. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > HOVÄDZIE MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 210 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,21 ďalšie >>

HOVÄDZIE MÄSO

Mexický guláš


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

400 g predného hovädzieho mäsa, 100 g ementálu, 50 g masti, 150 g sterilizovaného (môže byť i čerstvý) hrášku, 2 cibule, 2 PL paradajkového pretlaku, 30 g hl. múky, mleté čierne korenie, soľ, trošku cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na masti a primiešame na kocky nakrájané mäso, opražíme a podlejeme teplou vodou. Udusíme do mäkka, potom primiešame nasucho opraženú múku, paradajkový pretlak, trošku cukru a hrášok. Necháme ešte prevrieť a môžme podávať. Ako príloha je dobrá ryža ale i cestoviny. Do každej porcie nastrúhame trochu syra.\\r\\n\\r\\nDobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Slavka M. (slavkasiska) ID 220450 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 23.8.2015, 14:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Vklepané rezne /alebo mäso v cestíčku /



POTREBNÉ PRÍSADY

mäso - najlepšie hovädzina,
sol, korenie,
strúhanka,
vajcia,
kečup,
horčica,
cibuľa, cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso pokrájame na plátky, osolíme , obalíme v strúhanke a vyklepeme. V tanieri vyšľaháme vajíčka 2-3 , podľa toho koľko máme mäska. Namočíme mäsko a sprudka opečieme. Na oleji opražime cibuľku, zalejeme vodou a povkladáme mäsko. Dusíme.............dusíme................kým nebude mäkké. Počas varenia pridáme korenie, ja dávam čierne korenie, bobkový list, pridáme asi 3 lyžičky horčice, 5 lyžičiek kečupu. Nakoniec pridáme pretlačený cesnak, a zahustíme hladkou múkou.
Vhodná príloha je zemiaková kaša.
Prajem dobrú chuť !!!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

claudia o. (claudi) ID 9131 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 12.11.2009, 20:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Soté Stroganov



POTREBNÉ PRÍSADY

3/4 kg hov. roštenky, alebo falošnej sviečkovej, veľká cibuľa, olej, soľ, MČK, worcesterová omáčka, horčica plnotučná, kyslé uhorky cca 5 ks, čerstvé šampiňóny 200-250 g, veľká kyslá smotana, prípadne aj cca 0,5 litra hovädzieho vývaru ( ale netreba, môže sa podlievať aj vodou ), trocha hladkej múky na zahustenie

POSTUP PRÍPRAVY

Večer pred prípravou si hov. mäsko umyjeme, odblaníme, nakrájame na tenké rezance, ktoré premiešame s troškou oleja a cca 2 lyžicami worcesterovej omáčky. Dáme odležať do chladu do druhého dňa.
Na druhý deň si na oleji podusíme cibuľu, pridáme mäso, pokoreníme MČK, necháme trochu opiecť a keď je mäsko už mierne "zatiahnuté", osolíme a zalejeme vodou, alebo hov. vývarom ( v tom prípade mäsko osolíme samozrejme menej ). Pridáme dobré 2 lyžice plnotučnej horčice a dusíme pol hodinku. Potom pridáme na plátky pokrájané ČERSTVÉ šapiňóny.Semtam premiešame. Dusíme podľa druha mäsa aj hodinku - hodinku a pol. Keď je mäso už takmer mäkké, pokrájame si kyslé uhorky na tenké plátky a pridáme k mäsu. Uhorky ešte dusíme cca 15-20 minút. Nakoniec pridáme rozhabarkovanú kyslú smotanu ( tú najväčšiu RAJO - neviem, má asi 400 ? gramov...). Ak treba, odložíme si trocha smotany nabok, rozmiešame v nej hladkú múku a omáčku aj s mäskom zahustíme. Je to óbr mňamka, kto nemá rád hovädzinu, dá sa urobiť aj z bravčového.
Výborne to chutí s knedľou hocijakého druhu, prípadne aj ryžou a môžu byť aj cestoviny. Ja to robím najradšej s hrnčekovou knedľou podľa EMKY http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=192

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Jana H. (bobenko) ID 2706 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 25.10.2011, 8:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovädzie mäsko s mrkvou a hráškom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hovädzieho mäso, 1 väčšia cibuľa, 1 pohár mrkva s hráškom ( môžme pridať aj kukuricu), olej, soľ, červená paprika, mleté čierne korenie, celá rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko si nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, prudko opečieme s každej strany a odložíme bokom. Speníme si cibuľu a mäsko vrátime naspäť do hrnca. Pridáme podľa chuti červenú papriku, soľ, korenie, rascu. Podlejeme vodou a dusíme. Nakoniec pridáme mrkvu s hráškom a zahustíme solamylom alebo múkou. Ako prílohu môžeme použiť zemiaky, ryžu aj tarhoňu. Pri servírovaní môžme mäsko posypať strúhaným syrom je to mňa, mňa.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Natália R. (Naťa) ID 24112 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 6.1.2011, 12:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Guinnes Pie


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

http://bezservitky.markiza.sk/clanok/ich-recepty/recepty-stefana-totha.html

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Zuzana K. (Zuzana Kováčová) ID 5910 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 4.9.2015, 20:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovadzie maso s mrkvou a žemľovou knedľou - pečeňová a žlčníková diéta (bez tuku a bez žĺtka)



POTREBNÉ PRÍSADY

Hovadzie chudé zadné 500 g (uvarené z polievky), na dusenú mrkvu: 2 veľké mrkvy, 1 PL hladkej múky, 1/4 malej cibule, soľ, na knedľu: 1 starší vodový rožok, 200 ml nízkotučného mlieka, 200 g hrubej múky, 1/2 kávovej lyžičky prášku do pečiva, 2 bielky, soľ, maslo na vymastenie, šálky.

POSTUP PRÍPRAVY

Vhodné pri diéte bez tukov (povolené minimum masla resp. oleja pridať do hotového pokrmu a nevariť) a bez žĺtka (bielok sa neobmedzuje).
Hovadzie maso si uvarím vopred, pridám zeleninu, soľ a mám zároveň polievku.
Mrkvu očistíme a nakrájame na kocky alebo postrúhame na hrubom strúhadle, vložime do suchého hrnca a opražíme. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a poprášime lyžicou múky. Ešte chvíľu opražíme a keď sa začne múka lepiť na hrniec zalejeme vodou, tak aby bola mrkva ponorená. Osolíme, prikryjeme a dusíme do makka.
Suchý rožok si pokrájame na malé kocky a dáme do misky s mliekom, múkou a práškom do pečiva a spracujeme. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme k cestu. Šálky vymastíme kúskom masla naplníme do 3/4 cestom, vložíme do hrnca s vriacou vodou a varíme prikryté cca 30-35 minút. Po uvarení vyklopíme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Miriam D. (Tili) ID 6544 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 17.8.2017, 15:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovädzie Stroganov / Jamie Oliver / ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

červená cibuľa * zavárané uhorky malé * petržlenová vňať * čerstvé huby * cesnak * 1 KL červenej papriky * biely jogurt *........2 plátky hovädzej sviečkovice *....soľ * olivový olej *

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko sa pripravuje na jednej panvici. Jedlo je hotové za 15 - 20 minút a je skvelé. Vyskúšajte. Inšpirácia z relácie TV PAPRIKA.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 20.1.2017, 19:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Mexický guláš



POTREBNÉ PRÍSADY

Chcela by som poprosiť, keby ste mi mohli napísať nejaký výborný recept na tento guláš, ak máte... Ďakujem...

POSTUP PRÍPRAVY

:o))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Lucia Urminská (maadness) ID 15616 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 26.7.2011, 16:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Moja prvá sviečková hlavne podľa Moniky K. ID(9133)



POTREBNÉ PRÍSADY

Všetko na sviečkovú

POSTUP PRÍPRAVY

na prvý pokus vyšla super :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Monika B. (hranolka2) ID 9337 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 4.3.2008, 21:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Maďarský Tokáň



POTREBNÉ PRÍSADY

Pro 4 osoby: 500g předního hovězího,1 větší cibule,5 stroužků česneku, 1 rajský protlak nebo 150ml kečupu, 150ml bílého vína, sůl,pepř,sádlo nebo olej/popřípadě hladká mouka na zahuštění.

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, na sádle či oleji restujeme. Přidáme maso pokrájené na nudličky. Až maso změní barvu,přidáme všechno ostatní.Promícháme a necháme pod pokličkou dusit 2 hodiny. Pokud se nám bude zdát omáčka řídká, zahustíme lžící hladké mouky (rozmíchat v 50-70ml teplé vody).Podáváme s těstovinami nebo knedlíky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 28.4.2019, 11:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 210 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,21 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu