. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 792 (zobrazuje sa 771-780)<< predošlé 1,.,73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

BRAVCOVE SRDCIA NA SLANINE*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové srdcia,údená slanina,soľ,korenie čierne mleté,cesnak,troška múky

POSTUP PRÍPRAVY

Srdcia umyjeme,vykrojíme tepny a zrazenú krv(môžeme uvariť hafanovi).Na vypráženej slaninke opečieme zo všetkých strán.Ja to robím od začiatku v tlakáči.Podlejeme horúcou vodou,môžeme dať aj zarovno.Okoreníme a pridáme trocha soli.Zavrieme a dusíme 30-40 minút,potom skúsime,či sú udusené
a poprášime trošku múkou.Pridáme cesnak ,ak je málo slané,tak soľ.
PRILOHA:ryža,tarhoňa,chlieb,niekto knedľu
DOBRU CHUT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.1.2010, 22:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

ZABIJACKOVE ,,KRVAVE" MASO*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové pliecko alebo krkovička,bravčová pečeň,neúdená slanina alebo bravčová masť,červená paprika,čierne mleté korenie,soľ,rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Slaninu pokrájame na kocky a vypražíme,ak nemáme,dáme masť.Pridáme mäso ,ktoré sme pokrájali na kocky a tiež pečeň.Poriadne orestujeme,aby sa nám zatiahlo zo všetkých strán.LEPSIE je to robiť v širokej rajnici.Pridáme červenú papriku,korenie a rascu.Mäso pustí šťavu,ale môžeme pridať aj troška vriacej vody.Dusíme s občasným podlievaním,kým nie je hotové.Pred koncom šťavu zredukujeme,aby zostala bez
vody,osolíme.Môžeme dochutiť strúhaným cesnakom.
Robieva sa to ako desiata pri zabíjačkách,ale tam sa dávajú trčiace kúsky mäsa,ked sa rozoberá prasiatko.
Je to rýchly a nenáročný recept,ktorý sa dá ukuchtiť aj doma.

Podávame s čerstvým chlebíkom,ktorý si namáčame do výpeku a kapustovo-kápiovym šalátom.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 23.2.2010, 21:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Domace udene


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

kupili sme pol svinky cca 85kg, maso rozobrali-rozrezali na kusy.Pripravime si asi 2kg cesnaku ocisteneho,nasekaneho,sol (asi 4kg) velke krystale,. Maso,umyjeme, po rozdeleni namazeme s cenakom a solou UKladame jedno na druhe do plastovej nadoby,vacsie dame na spodok mensie kusy na vrh. Tak vrstvime a dame do chladneho priestoru,prikryte niecim,aby nepadala spina na 4dni,potom maso poobracame na druhu stranu-voda ktora je v plastovej nadobe,tu vylejeme. Po 8 az 10 dnoch maso povesame do susiarne-udiarnicky.Maso vesame na haky alebo snuru,nie celkom jedno na druhe,aby bol priestor,aby mohol oklo ist dym a vzduch. Ked maso navesame nechame do druheheo dna odkvapkat. Nalozime ohen z kvalitnejsie dreva-buk,dub a nechame odymit,potom nechame vo vnutri a na druhy den opat zapalime ohen-to nam robi kamarat No pod tym nasim mnozstvom masa zapalil 6x ohen,odymil a potom bolo maso este v udiarni dalsich 7 dni. My sme ho este zavesili v garazi,aby ˇˇoschlo stvrdloˇˇ asi dalsich 7-10dni. Mensie tensie kusky sme vzali,zabalili do papieroveho vrecka,zabalili do sackov do mrazaku a hodili do mrazaka,vacsie sme po tych dnoch,aby uschli,lebo su makksie kusy,tie velke.. Udime aj kosti z krkovicky,vynikajuce su potom na varenie, tiez koze,davam do hrnca na spodok pod holubky:)

POSTUP PRÍPRAVY

recept je pre inspiraciu:) My komplet celu polovicu tak urobime, nerobime ani skvarky ani ine zabijackove speciality,ten proces susenia este uparvim-opytam sa este raz:)Dobru chut:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marianna S. (Marijanna) ID 49716 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 26.3.2019, 15:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

SKVRKANE MASO*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové stehno alebo panenka,soľ ,mleté čierne korenie,olej

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na malé rezníky,naklepeme,osolíme,okoreníme,potrieme olejom a prudko opečieme z obidvoch strán na mierne pomastenej panvici alebo rošte.
Podávame s chlebíkom,horčicou a cibuľou.

Názov preto,lebo mäsko spraví škvrk z jednej a druhej strany a je hotové.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 31.3.2010, 7:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Moravský vrabec



POTREBNÉ PRÍSADY

vepřové plecko a bůček, sádlo, 2 větší cibule, 5 str. česneku, kmín, sůl, hladká mouka

POSTUP PRÍPRAVY

Maso pokrájíme na větší kousky, cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso, rozdrcený česnek, kmín a sůl. Krátce osmahneme po všech stranách, podlijeme trochou vody, vložíme do trouby a pečeme při 200°C. Po upečení maso vyndáme, výpek zaprášíme moukou a povaříme. Podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným špenátem nebo zelím.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.6.2010, 20:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové na jablkách so zázvorom



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 500 g bravčové pliecko, 2 stredne veľké cibule, 3 PL bravčová masť /môže byť aj olej/ b4 dcl vody na podliatie, 4 ks stredne veľké nasladlé jablká /bez šupky/, 1 ML vegeta, 1 ML grilovacie ra, 1 ML gyros korenie, 1-2 ML mletý zázvor, 1 ML MČ K, trocha soli...na zahustenie 3 trojoolnikove syry alebo solamylom /kto má čo radšej/

POSTUP PRÍPRAVY

Vynikajúce pikantno-nasladlé bravčové so zaujímavou arómov a chuťou pre odvážnych.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Anna L. (anka29) ID 111855 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Labužnícke bravčové karé



POTREBNÉ PRÍSADY

4 bravčové kotlety s kosťou á 150g, soľ, vegetu, mleté čierne korenie, 1 lyžička solamyl. 5 strúčkov cesnaku, 2 mäsité papriky /červenú a žltú/, 150g šampiňónov, palička domácej klobásky /čerstvej-mäkkej/, 1,5 dcl bieleho vína suchého, 2 vetvičky rozmarínu, 1 dcl vody, 1 lyžica hladkej múky

POSTUP PRÍPRAVY

Kotlety naklepeme, do misky si pretlačíme dva strúčky cesnaku do cca. 1 dcl ojeja - zmiešame a vmasírujeme zmes do mäsa, okoreníme, osolíme a jemne pasypeme hladkou múkou. Vo väčšej pánvici rozohrejeme olej a kotlety z prudka opekáme z oboch strán cca. 3-4 min. aby sa nám zatiahli, následne si nakrájame na drobno zvyšné 3 cenaky a posypeme nimi kotlety - dusíme, ešte 5 min. Kotlety vyberieme a dáme bokom, vo výpeku orestujeme nakrájané šampiňóny , pridáme na prúžky nakrájané papriky, prilejeme víno, pridáme na koliečka nakrájanú klobásku, vetvičky rozmarínu, ak sa vám zdá, že budete mať málo šťavy tak dolejte vodou a dochute vegetou, nechajte dusiť cca. 5 min., pridajte kotlety a duste ešte 5 min. aby sa prehriali, ten kto má rád hustejšie omáčky si môže šťávu zahustiť solamylom, buď si lyžičku solamylu rozmieša v troche studenej vody, ale to priamo prisype do jedla, ale opatrne a pod stálym miešaním, aby nám nevznikli hrčky. Ako prílohu ja volím opečené zemiaky. Dobrú chuť!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marcela J. (macenko1) ID 157290 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 16.9.2010, 15:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

VEPŘOVÉ NEBO HOVĚZÍ MASO V KAPUSTĚ +++



POTREBNÉ PRÍSADY

Vepřové nebo hovězí maso, sádlo,cibule,sůl,hladká mouka,česnek,kapusta,slanina.

POSTUP PRÍPRAVY

Maso nakrájíme na kostky.Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme dorůžova,přidáme nakrájené maso,orestujem,osolíme, zalijeme vodou a dusíme.Když je maso poloměké přidáme spařenou pokrájenou kapustu,prolisovaný česnek a vaříme až je maso s kapustou měkké. Zahustíme.Nakonec přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a rozškvařenou.PŘÍLOHA : brambory

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zdenka D. (kuchařinka) ID 170532 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

udeny steak s volskym okom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

700-800g udeneho masa rolka,udena krkovicka a ine,2-3 lyzice masla alebo masti.1 cibula.4 vajcia a maslo

POSTUP PRÍPRAVY

udene maso oplachneme pod tecucou studenou vodou a potom ho v hrnci zalejeme horucou vodou.kratkopovarime.aby sa vyplavil nadbytok udenarskej soli.maso scedime,nechame oschnut a potom ho nakrajame na hrubsie platky.na panvici rozpalime maslo alebo mast a dve tri minuty na nom steaky opekame.potom ich vyberieme,vsypeme jemne nakrajanu cibulku a tiez ju opecieme.na inej panvici rozohrejeme maslo,rozklepneme nan vajcia jedno vedla druheho a zvolna ich prazime,az stuhnu.zltok ma byt polotekuty,neoprazeny.vajcia osolime az nakoniec pred podavanim.na tanieri udene steaky posypeme oprazenou cibulkou,polozime na ne volska oka a podavame so sosovicou uvarenou nakyslo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

MAJA B. (barny) ID 2295 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Kotlety s cesnakovým krémom



POTREBNÉ PRÍSADY

6 bravčových kotliet, soľ, MČK, bazalka, oregano, 6 PL oleja, 2 kocky syra Lučina, 2 PL kyslej smotany, 6 strúčikov cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

doplnim

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Martina L. (tinka1510) ID 25983 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 19.5.2012, 20:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 792 (zobrazuje sa 771-780)<< predošlé 1,.,73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu