končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 209 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,21 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Výborná *pôstna* kapustnicaPOTREBNÉ PRÍSADY kyslá kapusta, soľ, korenie, bobkový list, sušené hríby, sušené slivky, cibuľa, hladká múka, sladká červená paprika, cukor POSTUP PRÍPRAVY ... u nás sa odjakživa na štedrý večer podáva pôstna kapustnica - bez mäsa, klobásy aj bez smotany - je to recept ešte po babke - a pretože som takýto recept nikde nenašla - posúvam ďalej - možno niekoho osloví - množstvá som zámerne neuvádzala, pretože každý robí iné množstvo - u nás sa robí cca 3,5 litra : kyslú kapustu (cca 400 g) dáme do hrnca aj so šťavou, zalejeme vodou (cca 2 litre), jemne osolíme, pridáme sušené hríby, bobkový list a varíme pokiaľ kapusta aj hríby nie sú mäkké (cca 35 minút), potom vložíme sušené slivky (10-15 kusov) a varíme ďalej ... medzitým si urobíme zápražku z 1 cibule, bravčovej masti alebo oleja, 1 kopcovitej PL hladkej múky a 1/2 ČL sladkej mletej papriky, jemne osolíme, okoreníme, prevaríme a asi 1/2 prepasírujeme do variacej sa polievky ... premiešame, v prípade potreby dochutíme soľou, korením a cukrom, prevaríme ... a hotovo môžeme podávať ... ja som tentoraz robila deň vopred, aby sa chute prepojili ... táto je u mňa TOP, chutí mi viac ako s mäsom a klobásou - môžem ju jesť celé sviatky ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Špaldové medovníčkyPOTREBNÉ PRÍSADY rozpis na cca 70 ks, priemer 4 cm : 300g hladkej špaldovej múky, 150g trstinového cukru, 150g medu, 50 g masla izbovej teploty, 2 vajcia + jedno na potretie, 1/2 ČL jedlej sódy, 1 vanilkový cukor, 1 PL mletej škorice, 1 PL perníkového korenia POSTUP PRÍPRAVY tento rok u nás vyhrala zdravšia alternatíva klasických medovníčkov, sú jemnej chuti, treba aby odstáli ...všetky suroviny zmiešame, vypracujeme cesto, necháme cez noc v chladničke, na druhý deň vyvaľkáme na hrúbku cca 1 cm, vykrajujeme ľubovoľné tvary, potrieme vajíčkom, ozdobíme a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C 7-8 minút ... skladujeme v uzatvorenej dóze s prekrojeným jabĺčkom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 15.12.2015, 9:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
... moje prvé zázvorníkyPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 500 g cukru, 4 PL oleja, 1/2-1 balenie zázvoru, 2 malé náprstky salajky, 600 - 700 g polohrubej múky 4 celé vajcia našľaháme s 500g cukru POSTUP PRÍPRAVY ... konečne som sa odhodlala vyskúšať moje obľúbené zázvorníky - hľadala som recept, ktorý sa najviac podobal receptu, ktorý som si matne pamätala z minulosti - nakoniec sa mi najviac pozdával recept na internete označený ako "Zázvorníky od Marty" ... podarili sa, aj chuť bola dobrá ... preto posúvam : vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme 4 PL oleja, 0,5-1 balenie mletého zázvoru, 2 malé náprstky salajky a 600g-700g polohrubej múky podľa hustoty. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, vykrojíme a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie tak, že navrch dáme spodnú stranu. Necháme asi 24 hodín zaschnúť. Pečieme v rúre vyhriatej cca na 160-170°C cca 10 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 20.12.2015, 14:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Lahodné kokosové stromčeky s citrónovou polevouPOTREBNÉ PRÍSADY rozpis na cca 40 - 60 kúskov podľa veľkosti formičky : cesto : 150g hladkej múky, 100g kokosovej múčky, 100g masla, 1 vajce, 100g práškového cukru, kôra z jedného citróna 1 citrón ... poleva : šťava z 1 citróna + 150g práškového cukru ... biely a zelený kokos na posypanie POSTUP PRÍPRAVY ... ako každý rok aj teraz skúšam nové recepty na vianočné pečivo - a kombinácia jemnej kokosovej chuti cesta a výraznej citrónovej chuti polevy ma zaujala, preto posúvam ďalej : suroviny na cesto zmiešame, prepracujeme a dáme cca na 2 hodiny do chladničky ... následne vyvaľkáme na hrúbku cca 7 mm, vykrajujeme stromčeky či iné tvary podľa fantázie a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C, na strednej priečke cca 8 minút - treba dávať pozor, každá rúra pečie inak - koláčiky majú zostať bledé bez tmavých okrajov (mne sa prvý plech trocha prichytil pretože v pôvodnom recepte bolo až 10 minút a to bolo veľa) ... necháme na plechu vychladnúť ... potom natierame polevou (najlepšie mi to išlo spodkom malej lyžičky) a posypeme bielym a zeleným kokosom (zelený kokos som nemala - nahradila som posekanými nesolenými pistáciami) ... lahodné jemnučké pečivo s citrónovým akcentom ... určite som nerobila posledný krát ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Mandľovo-marcipánové hviezdičky ... bez múkyPOTREBNÉ PRÍSADY rozpis na cca 30 - 35 kusov : 300 g mletých mandlí, 125g marcipánovej hmoty, 250 g práškového cukru, 2 ČL mletej škorice, štipka soli, 2 bielky + na polevu : 2 bielky a cca 300g práškového cukru POSTUP PRÍPRAVY ... chuťovo výborné pečivo ... mleté mandle opečieme na sucho na panvici pokiaľ nezačnú jemne chytať farbu ...marcipánovú hmotu spracujeme s preosiatym cukrom, škoricou, štipkou soli, pridáme postupne bielky a nakoniec opražené mandle ... vypracujeme pevné cesto, ktoré vyvaľkáme medzi dvomi hárkami papiera na pečenie na hrúbku cca 0,8 cm ... na cesto natrieme polevu z bielkov a cukru a vykrajovačkou vykrajujeme ľubovoľné tvary ... pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie cca 10 minú rúre vyhriatej na 160°C na strednej priečke ... je to iná alternatíva klasických orechových štangličiek ... marcipán dodáva výbornú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 17.12.2015, 23:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Skvelé marinované TOFUPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g tofu (ja som nemohla násť klasické tak som použila jemné japonské (TESCO - sekcia cudzokrajných surovín), ktoré bolo úžasne jemné a s klasickým sa nedalo jemnulinkou konzistenciou porovnať, 150 ml omáčky hoisin (TESCO - v sekcii cudzokrajných surovín), 4 PL sójovej omáčky, 1 PL sezamového oleja, 5 strúčikov cesnaku, 1 šálka jazmínovej alebo inej ryže, 5 PL rastlinného oleja, 4-5 jarných cibuliek POSTUP PRÍPRAVY ... TOFU bola pre mňa výzva, veľmi teda skôr vôbec ho nemusím ale tento recept ako ináč opäť z blogu od Anetky ma nadchol a musela som ho vyskúšať - a neľutovala som - výborná chuť ... preto posúvam : Tofu položíme na dosku a kuchynskými utierkami vysajeme vodu, následne nakrájame na kocky. Zmiešame omáčku hoisin, sójovú omáčku, sezamový olej a prelisovaný cesnak (ja som si nevšimla že treba zmiešať - použila som len Hoisin omáčku a bolo to tiež super). Nalejeme do plochej misky, rozvrstvíme v jednej vrstve tofu, zakryjeme potravinovou fóliou a necháme marinovať minimálne 3 hodiny. Po pár hodinách môžete kocky aj premiešať. Ja som mala jemné japonské Tofu v tetrapakovej krabičke (TESCO - sekcia cudzokrajných kuchýň), keďže som klasické nenašla - bolo úplne jemné, nedalo sa ani vysušiť len som ho nakrájala a marinovala bez miešania - dala som naň vrstvu omáčky zospodu aj zvrchu. Uvaríme ryžu s trochou soli, jarné cibuľky nakrájame na kolieska. Tesne pred podávaním opečieme na lyžici oleja jarné cibuľky. Odložíme ich nabok. Prilejeme do panvice ďalšie 4 PL oleja a opečieme na ňom kocky tofu (ak vám zostane nejaká prebytočná marináda, odložíme ju bokom) cca 8 minút. Na záver pridáme opečenú jarnú cibuľku a zvyšnú marinádu. Miešajte pol minúty a potom rozdeľte tofu na porcie ryže ... chutilo to super aj môjmu manželovi a to je už čo povedať :-))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Jablkové hranolky z lístkového cestaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 lístkové cesto, 3 jablká, 1 PL hnedého cukru, 1/2 ČL škorice alebo korenia na jablkový závin POSTUP PRÍPRAVY ... super recept z internetu ... jablká očistíme, nahrubo nastrúhame, ochutíme cukrom a škoricou a na troche vody udusíme do mäkka - trvá to cca 10 minút - následne ich rozmixujeme ponorným mixérom ... lístkové cesto vyvaľkáme na tenko (cca 1,5 mm), polovicu potrieme jablkovou zmesou, preložíme druhú polovicu, jemne pritlačíme, ostrým nožom krájame tenké pásiky - hranolky - dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 210°C na strednej mriežke cca 10 minút - pokiaľ ne sú hranolky do zlata upečené ... môžeme posypať práškovým či škoricovým cukrom ... sú perfektné ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 13.12.2015, 23:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Super rýchle orechové mini slimáčiky z lístkového cesta ... výbornééééééééPOTREBNÉ PRÍSADY lístkové cesto, mleté vlašské orechy, 1 vajíčko alebo slivkový alebo iný lekvár, škorica, práškový cukor na posypanie POSTUP PRÍPRAVY ... super rýchly a super chutný recept ... lístkové cesto rozvaľkáme na tenko (cca 1,5 mm), potrieme rozšľahaným vajíčkom alebo slivkovým či iným lekvárom, jemne posypeme mletými orechmi aby sa nám cesto úplne nezlepilo a zrolujeme - slimáčiky by nemali mať priemer väčší ako 3 cm ... pokrájame na cca 1,5 cm široké slimáčiky, jednu stranu potrieme rozšľahaným vajíčkom a namočíme do mletých orechov (môžeme ich ochutiť napr škoricou) ... nenatretou stranou (orechmi nahor) ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie ... pečieme v rúre vyhriatej na 210°C cca 15-20 minút - pokiaľ nie sú slimáčiky do zlatista upečené ... poprášime práškovým cukrom ... slimáčiky sú výborné - ja som skúšala oboje - aj s vajíčkom aj s lekvárom a oboje sú super ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 23.11.2015, 10:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Chutný syrovo-zeleninový slaný koláčPOTREBNÉ PRÍSADY rozpis na 2 porcie resp. 2 zapekacie misky s priemerom 10 cm : zelenina podľa chuti - ja som použila 5 ks ružičkový kel, 1/2 mrkvy, 1/2 menšej cukety, 2 plátky baklažánu, 1 menšiu červenú papriku a 4 cherry paradajky, plátok masla, soľ, korenie, 2 vajíčka, 100g kyslej smotany (cca 1/2 menšieho balenia), 50g parmezánu ... pri príprave viacerých porcií napr. v okrúhlej koláčovej forme množstvo surovín zdvojnásobíme POSTUP PRÍPRAVY ... výborná ľahká večera alebo raňajky ... zeleninu očistíme, pokrájame (cuketu a baklažán na kolieska a následne každé koliesko na štvrtinky, mrkvu na kolieska alebo pol kolieska podľa veľkosti, ružičkový kel na polovice, papriku na kúsky, paradajky na polovice alebo štvrtiny podľa veľkosti .... pokrájanú zeleninku orestujeme na masle cca 2 minúty z každej strany, osolíme, okoreníme ...zapekacie misky vymažeme maslom, navrstvíme opečenú zeleninku ... vajíčka rozšľaháme s kyslou smotanou, osolíme, okoreníme a nalejeme na zeleninu do misiek ... posypeme strúhaným parmezánom alebo iným voňavým tvrdým syrom (ementál, grana, ...) ... misky dáme na malý pekáčik a vložíme do rozpálenej rúry (200°C) a pečieme cca 25 minút do zlatista ... podávame so zeleninovým šalátom alebo inou obľúbenou prílohou ... dobrú chuť ... u nás sa po koláčikoch len tak zaprášilo OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Stará dobrá klasika - Pečené plnené kuriatko podľa mňaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kuriatko (cca 1,5 kg), 3 rožky z minulého dňa, 3 vajíčka, soľ, korenie, štipka vegety, cca 3/4 dl mlieka, 80-100g sušenej šunky (môžeme nahradiť pražskou dusenou šunkou, ale nie je to úplne ono), cca 30g kvalitného voňavého syra (parmezán, ementál, ...), 50g masla, petržlenová vňať, korenie Gyros POSTUP PRÍPRAVY ... postup je každému asi známy - kuriatko umyjeme, osolíme a okoreníme zvnútra aj zvonku ... rožky pokrájame, polejeme mliekom, jemne osolíme, okoreníme, ovegetujeme, pridáme vajcia, pokrájanú sušenú šunku, nadrobno nasekaný syr, polovicu masla pokrájaného na kúsky a posekanú petržlenovú vňať, premiešame, naplníme do kuriatka, kurča posypeme Gyros korením, dáme na pekáč, podlejeme cca 1 - 1,5 dl vody, na kuriatko poukladáme zvyšné maslo nakrájané na kúsky - prikryjeme napr. alobalom a pečieme cca 1,5 - 2 hodinky na 180°C, potom odkryjeme a chvíľku zapečieme pod grilom aby bola koža chrumkavá ... potom už len vychutnávame túto mňamku ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 4.5.2016, 22:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 209 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,21 ďalšie >> |