. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

sylvia r. (sisaxxl) ID 117702
.
mimibazar.sk/sisaxxl
Oblasť: Nové M. nad Váhom
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 16.10.2009
Naposledy: 13.2.2020 19:27
Aktualizácia: 8.5.2012 21:51
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 32
RODINNÉ FOTOGRAFIE 314
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 20
RECEPTY 97
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 97 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ďalšie >>

POLIEVKY

Rajčinová polievka..výborná!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

Cca 2kg rajčín,malá cibuľka,1PLolivového oleja,bobkový list,trošku čierneho mletého korenia,2ks zeleninového bujónu,soľ,hnedý cukor,syr na strúhanie(eidam)

POSTUP PRÍPRAVY

Od detstva som rajčinovú nemusela...Raz som sa nechala prehovoriť a od vtedy,inú rajčinovú nezjem.Táto je bez zbytočných korenín,ktoré by len zbytočne kazili chuť a vôňu domácich rajčín.A ten nastrúhaný,ťahajúci syr...no dobrotka.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 10.12.2011, 0:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Flambovaný koláč od Zdenka Pohlreicha



POTREBNÉ PRÍSADY

Neviem síce prečo sa volá flambovaný,ale chutil výborne.Je to vlastne klasika.Na cesto sa môžu dať rôzne suroviny.Rýchle a chutné. Potrebujeme. * lístkové cesto * 200 g kys. smotany(ja som dala tuším 250a nič sa nestalo:) * 125 g slaniny nakrájané na tenké pásiky * 1 malá cibuľa najemno nasekaná * 100 g syru nastrúhaného(EIDAM)

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru predhrejte na 250°C. / Vyváľané cesto dajte na plech vyložený papierom na pečenie. / Na cesto rozotrite smotanu, posypte slaninou a cibuľou.Asi 10min.pečte a nakoniec posypte syrom. / Nechajte v rúre rozpustiť syr a podávajte.Výborný je teplý,ale dá sa zjesť aj na studeno.A to veľmi rýchlo:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.1.2014, 20:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Holandský jablkovy kolač



POTREBNÉ PRÍSADY

Inšpirovala ma PETRA H. (peeeta) ID 145907,ďakujem. Takže,potrebujeme 3jabĺčka,2 vajíčka, 175g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 75g masla, 75ml mlieka, 125g hladkej múky,1/2PDP, 1/2 škoricového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom mixérom asi tak 5minut.Maslo roztopíme v mlieku a potom postupne pridáme do vyšlahaného cukru. Do toho pridáme múku,kypriaci prášok,škoricu. Jemne premiešame,už nemixujeme a nalejeme do formy. (Ja som to nejako neodhadla a cestíčko mi pri pečení vytieklo z formy,takže na budúce,väčšia forma,)Jablka nakrájame na mesiačiky,poukladáme na cesto a husto to posypeme kryštálovym cukrom.Ja som posypala hnedým cukrom a škoricou. Pečieme najprv 10 min pri 200 stupnoch a potom 20-30min 180 stupnoch. Je to výborný a krehunky koláčik.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 27.10.2010, 22:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Bedľa jedlá v cestíčku



POTREBNÉ PRÍSADY

čo potrebujeme?v mojom prípade nechuť vyprážať v trojobale:)Sľúbila som a tak sa mi nechcelo... Zarobila som cestíčko,pridala nastrúhaný syr a už to išlo samé,)A čo k tomu?Zemiačiky a?Stále to nebolo ono.Chcelo by to nejakú omáčku.Otvorím chladničku a tam smotana:)Nastrúhala som do nej syr,pridala soľ a obedík bol hotový.Bedľa bola výborná chrumkavá a tá smotana k tomu,nevedeli sme sa dojesť.

POSTUP PRÍPRAVY

Pre začiatočníčky:Základné cestíčko na obaľovanie.Počet porcií:na cca 3-4 ks rezňov.
Suroviny:
2 vajcia, trošku vody,3 kopcovité polievkové lyžice hladkej múky, malá lyžička soli
Postup:
Do misy vyklepeme vajíčka a pridáme k nim vodu, ktorú naberieme do polovičky prázdnej škrupiny. Pridáme sol a metličkou rozšľaháme. Postupne pridávame múku a vymiešame na hladké cesto.
Vajíčka sú rôznej veľkosti, takže množstvo múky je orientačné.
Cestíčko by malo opak lyžice pekne obaliť a nestekať.
Toto cesto je základné, môžete ho upraviť chuťovo podľa pridaných pochutín...mletá červena paprika sladká, štipľavá, korenie, muškátový oriešok, bylinky,zemiaky,syr a pod.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 30.8.2010, 0:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ovocný koláč od Zdeňka Pohlreicha(bez váženia)



POTREBNÉ PRÍSADY

2kyslé smotany,2vajcia,1kelímok od smotany kryšt.cukru,2kelímky polohrubéj múky,1PDP,ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

Určite ste už tento receptík videli na kyslej smotane a určite ste ho niektoré aj skúšali.A možno je takýto receptík aj tu.Je to vlastne šťavnatá bublaninka. Nám chutil a dokonca mi ho aj nastávajúca svokra pochválila:).Vyskúšajte,) Dajte do misky na miesenie múku,pdp a cukor.Pridajte vajíčka a smotanu.Všetko spolu na hladko vymiešajte.Receptík je na plech,ja som ho robila do dvoch zapekacích misiek.Na vrch si dajte ovocie,aké máte najradšej.Pečte asi 45minút.Dobrú chuť,)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 14.6.2011, 0:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Fantastická syrová cesnačka



POTREBNÉ PRÍSADY

50g masla,2 väčšie mrkvy,1 pe­tržlen,1/2 zeleru,1,5 l zeleninového vývaru,3 zemiaky,5 strúčikov cesnaku,drvenú rascu podľa chuti,2 celé vajcia,150 g nastrúhaného syra,soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Mrkvu, petržlen a zeler očistíme, na hrubšie nastrúhame a orestujeme na masle. Prilejeme horúci vývar, a keď začne vrieť, pridáme na kocky nakrájané očistené zemiaky, soľ, korenie a rascu. Zeleninu uvaríme do mäkka.
Potom do polievky pridáme preli­sované strúčiky cesnaku a vylejeme rozšľahané vajcia, ktoré ešte v hrnci rozmiešame vidličkou.
Hotovú cesnačku posypeme na tanieri strúhaným syrom.Vajíčka nedávam vždy,polievočka je výborná aj bez nich.Pod syr máme radi opečený chlebík.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 9.8.2010, 11:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

Zapekaný plnený hermelín


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Syr hermelín,alebo plesnivec, bambíno popr.nejaký iný mäkký syr,nivu a šunku.A samozr.korenie na zapekaný hermelín

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 26.3.2012, 21:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

ZUCCOTTO



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 6 vajec, 6 PL hl.múky, 6 PL pr.cukru PLNKA:1L šľahač.smotany,100g dobrej čokolády,Vaječný likér,vanilkový cukor,1 malé maslo

POSTUP PRÍPRAVY

pozrite ďalej...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 73 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (73) posledné: 15.3.2015, 17:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

❤ Čokoládová torta s jahodami ❤ (výborná)



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 200 g čokolády na varenie,4vajcia,40 g masla,150 g ml.lieskových orieškov,150 g polohr.múky,150 g krupic.cukru PLNKA: 5dcl mlieka,2vanil.pudingy,150 g masla,100 g práš.cukru,150 g rozpust.bielej čokolády,150 g jahod.lekváru,3-4 čl citrón.šťavy,450 g jahôd

POSTUP PRÍPRAVY

Čokoládu s maslo rozpustíme nad parou a necháme vychladnúť.Vajíčka s cukrom vyšľaháme,vmiešame oriešky,múku a vychl.čokoládu.Dobre premiešame a dáme do menšej,múkou vysypanej formy.(180°-40min)
Po vychladnutí potrieme džemom,natrieme plnkou a ozdobíme jahodami.Ak sa Vám torta zdá vysoká,tak ju kľudne prekrojte,plnky je dosť.Tr.džemu zmiešame s citrón.šťavou,prehrejeme a polejeme jahody.
PLNKA:Uvaríme puding.Maslo vyšľaháme s cukrom a vmiešame vychlad.puding,bielu polevu a vyšľaháme.Dobrú chuť,)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 13.2.2012, 23:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Králik na cesnaku



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme:1 kg králika,100 g slaniny,4 strúčiky cesnaku,1 ČL soli ,2 nadrobno pokrájané cibule,3 PL masti, po 4 zrnká nového a čierneho korenia,1 ČL hladkej múky, 400 ml hovädzieho vývaru

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené, umyté, osušené a odblanené mäso prešpikujeme polovičným množstvom slaniny nakrájanej na pásiky. Prešpikované mäso potrieme cesnakom rozotretým so soľou a necháme ho odležať v chlade.
Cibuľu opražíme do zlatista na masti so zvyškom slaniny, pokrájanej na kocky. Pridáme korenie, vložíme mäso, podlejeme polovicou vývaru a pri teplote 180 °C pečie­me v rúre domäkka 70 až 80 mi­nút. Počas pečenia mäso obra­ciame a polievame vlastnou šťavou.
Upečené mäso mäsko nieje vôbec suché a chutí výborne. Naservírujeme na tanier a polejeme šťavou. Vhodnou prílohou sú zemiaky, ryža a čerstvý zeleninový šalát.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 23.11.2013, 11:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 97 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu