končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 103 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Cuketová polievkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cibuľa, cuketa, olej, cesnak, vegeta, soľ, sladká smotana POSTUP PRÍPRAVY Cibuľku opražíme na oleji, pridáme nastrúhanú cuketu´a pražíme ďalej. Potom to zalejeme vodou a všetko rozmixujeme ponorným mxérom. Dochutíme vegetou a soľou. Chvíľu povaríme, pred dokončením pridáme sladkú smotanu. Polievka nám chutí najviac s opraženým chlebom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Henrieta B. (henrieta99999) ID 30314 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Pikantna paradajkova polievkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Mnozstvo na velky hrniec: tri male paradajkove pretlaky, olivovy olej, hladka muka, dve konzervy sekanych paradajok, zeleninovy vyvar, bobkovy list, nove korenie, cierne korenie, sol, hnedy cukor, cesnak. Pri podavani: platkybagety, parmezan, cerstva bazalka. POSTUP PRÍPRAVY Tato polievocka je vynikajuca! Najprv si pripravime klasicku zaprazku (muku oprazime na olivovom oleji), pridame pretlaky (treba rozmiesat v teplej vode, aby sa nerobili hrudky), dalej paradajky, vsetky koreniny...zalejeme vyvarom a varime, kym nie su paradajky makke (cca 20 minut). Na zaver pridame pretlaceny cesnak, hnedy cukor a sol (tieto veci podla chuti). Mozeme podavat hned alebo dame do misiek, nakladame navrch platky bagety, posypeme parmezanom a dame pod gril zapiect. Ozdobime certvou bazalkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lucia J. (lucisek) ID 6057 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kremova porova polievka so sparglouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY mensiu cibulku*maslo*1 vacsi por*cca. 12 kuskov spragle*80ml smotany* sol, petrzlenovu vnat(ja som mala susenu)*zeleninovy vyvar (500-700ml)*tvrdy syr na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Na masle podusime nadrobno nakrajunu cibulku a porik. Ked uz je por zmaknuty a dozlatista pridame nakrajanu sparglu na 2cm kusky a zalejeme zeleninovym vyvarom * Nechame varit asi desat minut. Dochutime solou a petrzlenovou vnatou. Ku koncu pridame smotanu a nechame prejst varom 2-3 minutky * Odstavime a na tanieri pridame na horucu polievku nastruhany tvrdy syr. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Maria M. (misqs17) ID 166394 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
MINESTRONEPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Mrkva,Zeler,Petržlen,Zemiaky,Cibuľa (červená alebo biela),Čerstvé alebo konzervované paradajky,Paradajkový pretlak, Mleté čierne korenie,Bobkový list,Bazalka (môže byť aj sušená, Rasca, Soľ, 1 lyžica balzamikového octu alebo citrónovej šťavy, Uvarená ryža, Parmezán, 1 lyžička dochucovacej pasty Sambal Badjak Vegetar alebo Sambal Badjak POSTUP PRÍPRAVY Nakrájame si zeleninu, zemiaky, cibuľku. V hrnci si na oleji dobre popražíme pokrájanú cibuľu, pridáme koreňovú zeleninu, zemiaky. Okoreníme, pridáme rascu, bobkový list, bazalku a malú lyžičku dochucovacej pasty Sambal Badjak alebo Sambal Badjak Vegetar(pozor, nie veľa, inak sa stratí originálna chuť) a chvíľu ešte pražíme. Zalejeme vodou, osolíme, prípadne dokoreníme a varíme. Nastal správny čas na pridanie paradajok, môžu byť čerstvé, nič sa však nestane, ak budú konzervované. Ak pridávate čerstvé paradajky je potrebné pridať paradajkový pretlak. Pri konzervovaných vylejete šťavu z konzervy do polievky. Práve paradajky dajú polievke osviežujúcu kyslosť. Polievka sa nevarí dlho, stačí 15-20 minút, pretože praženie urýchlilo mäknutie zeleniny. V predposlednom kroku pridáme nakrájanú (neošúpanú) cukinu. Varíme pár minút tak, aby sa nám cukina nerozpadla. V závere polievku dochutíme soľou, balzamikovým octom (doporučujeme), či citrónom. Polievku odstavíme a v dlani si rozmrvíme ešte bazalku a posypeme s ňou polievku. Pred servírovaním do taniera vložíme trochu uvarenej ryže a polievku posypeme nastrúhaným parmezánom alebo iným syrom. Aj keď vás to bude lákať, nepridávajte žiadne mäso, párky, či vegetu - prebili by ste tú úžasnú kyselkavo osviežujúcu chuť zeleniny, paradajok a byliniek. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Denis Č. (adec01) ID 164460 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Falošná gulášovka - rýchlaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 6 nožičiek párkov (najlepšie sú pre celiatikov do tých nemôžu napchať múku), 3-4 stredné zemiačky, soľ, majorán, drvená rasca, červená paprika, trošku oleja a samozrejme voda. Kyslá smotana pre tých čo majú radi polievky na kyslo. POSTUP PRÍPRAVY Na troške oleja osmažíme na koliekska pokrájané párky (nevadí ak zostanú trošku prichytené na dne po doliatí vodou sa pekne vareškou odlúpnu). Pridáme na kocky pokrájané zemniačky, posolíme dáme majoránku a mletú rascu, trošku pošmažíme a na koniec pred pridaním vody pridáme červenú papriku aby nezhorkla. Po zaliatí vodou dobre premiešame a vareškou oškriabeme dno hrnca aby sa nepripieklo (ostane horká). Varíme do zmeknutia zemiačkov. Podávame s chlebíkom a kto má rád na kyslo môže si dochutiť kyslou smotanou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Ing. Dagmar F. (113Danka) ID 43332 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
veľmi rýchla krémova polievkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 3pory ,1veľ.lyžica masla,500gramov zemiakov,,bujon,1pohár smotany na varenie,1žltok POSTUP PRÍPRAVY nakrájať por ,podusiť na masle,pridať olupane zemiačiky ,zaliať bujonom cca 1liter a variť ked je zelenina hotová ,rozmixovať ,pridať smotanu,dochutiť polievku a nakoniec pridať žltok OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Výborná polievka - rassolníkPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY bravčové mäso, maslo (olej), cibuľa, mrazená alebo čerstvá zelenina na polievku (mrkva, petržlen, zeler...), zemiaky, soľ, vegeta (bujón), kyslé uhorky + šťava, smotana na varenie + hladká múka, kôpor na dochutenie. POSTUP PRÍPRAVY Možno tu podobný recept je, ja ho mám od skvelých kuchárok zo školskej jedálne. Na masle popražíme cibuľku pokrájanú na kocky, pridáme mäso, posolíme a dusíme do polomäkka. Potom prídáme zeleninu, zemiaky, bujón a varíme do zmäknutia. Nakoniec pridáme nakrájané kyslé uhorky + šťavu podľa chuti, zahustíme múkou rozšľahanou v smotane a na záver dochutíme kôprom a ešte soľou podľa chuti. Ja to robím od oka (šťavu z uhoriek aj zahustenie podľa potreby). Prajem dobrú chuť, je to výborné, moja najobľúbenejšia polievka :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Lenka B. (lienky2) ID 10770 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Polievka HokkaidoPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 cibuľa 1 hokkaido tekvica soľ, vegeta, mletý muškátový kvet, mletý muškátový orech sladká smotana POSTUP PRÍPRAVY Podľa orientálneho receptu je polievka liečivá - znižuje kyslosť organizmu a dodáva karotén, kalcium, železo a veľa vitamínov, A,C, a vitamíny zo skupiny B, normalizuje prekyslené prostredie žalúdka a čriev. Do horúceho olivového oleja dáme usmažiť cibuľku len do sklovita, tekvicu nakrájame na kocky aj so šupou. V šupke je najviac karoténu a vitamínov. Udusíme s trochou vody, soli vegety bez glutamánu a pol lyžičkou mletého muškátového kvetu do mäkka. Zmixujeme na kašu, pridáme sladkú smotanu podľa po chuti, dosolíme a prevaríme s trochou nastrúhaného muškátového orieška. Príloha do polievky: 1 - zľahka usmažíme veľmi pomaličky a nasucho dyňové semienka a necháme vychladnúť. 2 - na panvicu dáme pol lyžice masla trošku speniť s cesnakom, ktorý len rozrežeme aby pustil vôňu, cesnak vyberieme a pridáme nakrájaný rožok na koliečka a veľmi pomaličky opečieme aby sa masielko nespálilo. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lucia D. (luckas) ID 114 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Šošovicová polievkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 100 g šošovice 4-5 zemiakov 1 menšiu cibuľu 4 bobkové listy soľ mleté čierne korenie 1/2 litra mlieka 2 lyžice hladkej múky 2 dcl sladkej smotany 1 lyžičku cukru 4 cl octu 2 párky POSTUP PRÍPRAVY Šošovicu premyjeme a dáme variť do studenej vody. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a bobkové listy. Keď je šošovica mäkká, pridáme na kocky pokrájané zemiaky a uvaríme. Osolíme. Z mlieka a múky si pripravíme zátrepku, ktorú vylejeme do polievky. Necháme prevrieť, pridáme cukor a ocot, ktorý lejeme po hrnci, aby sa polievka nezrazila. Napokon pridáme smotanu a polievku odstavíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Žofia V. (gigi33) ID 41570 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Čínska ostro-kyslá polievka(najlepšia akú som kedy jedla)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY kuracie mäso(celé stehná),biele tofu, mrkvu,petržlen, zeler, maslo, huby Shitake, čierne huby, chili papričku, tmavú sójovú omáčku, vajíčko, solamyl, ryžový ocot, pohár čínskeho vína na varenie, mleté čierne korenie, vegeta. POSTUP PRÍPRAVY kuracie mäso (dve celé stehná na 4 porcie) uvaríme vo vode (cca 1.5L), do ktorej nasypeme lyžičku vegety.Varíme približne 40 min. Potom ich vyberieme z vody, vykostíme a rozsekáme na maličké kúsky. Mäso vrátime späť do vývaru, pridáme sójovú omáčku, tak aby voda zhnedla, obyčajne je to asi 6-9 polievkových lyžíc. Ďalej pozvoľna varíme, po chvíli pridáme nadrobno nakrájanú chili papričku (podľa chuti alebo odvahy) a na malé kocky pokrájané tofu. Potom na panvici na masle opražíme posekané a zľahka posolené čierne huby a huby Shitake posypané čiernym mletým korením, potom ich pridáme do polievky. Na masle tiež opražíme do polomäkka na rezančeky pokrájanú mrkvu, petržlen, zeler a pridáme do polievky. Dolejeme asi deci čínskeho vína na varenie (môŽe byť aj hocijaké suché biele víno,keďže čínske sa zháňa ťažšie) a asi lyžicu octu(ja dávam náš klasický kvasny,pretože ten ryžový tiež nemajú všade). Dosolíme a povaríme, kým nezmäkne zelenina a huby. Potom zahustíme solamylom odstavíme a ešte za horúca zatrepeme rozšľahané vajíčko. Polievka by mala byť výrazne kyslá a pomerne dosť pálivá. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Darina S. (dada200) ID 10697 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 103 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |