. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 5.837 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,584 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Černicový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 1 a pol šálky polohrubej múky, 1/4 čl soli, 1 balíček vanilkového cukru, 2 pl práškového cukru (alebo kryštálový), 125g masla, 1 ks vajíčko NÁPLŇ: 3 šálky černíc, 2 pl práškového cukru, 2 pl kukuričného škrobu, šťava z polovice citróna, 1 dc vody

POSTUP PRÍPRAVY

Jednu šálku celých černíc si odložíme bokom a zo zvyšných pripravíme plnku a to jedným z nasledujúcich spôsobov:

1) Černice si odšťavíme (zbavíme sa ich zrniečok) a potom šťavu vylejeme do hrnca, pridáme cukor, citrónovú šťavu a vodu. Chvíľku povaríme a pridáme škrob. Škrob treba pred pridaním rozmiešať s troškou vody a za stáleho miešania vlievať do černicovej šťavy. Necháme to zovrieť a potom odstavíme.

2) Ak nemáme odšťavovač, zrniečka z černíc odstránime tak, že najskôr rozvaríme černice vo vode (aby sa rozpadávali). Potom zmes precedíme cez sitko a pretlačíme černice, aby sme sa zbavili zrniečok. Precedené černice vrátime späť do hrnca a pridáme cukor a citrónovú šťavu, chvíľu povaríme a pridáme škrob, ktorý sme vopred rozmiešali s trochou vody. Pridáme ho postupne za stáleho miešania. Necháme zovrieť a odstavíme z plameňa.

Túto zmes necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme cesto. Najskôr premiešame všetky sypké ingrediencie, potom pridáme vajíčko a maslo nakrájané na menšie kúsky. Ručne cesto vymiešame, zabalíme do fólie a dáme na pol hodinku do chladničky.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Katarína G. (Kačen.G) ID 304120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.10.2016, 21:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Svieže mandarinkové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

korpus: 4 vajcia, 12PL kryštálového cukru, 4 PL oleja, 12 PL polohrubej múky, ½ prášku do pečiva, krém: 300g mäkkého tvarohu, 250g kyslej smotany, 2 zlaté klasy, 650ml mlieka, cukor podľa chuti, 2 konzervy mandarinkového kompotu, 2 bal. BB keksov kakaových, 500ml šľahačkovej smotany, 3 vanilkové cukre, marhuľovú marmrládu

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia vyšlaháme s cukrom postupne pridávame olej a vodu. Po vyšlahaní zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie, dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri 200°C. Korpus necháme vychladnúť, odstránime papier a korpus natrieme marhuľovou marmeládou. Z mlieka, cukru, zl.klasu a scedeného kompotu uvaríme hustý puding - necháme vychladnúť, občas premiešame. Tvaroh a kyslú smotanu vymiešame s vanilkovým cukrom a mletým cukrom podľa chuti. Toto zmiešame spolu s pudingom a vymiešame na krém. Jednu polovicu krému natrieme na korpus natretý marmeládou, poukladáme BB keksy a opäť natieme zvyšný krém. Vyšľaháme šľahačku s dvomi vanilkovými cukrami a natrieme na krém. Ja som zdobila kúskami mandariniek ktoré som si odložila s kompotu. Dáme do chladničky stuhnúť a pokrájame.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Monika Š. (monini) ID 245452 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 17.10.2016, 0:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

♣ Bodkovaný cheesecake ♣



POTREBNÉ PRÍSADY

Receptík som síce našla na internete, ale aj tak prešiel mojimi drobnými úpravami - potrebujeme: 250g sušienok, 100g rozpusteného masla, 1 PL mletej škorice... 500g mascarpone, 250g kyslej smotany, 150g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 PL vanilkovej esencie, 3 vajcia, 2 PL kukuričného škrobu, 1 PL holandského kakaa...

POSTUP PRÍPRAVY

Sušienky rozdrviť, zmiešať s maslom a škoricou, zmes natlačiť na vymastené dno koláčovej formy. Mascarpone, smotanu, cukor, vanilkový cukor a vajcia vymiešame, pridáme vanilkovú esenciu a škrob, premiešame a 3/4 krému vylejeme na sušienkový základ. Do zvyšku vmiešame kakao a pomocou cukrárskeho sáčku do cesta nastriekame bodky. Pečieme 15 minút na 180 °C a potom ešte 45 minút na 150°C. Necháme vychladnúť v pootvorenej rúre a potom na aspoň 12 hodín v chladničke.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.9.2016, 18:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

♥ Levanduľový cheesecake ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

Premýšľala som ako najlepšie ukončíme leto a levanduľa by spomienky na letný čas najlepšie vystihla... takže po urputnom hľadaní na internete a pátraní po tom naj... levanduľovom cheesecaku som vydumala len toľko, že musím experimentovať sama, pretože žiadny nebol ten "pravý", aby toto krásne leto ukončil... ♥♥♥ takže potrebujeme: 200g sušienok /môžu byť hocijaké aj tie úplne najobyčajnejšie/, 6 PL rozpusteného masla♥Krém: 500g neochuteného prírodného syra /Mascarpone, Lučina a pod./ 3 vajíčka, 2 PL kukuričného škrobu, 1/2 šálky levanduľového medu /varí sa podobne ako púpavový https://varecha.pravda.sk/recepty/levandulovy-med-fotorecept/19507-recept.html alebo kúpime hotový https://www.apimed.sk/eshop/med/ochuteny/levandulovy-med-120-g/, 150g trstinového cukru♥ Poleva: 200g kyslej smotany, 6 PL levanduľového medu♥ Na posypanie: levanduľové kvety, ovocie a bylinky podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Sušienky podrvíme, zalejeme rozpusteným maslom, pomocou lyžice natlačíme na dno tortovej formy /priemer 22-24 cm/, ktorú sme vystlali papierom na pečenie a dáme bokom. V miske si metličkou vymiešame mascarpone /alebo iný syr, ktorý chceme použiť/, cukor, med, primiešame vajíčka a škrob. Vylejeme na sušienkový základ a pečieme na 150°C, 50 minút. potom pootvoríme rúru a necháme ešte hodinu cheesecake v nej odpočívať. Necháme vychladnúť, šupneme na 1,5-2 hodinky do chladničky. Potom na vrch natrieme polevu, poukladáme ovocie, ktoré pokvapkáme zvyšným medom, posypeme kvietkami levandule, ozdobíme a necháme cez noc /alebo aspoň na 8-10 hodín v chlade/.





Poleva: smotanu vymiešame s 3 PL medu...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 4.9.2016, 18:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Zdravá čokoládová pena



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na 2-6 porcií (podľa veľkosti porcie) : 2 zrelé avokáda, 80g kvalitnej horkej čokolády, 1/4 šálky nesladeného kakaa, 1/2 šálky kokosového mlieka (podľa mňa nemusí byť - nabudúce urobím bez neho), 1/4 šálky kokosového oleja, 1 ČL vanilkového extraktu, pyré z černíc (malín, ríbezlí, čučoriedok) - cca 1 dl (nemusí byť - bez neho je dezert viac čokoládový a sladší na chuť), stévia alebo cukor podľa chuti (ja som nedala a nechýbal) ... ja som robila z polovičnej dávky a vyšlo mi 8 degustačných mini porcií (každá cca o objeme 2 kopcovitých čajových lyžičiek)

POSTUP PRÍPRAVY

vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s kokosovým olejom, odstavíme a necháme trocha vychladnúť ... avokádo očistíme a rozmixujeme s kakaom, kokosovým mliekom, vanilkovým extraktom, čokoládou a ovocným pyré do hladkej peny ... dáme do misiek, cca na hodinku dáme do chladničky ... servírujeme a vychutnávame

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Absolútne úžasný avokádovo-limetkový cheesecake ... dokonalá chuť



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na 12 pohárov : 1 zrelé avokádo, 400 ml šľahačkovej smotany, 160 ml limetkovej šťavy, 1 Salko, cca 300g maslových sušienok

POSTUP PRÍPRAVY

... jednoduchá príprava a dokonalá chuť ... ak chcete ohromiť návštevu alebo rodinu alebo potrebujete rýchly a chutný dezert, tak rozhodne odporúčam vyskúšať, určite neobanujete ... nie je to klasický cheesecake zo syra, ale pod týmto názvom som ho našla na nete tak posúvam pod týmto názvom, v skutočnosti je to úžasná nadýchaná pena dokonalej chuti .... avokádo očistíme a rozmixujeme so Salkom a limetkovou šťavou na hladkú hmotu, trvá to len chvíľočku ... osobitne vyšľaháme dotuha šľahačkovú smotanu a varechou jemne zmiešame s avokádovo-salkovou hmotou ... a je hotovo ... môžeme servírovať ... na dno pohárov dáme vrstvu rozdrobených maslových sušienok (ja sok dala na jeden pohár 3 ks) ....robila som na oslavu a dezert zožal obrovský úspech ... vyšlo mi 12 dvojdecových pohárov naplnených cca do 2/3 ... je to hádam najúžasnejší dezert aký som kedy jedla

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.5.2019, 14:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

♣ Cheesecake s broskyňovou omáčkou ♣



POTREBNÉ PRÍSADY

250g maslových sušienok, 120g masla... NÁPLŇ: 500g mascarpone alebo Riccoty, 120g kryštálového cukru, 120g kyslej smotany, 1 vanilkový cukor, 2 vajcia, 1 PL zemiakového škrobu... OMÁČKA: 4-5 zrelých broskýň, cukor podľa chuti, 1 PL zemiakového škrobu...

POSTUP PRÍPRAVY

Sušienky rozdrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom, formu na koláč vymastíme a sušienky po dne a obvode utlačíme. Mascarpone alebo Riccotu zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, vajíčkami, pridáme smotanu a škrob, zmiešame a vylejeme na sušienkový základ. Pečieme na 180 °C 45 minút, necháme vychladnúť v pootvorenej rúre. Na vychladnutý koláč natrieme broskyňovú omáčku a necháme dôkladne vychladiť...
OMÁČKA: Broskyne odkôstkujme, rozmixujeme a osladíme. Primiešame škrob a uvaríme polohustú omáčku, ktorú necháme vychladnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 7.8.2016, 11:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Lekvárové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 22 dkg mletého cukru, 10 dkg palmarínu, 2PL slivkového lekváru , 1ČL sódy bikarbóny, 2 vajca (120g), 46 dkg hladkej múky špeciál na krém: 1/2 l mlieka, 20 dkg kryš. cukru, 2 žltka, 2 zlaté klasy, 1 maslo, na ozdobenie: čokoládová poleva slivkový lekvár

POSTUP PRÍPRAVY

Postup pri tomto recepte je vlastne rovnaký ako pri medových rezoch len na miesto medu sa používa slivkový lekvár.
Všetky suroviny okrem múky (múku pridávame až na koniec) povaríme na miernom ohni za stáleho miešania. Necháme mierne vychladiť a pridáme 46 dkg hladkej múky.
Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a vyvaľkáme pláty. Vaľkáme na papieri na pečenie na veľkosť 38x30 cm. Vyvalkané pláty pred pečením popicháme vidličkou. pečieme pri 200°C.
KRÉM: uvaríme puding. Po vychladnutí pridáme maslo ktoré predtým vymiešame. Krém natrieme medzi dva pláty a do stredu natrieme slivkový lekvár. Rez zaťažíme dáme do chladu. Vrch polejeme čokoládovou polevou a dozdobíme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Monika Š. (monini) ID 245452 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 16.8.2016, 8:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Lahká torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:5vajec, 150g kryšt.cukru, 120g hl.múky, 30g kakao, 5PL olej, 3PL vlažnej vody soľ. Krém: 400ml mlieka,4PL cukru, 1 zlatý klas, 200g kysl.smotana. + maliny alebo jahody, čokoláda na postrúhanie ne vrch

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiešame si tuhý sneh z bielkov +štipka soli, potom vymiešame žĺtka s cukrom, pridáme olej, vodu, múku a kakao. Primiešame tuhý sneh a vylejeme do formy a dáme piecť na 150st. cca 40min. ale treba sledovať a skúšať špajdlou či je už cesto hotové. Formu na bokoch nemusíme vymazať lebo potom sa zvykne cesto v strede napučať a po bokoch je nižšie, vymažeme len spodok alebo dáme papier na pečenie. Upečené cesto necháme vychladnúť. Uvaríme si puding zo zlatého klasu a cukru. Tiež necháme vychladnúť a po vychladnutí k nemu vmiešame 200g kys.smotany. Ak sa nám zdá plnka málo sladká, prisypeme práškový cukor podla chuti. Cesto pokvapkáme šťavou z ovocia, môžme aj rumom a poukladáme naň ovocie. To pokryjeme krémom a na vrch nastrúhame čokoládu, dozdobíme podla vlastnej vôle a necháme poriadne stuhnúť, kludne aj celý deň. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lenka N. (lenkaajanko) ID 235898 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.7.2016, 20:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Moravské koláče s pudingom a marhulami



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 500g polohr.múky, štipka soli, 2PL cukru, 1 celé vajce, 2,5dcl vlažného mlieka, 50g roztopeného masla, 1 bal.sušeného droždia + 1vajce na potretie pred pečením. Puding: 3dcl mlieka, cukor, 1 puding (príchuť podla chuti, ja som mala len kakaový a k nemu som dala ešte 2PL kakaa aby bol kakaovejší). Marhule môžme použiť čerstvé alebo aj kompót

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky nasypeme múku, sol, cukor, maslo, vajce, mlieko (ale nie celé aby sme mohli podla potreby pridávať) a nasypeme aj droždie (kvások nerobíme dopredu ak máme sušené droždie). Poriadne vymiesime na hladké a vláčne cesto a dáme kysnúť na teplé miesto. Medzitým si uvaríme puding a necháme vychladnúť.Po vykysnutí cesto rozvalkáme na hrúbku cca 0,5-1cm a vykrojíme väčšie kolieska a poukladáme ich na plech vedla seba. Do každého prstom urobíme jamku do ktorej lyžičkou vkladáme vychladnutý puding a na vrch položíme polovicu marhule. Cesto potrieme vajíčkom a dáme piesť na 180 st. na cca 20min ale treba sledovať nakolko každá rúra pečie inak. Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lenka N. (lenkaajanko) ID 235898 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.7.2016, 20:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 5.837 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,584 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu