končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 728 (zobrazuje sa 721-728) | << predošlé 1,.,68, 69, 70, 71, 72, 73 |
RYŽA A CESTOVINY |
Krémové zelerové risottoPOTREBNÉ PRÍSADY pre 4 osoby : 500g zeleru, 1 menšia cibuľa, 1 dl bieleho vína, 300g ryže na rizoto (Arborio, Carnaroli, ...), 1,5 l vývaru (kurací, zeleninový), 150g masla, 2 PL mascarpone (prípadne iného krémového syra - Philadelfia, Lučina), soľ, korenie, šalviové lístky na ozdobu, 4 porcie lososa alebo kuracích pŕs, 0,5 dl olivového oleja, trocha parmezánu (nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY ... netradičné rizoto ... výborné ... oplatí sa vyskúšať .... zeler očistíme a nastrúhame (odporúčam na jemno), v hrnci rozpustíme 75g masla, opečieme na ňom do mäkka pokrájanú cibuľu a zeler, pridáme víno, necháme odpariť alkohol, pridáme neumytú ryžu, premiešame, postupne prilievame vývar a za stáleho miešania varíme do mäkka (cca 20 - 25 minút) ... keď je zmes tesne pred dokončením, pridáme 2/3 zvyšného masla, mascarpone a premiešame, dochutíme soľou a korením (ja som pridala aj cca 30g syra Grana padano) ... lososa alebo kuracie prsia opečieme na olivovom oleji spolu cca 7 minút ... šalviové lístky opečieme na masle (ja som využila olivový olej kým som tam dala lososa) ... a potom už len vychutnávame ... bála som sa príliš zelerovej chuti ale zbytočne, tepelnou úpravou sa typická zelerová chuť, ktorú veľa ľudí nemusí vytratila a zostala len výborná krémová chuť ... mňaaam OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Risotto z petrzlenovej vnate podla Nigela SlateraPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/06/risotto-z-petrzlenovej-vnate-podla.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:50g petrzlenovej vnate\r\n1 liter zeleninoveho vyvaru\r\n1 mala cibula,nakrajanu na drobno\r\nmaslo\r\n300g Arborio ryze\r\n180ml bieleho vina\r\n4 PL nastruhaneho parmezanu\r\nPostup:Ako prve si nasekame petrzlenovu vnat na drobno (ak chcete kludne mozete stonky dat do vyvaru ).\r\nV panvici si rozpustime maslo a pridame cibulu ktoru orestujeme.Vmiesame ryzu premiesame a zalejeme vinom.Nechame bublat 1-2 min a pridavame postupne vyvar (moze sa stat ze ho nespotrebujete uplne cely ...a vzdy musite svoje risotto premiesavat)..Ked bude risotto hotove pridame maslo,parmezan a nasekanu petrzlenovu vnat...Vsetko poriadne premiesame..A mozete papat ! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 4.6.2015, 8:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Rajcinova omacka s ancovickami podla Marcelly HazanPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/08/rajcinova-omacka-s-ancovickami-podla.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:1 cesnakovy strucik (nakrajani ) 3PL olivoveho oleja 5 ancoviciek 400g celych paradajok z konzervy Postup:V hrnci si zohrejeme olej a pridame cesnak nechame chvilku smazit a pridame ancovicky.Poriadne premiesame a smazime az pokial sa nam ancovicky rozpustia.Napokon pridame paradajky a nechame bublat na najnizsom ohni 20-25 minut.Ked bude omacka hotova premiesame so spagetami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 18.8.2015, 22:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Jednoducha a vonava ryža v mikrovlnke - 20min !POTREBNÉ PRÍSADY Tato ryza je vhodna najma pre zeny/muzov kt. niesu az tak sikovni co sa tyka pripravy ryze :) Je jednoducha, netreba ju miesat ani sa nepripali. Za to je velmi chutna, s jedinecnou chutou a nikto ani nespozna ze je z mikrovlnky :) Budete potrebovat : Ryza (ja kupujem gulatozrnnu) Olej 1 strucik cesnaku Cibula Sol Nove korenie Klinceky Bazalka / vňatka POSTUP PRÍPRAVY Ryzu umyjem, zvacsa volim gulatozrnnu na podla mna najlepsiu chut a zatial som inu v mikrovlnke ani neskusala. Vzdy davam tak od oka, podla toho kolko jej treba. Vysypem ju do janskej misy, sklenenej, dobre sa to da zavriet a taka mensi sa zmesti do mikrovlnky. Polejem trochu olejom, posolim, zamiesam. Strucik cesnaku nakrajam na drobno, prisypem susenu vnatku alebo bazalku a zasa premiesam. Osupem 1/2 stredne velkej cibule, zapichnem do nej 5-6 klincekov a celu vlozim do stredu ryze. Pridam asi 4 cele gulocky noveho korenia. Cele zalejem vodou aby voda tvorila cca 1 cm nad ryzou, mozno trosku viac. Nakoniec zakryjem pokrievkov a vlozim do mikrovlnky na 5 minut na najvyssi stupen (900kw). Ked skonci, zapnem na 16minut na asi 350-400kw. Ked skonci, staci povyberat cibulu s korenim, premiesat a uzasna vonava ryza bez pripalenia je na svete. :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lucia R. (LuciaLapina) ID 237587 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 25.8.2015, 16:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Výborné risotto s hráškom a opečenou slaninouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY suroviny a postup je obdobný ako pri mojom recepte na talianske risotto (http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=54582&user=214481) - len vynecháme petržlenovú vňať a naopak po prvom priliatí vývaru pridáme hrášok (ja som mala mrazený) a na konci vmiešame nadrobno pokrájanú a opraženú oravskú slaninu - cca 80-100g ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cappellacci s tekvicou...POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 400g hladkej múky, 4 vajcia....PLNKA: 1 tekvica na pečenie, 3 PL nastrúhaného parmezánu, 1 vajce, strúhaný muškátový oriešok, soľ, strúhanka....NA POLIATIE: 100g masla, šalvia, strúhaný parmezán... POSTUP PRÍPRAVY Tekvicu umyjeme a nakrájame na hrubšie plátky. Odstránime semienka a pečieme na 200°C asi 30 minút. Potom z nej stiahneme šupku a dužinu rozpučíme. K vychladnutej tekvici pridáme vajíčko, parmezán /3 PL/, muškátový oriešok a osolíme. zahustíme strúhankou toľko, aby sme mali hustú hmotu. Môžeme poprípade aj trochu dosladiť. Z múky a vajec vypracujeme tuhé cesto /ak je príliš suché, namočíme si ruky do vody a prepracujeme/ , vyvaľkáme na nie príliš tenký plát /mne sa podarilo na také 3 mm/ a necháme 15 minút odležať. Potom nakrájame na štvorce 6 x 6 cm, do stredu dáme za lyžičku plnky, preložíme cípmi k sebe, aby sme dostali trojuholník. pritlačíme, aby sa dobre spoje zlepili a spojíme ešte dva protiľahlé rohy /ak treba, potrieme troškou vody/. Cappellacci uvaríme vo veľkom množstve vody asi 5 minút. Keď vyplávajú na povrch vyberieme na tanier, polejeme rozpusteným maslom, posypeme parmezánom a šalviou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Conchiglie s bielou fazuľkou...POTREBNÉ PRÍSADY 240g suchých cestovín conchiglie - mušličky, 2 ks konzervy bielej fazule, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 kus stopkového zeleru, 2 ks bobkových listov, trocha olivového oleja, štipka soli, štipka mletého čierneho korenia POSTUP PRÍPRAVY Fazuľu scedíme a obsah jednej konzervy rozmixujeme. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, na kúsky nakrájanú 1 stopku zeleru a roztlačený cesnak. Pridáme bobkový list, zalejeme troškou vody, prikryjeme a povaríme do polomäkka. Potom pridáme fazuľu z konzervy a fazuľové pyré a ešte 10 minút povaríme na slabom ohni. vyberieme bobkový list, okoreníme osolíme. Cestoviny uvaríme v slanej vode do polomäkka, scedíme a prelejeme omáčkou. Tá má byť krémová... /Kto má čas a chuť môže si uvariť 250g suchej bielej fazule do mäkka a potom postupuje rovnako, ale rozmixuje polovicu fazule/. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Fettuccine alla papalina...POTREBNÉ PRÍSADY Jednoduché a veľmi rýchle, pritom fakt chutné... 400g suchých cestovín fettuccine /dlhé rezance/, 100g šunky prosciutto, 2 vajíčka, 1 cibuľa, 150g hrášku /môže byť aj mrazený/, strúhaný parmezán, maslo, soľ, ml.čierne korenie. POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu nakrájame na jemné plátky a na masle necháme trochu osmažiť, pridáme trošku vody /stačí pol šálky/, pridáme hrášok a pod pokrievkou na slabom ohni chvíľu povaríme. Pridáme šunku nakrájanú na prúžky alebo kocky a ešte dve minúty povaríme, v prípade potreby pridáme vodu. Osolíme, okoreníme, odstavíme. Cestoviny uvaríme v osolenej vode. V miske si rozšľaháme vajcia s parmezánom /asi za hrsť/ a štipkou soli. Cestoviny scedíme a ešte horúce zmiešame s vajíčkami, potom pridáme horúcu omáčku z hrášku a šunky. Podávame posypané parmezánom... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 728 (zobrazuje sa 721-728) | << predošlé 1,.,68, 69, 70, 71, 72, 73 |