končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 728 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,73 ďalšie >> |
RYŽA A CESTOVINY |
rýchle cestoviny s tuniakom a enciánomPOTREBNÉ PRÍSADY tuniak vo vlastnej stave spagety cibula olivový olej encián kecup / paradajkový pretlak POSTUP PRÍPRAVY uvaríme si cestoviny, na oleji oprazime cibulku, pridáme tuniaka a kecup, chvilu miesame a pridáme cestoviny. spolu prazíme. podávame sa nastrúhaným enciánom na vrchu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Michaela B. (lotee) ID 91215 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Paradajkové cestoviny s mozzarellouPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balíček korenia na cestoviny, 1/2 lyžičky oregana, 1 - 2 lyžíce sušenej bazalky, 1 lyžička soli, 1/2 lyžičky majoranky, 1 balíček cestovin penne, 400 ml paradajkoveho pretlaku,3 lyžice smotany na slahanie, 1 balíček mozzarelly, 1 lyžička olivoveho oleja POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si cestoviny, ktoré uvaríme v osolenej vode doplnené trochou oleja, aby sa nám príliš nelepili. Varíme asi 10 - 12 minút, scedíme a necháme odkvapkať. Cestoviny penne uchovávame v teple. Už počas varenia si pripravíme paradajkovú omáčku. V menšom hrnci zmiešame paradajkový pretlak, ktorý zriedime vodou, vmiešame koreniena cestoviny. Trochu prehrejeme, primiešame majoránku, oregano a nakoniec bazalku, korením nešetríme, prebije nám sladkastú chuť pretlaku. Nevaríme. Necháme ju mierne vychladnúť a po lyžiciach vmiešame smotanu, ktorá nám omáčku krásne zjemní. Mozzarellu necháme odkvapkať, nálev zlejeme a syr nakrájame na väčšie kúsky. Na tanier rozdelíme porcie cestovín, polejeme omáčkou a ozdobíme mozzarellou, ktorú ozdobíme štipkou sušené bazalky. Podávame teplé. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) katarina k. (misskate) ID 170780 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Lasagne s červeným vínkom a mozzarellou :)POTREBNÉ PRÍSADY Na OMAČKU : 500-600g mletého bravč.masa, dve menšie cibuľky alebo jedna velká, 2 stúčiky cesnaku, 2-4 čerstvé paradajky, 1 krabičku paradajkového pretlaku(ten riedky), 1dcl červeného vínka, soľ, korenie, cukor, oregáno a bazalku............... Na BEŠAMEL : muškatový oriešok, asi 50g masla a 50g hladkej múky, 500ml mlieka, trochu soľ...............................OSTATNÉ - plátky na lasagne, syr na vrch a ja som este pridala aj mozzarellu ( 3 baličky) POSTUP PRÍPRAVY Omáčka : V receptoch sa uvádza olivový olej, ale mne nevonia, tak som dala bravčovú masť, keď už je to bravčové maso ,). Cibuľu som oprazila do zlatova a pridala pomleté masko, ktoré som si v mise osolila a okorenila, a 2 prelisované strúčiky cesnaku. Trošku som ho oprazila a potom uzavrela pokrievkou nech pusti stavu. Keď sa maso urobilo, pridala som na kocky nakrájané paradajky aj so šupkou a znovu podusila, až kým sa nerozvarili. Potom som pridala paradajkový pretlak ten riedky, v chladnicke som mala aj to husté pyré ( taká sklenená flaštička z Tesca) tak som tam dala zo 3 PL nech to ma lepšiu chuť. Ochutila som korenim soľou cukrom, velkým množstvom bazalky a oregána, nech to krasne vonia. Chvíľku som to nechala povariť a pridala som červené víno. Potom som už len koštovala a doladila som chuť:) BEŠAMEL: maslo som si rozpustila v hrnci, to troške som pridávala múku a riadne premiešavala. Hustú kašu som este trochu opražila a pridávala mlieko. Má sa pridávať po troške. Ja som pridala trochu a potom som to tam cele vyliala, to bola chyba!! urobili sa mi hrudky tak som to musela prepasírovať cez sitko, a tým som zachránila bešamel, naštastie :)))))) do omáčky som nastruhala muškátový oriešok, tak od oka ja ho mam veľmi rada, krasne vonia. Kto chce môže ešte do omáčky pridat nakrájanu mozzarellu alebo trochu syru ,)) ja som dala mozzarellu. LASAGNE : Na obale bolo, že sa nemusia predvárať, no ja som si ich pre lepsiu manipuláciu namáčala po jednej do horucej vody, nehala asi 2 sekundy, a dala do misy. Ľahšie sa s nimi manikupovalo a ľahšie som ich aj zlomila na požadovaný tvar. Vrstvila som to asi takto : na spod misy som dala trochu omáčky nech sa mi to tam neprilepí, lasagne , bolonsku omacku, trochu besamelu a mozzarelu tak hala-bala, toto som opakovala kym som mala všetkého dosť(mala soma si 3 vrstvy omáčky). Keď došla omáčka, na vrch som iba poukladala cestoviny, potrela bešamelom a rozložila som tam jednu celú mozzarellu. Posypala som to nastrúhaným syrom a šup do rúry. Najprv na 200C asi prvých 15-20 minút, a potom na 180C dalších 25 min. Syr by mal byt taky zlatavy :) Dobrú chuť! :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana Š. (Zusska) ID 85073 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 17.2.2013, 20:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny so smotanovou omáčkouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY bezvaječné cestoviny masox sladká smotana 15 dkg šunkovej salámy hladká múka maslo bazalka POSTUP PRÍPRAVY Dáme variť cestoviny, podľa návodu.Do misky vylejeme smotanu a rozmrvíme do nej masox. Nakrájame salámu (môžeme pridať aj šampiňony alebo kukuricu...).Na masle si opražíme salámu, zalejeme smotanou s bujónom a varíme,pridáme aj trochu mlieka(aby toho bolo viac). Cez sitko to zahustíme hl.múkou rozmiešanou v mlieku. Ešte chvíľu povaríme. Omáčkou zalejeme cestoviny a posypeme bazalkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Monika H. (activa) ID 52436 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
RECEPTY DO MALÉHO RYŽOVAČA /MONO RYŽOVAČA/ TUPPERWAREPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY Recepty do Monoryžovača Čo všetko môžete v Monoryžovači pripraviť? -okrem ryže môžete v ňom variť cestoviny, zemiaky, strukoviny – pre jednu osobu nemá chybu – takže ponúkame dôchodcom študentom, mamičkám na materskej, ktoré okrem obeda pre seba a pre deti môžu pripraviť čerstvú ryžu pre manžela ktorý príde neskôr a samozrejme celiatikom-. Ryžový šalát sa jablkami – super k smaženému či pečenému mäsku akéhokoľvek druhu, k údenému mäsu : 1 dávka ryže z Monoryžovača, 1 väčšie kyslasté jablko ošúpané pokrájané na kocky a pokvapkané citrónovou šťavou, soľ, korenie Majonéza zmiešaná s vyšľahanou šľahačku - 2PL majonézy +1PL šľahačky, posekaná pažítka Ryžový šalát s kukuricou – k rezňom, studenej i teplej hydine, na plnenie do paradajok Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Erika M. (lea69) ID 2445 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 21.5.2014, 14:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Zapekane cestoviny so syrovo-smotanovou omackouPOTREBNÉ PRÍSADY Cestoviny - 1 balicek, 500 ml sladkej smotany, syr - platkovy, Niva, taveny z crievka ( podla chuti), Emental /Eidam, 2-3 paradajky, maslo, bazalka, mlete cierne korenie, sol POSTUP PRÍPRAVY Najprv si dame varit cestoviny, asi vie kazdy, ako ich ma rad (ja v mierne osolenej vode) , zaroven zohrejem sladku smotanu, v ktorej potom rozpustime syr (ak chcete, tak aj viac syrov) a miesame, kym nie ej syr rozpusteny a smotane nezhustne, potom pridame trosku cierneho mleteho korenia, a trochu soli. Paradajky si pokrajame na kocky, do hrnca dame cca 1PL masla a zaroven tam supneme tie nakrajane paradjky, premiesame a ked to zacne rozvoniavat a uvidime, ze paradajky su zmaknute, odstavime. Cestoviny scedime (ja ich aj preplachujem). Zapekacie misu vymastime maslom, dame vrstvu cestovin, poukladame polovicu orestovanych paradajok, posypeme bazalkou (ak mate, moze byt aj cerstva) a zalejem priblizne polovicou omacky. Potom opat poukladame zvysne cestoviny a cely postup s paradajkami, bazalkou a omackou zopakujeme. Vrch posypeme nastruhanym syrom Ementalom (alebo aj iny, ktory mate po ruke) a vlozime do vyhriatej rury cca na 15-20 minut. Ked uz je syr roztopeny a taky chrumkavy , vyberieme, a servirujeme. Dobru chut :) (Ja na vrstvu paradajok davam aj nakrajanu sunku alebo slaninku - pre inspiraciu). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Janka T. (jennie01) ID 87399 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestovinky s mrkvičkou - výborné a rýchlePOTREBNÉ PRÍSADY Pre 4 osoby - Cestoviny 500g akékoľvek, mrkva ( asi 6 veľkých), olej, soľ, 2 biele jogurty, syr na dochutenie. POSTUP PRÍPRAVY Veľmi rýchly typ na výborné cestovinky. Cestoviny si uvaríme. Medzitým na jemno postrúhame mrkvu. Na panvicu dáme trochu oleja, nastrúhanú mrkvu, osolíme a premiešame. Prikryjeme a dusíme, sem tam premiešame. Asi za 8-10 minút je mrkva hotová, pridáme jogurty a dobre zamiešame. Necháme len minútku na ohni a hotovo! Cestoviny pomiešame s olivovým olejom. Na tanieri dochutíme strúhaným syrom. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Miroslava K. (Miroslava77) ID 89227 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 28.1.2013, 17:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny so šunkou, udeným mäskom a syrovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY Cestoviny podla chuti ja používam špirálky, 300 g šunky, 200 - 300g údeného mäska, olivy, medvedí cesnak a syrová omáčka: mlieko, 2 črievka syru, sol, mčk. POSTUP PRÍPRAVY Uvarené cestoviny si vysypeme do pekáča, pridáme k nim na kocky nakrájanú šunku a údené mäsko, na kolieska nakrájané olivy a na drobno nasekaný medvedí cesnak (odporúčam ho použiť - dodá neuveriteľnú chuť a vôňu) zalejeme syrovou omáčkou: v mlieku roztopíme 2 črievka taveného syru, pridáme trošku vegety a mčk (podla chuti) a všetko dobre premišame a dáme prehriať do vopred predhriatej trúby na cca 20 min. pri teplote 160 st. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Andrea Č. (Andrejka71) ID 262219 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 12.6.2013, 20:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny so sušenými paradajkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g cestovín,sol,oliv.olej,pár cherry paradajok,3/4 šálky čiernych nakrájaných olív,1 mozzarella,asi 6 ks sušených paradajok DRESSING: asi 100 g sušených paradajok,1-2 pl červ.vínneho octu,5 pl oliv.oleja,1-2 stručky cesnaku,1 čl kapár,sol,korenie,1 šálka nastruhaného syra( parmezán),nasekaná bazalka POSTUP PRÍPRAVY Cestoviny si uvaríme podla návodu.Kým sa varia ,tak si pripravíme dressing z uvedených ingrediencií-všetko hodíme do mixéra a do hladka vymixujeme.Uvarené cestoviny zmiešame v hrnci s dressingom,pridáme nakrájané olivy,paradajky,mozzarelu a dochutíme . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Naše obľúbené cestovinky za 10 minút !!!!!POTREBNÉ PRÍSADY Polovica plechovky sušených paradajok v oleji, štipku sušeného cesnaku...ak máme aj čerstvý tak 2 strúžky, cestoviny, tak polovicu - trištvrte sáčka (kupujem v Lidli v zelenom sáčku) POSTUP PRÍPRAVY Najprv si dáme do osolenej vody variť cestoviny. Receptík mám od švagrinky. Ona nakrája paradajky na čo najmenšie kúsky...ja vymixujem ponorným mixérom. Vymixované je to ako pesto a cestoviny sa v omáčke obalia lepšie. Na polovicu sáčka cestovín treba polovicu fľašky paradajok. Polovicu pesta aj s olejom dáme prehriať na väčšiu panvicu, poprášime cesnakom. Tak jednu minútu prehrievame a pridáme uvarené cestoviny. Ešte pomiešame nech sa pesto dostane všade. Odstavíme zo sporáka. Dobrú chuť. :)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Silvia B. (Pata1) ID 49979 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 728 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,73 ďalšie >> |