnúť už rozvaľkané (na rozdiel od lepkového - bzl. cesto druhýkrát kysnúť nechce) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Janka T. (takaJanka) ID 29118 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 17.5.2014, 20:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Bezlepkové žemle a rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g muky Mix B, 1/2 kl soli, 3 PL oleja, 200 ml vlažnej vody, 1 sáčik droždia Dr. Oetker POSTUP PRÍPRAVY V pekárničke si vymiesime cesto a mokrými rukami formujeme 6 ks žemličiek. Dáme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme do rúry na 50 stupnov nakysnúť na polhodinku. Žemličky zdvojnásobia objem, potom prepneme na 200 stupňov pečieme 20-25 minút. Po upečení som ich potrela rozpusteným maslom - kôrka zmäkla a krásne voňajú. Žemličky sú chutné aj na druhý deň. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Andrea M. (andy29) ID 44947 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 2.1.2011, 20:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Bezlepkova marlenkaPOTREBNÉ PRÍSADY Piekla som podla receptu od EvkaA.(evka.a)ID35030 len som dala muku promix uni a asi 0,5l vody do cesta co mi poradila KatarinaN.(Hugi)ID54673 za co jej dakujem. POSTUP PRÍPRAVY Velmi mi nechutila ked som ju 1krat ochutnala.Nakrajala som ju do mrazaku,ze vsak sa postupne zje.Po rozmrazeni bola super. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) slavka b. (slawi75) ID 113183 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 21.12.2013, 20:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
RYCHLY A JEDNODUCHY DEZERTIK PRE CELIAKOV A TYCH CO NEMOZU MLIECKOPOTREBNÉ PRÍSADY kasu oriesky (surove, nesolene), jablkovy dzus (cerstvy, alebo z krabici), susene slivky (mozete aj ine ovocie, ale tieto su naj), trosku vody a po pripade trochu rumu POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som raz videla v tv a od vtedy si ho robim pravidelne. Je to fakt chutny dezertik a hlavne zdravi. Orechovu omacku mozete pouzivat na zaliatie ovocia podla obluby, ale dole pisem original recept zo slivkami a rumom. Ja mam orechovu omacku rada hustejsiu, taku ako puding, ale mozete si ju robit aj redsiu a dat jej menej na ovocie - ja mam rada vela omacky ,-))) Cas pripravy: cca 8-10 minut. - uvarit slivky cca 5 minut v troske vody, s rumom, ak to robite len pre dospelakov, - pocas varenia sliviek, zomliet oriesky na jemny prasok (v mixery) a po zomleti pridat jablkovy dzus (od oka, podla toho aku chcete mat konzistenciu omacky), Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Marcela A. (mylove) ID 127626 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 25.6.2010, 21:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 205 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,21 ďalšie >> |