končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 720 (zobrazuje sa 701-710) | << predošlé 1,.,66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ďalšie >> |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové pečenéPOTREBNÉ PRÍSADY Pliecko alebo mäsko na pečenie, olej, soľ, korenie, rasca, mletá sladká paprika, voda, cibuľa, mrazená zelenina - mrkva, kukurica, fazuľka, brokolica POSTUP PRÍPRAVY Mäsko umyť a nakrájať na väčšie kusy, okoreniť, ja som použila pomleté farebné korenie, morskú soľ, mletú rascu a papriku, zo všetkých strán. Na olivovom oleji trochu sprudka opiecť. Poukladať do pekáča,zvyšný olej vyliať a panvicu opláchnuť teplou vodou a to vyliať ku mäsu do pekáča. Na 220 rúru asi pol hodinu, medzi tým mäso otočiť, potom položiť naň pokrájanú cibuľu. My sme mali mrazenú zeleninku zeleninou. kukuričku som hodila do pekáča v rúre, a baby mrkvu, fazuľku, brokolicu na pare - parný hrniec. príloha ryža, poliata výpekom a posypaná posekaným čerstvým kôprom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Jaroslav Pástor (červíček) ID 22573 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 26.11.2011, 19:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčove pečene v cestePOTREBNÉ PRÍSADY Cesto:150 g hl.muky,100 g masla,voda podla potreby,sol Bravčove maso,šampiony,cibulka,vajcia,cesnak,šunka,koreniny POSTUP PRÍPRAVY Najprv si urobime cesto,ja som to šupla do pekarne.Muku,pridame zmaknute maslo,sol a podla potreby prilievame vodu ( asi 1 dcl).Vypracujeme nelepive cesto a dame odlezat do chladničky.Medzitym si pripravime masko,ja som dala bravčove stehno ( ale na moj vkus bolo suche),rozohrejeme olej a masko z kazdej strany opečieme do hneda.Potom si pripravime plnku,na oleji osmahneme cibulku,šampiony,zalejeme vajcami,premiešame a pridame petr.vnat.Masko si ochutime podla vlastnej chuti,solou a roznym korenim.Cesto si rozvalkame ,do stredu poukladame šunku,na to maso a bložime ho šunkou a plnkou.Cesto zabalime(popichame nožom) a dame piect na 180 st asi 1-1 1/2 hod.Upečene nechame 15 min postat a potom krajame. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
grilované karé s cuketou a slaninkouPOTREBNÉ PRÍSADY bravčové karé, slaninka fajna prerastená - diétna :-)), cuketka... POSTUP PRÍPRAVY všetko spolu ( samozrejme mäsko skôr ) hodiť na grilovaciu panvičku a grilovať :-) Na tenieri ozdobiť šalátikom, zeleninkou podľa chuti, príp.semiačkami...dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Katarína P. (Kitty) ID 3988 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 24.9.2009, 13:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
PRIRODNY BRAVCOVY REZEN PODLA MNA*****POTREBNÉ PRÍSADY Vykostené bravčové karé,soľ,mleté čierne korenie,olej,čerstvá paprika,voda POSTUP PRÍPRAVY Karé nakrájame na rezne,slabo naklepeme,okoreníme a prudko opečieme na oleji.Dáme nabok a to isté spravíme s paprikou, ktorú sme nakrájali na prúžky.Do rajnice dáme opečené rezne a papriku,podlejeme troškou vriacej vody a prikryté chvíľu dusíme.Ak je treba,osolíme.Paprika dá mäsku dobrú chuť.Podávame so zemiakovou kašou. Ak chceme pestrejšie,pridáme aj červenú a žltú papriku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
BRAVCOVE SRDCIA NA SLANINE*****POTREBNÉ PRÍSADY Bravčové srdcia,údená slanina,soľ,korenie čierne mleté,cesnak,troška múky POSTUP PRÍPRAVY Srdcia umyjeme,vykrojíme tepny a zrazenú krv(môžeme uvariť hafanovi).Na vypráženej slaninke opečieme zo všetkých strán.Ja to robím od začiatku v tlakáči.Podlejeme horúcou vodou,môžeme dať aj zarovno.Okoreníme a pridáme trocha soli.Zavrieme a dusíme 30-40 minút,potom skúsime,či sú udusené a poprášime trošku múkou.Pridáme cesnak ,ak je málo slané,tak soľ. PRILOHA:ryža,tarhoňa,chlieb,niekto knedľu DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 27.1.2010, 22:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
ZABIJACKOVE ,,KRVAVE" MASO*****POTREBNÉ PRÍSADY Bravčové pliecko alebo krkovička,bravčová pečeň,neúdená slanina alebo bravčová masť,červená paprika,čierne mleté korenie,soľ,rasca POSTUP PRÍPRAVY Slaninu pokrájame na kocky a vypražíme,ak nemáme,dáme masť.Pridáme mäso ,ktoré sme pokrájali na kocky a tiež pečeň.Poriadne orestujeme,aby sa nám zatiahlo zo všetkých strán.LEPSIE je to robiť v širokej rajnici.Pridáme červenú papriku,korenie a rascu.Mäso pustí šťavu,ale môžeme pridať aj troška vriacej vody.Dusíme s občasným podlievaním,kým nie je hotové.Pred koncom šťavu zredukujeme,aby zostala bez vody,osolíme.Môžeme dochutiť strúhaným cesnakom. Robieva sa to ako desiata pri zabíjačkách,ale tam sa dávajú trčiace kúsky mäsa,ked sa rozoberá prasiatko. Je to rýchly a nenáročný recept,ktorý sa dá ukuchtiť aj doma. Podávame s čerstvým chlebíkom,ktorý si namáčame do výpeku a kapustovo-kápiovym šalátom. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 23.2.2010, 21:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
SKVRKANE MASO*****POTREBNÉ PRÍSADY Bravčové stehno alebo panenka,soľ ,mleté čierne korenie,olej POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na malé rezníky,naklepeme,osolíme,okoreníme,potrieme olejom a prudko opečieme z obidvoch strán na mierne pomastenej panvici alebo rošte. Podávame s chlebíkom,horčicou a cibuľou. Názov preto,lebo mäsko spraví škvrk z jednej a druhej strany a je hotové. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 31.3.2010, 7:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Moravský vrabecPOTREBNÉ PRÍSADY vepřové plecko a bůček, sádlo, 2 větší cibule, 5 str. česneku, kmín, sůl, hladká mouka POSTUP PRÍPRAVY Maso pokrájíme na větší kousky, cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso, rozdrcený česnek, kmín a sůl. Krátce osmahneme po všech stranách, podlijeme trochou vody, vložíme do trouby a pečeme při 200°C. Po upečení maso vyndáme, výpek zaprášíme moukou a povaříme. Podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným špenátem nebo zelím. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 27.6.2010, 20:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové na jablkách so zázvoromPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 500 g bravčové pliecko, 2 stredne veľké cibule, 3 PL bravčová masť /môže byť aj olej/ b4 dcl vody na podliatie, 4 ks stredne veľké nasladlé jablká /bez šupky/, 1 ML vegeta, 1 ML grilovacie ra, 1 ML gyros korenie, 1-2 ML mletý zázvor, 1 ML MČ K, trocha soli...na zahustenie 3 trojoolnikove syry alebo solamylom /kto má čo radšej/ POSTUP PRÍPRAVY Vynikajúce pikantno-nasladlé bravčové so zaujímavou arómov a chuťou pre odvážnych. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Anna L. (anka29) ID 111855 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Labužnícke bravčové karéPOTREBNÉ PRÍSADY 4 bravčové kotlety s kosťou á 150g, soľ, vegetu, mleté čierne korenie, 1 lyžička solamyl. 5 strúčkov cesnaku, 2 mäsité papriky /červenú a žltú/, 150g šampiňónov, palička domácej klobásky /čerstvej-mäkkej/, 1,5 dcl bieleho vína suchého, 2 vetvičky rozmarínu, 1 dcl vody, 1 lyžica hladkej múky POSTUP PRÍPRAVY Kotlety naklepeme, do misky si pretlačíme dva strúčky cesnaku do cca. 1 dcl ojeja - zmiešame a vmasírujeme zmes do mäsa, okoreníme, osolíme a jemne pasypeme hladkou múkou. Vo väčšej pánvici rozohrejeme olej a kotlety z prudka opekáme z oboch strán cca. 3-4 min. aby sa nám zatiahli, následne si nakrájame na drobno zvyšné 3 cenaky a posypeme nimi kotlety - dusíme, ešte 5 min. Kotlety vyberieme a dáme bokom, vo výpeku orestujeme nakrájané šampiňóny , pridáme na prúžky nakrájané papriky, prilejeme víno, pridáme na koliečka nakrájanú klobásku, vetvičky rozmarínu, ak sa vám zdá, že budete mať málo šťavy tak dolejte vodou a dochute vegetou, nechajte dusiť cca. 5 min., pridajte kotlety a duste ešte 5 min. aby sa prehriali, ten kto má rád hustejšie omáčky si môže šťávu zahustiť solamylom, buď si lyžičku solamylu rozmieša v troche studenej vody, ale to priamo prisype do jedla, ale opatrne a pod stálym miešaním, aby nám nevznikli hrčky. Ako prílohu ja volím opečené zemiaky. Dobrú chuť!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Marcela J. (macenko1) ID 157290 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 16.9.2010, 15:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 720 (zobrazuje sa 701-710) | << predošlé 1,.,66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ďalšie >> |