končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 356 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,36 ďalšie >> |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
MUFFINKY do škôlky pre včielkovú triedu :DPOTREBNÉ PRÍSADY Muffinky podľa obľúbeného receptu, čoko poleva, marcipán a šikovné ručičky :D Na muffinky: 2 šálky polohrubej /alebo celozrnnej/ múky, 3/4 šálky kryštál. cukru, pol šálky oleja, 2 celé vajcia, 1 vanilkový cukor, 2 nahrubo nastrúhané /aj so šupkou/ jablká, trošku škorice, 1 lyžička prášku do pečiva, 1/2 lyžičky jedlej sódy, štipka soli...môžme pridať nalámané poveľkonočné zajace, hrozienka, orechy /kto čo má rád/ Poleva: rovnaký diel čokolády a 100% tuku Včielky: marcipán, farbivo POSTUP PRÍPRAVY Jednoducho: všetky prísady na muffinky v jednej miske pekne zmiešame a ak je cesto moc husté zriedime mliekom. Kladieme do košíčkov /podľa velkosti asi lyžicu/, plníme len do 3/4-napuchnú. Pečieme na 190 asi 25min. Po vychladnutí polejeme polevou: klasicky nad parou rozpustíme čokoládku s tukom, necháme chvilinku odstáť a vychladnuté muffinky oblievame. Na vrch prilepíme kvietky vykrojené formičkou z marcipánu a včielky-poctivo ručne ušúľané: ušúľame malé valčeky, potom tenulinké čierne nitky, ktorými obkrúžme telíčko, srdiečkovou formičkou vykrojíme krídelká /špic srdiečka odrežeme/, malé guličky sú očká a mininitka ústočká a bzzzzzzzzzzzzz....poletia na kvietok, čo je už prilepený na muffinke. Deťúrence sa určite potešiaaaa! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Monika P. (simono) ID 14649 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 1.11.2011, 16:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Muchy :-) z gaštanového pyré na detskú oslavu (iná možnosť guličiek)POTREBNÉ PRÍSADY 2x 250g mrazené gaštanové pyré, 150g práškového cukru, 2 vanilkové cukry, rumová esencia alebo trošku rumu- podľa chuti, 150g pomletých piškótov, 125g masla, čokoláda na obliatie , mandlové lupienky, cukrové ozdoby v tvare guličiek, na ústa vymiešané bielko s cukrom a citrónom. z tohoto množstva vyjde cca 60 ks- podľa velkosti. POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame rozmrznuté pyré, práškový a vanilkový cukor, piškóty, rumovú esenciu a maslo na cesto, urobíme guličky a dáme ich trochu vychladiť. potom ich namáčame v čokoláde a hneď pridávame krídla - mandlové lupienky, oči- cukrové ozdoby v tvare guličiek. keď čokoláda zaschne urobíme si z bielka , práškového cukru a citronu HUSTÚ polevu, dáme ju do sáčika alebo zdobičky a urobíme ústa, necháme v chladničke stvrdnúť. Až potom dáme do dózy a skladujeme v chladničke. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) Soňa L. (sonalove) ID 79253 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 28.3.2013, 21:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Domáci pribináčikPOTREBNÉ PRÍSADY 1 33percentná šlahačková smotana 1 alebo 2 balenia vanilkoveho cukru- nie vanilinoveho! 1 tvarok zn. Kapucin POSTUP PRÍPRAVY Tvarok si vyšlaháme s vanilkovým cukrom.Potom si osobitne vyslahame zo smotany šlahačku a do nej pomaličky po lyžičkách pridávame tvaroh.Jem namkovy, bez farbiva, bez konzervantov.Robíme si aj obmeny s čokoládou, babanom kokosom.Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) Lucia Š. (Lucia V.) ID 24115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 16.7.2012, 15:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Rýchla zeleninová polievočka pre deti, ktoré zeleninu veľmi nemusiaPOTREBNÉ PRÍSADY Takže som ju stihla uvariť ráno pred odchodom do práce, za 35 minút bola hotová. Potrebujeme: mix zeleniny, akú máte v chladničke/mrazničke, hrášok mrazený, 1 vajíčko, 2-3 lyžice krupice (na haluštičky) POSTUP PRÍPRAVY Zeleninu (bez hrášku) dáme variiť do vody. Vody toľko,koľko chcete mať polievky. Ochutíte, ako máte radi. Soľ,vegeta, korenie... To je na Vás. Keď je zelenina mäkká, rozmixujeme dohladka ručným mixérom. Potom pridáme do polievky hrášok. Ja som mala mrazený. Trochu necháme prevrieť. A nakoniec šup šup do vriacej polievočky nahádžeme krupicové haluštičky. (Vajíčko vymiešame vidličkou s 2-3 polievk.lyžicami krupice. Trochu posolíme. ) A fajná polievočka je na svete. A dietko, čo neľúbi zeleninku, ani netuší, koľko zeleninky spapá. :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) Adéla Englerová (apea) ID 3068 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Modelína pre detiPOTREBNÉ PRÍSADY * 150 g hl.muka * 300 ml voda * 75 g soli * 2 PL ocot * 1 PL olej * potr.farby POSTUP PRÍPRAVY . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 1.10.2013, 21:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Terezkine lievancePOTREBNÉ PRÍSADY 1šálka hladkej múky,1šálka mlieka,1 vajce,sol,ovocie podla chutí,postrúhane jablká hrušky banány. POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu zamiešame a na masle vysmažíme hrubšie lievance,polievame bud sirupom,čokoládou navrstvíme šlahačku a posypeme ozdôbkami. Tento recept zvládne aj moja 7 ročna dcérka, teda okrem vysmážania. Dobrú chuť Tento super recept najdete na hrncekoverecepty.blogspot.com ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 63 návštěvníkov) Silvia F. (CapsLock) ID 184015 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 17.3.2013, 10:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Vtáčie mliekoPOTREBNÉ PRÍSADY 5 vajec 1a 1/2 l mlieko 2 vanil.cukor POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky s cukrom vymiešať do peny(ak máte radi viac sladké kľudne podľa chuti pridajte aj pr.cukor). Bielka vyšľahať na tuhý sneh a postupne ho lyžičkou ukladať do horúceho mlieka.Povariť z oboch strán cca minútku(podľa tvrdosti) a vybrať von z mlieka.Pozbierajte z mlieka penu a po troške primiešajte vyšľahané vajcia s cukrom.Nechať zovrieť a hned odstaviť. A môžte si chuťou pripomenúť detstvo:)Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Marcela D. (macazvk) ID 87957 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 16.2.2013, 16:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Ananasovy rezPOTREBNÉ PRÍSADY Piskot:4 vajicka, 120g krystalovy cukor, 120g polohruba muka, Krem : 270g maslo, uvareny puding, stredna plechovka ananasu na kocky (340g, krystalov cukor. Zelatina, lekvar podla chuti POSTUP PRÍPRAVY Oddelime bielka od zltok. Zltka slahame a hned na zaciatku pridame do nich 2 lyzice vody. Ked zbeleju tak pridame do nich polovicku cukru a slahame do hustej peny. Preosejeme do nich muku a vymiesame Vyslahame so zbytkom cukru bielky do tuheho snehu a opatrne vmiesame do masy. Na rovny plech polozime peciaci papier a upecieme piskotovoy plat. V 5dcl osladeneho mlieka uvarime 2 vanilkove pudingy. Nechame ho vychladnut. Maslo vyslahame s 3 lyzicami cukru do peny a pomaly k nemu po lyziciach zaslahavame puding. Stavu z kompota zlejem. Niekolko lyzic stavy zaslaham priamo do kremu. Vychladnuty piskot rozrezem na 4 rovnake pasy. Kazdy pas vykropim stavou. Prvy plat natriem kremom a na krem naukladam nadrobno nakrajane kusky ananasu. Takto naplneny plat na jeho povrchu potriem pikantnou marmeladou. Podobne naplnim aj druhy plat a nalepim ho na ten prvy. Do sacku na zdobenie si odlozim asi 3 lyzice kremu. Povrch rezu znovu potriem lekvarom a cely ho obotriem zvyskom kremu. Na povrch rezu sackom po celom obvode naspricujem ako keby ohradku. Dovnutra ohradky poukladam nahusto zbytok nadrobno nakrajaneho ananasu. V ostatku stavy uvarim zelatinu a zalejem nou povrch rezu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Ludkaa S. (lasocka300200) ID 183281 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 6.1.2011, 20:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Ananasovy dezertPOTREBNÉ PRÍSADY 1 ananas 2 mandarinky, al. 1 pomaranc 2 vanilkove cukry alebo aroma 3 vajcia (rozdelene na zltky a bielky) 2PL bieleho rumu (moze byt aj obycajny) 4 PL medu POSTUP PRÍPRAVY Ananas nakrajame na 1/8-ky (alebo na male kusky) a poukladame do zapekacej misy. Manrarinky olupeme a mozeme (nemusime) nakrajat na kusky a poukladame na ananas. Zltky vymiesame s van. cukrom a rumom. Z bilekov urobime sneh. Vymiesanymi zltkami polejeme ananas, potom polejeme medom a snehom to vsetko zakryjeme. Zapecieme asi na 200°C, 15min pod alobalom a potom este cca. 10min bez alobalu a bud zvysime teplotu, alebo zapneme cirkulaciu vzduchu. Porcie mozeme ozdobit slahackou a cokoladovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Ludkaa S. (lasocka300200) ID 183281 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 6.1.2011, 16:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Čokoládové FONDUE s ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY * 200 g mléčné čokolády * 6 lžic mléka * 50 g bílé čokolády * 2 malé banány, oloupané a nakrájené na dvoucentimetrové špalíčky * 2 nektarinky, rozpůlené, vypeckované a nakrájené na klínky * 200 g opláchnutých a osušených jahod (stopky ponechte) POSTUP PRÍPRAVY Děti čokoládu milují. A tenhle dezert s vámi klidně můžou připravovat. 1. Mléčnou čokoládu nalámejte do misky vhodné do mikrovlnky a přilijte k ní mléko. Zahřejte dvě až tři minuty na středním stupni, až bude mléko horké a čokoláda se začne rozpouštět. Pak vyjměte a promíchejte dohladka. Tohle zvládnou i děti. Pokud nemáte mikrovlnku, rozehřejte čokoládu v misce postavené na kastrol s vroucí vodou, ale děti k tomu nepouštějte! Mléko v tomto případě vmíchejte až do rozpuštěné čokolády. Krém rozdělte do čtyř šálků. 2. Bílou čokoládu také rozpusťte jedním či druhým způsobem, ale bez mléka. Pomocí lžičky ji kápněte do každého šálku, pak špičkou nože nebo špejlí vytvořte barevný vzorek. Ovoce rozdělte na talířky a pusťte se do namáčení. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zuzana M. (SuzieQ) ID 159504 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 356 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,36 ďalšie >> |