končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 720 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,72 ďalšie >> |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové medailónky na hríboch a slaninkePOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg brav.masa /ja som mala pliecko/, horčica, olej, worchester omáčka, soľ, bylinkové korenie, sušené hríby / mozu byť aj čerstvé šampióny/, asi 100g oravská slanina, 1 cibuľa, 3 trojuholníky taveného syra POSTUP PRÍPRAVY - také masko my veľmi mozeme .. :) Nie je to žiadna kuriozna špecialita, ale veľmi chutné masko :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (24) posledné: 25.4.2013, 12:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
MORAVSKÝ VRABEC ako z českej krčmy:-)))POTREBNÉ PRÍSADY v postupe... je tam recept na mäso, knedľu aj kapustu POSTUP PRÍPRAVY 1) Mäsko: bravčové (pliecko, rebierka, krkovička, môže byť aj stehno ale radšej v kombinácii s prvými tromi uvedenými...) mäso nakrájame (plátky, kúsky, kto ako chce), osolíme a zľahka opražíme z oboch strán v horúcom oleji alebo bravčovej masti. Na dno pekáča si pokrájame veľkú cibuľu a 5-6 strúčikov cesnaku (nakrájať nie pretlačiť), na to naukladáme orestované mäso, zalejeme výpekom, v ktorom sme ho restovali, posypeme kmínom, podlejeme trochou vody a zakryté dáme piesť na cca 1 hod., potom odokryjeme a dopečieme..... Keď je mäso upečené, vyberieme ho z výpeku, do výpeku prilejeme vodu (množstvo podľa toho, koľko chceme šťavy), pridáme slepačí bujón, prevaríme a zahustíme múkou. 2) Knedľa: 500 gr. hrubej múky, 2 žltka, pol lyžičky soli, 1/2 kocky droždia, 2 rohlíky..... klasicky: urobíme kvások z vody, trošky cukru a droždia, zmiešame s múkou, žltkami, soľou na cesto, podľa potreby pridáme ešte vlažnú vodu (cesto má byť také polotuhé ani nie riedke ani nie veľmi tuhé), riadne vymiesime a nakoniec zľahka vmiešame opražené na kocky pokrájané rohlíky. Necháme kysnúť cca 45 min., potom na pomúčenej doske rozdelíme na 2 časti, ešte raz premiesime, sformujeme knedle a necháme ešte cca 5-10 min. podkysnúť. Knedle vložíme do vriacej vody a zakryté varíme 20 min. na miernom ohni. 3.) Kapusta: (k morav. vrabcovi robievam prílohu z kyslej kapusty, viac sa mi to k tomu hodí, ale kľudne si urobte aj čerstvej, nič sa nestane)... Takže si speníme cibuľu na oleji, trochu opražíme a pridáme kyslú kvasenú kapustu (ja ju zvyknem trochu pokrájať), pooprá žame, podlejeme vodou a necháme udusiť domäkka (cca 30 minút). Kapustu dochutíme soľou a cukrom (treba dať viac cukru, aby bola kapusta sladkokyslá), nakoniec poprášime trochou múky na zahustenie. 4.) Usmažená cibuľa (je skvelá, keď si ňou posypete knedle..... no mňaaaam:-)))), a treba si dať aj veeeeela šťavy z mäska. Dúfam, že niekto vyskúša... je to riadna bašta. My sme tento recept dlho vylepšovali, až kým sa nebola chuť taká ako, keď si dáte toto jedlo u našich "susedov" v Čechách. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) Katarína M. (catherine23) ID 27491 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (23) posledné: 24.2.2016, 7:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
zemiakove placky plnene košovskou specialitouPOTREBNÉ PRÍSADY toto je dalsi nas oblubeny recept. Moje deti to volaju. DEDKO BABKA. POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Ivana Č. (likerik) ID 39884 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (22) posledné: 14.5.2012, 21:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Mäsko na šťave s kukuricouPOTREBNÉ PRÍSADY 2 veľké cibule, 1 kg mäsko pliecko, stehno, panenka alebo karé, čo máme akurát doma, 2 strúčiky cesnaku, gulášové korenie,soľ, rajčinový pretlak, kukurica v pohári s nálevom, príloha: ryža POSTUP PRÍPRAVY 1, cibuľu si nakrájame 2, mäsko nakrájame na kocky 3, osmahneme si cibuľu, potom pridáme mäsko, osmahneme ho, pridáme 2PL korenia, 3PL rajčinového pretlaku, osolíme, pridáme pretlačený cesnak, zalejeme vodou a dusíme do mäkka 4, keď je mäsko mäkké, šťava nám zhustne, pridáme kukuricu aj s nálevom 4PL a necháme ešte prejsť varom 5, podávame s ryžou, ,,,dobrú chuť OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 95 návštěvníkov) Jana M. (kardula) ID 98254 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (21) posledné: 11.5.2015, 13:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
vynikajúco dochutený TokaňPOTREBNÉ PRÍSADY Recept mojej svokry a naozaj je to vynikajúco dochutené mäsko. Takže potrebujeme: 1 kg chudého bravčového mäsa (ja dávam brav. stehno), 1 lyžička sladkej papriky, 1 lyžička štipľavej papriky, 2 lyžičky mletého čierneho korenia, karí korenie, worchestrová omáčka, 100 g údenej slaniny, 250 g cibule, 2 zelené papriky, 2 červené papriky, hrsť húb (čerstvých alebo sušených), 1 lyžica oleja alebo bravč. masti, 2 lyžice kečupu, soľ. POSTUP PRÍPRAVY Mäso pokrájame na hrubšie rezance a osolíme. V miske zmiešame mleté čierne korenie, sladkú a štipľavú papriku, podľa chuti kari korenie a worchestrovú omáčku. Premiešame s mäsom. (poznámka: Ja osobne dávam málo čierneho korenia a štipl. papriky, aby to jedol aj náš drobec, lebo jedlo je pri dodržaní presného pomeru korenia dosť pikantné.) Na oleji opražíme do sklovita slaninu, pokrájanu na kocky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a papriku. Do zmesi pridáme nakrájané huby. Postupne vkladáme mäso a za stáleho obracanie ho opražíme. Potom ho podlejeme vodou a dusíme asi hodinu a pol. Vody nesmie byť veľa, aby sa mäso nevarilo, ale dusilo. Keď je už veľa šťavy, tak ju odoberám. Ak by bolo veľmi riedke, tak po pol hodine dusenia, pridávam najemno nakrájaný malý zemiak, ktorý šťavu trošku zhustí. Pred podávaním este vmiešame kečup. AKo prílohu odporúčam hranolky a ryžu, môže byť ešte zeleninová príloha alebo tatarská omáčka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 99 návštěvníkov) Dana P. (pokemonka) ID 48024 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 5.5.2015, 11:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové s brokolicou v horčicovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujemem: 400 g bravčové mäso(pliecko), 1 veľká cibuľa, 1/2 mrkvy, 1/2 hlávky brokolice a voda na zaliatie .....obal na masko: 3 P.L. hladkej muky***1 K.L. vegety***1 K.L. soli***1 K.L. cervenej papriky***cierne korenie***strucik cesnaku***stipka kari***.....na zahustenie omáčky: 2 plnotučná horčica a 2 PL kečup pikant/môže byť i jemný/ POSTUP PRÍPRAVY xxx Veľmi zaujímavá príprava maska, ktoré je obalené v obale, ktorý som odkukala od alka36 /vynikajúce kurča/ a zvyšok som si doplnila podľa momentálnej chute. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov) Anna L. (anka29) ID 111855 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (21) posledné: 26.5.2015, 13:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové v hruškovo-smotanovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY br.panenka alebo kuracie prsia,2 pl oleja,korenie,sol,1 pl masla,4 hrušky,1 čl hnedeho cukru,1 červena cibula,1 čl tymianu,1 sladka smotana,1 čl medu POSTUP PRÍPRAVY . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (21) posledné: 22.4.2020, 21:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Zapečené bravčovéPOTREBNÉ PRÍSADY 6 - 7 bravčových rezňov (karé bez kostí), soľ, mčk, 2 guličky nového korenia, 2 guličky čierneho korenia, korenie na divočinu, 250 g postúhanej mrkvy, 250 g postrúhaného zeleru, 250 g postrúhaného petržlena, 1 veľká cibuľa, trocha oleja, 1 kg zemiakov, 2 vajíčka, majoránka, 3 - 4 lyžice múky, 150 g slaninky, 1- 2 bobkové listy, pár strúčikov cesnaku POSTUP PRÍPRAVY Ja robím z polovičej dávky a suroviny používam skutočne len od oka, dodržiavam však rovnaky pomer mrkvy, petržlenu a zeleru. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 20.3.2021, 17:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové na prírodno, slovenská ryžaPOTREBNÉ PRÍSADY bravčové karé * soľ * mčk * hladká múka * olej * cibuľa * mletá paprika * hladká múka/solamyl na zahustenie _____ Slovenská ryža: 400 g cestovina-slovenská ryža * olej * soľ POSTUP PRÍPRAVY Bravčové karé si narežeme na rezne, naklepeme. Osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Opečieme na oleji, a vložíme do cibuľového základu - na oleji orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu, zaprášime červenou paprikou a zalejeme vodou, osolíme. Dusíme do mäkka, v kuchte približne 15 minút. Rezne vyberieme a omáčku zahustíme hladkou múkou alebo solamylom. Cestovinu opečieme na oleji, aby chytila peknú hnedú farbu. Ryže bolo asi hrnček a pol, a teda zaliala som ju troma hrnčekmi vody (zaliala som vriacou), posolila a pod pokrievkou na malom plameni dusíme do mäkka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 65 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (24) posledné: 31.10.2018, 13:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové pečené na cibuli a šampiňónochPOTREBNÉ PRÍSADY Cca 1 kg bravčovej krkovičky (pliecka, stehna) 3 väčšie cibule, 4-5 strúčikov cesnaku, korenie na pečené mäso (alebo grilovacie korenie), 250 g čerstvých šampiňónov, 2 dl piva, ½ l vody, strúhanka, plnotučná horčica, mletá rasca, mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY *** OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov) Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (22) posledné: 31.1.2015, 11:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 720 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,72 ďalšie >> |