. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 162 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,17 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

strapate kur. rezne so sampinonami (aj do 90DD)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=828

POSTUP PRÍPRAVY

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=828

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Gabriela V. (Graziela) ID 59728 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 12.5.2010, 11:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Plnený baklažán s kuracím mäsom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

receptik podla - Andrea P. (panda1977) ID 115385

POSTUP PRÍPRAVY

...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Martina L. (tinka1510) ID 25983 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 7.6.2010, 20:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

ZAPEČENÉ KUŘECÍ ŘÍZKY (opravdu vynikající)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

4 kuřecí řizky, kečup, slanina, 2 cibule, 20 dkg strohaného sýra, 20dkg majonézy, sůl, pepř.

POSTUP PRÍPRAVY

Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Opečené naskládáme do pekáčku a pokapeme kečupem. Potom na každé maso dáme plátek slaniny, posypeme cibulí, nakrájenou na kolečka. Posypeme strouhaným sýrem a nakonec pomažeme povrch majonézou. Zapékáme při 200°C asi půl hodiny do zlatohněda.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Yvona H. (homolka5) ID 174235 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 6.12.2010, 16:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Šampiónovo, kuracia plnka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2ks kuracích pŕs, 2 párky, 5 rožkov, 3 vajíčka, hrášok, svieže šampióny 8ks, mladá jarná cibuľka 2ks, veľká cibuľa, cca 150ml mlieka, rasca, čierne korenie, soľ, petržlenová vňať, 1 strúčik cesnaku, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Rožky pokrájame na kocky a zalejeme vlažným mliekom, ale nie moc. Kuracie prsia a párky si nakrájame na kúsky a orestujeme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, šapióny, hrášok a spolu podusíme. Takto hotovú zmes pridáme k rožkom, následne 3 žĺtky, nakrájanú mladú jarnú cibuľku, osolíme, okoreníme, pridáme trošku rasce, petržlenovú vňať a prelisovaný cesnak, môžete aj trošku majoránu a nakoniec z troch bielkov tuhý sneh. Takto hotovú plnku si preložíme do maslom vymastenej ohňovzdornej misy a dáme už len zapiecť cca na 170 stupňov asi 40 minút. Super príloha k pečenému kuriatku, alebo aj na studeno.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

Lívia Č. (cicka76) ID 56030 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 20.3.2011, 21:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Gyros v žemli


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia, gyros korenie, olej, žemle (Tesco), kapustový šalát s mrkvou (Terno), tatárska omáčka

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept píšem pre inšpiráciu . . . my s manželom máme strááášne radi gyros - kebab, tak som si ho prispôsobila pre moju kuchyňu a super to chutí aj na chalupe:

Kuracie prsia nakrájame na pásiky, ale menšie kúsky, zmiešame s asi 2 polievkovými lyžicami oleja a pridáme gyros korenie, korenie dávam podľa množstva kuracieho mäsa, tak asi na 1kg mäsa 3/4 sáčku asi. Zmiešame a necháme postáť aspoň 2 hodiny. Ja robím na 2x, robím z väčšej dávky, takže polovicu urobím v jeden deň a druhú polovicu nechám v miske do druhého dňa, takže sa mäsko marinuje dlhšie. Marinované kur. mäso dáme na úplne rozpálený olej a rýchle premiešame, aby sa nám opieklo a nepustilo šťavu, pražíme tak cca 5-10 minút, podľa farby mäska, ale nie dlho, potom tie kúsky nie sú také mäkké, keď sa to praží dlho a veľmi do hneda. Opečené vyberieme a dáme na misu. Pripravíme si na stôl kapustový šalát s mrkvou, ja tento šalát kupujem u nás v Terne, asi tak 0,5 kg minimálne potrebujete na 1kg mäsa, je to super, kúpite a máte pokoj, žiadne strúhanie a podobne a tatársku omáčku. Žemle si buď prekrojíte a vnútro stlačíte, alebo odkrojíte trochu vršok a vydlabete žemlu, popr. môžete plniť aj do arabského chleba, ale tento je taký tvrdší, lepšie sú žemle. A keď to máme pripravené začíname plniť, najlepšie je plniť to ešte, keď je mäso horúce, takže do vydlabanej žemle dáme ako prvý kapustový šalát, také 2 lyžičky a vtlačíme, na šalát mäsko, také 2-3 kúsky (to závisí podľa toho aké sú veľké nakrájané a to už každý bude vedieť, podľa veľkosti žemle, koľko má dať surovím, aby to bolo navrstvené) a dáme asi 1-2 lyžičky tatárskej omáčky a zas ďalej na toto šalát, mäsko, tatárska a pokračujeme, kým nezaplníme žemlu. Mne do tejto žemle z Tesca vyšli 2 vrstvy, končiť sa má kapustovým šalátom, ten to pekne zakryje. Je to super rýchlovka, super to chutí a máte aj na 2 dni a vždy čerstvé. Jedine čo máte robotu, tak s tým krájaním mäsa a marinovaním a ešte opekaním, ale ináč fakt rýchlovka a fajnotka :-))) K tomu my papkáme zeleninový šalát.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Denisa K. (zurka) ID 23860 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 14.8.2008, 9:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Sladká čili omáčka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

čili papričky 8 ks(pre extra silnú chuť-no môže byť menej)!!!!!! velmi palive !!!!,ocot,sol,cukor,zázvor

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:_čili papričky si dáme variť spolu s 2 litramy vody,pridáme na drobno nasekany a narezany zázvor,do hrnca ihned dáme 1 šialku octu, kilo cukru,deci želírovacieho cukru ,sol asi 3 lyžice polievkové-dáme variť -ak je čili paprička nameklá precedíme,rozmixujeme a dáme s5 variť-asi na hodinku ,počas toho skúšame na taniery či je to už dosť husténalejeme do poharkou,prekotíme hore dnom asi na 5 minút.. obratime s5,a zakrijeme dekou do vychladnutia-POZOR !!!PRILIS SILNE!!!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Michaela s. (misela34) ID 265367 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.4.2014, 19:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracia roláda...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Za tento receptík dakujem maminke-ID-170532..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

JANA S. (BEZKA) ID 23482 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 23.11.2012, 12:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Jednoduché zelené kari


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

pre 2-3 osoby: pol kg kuracieho mäsa, cibuľa, cesnak, 1PL zelenej kari pasty, 400ml kokosového mlieka, soľ, korenie, 1PL rímskej racse, zelenina,..

POSTUP PRÍPRAVY

Celú rascu popučíme nožom a na suchej panvici na osuch na chvíľku opražíme, uvoľní sa tam jej vôňa, pridáme na drobno pokrájanú cibuľu, cesnak a trocha oliv.oleja, kari pastu a orestujeme. Pridáme pokrájané kuracie mäso, poopekáme kým sa nezatiahne, dokoreníme a necháme chvíľku dusiť pod pokrievkou. prilejeme kokosové mlieko a dusíme do mäkka. nakoniec pridáme zeleninu (ak je mrazená- napr thajska zmes, ak čerstvá, tak skôr), hodia sa aj mandľové lupienky. podávame s obľúbenou prílohou.
kari pasta vyzerá napr aj takto: http://eshop.vivacomex.cz/cs/produkt/223-kari-pasta-zelena-1kg/
samozrejme, dostať aj menšie balenia
a odporúčam použiť rímsku rascu, je iná než naša klasická

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.4.2013, 21:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie placky s cibuľkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

0,6 kg kuracích pŕs, 3 celé vajcia, 2 cibule, olej, polievkové korenie, sójovka, čierne korenie, korenie na pečené kura, soľ, solamyl ( 4 PL )

POSTUP PRÍPRAVY

Maso pomelieme alebo nakrájamé na malilinké kúsky, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno, vajcia, olej, solamyl a koreniny. Zmes si necháme odstáť ( 24 hodín ) a potom vyprážamé ako malé placky na panvici s trochou oleja.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Ivana N. (ivuskaaN) ID 95397 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 23.11.2009, 20:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsíčka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia, platkovy syr alebo vcelku syr, olivovy olej, vegeta alebo sol, kari korenie, cesnak v prasku alebo struciky cesnaku, na ozdobu pouzity petrzlen a kapia

POSTUP PRÍPRAVY

vianočné menu pre mňa kedže ja šaláty nepapám a vyprážané tiež nemusím, upozornujem je to suche ale zasa dietne masko ak chcete stavnatejsie vymente kuracie prsia za bravcove kare takisto to bude fajnove

kuracie prsia si umyjeme a poukladame na pekac, posypeme kari korenie (cca 1/2 KL) cesnakom v prasku alebo poukladame rozkrojene struciky cesnaku, pokvapkame olivovym olejom, vegetou pomedzi prsty a hlavne rovnomerne. podlejeme vodou. zapecieme z oboch stran v rure na cca na 250 °C takych 30-40 minut dokopy. predtym ako odstavime poukladame na masko platky syra a nechame este take 3 minutky dopiect. syr sa rozpusti. do rozpusteneho syrceka jemne napichame po kusku petrzlena a jemne vlozime kusok kapie alebo hocico co je farebne a lahodi ociam.
priloha sa hodi ryza. odporucam ryzu s kukuricou!
a ovocny spic. klasicky si ponapichovat na spilky kusky ovocia (banan, broskyna, kiwi...)
dobru chut!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Lenka J. (ladybirdka) ID 6432 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 30.12.2008, 15:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 162 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,17 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu