. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Maria P. (teleflex) ID 105501
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.7.2009
Naposledy: 28.3.2024 12:53
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 531
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1149
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 178 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,18 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Košíky...



POTREBNÉ PRÍSADY

Aj keď som sem už raz tento recept dala / http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35932&user=105501 /, prešiel malými zmenami - zlepšovákmi a znovu sa podelím... ♠♠♠♠♠ Cesto: 250 g hladkej múky, 100 g mletých orechov /alebo orieškov/, 70 g práškového cukru, 1 PL kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 1 vajce, 150 g tuku... ♠♠♠♠♠ Krém: 1 karamelový puding, 2 PL kryštálového cukru, 300ml mlieka, 1 Salco karamelové /alebo si ho uvaríme 2,5-3 hod. vode stále ponorené/, 300g masla ♠♠♠♠♠ Čokoládová poleva: 200g varovej čokolády, 50g Cery, 1 PL oleja ♠♠♠♠♠na ozdobu lentilky

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny na cesto spolu zmiesiť, cesto natlačiť natenko do vymastených formičiek na košíky, upiecť na 180 °C cca 15 minút - povrch má vyzerať "sucho" a povrch po celej ploche rovnako... necháme vychladnúť a vyklopíme... Potom natrieme krémom,ktorý na povrchu zahladíme a necháme asi 1-2 hodinky v chlade stuhnúť. Lyžicou nalejeme polevu na vrch stuhnutých košíkov, jemne zarovnáme a keď začne mierne poleva tuhnúť, tak položíme navrch lentilku /inak hrozí, že sa v rozpustenej poleve "utopí"/.




♠♠♠♠♠


Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 12.1.2015, 17:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Malý výber zo sviatočného pečenia...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

kokosové úliky...

POSTUP PRÍPRAVY

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35744&user=105501

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 6.1.2015, 15:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Broskyňové rezy...



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujme 3 piškóty - dve klasické a jednu si prifarbíme... Na každú z nich si pripravíme 5 vajec, 5 PL polohrubej múky, 5 PL kryštálového cukru, 1 PL oleja, 1 ČL kypriaceho prášku a do poslednej si nachystáme trošku oranžového potravinárskeho farbiva alebo 1ČL broskyňovej šumienky /na zafarbenie postačí/ ♥♥♥♥ okrem toho potrebujeme 1 broskyňový kompót /7 dcl pohár/ a marhuľový džem ♥♥♥♥ KRÉM: 1/2 l mlieka, 200g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 Zlaté klasy, 1 PL polohrubej múky, 100g bielej čokolády, 250g masla alebo Hery

POSTUP PRÍPRAVY

Na každú piškótu si oddelíme žĺtky od bielkov, do múky vmiešame kypriaci prášok...Žĺtky s cukrom a olejom vymiešame dopenista, z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Do žĺtkovej hmoty vmiešame múku a zľahka tuhý sneh...vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme na 180°C, 10-12 minút...necháme vychladnúť. Pri poslednej k žĺtkom pridáme farbivo alebo šumienku a potom postupujeme rovnako...



♥♥♥♥



Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 5.1.2015, 21:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

♥♥♥ Tvarohový krémovník...♥♥♥



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento koláčik som objavila celkom náhodou pred 16 rokmi... a odvtedy sa stal favoritom medzi koláčikmi u môjho manžela. Svojou jemnou chuťou si získaval postupne ďalších priaznivcov a tak som recept posúvala ďalej... kto ho ešte nepozná, určite by mal aspoň raz vyskúšať.

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: 220g polohrubej múky, 120g margarínu, 120g práškového cukru, 1 vajce, 2 žĺtka /bielka si odkladáme do jednej nádoby, ešte ich do koláčika použijeme/, 1 PL kakaa /čím tmavšie, tým lepšie/, 1 ČL kypriaceho prášku.... všetky suroviny v miske dobre zmiešame. Hlbší plech /ja používam s rozmermi 26 x 36 cm, vysoký cca 4 cm/ si vymastíme a dôkladne vysypeme polohrubou múkou. Cesto len tak ledabolo v rozostupoch naplácame na plech a pomúčenými /ale lepšie je navlhčiť si ruky vodou/ ho roztláčaním roztiahneme po celom plechu. Je to na pohľad piplačka, ale dá sa to...


♥♥♥



PLNKA: 500ml mlieka, 500g tvarohu /kľudne môže ísť plnotučný ako aj odtučnený/, 150g práškového cukru, 1 Zlatý klas, 1 balíček vanilkového cukru, 1,5 dl oleja, 1 vajce, 3 žĺtky /a znova si bielka odložíme do spomínanej nádoby/... všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom /ja používam mixér určený na kokteily, všetko to vsypem - nalejem do nádoby a dohladka rozmixujem/. Plnku vylejeme na cesto a pečieme v rúre na 180 °C - 15 / 20 minút. Plnka nebude ešte celkom dopečená, ale to nevadí. Na takto nedopečený koláčik navrstvíme sneh, ktorý dopekáme ešte 10 minút. Necháme koláčik dobre vychladnúť /ja keď si ho pripravujem večer, tak ho nechám v chladničke do druhého dňa/ a potom pokrájame.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 26.1.2017, 19:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kokosové rezy...



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 12 vajec, 12 PL polohrubej múky, 12 PL kryštálového cukru, 4 ČL kypriaceho prášku, 4 PL vody ♥♥&♥♥ KRÉM: 500ml mlieka, 6 PL kryštálového cukru, 100g kokosovej múčky, 1 Zlatý klas, 2 vanilkové cukre, 150g bielej čokolády, 350g masla alebo margarínu, 200g práškového cukru. ♥♥&♥♥ OKREM TOHO: kokosová múčka na posypanie a asi 400g malinového džemu...

POSTUP PRÍPRAVY

Upečieme si 4 pláty piškóty. Na jednu potrebujeme: 3 žĺtky, ktoré vymiešame s 3 PL kryštálového cukru a 1 PL vody do peny. 3 PL polohrubej múky zmiešame s 1 ČL kypriaceho prášku a vmiešame k žĺtkom, Nakoniec zľahka vmiešame sneh ušľahaný z 3 bielkov. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme cca 10 minút /medzitým si nachystáme ďalší plát/. Pláty necháme vychladnúť a plníme. ♥♥&♥♥ Na spodný plát natrieme 1/3 plnky, na ďalší plát natrieme časť lekváru a natretou stranou priložíme na krém, stiahneme papier a znovu natrieme 1/3 krému. Ďalší plát natrieme lekvárom, priložíme na krém, stiahneme papier na pečenie a zvrchu natrieme 1/3 krému. Priložíme posledný plát, ktorý len natrieme lekvárom, natretou stranou priložíme na krém. Zákusok priklopíme vhodnou podložkou a zaťažíme na pár hodín. Potom celý zákusok pretočíme a povrch natrieme krémom, ktorý sme si odložili a posypeme kokosovou múčkou. Dobre popritláčame a nakrájame na rezy...




♥♥&♥♥


Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 25.12.2015, 20:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Parížske rožky... overená klasika.



POTREBNÉ PRÍSADY

Parížske rožky - receptov je na ne požehnane a mnohé som vyskúšala /zo zvedavosti alebo sa zdali menej prácne/, ale vždy som sa nakoniec vrátila k "mojej" odskúšanej klasike. Jediné tieto ma nikdy nesklamali - zvonka krehké a vnútri vláčne.

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: 5 vajec, 400g práškového cukru, 250g zomletých orechov, 4 PL strúhanky... Nad parou šľaháme bielky, postupne zašľaháme práškový cukor, a vyšľaháme dotuha /netrvá to dlhšie ako 10 - 15 minút/. Do mierne vychladnutej masy vmiešame zľahka orecha a strúhanku. Pomocou cukrárskeho vrecúška nastriekame na plech vystlaný papierom na pečenie rožky a pečieme/sušíme ich na 140°C cca 20 minút. Necháme vychladnúť na plechu a potom ich nastriekame krémom a po stuhnutí polejeme čokoládou.♠♠♠♠♠♠ KRÉM: 4 celé vajcia alebo 5 žĺtkov, 10 PL kryštálového cukru, 3 PL kakaa vyšľaháme nad parou dohusta a po vychladnutí zašľaháme 400g masla alebo margarínu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (21) posledné: 23.12.2016, 11:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Luxusné rezy...



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 16 vajec, 16 PL kryštálového cukru, 16 PL polohrubej múky, 2 PL umu, 1 PL kakaa...♠♠♠♠♠♠ KRÉM: 0,5 l mlieka, 2 Zlaté klasy, 1 vanilínový cukor, 180g práškového cukru, 300g masla alebo margarínu ♠♠♠♠♠♠ SIRUP: 500 ml prevarenej a vychladnutej vody, 1 vanilkový cukor, 200 ml sunquicku, 1 PL kakaa, 1 PL NESCY, 0,5 dl umu ♠♠♠♠♠♠ ŽELATÍNA: 400ml vody, 100ml sunquicku, 1 vanilínový cukor, 80g práškového cukru, 1 Zlatý klas ♠♠♠♠♠♠ okrem toho ešte tmavý džem

POSTUP PRÍPRAVY

Zo 4 vajec, 4 PL cukru a 4 PL múky upečieme pláty - vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme múku a nakoniec z bielkov vyšľahaný tuhý sneh - takto upečieme 3 pláty a do štvrtého k vajíčkam pridáme um a kakao. Pečieme na papieri na pečenie na 180 °C 10-15 minút a necháme vychladnúť.



♠♠♠♠♠♠



Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 15.12.2020, 17:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Opitý Izidor...



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 150g hladkej múky, 200g kryštálového cukru, 1 kypriaci prášok, 2 PL kakaa, 10 PL vody /studenej/ ♠&♠ na potretie ríbezľový lekvár /alebo iný kyslejší lekvár/ ♠&♠ ORECHOVÁ PLNKA: 4 PL práškového cukru, 200g mletých orechov, 1 dl umu ♠&♠ ČOKOLÁDOVÝ KRÉM: 4 vajcia, 200g kryštálového cukru, 3 PL kakaa, 250g masla /alebo Hery a pod./ ♠&♠ čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Múku zmiešame s kypriacim práškkom a kakaom. K žĺtkom pridáme vodu, postupne nastriedačku zľahka vmiešame sneh z bielkov a múčnu zmes. Rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme na 180 °C prvých 10 minút a potom teplotu znížime na 150 °C a dopečieme /cca ešte 5 - 10 minút/. Cesto necháme vychladnúť a potrieme lekvárom.



♠&♠



Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 13.9.2015, 18:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rebarborový koláč s vanilkovým krémom...



POTREBNÉ PRÍSADY

Sezóna rebarbory začala a ja som úspešne nechala nalákať na koláčiky z nej... CESTO: 400g hladkej múky, 1 balíček sušeného droždia, 75g práškového cukru, 200ml vlažného mlieka, 75g zmäknutého tuku, 1 vajce, 1 žĺtok, štipka soli... KRÉM: 3 vajcia, 2 balíčky vanilkového cukru, 75g práškového cukru, 300ml sladkej smotany /na šľahanie, na varenie/, 1 vanilkový puding, 1 kg rebarbory

POSTUP PRÍPRAVY

Rebarboru ošúpeme, nakrájame na malé kúsky, prepláchneme vodou a necháme odkvapkať. Pripravíme cesto: múku, štipku soli, práškový cukor a droždie nasypeme do misky. Pridáme vajce, žĺtok, zmäknutý tuk, a mlieko. Vymiesime cesto, ktoré na teplom mieste necháme prikryté kysnúť 40 minút. Potom cesto na pomúčenej doske premiesime, rozvaľkáme a prenesieme na vymastený plech. Cesto vytlačíme až na okraje. rebarborou posypeme cesto a zalejeme krémom.




KRÉM: v smotane rozšľaháme vajcia, práškový cukor a oba vanilkové cukre. Primiešame puding a premiešame...


Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 28.4.2015, 22:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jahodové rezy s makom...



POTREBNÉ PRÍSADY

tento zákusok mám veľmi rada, pretože: je ozaj lahodný, svieži a šťavnatý, a pretože nie je náročný na prípravu. jediná nevýhoda je, že sa dá pripraviť len počas sezóny jahôd a tá trvá krátko...no aspoň sa nám nepreje.

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: 120g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 škoricový cukor, 4 vajcia, 100g zmäknutej Hery /alebo iného tuku/, 70g hladkej múky, 100g celého maku... Zmäknutú Heru vyšľaháme s 30g práškového cukru, vanilkovým a škoricovým cukrom. Potom pridáme žĺtky a prešľahame. Múku zmiešame s celým makom a zamiešame k hmote. Z bielkov a zvyšného práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh a zľahka zamiešame do cesta. Plech vymažeme olejom a vysypeme hrubou múkou. Cesto rozotrieme na pripravený plech a upečieme na 180 °C asi 15 minút - dozlata. Korpus necháme na plechu vychladnúť.




PLNKA: 500g kyslej smotany, 250ml smotany na šľahanie, 4 PL práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 20g mletej želatíny, 300g umytých jahôd, 1 PL citrónovej šťavy, 50ml vody /teplej/... Kyslú smotanu vyklopíme do misky, pridáme práškový, vanilkový cukor, citrónovú šťavu a vymiešame. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha a zľahka vmiešame k ochuteným smotanám. Želatínu rozmiešame v teplej vode a vo vodnom kúpeli rozpustíme. Pomaličky vmiešame do smotany. Nakoniec zľahka vmiešame nadrobno pokrájané jahody. Plnku rozotrieme na vychladnutý koláč a dáme na cca 2 hodiny do chladničky.


Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (48) posledné: 7.6.2016, 19:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 178 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,18 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu