. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 720 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,72 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové medailónky na hríboch a slaninke



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg brav.masa /ja som mala pliecko/, horčica, olej, worchester omáčka, soľ, bylinkové korenie, sušené hríby / mozu byť aj čerstvé šampióny/, asi 100g oravská slanina, 1 cibuľa, 3 trojuholníky taveného syra

POSTUP PRÍPRAVY

- také masko my veľmi mozeme .. :) Nie je to žiadna kuriozna špecialita, ale veľmi chutné masko :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (24) posledné: 25.4.2013, 12:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

MORAVSKÝ VRABEC ako z českej krčmy:-)))



POTREBNÉ PRÍSADY

v postupe... je tam recept na mäso, knedľu aj kapustu

POSTUP PRÍPRAVY

1) Mäsko: bravčové (pliecko, rebierka, krkovička, môže byť aj stehno ale radšej v kombinácii s prvými tromi uvedenými...) mäso nakrájame (plátky, kúsky, kto ako chce), osolíme a zľahka opražíme z oboch strán v horúcom oleji alebo bravčovej masti. Na dno pekáča si pokrájame veľkú cibuľu a 5-6 strúčikov cesnaku (nakrájať nie pretlačiť), na to naukladáme orestované mäso, zalejeme výpekom, v ktorom sme ho restovali, posypeme kmínom, podlejeme trochou vody a zakryté dáme piesť na cca 1 hod., potom odokryjeme a dopečieme.....
Keď je mäso upečené, vyberieme ho z výpeku, do výpeku prilejeme vodu (množstvo podľa toho, koľko chceme šťavy), pridáme slepačí bujón, prevaríme a zahustíme múkou.
2) Knedľa: 500 gr. hrubej múky, 2 žltka, pol lyžičky soli, 1/2 kocky droždia, 2 rohlíky..... klasicky: urobíme kvások z vody, trošky cukru a droždia, zmiešame s múkou, žltkami, soľou na cesto, podľa potreby pridáme ešte vlažnú vodu (cesto má byť také polotuhé ani nie riedke ani nie veľmi tuhé), riadne vymiesime a nakoniec zľahka vmiešame opražené na kocky pokrájané rohlíky. Necháme kysnúť cca 45 min., potom na pomúčenej doske rozdelíme na 2 časti, ešte raz premiesime, sformujeme knedle a necháme ešte cca 5-10 min. podkysnúť. Knedle vložíme do vriacej vody a zakryté varíme 20 min. na miernom ohni.
3.) Kapusta: (k morav. vrabcovi robievam prílohu z kyslej kapusty, viac sa mi to k tomu hodí, ale kľudne si urobte aj čerstvej, nič sa nestane)... Takže si speníme cibuľu na oleji, trochu opražíme a pridáme kyslú kvasenú kapustu (ja ju zvyknem trochu pokrájať), pooprá žame, podlejeme vodou a necháme udusiť domäkka (cca 30 minút). Kapustu dochutíme soľou a cukrom (treba dať viac cukru, aby bola kapusta sladkokyslá), nakoniec poprášime trochou múky na zahustenie.
4.) Usmažená cibuľa (je skvelá, keď si ňou posypete knedle..... no mňaaaam:-)))), a treba si dať aj veeeeela šťavy z mäska.

Dúfam, že niekto vyskúša... je to riadna bašta. My sme tento recept dlho vylepšovali, až kým sa nebola chuť taká ako, keď si dáte toto jedlo u našich "susedov" v Čechách.
Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

Katarína M. (catherine23) ID 27491 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 24.2.2016, 7:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

zemiakove placky plnene košovskou specialitou



POTREBNÉ PRÍSADY

toto je dalsi nas oblubeny recept. Moje deti to volaju. DEDKO BABKA.

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Ivana Č. (likerik) ID 39884 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (22) posledné: 14.5.2012, 21:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Mäsko na šťave s kukuricou



POTREBNÉ PRÍSADY

2 veľké cibule, 1 kg mäsko pliecko, stehno, panenka alebo karé, čo máme akurát doma, 2 strúčiky cesnaku, gulášové korenie,soľ, rajčinový pretlak, kukurica v pohári s nálevom, príloha: ryža

POSTUP PRÍPRAVY

1, cibuľu si nakrájame
2, mäsko nakrájame na kocky
3, osmahneme si cibuľu, potom pridáme mäsko, osmahneme ho, pridáme 2PL korenia, 3PL rajčinového
pretlaku, osolíme, pridáme pretlačený cesnak, zalejeme vodou a dusíme do mäkka
4, keď je mäsko mäkké, šťava nám zhustne, pridáme kukuricu aj s nálevom 4PL a necháme ešte prejsť
varom
5, podávame s ryžou, ,,,dobrú chuť

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 95 návštěvníkov)

Jana M. (kardula) ID 98254 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 11.5.2015, 13:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

vynikajúco dochutený Tokaň



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept mojej svokry a naozaj je to vynikajúco dochutené mäsko. Takže potrebujeme: 1 kg chudého bravčového mäsa (ja dávam brav. stehno), 1 lyžička sladkej papriky, 1 lyžička štipľavej papriky, 2 lyžičky mletého čierneho korenia, karí korenie, worchestrová omáčka, 100 g údenej slaniny, 250 g cibule, 2 zelené papriky, 2 červené papriky, hrsť húb (čerstvých alebo sušených), 1 lyžica oleja alebo bravč. masti, 2 lyžice kečupu, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso pokrájame na hrubšie rezance a osolíme.
V miske zmiešame mleté čierne korenie, sladkú a štipľavú papriku, podľa chuti kari korenie a worchestrovú omáčku. Premiešame s mäsom. (poznámka: Ja osobne dávam málo čierneho korenia a štipl. papriky, aby to jedol aj náš drobec, lebo jedlo je pri dodržaní presného pomeru korenia dosť pikantné.)
Na oleji opražíme do sklovita slaninu, pokrájanu na kocky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a papriku.
Do zmesi pridáme nakrájané huby.
Postupne vkladáme mäso a za stáleho obracanie ho opražíme. Potom ho podlejeme vodou a dusíme asi hodinu a pol. Vody nesmie byť veľa, aby sa mäso nevarilo, ale dusilo. Keď je už veľa šťavy, tak ju odoberám. Ak by bolo veľmi riedke, tak po pol hodine dusenia, pridávam najemno nakrájaný malý zemiak, ktorý šťavu trošku zhustí.
Pred podávaním este vmiešame kečup.
AKo prílohu odporúčam hranolky a ryžu, môže byť ešte zeleninová príloha alebo tatarská omáčka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 99 návštěvníkov)

Dana P. (pokemonka) ID 48024 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 5.5.2015, 11:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové s brokolicou v horčicovej omáčke



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujemem: 400 g bravčové mäso(pliecko), 1 veľká cibuľa, 1/2 mrkvy, 1/2 hlávky brokolice a voda na zaliatie .....obal na masko: 3 P.L. hladkej muky***1 K.L. vegety***1 K.L. soli***1 K.L. cervenej papriky***cierne korenie***strucik cesnaku***stipka kari***.....na zahustenie omáčky: 2 plnotučná horčica a 2 PL kečup pikant/môže byť i jemný/

POSTUP PRÍPRAVY

xxx
Veľmi zaujímavá príprava maska, ktoré je obalené v obale, ktorý som odkukala od alka36 /vynikajúce kurča/ a zvyšok som si doplnila podľa momentálnej chute.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov)

Anna L. (anka29) ID 111855 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 26.5.2015, 13:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové v hruškovo-smotanovej omáčke



POTREBNÉ PRÍSADY

br.panenka alebo kuracie prsia,2 pl oleja,korenie,sol,1 pl masla,4 hrušky,1 čl hnedeho cukru,1 červena cibula,1 čl tymianu,1 sladka smotana,1 čl medu

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 22.4.2020, 21:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Zapečené bravčové



POTREBNÉ PRÍSADY

6 - 7 bravčových rezňov (karé bez kostí), soľ, mčk, 2 guličky nového korenia, 2 guličky čierneho korenia, korenie na divočinu, 250 g postúhanej mrkvy, 250 g postrúhaného zeleru, 250 g postrúhaného petržlena, 1 veľká cibuľa, trocha oleja, 1 kg zemiakov, 2 vajíčka, majoránka, 3 - 4 lyžice múky, 150 g slaninky, 1- 2 bobkové listy, pár strúčikov cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

Ja robím z polovičej dávky a suroviny používam skutočne len od oka, dodržiavam však rovnaky pomer mrkvy, petržlenu a zeleru.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 20.3.2021, 17:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové na prírodno, slovenská ryža



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové karé * soľ * mčk * hladká múka * olej * cibuľa * mletá paprika * hladká múka/solamyl na zahustenie _____ Slovenská ryža: 400 g cestovina-slovenská ryža * olej * soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové karé si narežeme na rezne, naklepeme. Osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Opečieme na oleji, a vložíme do cibuľového základu - na oleji orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu, zaprášime červenou paprikou a zalejeme vodou, osolíme. Dusíme do mäkka, v kuchte približne 15 minút. Rezne vyberieme a omáčku zahustíme hladkou múkou alebo solamylom.

Cestovinu opečieme na oleji, aby chytila peknú hnedú farbu. Ryže bolo asi hrnček a pol, a teda zaliala som ju troma hrnčekmi vody (zaliala som vriacou), posolila a pod pokrievkou na malom plameni dusíme do mäkka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 65 návštěvníkov)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (24) posledné: 31.10.2018, 13:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové pečené na cibuli a šampiňónoch



POTREBNÉ PRÍSADY

Cca 1 kg bravčovej krkovičky (pliecka, stehna) 3 väčšie cibule, 4-5 strúčikov cesnaku, korenie na pečené mäso (alebo grilovacie korenie), 250 g čerstvých šampiňónov, 2 dl piva, ½ l vody, strúhanka, plnotučná horčica, mletá rasca, mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

***

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (22) posledné: 31.1.2015, 11:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 720 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,72 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu