končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 672 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,68 ďalšie >> |
RYŽA A CESTOVINY |
CarbonaraPOTREBNÉ PRÍSADY Rychly,jednoduchy ale velmi chutny recept na Carbonaru :) http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2013/06/carbonara.html POSTUP PRÍPRAVY http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2013/06/carbonara.html ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestovinová pastaPOTREBNÉ PRÍSADY 1x 500g paradajkový pretlak, 2 ČL vegety, 250ml smotany na šľahanie, 500g cestovín (najlepšie vrútky), 3 strúčiky cesnaku. POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca dáme paradajkový pretlak, ktorý krátko opražíme a pridáme vegetu. Toto zalejeme smotanou a uvedieme do varu. Na záver pretlačíme cesnak a chvíľku nechame vrieť. ( môžeme pridať šunku pokrájanú na kúsky, kukuricu alebo čo vám chutí) Podávame s cestovinou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Maria K. (Maribell) ID 278176 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Farfalle so špenátom a šampiňónmiPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g cestovín, 200 g šampiňónov, 100 g špenátu, olej, 1 cibuľa, strúčik cesnaku, bazalka, hladká múka, voda/mlieko, soľ a korenie POSTUP PRÍPRAVY Tento rýchly a jednoduchý recept bude chutiť každému milovníkovi cestovín. A ak nemáme dostatok času pokojne môžeme použiť mrazený špenát a prípravu tak ešte urýchliť. Do osolenej vody si dáme variť cestoviny. Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme ju na oleji. Pridáme cesnak a nakrájané šampiňóny. Necháme podusiť asi 8 minút, zasypeme hladkou múkou, premiešame a pomaly pridáme vodu alebo mlieko aby sa nám vytvorila omáčka. Počkáme kým omáčka zhustne a pridáme nasekaný špenát , bazalku a dochutíme soľou a korením a povaríme ešte niekoľko minút. Pridáme uvarené cestoviny, premiešame s omáčkou a môžme podávať. Na tanieri môžme dochutiť pridaním strúhaného syra. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Veronika H. (bonifac) ID 64036 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Penne zapečené s kuracím mäsom a cuketouPOTREBNÉ PRÍSADY menšie kuracie prsia, 1 cuketa, sušené hríby alebo čerstvé šampiňóny, paradajkový pretlak, cesnak, cukor, soľ, sójová omáčka, provensálske bylinky, kari korenie, penne, syr (mozzarela alebo eidam) POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia a cuketu nakrájame na malé kocky. Na rozpálenom oleji orestujeme cesnak a kuracie prsia. Pridáme cuketu, vopred namočené hríby, paradajkový pretlak, trošku cukru. Osolíme, okoreníme (1/2 čl kari korenia a 1/2 čl provensálskych byliniek), trošku sójovej omáčky a dusíme. Penne dáme na 2 minútky do vriacej osolenej vody. Omáčku a cestoviny zmiešame v zapekacej mise, navrch naukladáme kolieska mozzarely alebo nastrúhaný eidam a dáme zapiecť do rúry. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Viera H. (vieruska25) ID 114096 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Rýchla a výborná omáčka na špagetyPOTREBNÉ PRÍSADY mäkká saláma, sušené hríby (prípadne šampiňóny v konzerve alebo čerstvé), paradajkový pretlak alebo kečup, slepačí bujón, soľ, worchestrova omáčka, bazalka, cesnak, olivový olej, špagety, syr POSTUP PRÍPRAVY V hrnci rozohrejeme olej, opražíme cesnak a salámu nakrájanú na malé kúsky, pridáme vopred namočené hríby, paradajkový pretlak /trošku cukru/ alebo kečup a bujón. Ochutíme worchestrovou omáčkou, bazalkou a prípadne dosolíme. Špagety uvaríme al dente. Už uvarené rozmiešame so zmesou olivového oleja, 1 malého strúčika cesnaku a čerstvej bazalky. Špagety polejeme omáčkou a posypeme postrúhaným syrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Viera H. (vieruska25) ID 114096 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
rýchle cestoviny s tuniakom a enciánomPOTREBNÉ PRÍSADY tuniak vo vlastnej stave spagety cibula olivový olej encián kecup / paradajkový pretlak POSTUP PRÍPRAVY uvaríme si cestoviny, na oleji oprazime cibulku, pridáme tuniaka a kecup, chvilu miesame a pridáme cestoviny. spolu prazíme. podávame sa nastrúhaným enciánom na vrchu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Michaela B. (lotee) ID 91215 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Paradajkové cestoviny s mozzarellouPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balíček korenia na cestoviny, 1/2 lyžičky oregana, 1 - 2 lyžíce sušenej bazalky, 1 lyžička soli, 1/2 lyžičky majoranky, 1 balíček cestovin penne, 400 ml paradajkoveho pretlaku,3 lyžice smotany na slahanie, 1 balíček mozzarelly, 1 lyžička olivoveho oleja POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si cestoviny, ktoré uvaríme v osolenej vode doplnené trochou oleja, aby sa nám príliš nelepili. Varíme asi 10 - 12 minút, scedíme a necháme odkvapkať. Cestoviny penne uchovávame v teple. Už počas varenia si pripravíme paradajkovú omáčku. V menšom hrnci zmiešame paradajkový pretlak, ktorý zriedime vodou, vmiešame koreniena cestoviny. Trochu prehrejeme, primiešame majoránku, oregano a nakoniec bazalku, korením nešetríme, prebije nám sladkastú chuť pretlaku. Nevaríme. Necháme ju mierne vychladnúť a po lyžiciach vmiešame smotanu, ktorá nám omáčku krásne zjemní. Mozzarellu necháme odkvapkať, nálev zlejeme a syr nakrájame na väčšie kúsky. Na tanier rozdelíme porcie cestovín, polejeme omáčkou a ozdobíme mozzarellou, ktorú ozdobíme štipkou sušené bazalky. Podávame teplé. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) katarina k. (misskate) ID 170780 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Lasagne s červeným vínkom a mozzarellou :)POTREBNÉ PRÍSADY Na OMAČKU : 500-600g mletého bravč.masa, dve menšie cibuľky alebo jedna velká, 2 stúčiky cesnaku, 2-4 čerstvé paradajky, 1 krabičku paradajkového pretlaku(ten riedky), 1dcl červeného vínka, soľ, korenie, cukor, oregáno a bazalku............... Na BEŠAMEL : muškatový oriešok, asi 50g masla a 50g hladkej múky, 500ml mlieka, trochu soľ...............................OSTATNÉ - plátky na lasagne, syr na vrch a ja som este pridala aj mozzarellu ( 3 baličky) POSTUP PRÍPRAVY Omáčka : V receptoch sa uvádza olivový olej, ale mne nevonia, tak som dala bravčovú masť, keď už je to bravčové maso ,). Cibuľu som oprazila do zlatova a pridala pomleté masko, ktoré som si v mise osolila a okorenila, a 2 prelisované strúčiky cesnaku. Trošku som ho oprazila a potom uzavrela pokrievkou nech pusti stavu. Keď sa maso urobilo, pridala som na kocky nakrájané paradajky aj so šupkou a znovu podusila, až kým sa nerozvarili. Potom som pridala paradajkový pretlak ten riedky, v chladnicke som mala aj to husté pyré ( taká sklenená flaštička z Tesca) tak som tam dala zo 3 PL nech to ma lepšiu chuť. Ochutila som korenim soľou cukrom, velkým množstvom bazalky a oregána, nech to krasne vonia. Chvíľku som to nechala povariť a pridala som červené víno. Potom som už len koštovala a doladila som chuť:) BEŠAMEL: maslo som si rozpustila v hrnci, to troške som pridávala múku a riadne premiešavala. Hustú kašu som este trochu opražila a pridávala mlieko. Má sa pridávať po troške. Ja som pridala trochu a potom som to tam cele vyliala, to bola chyba!! urobili sa mi hrudky tak som to musela prepasírovať cez sitko, a tým som zachránila bešamel, naštastie :)))))) do omáčky som nastruhala muškátový oriešok, tak od oka ja ho mam veľmi rada, krasne vonia. Kto chce môže ešte do omáčky pridat nakrájanu mozzarellu alebo trochu syru ,)) ja som dala mozzarellu. LASAGNE : Na obale bolo, že sa nemusia predvárať, no ja som si ich pre lepsiu manipuláciu namáčala po jednej do horucej vody, nehala asi 2 sekundy, a dala do misy. Ľahšie sa s nimi manikupovalo a ľahšie som ich aj zlomila na požadovaný tvar. Vrstvila som to asi takto : na spod misy som dala trochu omáčky nech sa mi to tam neprilepí, lasagne , bolonsku omacku, trochu besamelu a mozzarelu tak hala-bala, toto som opakovala kym som mala všetkého dosť(mala soma si 3 vrstvy omáčky). Keď došla omáčka, na vrch som iba poukladala cestoviny, potrela bešamelom a rozložila som tam jednu celú mozzarellu. Posypala som to nastrúhaným syrom a šup do rúry. Najprv na 200C asi prvých 15-20 minút, a potom na 180C dalších 25 min. Syr by mal byt taky zlatavy :) Dobrú chuť! :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana Š. (Zusska) ID 85073 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 17.2.2013, 20:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Zapekane cestoviny so syrovo-smotanovou omackouPOTREBNÉ PRÍSADY Cestoviny - 1 balicek, 500 ml sladkej smotany, syr - platkovy, Niva, taveny z crievka ( podla chuti), Emental /Eidam, 2-3 paradajky, maslo, bazalka, mlete cierne korenie, sol POSTUP PRÍPRAVY Najprv si dame varit cestoviny, asi vie kazdy, ako ich ma rad (ja v mierne osolenej vode) , zaroven zohrejem sladku smotanu, v ktorej potom rozpustime syr (ak chcete, tak aj viac syrov) a miesame, kym nie ej syr rozpusteny a smotane nezhustne, potom pridame trosku cierneho mleteho korenia, a trochu soli. Paradajky si pokrajame na kocky, do hrnca dame cca 1PL masla a zaroven tam supneme tie nakrajane paradjky, premiesame a ked to zacne rozvoniavat a uvidime, ze paradajky su zmaknute, odstavime. Cestoviny scedime (ja ich aj preplachujem). Zapekacie misu vymastime maslom, dame vrstvu cestovin, poukladame polovicu orestovanych paradajok, posypeme bazalkou (ak mate, moze byt aj cerstva) a zalejem priblizne polovicou omacky. Potom opat poukladame zvysne cestoviny a cely postup s paradajkami, bazalkou a omackou zopakujeme. Vrch posypeme nastruhanym syrom Ementalom (alebo aj iny, ktory mate po ruke) a vlozime do vyhriatej rury cca na 15-20 minut. Ked uz je syr roztopeny a taky chrumkavy , vyberieme, a servirujeme. Dobru chut :) (Ja na vrstvu paradajok davam aj nakrajanu sunku alebo slaninku - pre inspiraciu). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Janka T. (jennie01) ID 87399 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestovinky s mrkvičkou - výborné a rýchlePOTREBNÉ PRÍSADY Pre 4 osoby - Cestoviny 500g akékoľvek, mrkva ( asi 6 veľkých), olej, soľ, 2 biele jogurty, syr na dochutenie. POSTUP PRÍPRAVY Veľmi rýchly typ na výborné cestovinky. Cestoviny si uvaríme. Medzitým na jemno postrúhame mrkvu. Na panvicu dáme trochu oleja, nastrúhanú mrkvu, osolíme a premiešame. Prikryjeme a dusíme, sem tam premiešame. Asi za 8-10 minút je mrkva hotová, pridáme jogurty a dobre zamiešame. Necháme len minútku na ohni a hotovo! Cestoviny pomiešame s olivovým olejom. Na tanieri dochutíme strúhaným syrom. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Miroslava K. (Miroslava77) ID 89227 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 28.1.2013, 17:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 672 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,68 ďalšie >> |