. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > HUBY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 101 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>

HUBY

Hlivová plnka



POTREBNÉ PRÍSADY

cca 1/2 kg hlivy ustricovej cibuľku, môže byť aj 2 podľa chuti cesnak 2 žemle, alebo iné pečivo, čo nájdete + mlieko na namočenie údené tofu 2x 2-3 vajíčka korenie, soľ podľa chuti syr na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Hlivu opražíme na cibuľke a potom necháme chvíľku dusiť. Pečivo namočíme do mlieka. Tofu postrúhame na strúhadle na hrubšie pásiky. Všetko spolu zmiešame. Pridáme rozšľahnaé vajíčka. Okoreníme podľa chuti (lyžica podravky :) ) paprika, kurkuma, samozrejme štipka soli a mletého korenia (ja mám v mlynčeku zmesku farebné + čierne).
Dáme do mysy vymazanej a vysypanej strúhankou, posypene syrom a zapečieme.
Chutí to ako plnka do kuraťa, ale je to "vegetariánske". Osobne hlivu neznášam, ale snažím sa oklamať ústa, lebo je vraj výborná na posilnenie imunity.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Katarína K. (katarinkak) ID 58548 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 4.5.2009, 10:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

ZAPRAVANE HRIBY_KURIATKA_podľa NASHO DEDKA*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Tvrdé hríby-najlepšie dubáčiky,trocha oleja,štipka červenej papriky,mleté čierne korenie,šľahačková smotana,polohrúba múka,soľ,bobkový list,ocot,štipka cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Hríby opláchneme pod tečúcou vodou,nôžky oddelíme a pokrájame na plátky.Na rozpálenom oleji ich oprážime a pridáme pokrájané hlavičky a ozaj len štipôčku papriky.Najlepšie je použiť teflonovú panvicu,aby neprihoreli.Hríbiky dusíme 15 minút,ak je treba,podlejeme kúštik vodou.Dáme bobkový list ,osolíme a okoreníme.V smotane rozmiešame za lyžicu múky a cez sitko vlejeme do hríbov.Necháme zovrieť a ochutíme octom-nie veľa- a zjemníme cukrom.
Podávame s novými celými zemiačikmi.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.2.2010, 18:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Lahodné šampiňóny



POTREBNÉ PRÍSADY

350g šampiňónov, olej, 100ml mlieka, 200ml kyslej smotany, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, vegeta, 2PL sójovej omáčky, 1 ČL kari, 2-3 PL hladkej múky

POSTUP PRÍPRAVY

Šampiňóny očistíme a pokrájame na tenké plátky. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme šampiňóny, podlejeme vodou a zakryté chvíľu dusíme (cca 10 min.). Potom huby ochutíme koreninami, vegetou a sójovou omáčkou. Ak treba, ešte ich podlejeme a dusíme do mäkka (ďalších cca 10 min.) Mlieko a smotanu zmiešame, pridáme múku a dobre ju rozhabarkujeme. Zmes vylejeme na šampiňóny a za stáleho miešania necháme zhustnúť. Podávame s cestovinami alebo s knedľou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Henrieta Č. (Henriketa) ID 92830 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.5.2010, 17:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Šampiňóny v syrovom cestíčku so syrovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

(na 4 porcie) 600g šampiňónov, 500ml mlieka, 2 vajcia, 100g hladkej múky, 70g tvrdého syra, olej, soľ, zelenina na obloženie, maslo Omáčka: smotana na varenie, syr v črievku, Niva, oregano, hl. múka (ja dávam aj kukuricu)

POSTUP PRÍPRAVY

Šampiňóny umyjeme, ošúpeme a odkrojíme im spodok nožičiek. V miske urobíme z mlieka, vajec a hl. múky hustejšie cestíčko. Do cestíčka primiešame nahrubo nastrúhaný syr.

V hlbšom hrnci rozohrejeme olej, do ktorého vkladáme hlavičky húb, ktoré sme si predtým obalili v cestíčku. Rýchlo osmažíme dozlata a ihneď vyberáme, aby zbytočne nenasiakli olejom.

Na teplý tanier poukladáme vysmažené hlavičky šampiňónov a obložíme zeleninou udusenou na masle. Podávame s varenými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou.


Omáčka: Smotanu si vymiešame s múkou (množstvo podľa toho kto má rás ako husté :D), keď je dosť teplá pridáme syr v črievku, nastrúhanú Nivu a oregano. Necháme prejsť varom a hneď odstavíme. Kto chce, tak nakoniec pridá kukuricu :D

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

daniela o. (danka obertova) ID 145327 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 1.6.2010, 18:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

hubove fasirky



POTREBNÉ PRÍSADY

udusene cerstve huby na cibulke, pridala som dve zemle namocene v mlieku a vyzmykane, 1-2vajicka, sol, korenie, majoranku, cesnak, keby sa vam to zdalo mokre, pridajte struhanku

POSTUP PRÍPRAVY

tvarujete fasirky, obalite v struhanke a vyprazate na oleji. robila som k tomu zemiakove pyre a ladovy salat, no nestihla som odfotit, ostali mi len tieto, co su na fotke, vsetkym velmi chutili. pri vyprazani sa mi trochu rozpadavali, dala som len 1 vajicko, mozno by tomu pomohlo este jedno...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Dagmar A. (kukuk) ID 448 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 1.9.2010, 21:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Zapekané šampiňóny



POTREBNÉ PRÍSADY

6 velkých šampiňónov, 1 hermelín, 1 červená paprika, olej, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Šampiňóny vydlabeme a jemne ich osolíme.Hermelín aj papriku pokrájame n malé kocočky. Premiešame ich s vydlabaným ostatkom, okoreníme. Plnku naplníme do šampiňónov. Poukladáme ich do olejom vymasteného plechu .Zapečieme. Podávame napr. so zemiakovou kašou, alebo pečivom a šalátom

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Katarina F. (dione) ID 99989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.10.2010, 13:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Mešce s prekvapením alebo šampiňóny plnené mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

10 väčších šampiňónov *
lístkové cesto *
150 g mletého bravčového mäsa (najlepšie z pliecka) *
2 PL mletých vlašských orechov *
2 vajcia *
mleté biele korenie *
soľ *
1 PL nasekaných byliniek *
1 vajce na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko je v obrázkovom postupe.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.10.2007, 20:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Šampiňonovo-zemiakový prívarok



POTREBNÉ PRÍSADY

olej * cibuľa * šampiňóny * mletá červená paprika * bujón+voda * zemiaky * soľ * solamyl/hladká múka * majoránka

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané šampiňóny a chvíľku dusíme. Zaprášime mletou červenou paprikou a zalejeme bujónom. Pridáme nakrájané zemiaky a uvaríme do mäkka. Zahustíme hladkou múkou alebo solamylom, ochutíme ak je treba. A na záver pridáme troška majoránky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.1.2017, 0:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

"Falešné krkonošské kyselo" - od pravého k nerozeznání!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

Milé maminky, tak jsem pro Vás opět přidala dobrůtku. Tentokrát do rubriky "Houby" a samozřejmě jako vždy s nafoceným obrázkovým postupem. ;-)

POSTUP PRÍPRAVY

Kdo není přímo z Krkonoš a rád by si tuhle místní specialitku uvařil, ať neváhá a jde do toho!!! Boule za ušima ZARUČENY!!! :-)))

Mám ho trochu světlejší než obvykle, protože jsem tentokrát dělala z hříbků. ;-)

http://bucifousek.webgarden.cz/houby/kyselo.html

DOBROU CHUŤ!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jitka H. (Jitulinda) ID 12676 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.8.2008, 14:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Hlivovy paprikaš



POTREBNÉ PRÍSADY

hliva ustricova,cibula,olej,červena paprika,sol,cierne korenie,drtena rasca,kysla smotana,hladka muka,mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

Kedze vsetko varim od oka , neviem vam poskytnut gramaz,Skuste pridavat ingrediencie primneřene :)))Cibulu na jemno nakrajame a dame dusit na olej,ked je mäkka,pridame umytu, na kocky nakrajanu hlivu a pockame kym zosklovatie.Potom pridame cervenu papriku,korenie,sol,drtenu rascu ,ja som dala aj stipku vegety ,zalejeme vodou a nechame povarit kym nam hliva zmäkne.Nakoniec zahustime zatrepkou z kyslej smotany,mlieka a muky (pozor na hrudky) este 5min povarime a mozme podavat.Dobru chut.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

andrea č. (jerrys) ID 5367 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.5.2010, 14:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 101 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu