. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYŽA A CESTOVINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 728 (zobrazuje sa 721-728)<< predošlé 1,.,68, 69, 70, 71, 72, 73

RYŽA A CESTOVINY

Alexandrina špecialita...!!!???,,,



POTREBNÉ PRÍSADY

Na prípravu potrebujeme:1 baliček špagiet, kyslu pochutkuvu smotanu,

POSTUP PRÍPRAVY

gvd

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Alexandra K. (alexandra9) ID 4748 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 29.4.2008, 8:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Špagety s nivou



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie špagiet, slaninu, 100 g syra s modrou plesňou, 4 šampiňóny, oregano, mleté čierne korenie, 1 sladkú smotanu, 200 g šunkovej salámy, pažítku, olivový olej, parmezán.

POSTUP PRÍPRAVY

Zo šampiňónov stiahneme šupku, pokrájame ich na malé kúsky a osmažíme na oleji. Osobitne opražíme slaninu pokrájanú na malé kocky, zalejeme smotanou, pridáme postrúhaný syr. Pridáme aj osmažené šampiňóny, korenie a oregano. Zmes prehrejeme a dáme na uvarené špagety. Porcie posypeme strúhaným parmezánom a na kocky pokrájanou šunkovou salámou. Ozdobíme pažítkou, alebo posekanou petržlenovou vňaťou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny so smotanovou omáčkou - výborné!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balíček cestovín, 2 trojuholníky taveného syru, 250 ml šľahačkovej smotany, hydinový bujón, 350 ml mlieka, PL hladkej múky, maslo, 15 dkg šunkovej alebo diétnej salámy, bazalka

POSTUP PRÍPRAVY

Na masle opražíme na pásiky pokrájanú salámu. Prilejeme šľahačkovú smotanu rozmiešanú s bujónom, 2 tavené syry, 250 ml mlieka a miešame, kým sa syry nerozpustia, potom necháme ešte prevrieť. 100 ml mlieka rozmiešame s hladkou múkou a cez sitko ho prilejeme do omáčky a necháme opäť prevrieť a pridáme bazalku. Nalejeme na uvarené cestoviny, ktoré sme varili so soľou a lyžicou oleja.

Tento recept je úplne jednoduchý a veľmi, veľmi chutný. Keď to zjedli aj tí moji mäsožravci ( a aj si niekoľkokrát pridali ), zje to asi každý:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Marcela Z. (tevion) ID 5572 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 15.11.2012, 11:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny so zeleninovým ragu



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g cestovín, 2 šampiňóny, 2 paradajky, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 paprika, parmezán, olivový olej, soľ, biele korenie, bazalka petržlenová vňať, 2 PL paradajkového pretlaku

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájané šampiňóny vložíme do vody s citrónovou šťavou, aby nesčerneli.
Na oleji opražíme nadrobno nasekaný cesnak a po chvíli pridáme na kocky nakrájanú cibuľu. Medzitým si dáme variť cestoviny. Papriku rozkrojíme na polovicu a nasucho ugrilujeme. Paradajky nakrájame na štvrtiny a pridáme k cesnaku a cibuli.
Chvíľu povaríme a podlejeme paradajkovým pretlakom.
Ugrilovanú papriku nakrájame na kocky a pridáme k omáčke.
Do omáčky pridáme šampiňóny, dochutíme soľou, korením a necháme dusiť 5 – 10 min. Potom pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, premiešame a pridáme k cestovinám. Servírujeme posypané parmezánom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny so špenátovo-syrovo-mäsovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g bravčového stehna, 120 g čerstvých šampiňónov, 120 g syra s modrou plesňou, 300 g mrazeného špenátu, 2 dl šľahačkovej smotany, 1 cibuľa cestoviny, soľ, mleté čierne korenie,
sušená koreňová zelenina

POSTUP PRÍPRAVY

K uvareným cestovinám pridáme olivový olej a prikryjeme tanierom.
Mäso pokrájame na drobné kúsky, opražíme a okoreníme.
Zalejeme ho vodou tak, aby bolo celé ponorené, pridáme sušenú koreňovú zeleninu a približne po 30 min. pridáme mrazený špenát.
Všetko dobre prehrejeme, pridáme na kocky nakrájaný syr s modrou plesňou, smotanu a necháme zovrieť.
Na masle speníme cibuľku, orestujeme šampiňóny a posolíme.
Zmiešame s omáčkou, ktorou prelejeme cestoviny.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.9.2006, 11:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny so syrovo-huvovou omackou



POTREBNÉ PRÍSADY

balik cestovin podla zelania (400g)
250ml sladkej smotany
250 - 300 g sampinonov (cerstvych)
1 bambino syr
1 vacsia cibula (alebo 2 mensie - podla chuti)
sol

POSTUP PRÍPRAVY

Je to velmi jednoduche. Cestoviny uvarime vo vode so solou a troskou oleja.
Ked su uvarene, preplachneme ich a dame do nadoby. Potom ich este pokropime
troskou rastlinneho oleja a zlahka premiesame.
Na panvici na oleji oprazime cibulku do sklovita (aby sa nepripiekla, tak ju posolime)
pridame nakrajane (na pasiky aj s nozickami) sampinony, trosku poprazime, aby
pustili stavu (v pripade potreby pridame trosinku - ani nie deci vody, prikrijeme pokrievkou
a trosku podusime. Asi po 5 minutach dusenia pridame smotanu a bambino syr a rozmiesame,
aby sa syr uplne roztopil a z masy nam vznikne vyborna poleva, ktoru vylejeme na cestoviny a

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Jana Snopková (j@nula) ID 1067 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.7.2006, 17:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Tuniakovo-cestovinová panvica (4 porcie)



POTREBNÉ PRÍSADY

SUROVINY
20 g cestovín z tvrdej pšenice, 1 šálka posekanej cibuľky, 1 šálka na kocky pokrájaného zeleru, 1 šálka na drobné kúsky pokrájaných šampiňónov, ½ šálky konzervovanej kukurice, 20 dg tuniaka nakladaného vo vlastnej šťave (nie oleji) scedeného, ½ šálky netučného mlieka, čerstvé bylinky nakrájané na drobno (bazalka, oregano, petržlenová vňaťka), 1 polievková lyžica nastrúhaného parmezánu, 2 stredne veľké paradajky, netukový sprej na vymastenie formy

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP
V mierne osolenej vode uvarte do polomäkka cestoviny. Panvicu vystriekajte sprejom na pečenie. Pridajte do nej zeler a cibuľku a chvíľku opečte. Pridajte pokrájané šampiňóny a kukuricu a pripravujte ďalších päť minút. Pridajte lososa pokrájaného na kúsky a cestoviny, premiešajte a zalejte mliekom, do ktorého ste zamiešali pokrájané bylinky. Zasypte parmezánom a zapekajte 14–20 minút. Pred podávaním ozdobte pokrájanými paradajkami.
1 porcia obsahuje: 324 kalórií, 22 g bielkovín, 50 g sacharidov, 4 g tuku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny ala Adriena



POTREBNÉ PRÍSADY

0,5kg cestovýn/vrtule/, 300g brokolice, 300g šampiónov, 200g nivy, 200g tvrdého syra/ eidam/, 1 kyslá smotana,rôzna zelenina, cibiľa, cesnak, čierne korenie, vegeta, soľ, gyros korenie a provensálske korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

SMOTANOVÁ OMÁČKA : smotana, č. kor.,vegeta-vymiešame a zriedime vodou,aby to nebolo veľmi husté POSTUP PRI UKLADANÍ DO PEKÁČA :osolené uvarené cestoviny,cibuľa, zelenina ,brokolica, osoliť, gyros a nalieť 1/2 omáčky ,šampióny-osoliť,ochtiť a niva, Druhá vrstva : cesoviny,cibiľa, zelenina,brokolica,gyros,soľ,zaliať druhou 1/2 omáčky,šampióny,vegeta,soľ,gyros,korenie,eidam, prov.korenie.Zakryjeme alobalom a pečieme pri 180st. cca 30-40min. /zeleninu a brokolicu uvaríme/DOBRÚ CHUŤ!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Jana J. (yoko) ID 1343 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 728 (zobrazuje sa 721-728)<< predošlé 1,.,68, 69, 70, 71, 72, 73
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu