. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 792 (zobrazuje sa 751-760)<< predošlé 1,.,71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Mäso na orientálny spôsob - tip na dovolenku



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg bravčového karé (chudé pliecko, stehno), 5 vajec, 1 kávová lyžička soli, 1 pol. lyžica kečupu, 1 kávová lyžička korenia (mčk), 1 kávová lyžička horčice, 1 pol. lyžica worchester, 1 káv. lyžička sladkej červenej papriky, 2 káv. lyžičky majoránu, 1/2 káv. lyžičky vegety, 1 káv. lyžička kari korenia

POSTUP PRÍPRAVY

Tento receptík je vynikajúci tým, že mäsko naložené do nálevu vám vydrží v chladničke až týždeň, čiže je ideálne na dovolenku, alebo ja som ho zvykla robiť, keď som s deťmi odišla na prázdniny k rodičom, aby nám ocko doma nezahynul hladom...

Postup je strašne jednoduchý, zvládnu aj totál začiatočníčky:

Bravčové mäso umyjeme, nakrájame na plátky, naklepeme.
Do väčšej misy si pripravíme nálev - všetky ingrediencie poriadne vidličkou zmiešame.
Kúsky mäsa vložíme do nálevu tak, aby boli úplne ponorené.
Najskôr po 24 hodinách vyprážame. Mäso je vypražené skôr ako obyčajne, pretože nálev tento proces urýchli.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

Jana O. (Olivia) ID 1265 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 11.2.2008, 9:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Šumiacke zemiakovo-mäsové guľky s kyslou dusenou kapustou



POTREBNÉ PRÍSADY

Múku polohrubú , múku hladkú , strúhanka , 2 vajcia , zemiaky cca 7 kusov (záleži od toho pre koľko ľudí varíme) , cesnak , majoránka, vegeta a to najdôležitejšie na kocky nakrájanú údenú rolku,alebo akékoľvek údené mäsko,alebo klobásu.A na koniec slaninka dobre prepečená spolu s troškou oleja.

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky nastrúhame na strúhadle (väčšinu tak ako sa strúhajú na halušky a zo dva ich nastrúhame na jemnom strúhadle ako keď strúhate mrkvu) - vytlačíme vodu zo zemiakov .Pridáme múku hladkú aj polohrubú (inak ja to robim odhadom) , strúhanku , vajcia , cesnak , dochutíme soľou, poprípade vegetou , nasypeme majoránku a dobre premiešame.Cesto nesmie byť ani veľmi riedke no ani nie husté , aby neboli guľky tvrdé. No a na koniec dáme nakrájanú údenú šunku, klobásku alebo mäsko. Ak máme pripravenú túto masu tak si začneme tvarovať guľky - POZOR cesto sa dosť lepí takže to pôjde ťažšie a možno to bude mať aj rôzny tvar. Guľky trošku obalíme v hladkej múke. Do veľkého hrnca dáme zovrieť vodu s troškou soli a skúsime dať jednu guľku , či sa nám náhodou nerozpadne vo vode , ak áno v tom prípade je treba pridať múku. Guľky treba variť pomaly a sú hotové keď vyjdú navrch hrnca.
Ak máme guľky uvarené tak ich poleje slaninkou, korú sme si pripravili zvlášť na panvičke s troškou oleja. Slaninka musí byť dobre prepečená - taká chrumkavá a keď ju lievate na guľky musí to syčať to viete, že je to výborne prepečené.
No a ako príloha je super kyslá dusená kapusta.


*********************************Prajem Vám dobrú chuť**********************************************

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Michaela V. (Michaela79) ID 3524 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 27.8.2016, 16:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Moja číííína :)))



POTREBNÉ PRÍSADY

60 g brav.mäsa na čínu alebo kur.prsia,arašidy,ananas,soj.omáčka,olej,čín.zmes sušná,čín.zelenina mrazená,kečup a podla potreby solamyl (ja som ho nepotrebovala)

POSTUP PRÍPRAVY

kuk dolu :-)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Silvia H. (Sisa1) ID 4224 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 3.9.2008, 18:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Sterilizovane maso



POTREBNÉ PRÍSADY

Ahojte, potrebovala by som surne poradit, ako mozem pripravit masko a zasterilizovat do poharov na dovolenku. Ak mate s tym niektora skusenosti, prosim poradte nejake recepty a postupy. Dakujem

POSTUP PRÍPRAVY

Dovolenka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Michaela B. (adamkopetko) ID 7429 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 15.4.2023, 17:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Diabolské rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg bravčového mäsa,5vajec,2kavové lyžičky soli,1PL vegety,1PL kečupu,1PL MČK,1PLwončestrovej omáčky/PL-polievková lyžica/

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na rezne a naklepeme.Z ostatnych surovín vymiešame marinádu a poukladáme do nej rezne.Necháme odležať 12-24hod.Potom vyprážame.Ako príloha je super zemiaková kaša

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Alena K. (AJKA77) ID 12317 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Šťavnaté zapekané rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 8 rezňov z bravčového mäsa, 3 vajíčka, soľ, strúhanka
Zálievka: 3 dcl horúcej vody, 1 pol.lyžica horčice, 1 pol.lyžica kečupu, 50 g masla, 1 pol.lyžicu oleja, 1 kávovú lyžicu vegety a čierneho korenia

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to:
Rezne osolíme, vyklepeme, obalíme v strúhanke a ešte raz vyklepeme z oboch strán. Obalíme vo vajíčku a opečieme na oleji. Upečené ukladáme šikmo cez seba do zapekacej misy, zalejeme zálievkou, prikryjeme alobalom a dáme zapiecť na 30 minút do rúry.
Zálievka: Do horúcej vody pridáme všetky prísady a premiešame. Podávame so zemiakovou kašou alebo ryžou a hranolkami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Silvia K. (sisula) ID 605 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.12.2007, 12:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Živánska pochúťka,alebo prekvapenie v alobale



POTREBNÉ PRÍSADY

Maso ( krkovica,karé,kuracie ),sojovka,zemiaky,cibuľa,cesnak,klobáska,slanina,olej,,alobal

POSTUP PRÍPRAVY

masko narežeme po bokoch,aby sa nám nekrútilo,trocha vyklepeme zaleží aké mu masku dáte prednosť,osolíme a postrašíme sójovkou.Masko nacháme tak.Pripravíme si očistené zemiaky,ktoré nakrájame na kolieska.Cibuľu tak isto na kolieska,alebo ako vám to vyhovuje.Nakrájame slaninu na plátky ja používam oravskú,je najlepšia a 1/4 klobásky.Jedna noha klobásy na cca.4 porcie.Ak si všetko pripravíte na kopu,potom to už ide od ruky. A ideme nato :

1. Pripravime si kus alobalu,na ktorý ulejeme trocha oleja.
2. Poukladáme tam do kolečka zemiaky,ktoré osolíme
3. Na to dáme na koliečka nakrájanú cibuľu
4. Na to položíme masko a buď roztlačený,alebo nakrájaný cesnak
5. Na to položíme slaninku a klobásku
6. Zabalíme a vložíme na 45 minút do rúry.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Monika G. (monika81) ID 12428 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 23.5.2009, 9:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Belehradský rezeň



POTREBNÉ PRÍSADY

karé,lečo,cesnak,chlieb

POSTUP PRÍPRAVY

Karé umyjeme ,naklepeme a osolíme.Narežeme kraje ,aby sa nám to masko netočilo. na panvicu dáme olej,na masko pridáme roztlačený cesnak a opečieme ho z oboch strán.Nie dlho ,lebo to bude ako podrážka.Ak je masko hotové pridáme lečo a ešte ho necháme trocha podusiť.Na druhej panvici si urobíme topinku a dáme ju na tanier.Na topinku položíme masko aj s lečom.Topinka zmäkkne a kludne to môžme krájať aj nožom. Kto chce si môže k tomu uvariť aj źemiaky.Tak horsa do práce.Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Monika G. (monika81) ID 12428 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 13.10.2009, 11:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Výborný GULÁŠ bez varenia



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento receptik som našla na nete a trošku som si ho aj upravila.
1 kg bravčového pliecka, 3 väčšie cibule, 5 strúčikov cesnaku, 2ČL guláš. korenia, 3ČL sl. papriky, 3PL solamylu, soľ, korenie, feferonka, 2-3PL plnotuč. horčice, cesnakovy prašok, 2 kocky masoxu alebo gulašového bujónu, 1l vody.

Príloha: knedlík, halušky alebo ako ja chlieb :o))

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu, cesnak a mäso si nakrájame a všetko premiešame s ingredienciami. Kocky masoxu rozpustíme v malom množstve teplej vody a doplníme ho do množstva 1l, ktorým zalejeme premiešane mäso. Všetko dáme do pekáča a prikryjeme alobalom alebo do sklenej (simaxovej) misy. Pečieme 1,5 hodiny pri 250 stupňoch. Po celý čas pečenia nedolievame vodu, nemiešame a nedaváme dolu alobal alebo vrchnák z misy.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 318 návštěvníkov)

Magdalena L. (meggienka) ID 798 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (166) posledné: 9.8.2017, 12:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

KARI MARINADA NA MASKO:)



POTREBNÉ PRÍSADY

1LYZICKA MALA SOLI,1MALA LYZ.KORENIA.1 MALA LYZ.KARI KORENIA,1MALA LYZ,PRASKOVEHO CUKRU.....1VELKA LYZICA SOLAMYLU,2VEL.LYZ.VORCESTROVEJ OMACKY,2VEL.LYZICE MAGGI,2 VEL.LYZICE OLEJA..............MASKO NAJLEPSIE BRAVCOVE,ALE MOZE BYT AJ KURACIE ALEBO MORCACIE

POSTUP PRÍPRAVY

MASKO NAKRAJAT NA REZANCEKY A ZMIESAT S MARINADOU,KTORU SI PRIPRAVIME ZMIESANIM VSETKYCH SUROVIN...NECHAT CEZ NOC STAT V CHLADNICKE...OPEKAME NA PANVICI,K TOMU SI DAME CHLEBIK A POLIAT SI MASKO MOZEME TATARSKOU ,ALEBO KECUPOM.MY TO MAME RADY S TATARSKOU A NASA RODINKA TOTO JEDLO MILUJE...JE RYCHLE A MOZEME HO PONECHAT V MARINADE AJ PAR DNI A MAME VZDY RYCHLU VECERU...PRAJEM DOBRU CHUT...:)PS:NAS 11ROCNY SYN TOTO JRDLO PRIAM ZBOZNUJE:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

ANDREA M. (AIKKI) ID 14607 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 792 (zobrazuje sa 751-760)<< predošlé 1,.,71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu