končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 71 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
STRUKOVINY |
Houbový KubaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g krup, 150 g sušených hub, sádlo, sůl, pepř, majoránka, 4 stroužky česneku,celý kmín POSTUP PRÍPRAVY Houby dáme do misy s vodou, namočíme a pak je ve stejné vodě uvaříme. V osolené vodě uvaříme kroupy, přecedíme.Osolíme, vmícháme rozetřené stroužky.Smícháme s houbami, přidáme koření. Mísu nebo pekáček vymastíme sádlem a navrstvíme do něj směs a povrch polijeme rozpuštěným sádlem. Upečeme dokřupava. Podáváme se zeleninovým salátem. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Fazuľové casserole s klobáskouPOTREBNÉ PRÍSADY 200 ml bieleho vína, 1 lyžica oleja, petržlen, 70 g oravskej slaninky (2 hrubšie plátky) pokrájanej na kocky, 1 veľký pór pokrájaný na polkolieska, 1 chilli paprička, 200 ml kuracieho vývaru, 1 strúčik cesnaku, 2 pikantnejšie klobásočky pokrájanej na kolieska, 2 konzervy bielej fazuľky zliatej z tekutiny, soľ, mčk POSTUP PRÍPRAVY casserole = Kastról , z francúzskeho slova pre "hrnca", [ 1 ] je veľký, Deep Dish používa ako v peci a ako servírovací nádoby. Slovo kastról sa používa aj na prípravu jedál a slúžil v takej plavidlo, sa riad sám volal pekáč alebo kastról panvicu . V britskej angličtine sa tento typ paraboly je často nazývaný aj piecť , súčasne s varnou techniku používa na varenie misy. V Minnesote, je tento druh pokrmu niekedy nazývaný "hotdish." Receptík z časopisu, pričom som si trochu upravila postup. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 13.5.2012, 21:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Ryžovo-fazuľový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g ryže, 430 g červenej fazule, 2 cibule, 2 PL kokosového oleja, 1 hlavička cesnaku, 100 g slaniny, vňať koriandru (príp. petržlenová vňať), 6 vajec, 1 kyslá smotana, pečivo, 2 paradajky na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY ...toto tradičné juhoamerické jedlo Gallo Pinto (Nikaragua, Kostarika) ma zaujalo v relácii Tajomstvo mojej kuchyne ... a keďže nie je nejak náročné na suroviny (okrem kokosového oleja a vňate koriandru), v relácii malo výbornú odozvu a ani príprava nie je zložitá - dnes som sa naň odhodlala (dokonca som dostala aj kokosový olej, akurát koriandrovú vňať som nedostala tak som ju nahradila petržlenovou) ... výsledok ma veľmi milo prekvapil - jedlo bolo výborné - dokonca aj môj *mäsový* mužíček si dal dupľu a jedlo pochválil minimálne 3x za večer ... takže poďme na to : ... ryžu uvaríme ... na panvicu dáme kokosový olej, nakrájanú cibuľu, slaninku a pridáme k tomu červenú fazuľu, podusíme a zmiešame s uvarenou ryžou, osolíme, okoreníme a pridáme nakrájanú koriandrovú vňať, polovicu cesnaku ... vajíčka vyšľaháme, nakrájame najemno slaninku, cibuľku, cesnak a opečieme na kokosovom oleji. Zmes zalejeme vyšľahanými vajíčkami, osolíme, okoreníme a upečieme. Smažené vajíčka podávame s fazuľovou ryžou, ozdobené kyslou smotanou a paradajkami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Zelené fazuľky trochu netradičnePOTREBNÉ PRÍSADY Ešte raz k zeleným fazuľkám. Viem, že toto nie je práve diétny recept, ale je to fajn. Kto má rád podobné chute, bude sa mu to páčiť. Je to EXTRÉMNE jednoduché: POSTUP PRÍPRAVY Uvarené fazuľky posypeme na masle opraženou strúhankou. Hotovo :-)) (Poznáte to niektorá?) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Renáta I. (Dobrota) ID 41578 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 10.3.2010, 8:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Príloha zo zelených fazuliekPOTREBNÉ PRÍSADY Mám jeden recept na prílohu, ktorý vyzerá veľmi zaujímavo. UPOZORNENIE: Osobne som ho ešte nerobila, ale nejakú dobu sa už naň chystám :-)) Takže, ak by ho náhodou niekto skúšal, tak môžete dať prípadne vedieť, či to chutí, či je to jedlé :-)) SUROVINY: 400 g zelených strúčikov, 2 PL oleja, 150 ml vody, 1 kocka zeleninového bujónu, 3 strúčiky cesnaku, 1/2 ČL cukru, 1/2 ČL strúhaného zázvoru, 3 PL sójovej omáčky, 100 ml bieleho vína, 1,5 ČL solamylu, štipka soli aj korenia. POSTUP PRÍPRAVY Fazuľky umyjeme, odkrojíme konce a sprudka opečieme na oleji. Prilejeme 100 ml vody, v ktorej sme rozmiešali kocku zeleninového bujónu, prelisovaný cesnak, cukor, zázvor a SO. Necháme povariť asi 10 minút. V 50 ml vody, čo nám ostala, rozmiešame solamyl a za stáleho miešania prilejeme k fazuľkám. Potom prilejeme víno a necháme prejsť varom. Nakoniec dochutíme soľou a korením. Podávame k mäsu (kotletám, medajlónkam, a pod.) so zemiakmi. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Renáta I. (Dobrota) ID 41578 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 24.8.2012, 23:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
FAZULOVA MACANKA_VIANOCNA_PODLA NAS*****POTREBNÉ PRÍSADY Tmavá fazuľa,voda,soľ,cesnak POSTUP PRÍPRAVY Tmavú fazuľu namočíme deň vopred,uvaríme do mäkka,rozmixujeme-babka habarkovala.Dochutíme soľou a postrúhaným cesnakom. Podávame so zemiakmi uvarenými v šupke a poliatymi opraženou cibuľou. Vyzerá ako čokoládový puding. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
"Sojovy perkelt" s haluskamiPOTREBNÉ PRÍSADY cca 1/2 balenia sojovych bobov (fazulky), 3 parky alebo klobasky, cibulka, smotana na varenie, mck, sol, mleta paprika, bazalka alebo ine bylinky podla chuti, 500g polohruba muka, 1 vajce POSTUP PRÍPRAVY Soju si pripravime podla navodu - varime cca 2 hod. Ja uvarim cele vrecko a potom si ju naporcujem a dam do mrazaka... Na oleji spenime cibulku, do nej vlozime nakrajane parky a uvarenu soju. Posolime, okorenime a nechame chvilku dusit. Mozeme podliat troskou vody. Medzitym si pripravime smotanu s cca 1CL mletej papriky (ja davam stiplavu), do ktorej mozeme dat asi 1PL muky na zahustenie (ale nie je podmienka). Vylejeme na soju s parkami. Nechame prejst varom a dochutime bazalkou alebo inymi bylinkami ake mate radi. Ja som nakoniec pridala aj cca 1 PL octu lebo mame radi kyselsie. Kazda si mozete pripravit halusky ake robievate. Ja som robila tieto: Dame si uvarit mierne slanu vodu. Muku zmiesame s vajcom a vodou. Pridame stipku soli (ja som dala aj cca 1 CL susenej bazalky). Ked sa zacne voda varit, hadzeme do nej halusky alebo cesto pasirujeme cez haluskaren. Ked vyplavaju na povrch su uz hotove. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lucia B. (lucikaTN) ID 84069 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Klobaskovo-fazulova panvickaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 konzerva bielej fazulky v paradajkovej omacke, klobasa- najlepsie suchsia, pikantnejsia, 1-2 mozzarely, 3-4 vajcia, olej sol, mck, bylinkove korenie POSTUP PRÍPRAVY Klobasu nakrajame na kolieska (prip. kolieska na stvrtinky) a opecieme na troche rozpaleneho oleja. Pridama fazulu aj s omackou, premiesame a nechame trochu vyparit nadbytocnu vodu. Ked je zmes husta, lyzicou do nej spravime 3-4 jamky a do kazdej rozklepeme vajicko. Vajicka dochutime solou a korenim. Vrch posypeme nastruhanou mozzarelou. Dochutime bylinkami. Panvicku prikryjeme a nechame dusit, kym sa neuvaria bielka. Jeme s chlebikom alebo cerstvym pecivom, najlepsie chuti priamo z panvicky. Kto ma rad pikantne, moze pridat chilli. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana Č. (zu.z.ka) ID 278908 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Fazuľové plackyPOTREBNÉ PRÍSADY 4 hrnčeky fazule, 1 cibuľa , 3 stručiky cesnaku, 3 vajíčka, struhanka, soľ, petržlen. vňať, štipka sody bikarbony, olej na vypražanie POSTUP PRÍPRAVY Fazuľu si uvaríme v osolenej vode.. potom ju zomelieme, pridáme pokrájanú cibuľu, cesnak pretlčieme, petrž. vňať, vajíčka, spolu dobre vymiešame, podľa chuti ešte okoreníme / podľa vášho vkusu / a postupne pridávame strúhanku aby bola masa hustejšia. Vyprážame na rozpálenom oleji. Môžeme urobiť aj trocha hustejšiu verziu a na plech s papierom vytvoriť ľubovoľný tvar. Pečieme do zlatista. Dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Mária Z. (riuška) ID 7658 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 6.4.2018, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
CícerPOTREBNÉ PRÍSADY cícer, riasa kombu, bobkový list, soľ, kyslá smotana, pažítka. POSTUP PRÍPRAVY Cícer opláchnem a namočím na 12 hodín do vody. Potom ho dám variť v tej istej vode. Po 10 minútach varenia ho scedím a na sitku opláchnem. Doplním vodu, pridám bobkový list a kúsok riasy Kombu (to kvôli tomu, aby sa rýchlejšie uvaril) a znova dám variť, najčastejšie do tlakového hrnca. Varím cca 45 minút. Dnes som varila v hrnci obyčajnom 1 hodinu. Soľ som pridala až na konci varenia. Uvarený cícer som nechala vychladnúť. Po vychladnutí som si časť odobrala do misky. Pridala som kyslú smotanu, tak 3-4 PL, za hrsť naklíčenej pšenice a povrch som ozdobila čerstvou pažítkou. K tomu krajec kváskového chleba a večera bola na stole. Mňam. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | dobreazdravo m. (dobreazdravo) ID 243510 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 30.6.2012, 10:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 71 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |