končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 178 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,18 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
♣ Orechové tartaletky. ♣POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 125g studeného masla alebo Hery, 250g hladkej múky, 50g mletých orechov, 70g práškového cukru, 1 vajce, štipka soli...♦♦♦ Plnka: 40g masla, 5 vajec, 120g javorového sirupu, 150g opražených posekaných lieskovcov, 150g opražených nasekaných vlašských orechov, 150g marhuľového džemu. POSTUP PRÍPRAVY Suroviny na cesto vymiesime, zabalíme do fólie a dáme na 30 minút so chladničky. Na pomúčenej doske vyvaľkáme, vystelieme ním vymastené formičky na tartaletky, do každej vložíme kúsok papiera na pečenie a nasypeme suchú strukovinu. Pečieme 7 minút na 180 °C. Po miernom vychladnutí strukovinu vysypeme, papier odstránime, nalejeme plnku, posypeme orechami a pečieme na 180 °C 20-25 minút. Horúce potrieme marhuľovým džemom a necháme vychladnúť. Plnka: maslo si rozpustíme, vajcia a javorový sirup ušľaháme do peny, vlejeme maslo a prešľaháme OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 12.8.2015, 14:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
♥Tartaletky karamelovo - jahodové♥POTREBNÉ PRÍSADY cesto: 300 g hladkej múky, 200 g masla alebo Hery, 1 polievková lyžica práškového cukru, 1 vajce♣♣♣ Krém: 200 ml kyslej smotany, 1 karamelový puding v prášku, 3 polievkové lyžice kryštalového cukru, 3 polievkové lyžice práškového cukru, 300 ml mlieka, 500 gramov jahôd alebo iného sezónneho ovocia (ozdobenie), trocha čerstvej mäty (ozdobenie) POSTUP PRÍPRAVY Na cesto si zmiesime všetky suroviny a rozdelíme si ho na 12 častí. Formy na tartaletky si vymastíme a vysypeme múkou. Do každej natlačíme 1 diel rozvaľkaného cesta a potom dáme piecť na 180 °C cca 15 minút. Necháme vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme krém: v mlieku si rozmiešame kryštálový cukor a karamelový puding. Uvaríme do husta a necháme vychladnúť za občasného miešania. Potom všľaháme kyslú smotanu a práškový cukor. Lyžicou navrstvíme na vychladnuté koláčiky, ktoré sme vybrali z formičiek. Ovocie prepláchneme, necháme odkvapkať a navrstvíme na krém. Môžeme posypať posekanou čerstvou mätou. Dáme na pár hodín do chladničky a podávame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (6) posledné: 12.8.2015, 14:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
♠Čokoládový cheesecake♠POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 150 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 75 g masla alebo Hery /stuhnutej/,1 vajce, štipka soli\r\nKrém: 350 g čokolády na varenie aspoň 52% ♣♣♣\r\n300 gramov mascarpone alebo nízkotučného tvarohu, 150 ml kyslej smotany,\r\n1 čokoládový puding v prášku, 4 vajcia POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si spracujeme suroviny na cesto. Do múky nasekáme maslo alebo Heru, pridáme štipku soli, práškový cukor a zamiesime cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky.\r\n\r\nZatiaľ si pripravíme plnku. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, ktorú necháme vychladnúť. Mascarpone vyšľaháme so smotanou a vajcami, pridáme čokoládový puding a rozpustenú čokoládu.\r\n\r\nCesto vyberieme z chladničky, rúru predhrejeme na 180°C. Koláčovú formu s priemerom 24-26 cm vymastíme a vysypeme múkou. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, vyložíme ním koláčovú formu tak, aby bolo aj na bokoch, dobre popritláčame a vylejeme naň pripravenú plnku.\r\n\r\nPečieme na 180°C 15 minút, potom teplotu znížime a pečieme ešte 50 minút. Necháme dobre vychladnúť a môžeme krájať. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 12.8.2015, 14:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohovo-gaštanový koláč.POTREBNÉ PRÍSADY 400g hladkej múky, 250g masla alebo Hery, 2 vajcia, 1 kypriaci prášok, 1 PL kakaa, 3 Pl mlieka, 150g práškového cukru ♦♦♦ Plnka: 500g jemného tvarohu, 250g gaštanového pyré, 150g práškového cukru, 1 vanilkového cukru, 1 Zlatý klas, 200ml mlieka, 4 vajcia POSTUP PRÍPRAVY Suroviny na cesto vymiešame, asi 100g cesta odložíme do mrazničky, zvyšok mokrými rukami roztiahneme po vymastenom a múkou vysypanom plechu. Odložíme bokom a pripravíme si plnku... ♦♦♦ Tvaroh, gaštanové pyré, Zlatý klas, oba cukre a žĺtky si vymiešame dohladka, nakoniec vmiešame mlieko. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do plnky... vylejeme na pripravený korpus. Z odloženého cesta si urobíme guľky /môžu byť rôznej veľkosti/ a poukladáme do plnky. Pečieme na 170 °C, 35 - 40 minút. necháme vychladnúť a pokrájame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 28.4.2015, 22:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
♠Jahodovo-jogurtové tartaletky♠POTREBNÉ PRÍSADY 150g hladkej múky, 50g zomletých mandlí, 100g masla alebo Hery, 75g práškového cukru, štipka soli, 1 vajce, nastrúhaná kôra z dobre umytého a osušeného citróna ♠♠♠Plnka: 50g bielej čokolády, 4 Pl jemnej želatíny, 250g smotanového jogurtu /môže byť biely alebo jahodový/, 125ml smotany na šľahanie, 1 balíček vanilkového cukru, 400g čerstvých jahôd♠♠♠ okrem toho formičky na tartaletky, olej na vymastenie formičiek, práškový cukor na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Suroviny na cesto spolu zmiesime a dáme na 30 minút do chladničky. Potom ho natenko rozvaľkáme a rovnomerne rozdelíme do formičiek, utlačíme, popicháme vidličkou a dáme piecť na 180°C, 20 minút. Po vychladnutí každé upečené cesto potrieme tenkou vrstvou rozpustenej bielej čokolády. Navrstvíme plnku, posypeme nadrobno nakrájanými umytými jahodami a dáme na cca 2 hodiny tuhnúť do chladničky. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Krém: Do 4 PL horúcej vody nasypeme želatínu, za stáleho miešania necháme rozpustiť a vmiešame polovicu jogurtu izbovej teploty. Šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom dotuha, vmiešame do nej zvyšnú polovicu jogurtu a nakoniec aj jogurt rozmiešaný so želatínou. Zľahka premiešame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 3.5.2015, 13:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
♣ Marhuľové tartaletky s čili ♣POTREBNÉ PRÍSADY neopísateľná a rozhodne zaujímavá chuť sladkého a štipľavého... oplatí sa ochutnať♣♣♣potrebujeme: 300g hladkej múky, 200g masla alebo Hery, 70g práškového cukru, 2 vajcia, štipka soli, kôra z 1 citróna /najskôr ho dôkladne umyjeme a osušíme/, 2 vanilkové cukre♣♣♣Plnka: 1 pohár zaváraných marhúľ, 1/2 - 1 ČL mletého čili, 1 1/2 balíčka vanilkového pudingu, 100ml jablkového džúsu, 100ml mlieka, 3 PL kryštálového cukru♣♣♣okrem toho formičky na tartaletky, olej na vymastenie formičiek, múka na posýpanie dosky, papier na pečenie, suché strukoviny... POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny na cesto zmiesime, zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 30 minút v chladničke odležať... ♣♣♣ Marhule zlejeme, šťavu zachytíme do kastólika, prilejeme jablkový džús, čili a dáme variť. Puding rozmiešame spolu s cukrom v mlieku a vlejeme do vriacej šťavy, uvaríme dohusta a necháme za občasného miešania vychladnúť. Marhule pokrájame nadrobno a vmiešame do vychladnutého pudingu. ♣♣♣ Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na 1/3 a 2/3, väčšiu časť vyvaľkáme natenko a rovnomerne rozdelíme do 10 formičiek, utlačíme, popicháme vidličkou, cesto prikryjeme papierom na pečenie, zaťažíme strukovinami a pečieme 10 minút na 180 °C. Papier so strukovinami odstránime a necháme vychladnúť. Do každej formičky dáme vychladnutú plnku, zo zvyšku cesta urobíme mriežku, potrieme vajíčkom a dáme piecť na 180 °C 20 minút. Po vychladnutí servírujeme... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 19.3.2015, 20:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ružové rezy s čokoládou.POTREBNÉ PRÍSADY Tento receptík som svojho času našla na internete a teda stojí za vyskúšanie ☺. Potrebujeme: na cesto - 6 vajec, 110g kryštálového cukru, 5 PL teplej vody, 2 malinové alebo jahodové pudingy, 90g polohrubej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku... na potretie malinový džem, okrem toho: detské piškóty /asi 150g /, uvarené kapučíno /asi 1,5dl/...KRÉM: 450ml mlieka, 100-150g kryštálového cukru, 2 Zlaté klasy, 2 balíčky vanilkového cukru, 150g polotučného tvarohu, 200g masla alebo margarínu... POLEVA: 150g čokolády na varenie, 300g kyslej smotany /18%/ POSTUP PRÍPRAVY Začneme cestom: v jednej miske zmiešame múku, pudingy a prášok do pečiva. Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým cukrom a vodou do peny, z bielkov ušľaháme tuhý sneh. K žĺtkom si postupne zamiešame múčnu zmes a nakoniec zľahka sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme na 180 °C cca 15 minút. Necháme vychladnúť. ♣♣♣♣♣ Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 26.1.2017, 13:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
♣ Kávové brownies. ♣POTREBNÉ PRÍSADY Tak a ďalej pokračujem v objavovaní rôznych chutí brownies... a našla som ďalšiu kombináciu, ktorá je mne šitá na mieru: čokoláda + káva + orechy ☺ Budeme potrebovať: 150g horkej čokolády, 150g masla, 60ml silného espressa, 3 vajcia, 25g kakaa /holandského/, 200g posekaných orechov, 3 PL kávového likéru, 125g hladkej múky, 1 1/2 ČL kypriaceho prášku, 125g práškového cukru, čokoládová poleva. POSTUP PRÍPRAVY Múku, kypriaci prášok, kakao a práškový cukor zmiešame a preosejeme. Vmiešame soľ a posekané orechy. Čokoládu si nalámeme a spolu s maslom necháme pomaly rozpustiť vo vodnom kúpeli. Potom ich necháme trochu vychladnúť a vmiešame vajcia. Dôkladne rozmixujeme a vlejeme do pripravenej múčnej zmesi. Premiešame, pridáme likér a espresso a vylejeme do pripravenej formy /cca 20*20 cm/. Pečieme na 180°C, 20-25 minút. Koláčik má byť vnútri vlhký a preto by sa mal lepiť na špajdľu. Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou a nakrájame. Najlepšie je tento koláčik /dobre zabalený/ nechať pár hodín odstáť, aby sa vône a chute rozvinuli... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 3.5.2015, 22:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
♠ Brownies s karamelkami...♠POTREBNÉ PRÍSADY 180g horkej čokolády, 180g masla, 12 kúskov karamelových bonbónov /krowiek/, 75g nasekaných lieskových orieškov, 75g nasekaných mandlí, 80g nasekanej bielej čokolády, 3 vajcia, 60g hladkej múky, 160g krupicového cukru /prípadne jemného kryštálového/ POSTUP PRÍPRAVY Vo vodnom kúpeli si za občasného miešania rozpustíme horkú čokoládu a maslo. Vajcia šľaháme s cukrom do hustej peny pokým sa cukor úplne nerozpustí a za pomalšieho šľahania vlejeme rozpustenú čokoládu /ktorä sme si nechali mierne vychladnúť/: múku preosejeme na pripravenú čokoládovú zmesa a opatrne metličkou vmiešame. Nakoniec varechou zmiešame zmes orieškov, mandlí, krowiek a bielej čokolády. Cesto vylejeme do formy 20x 20 cm a pečieme na 180 °C, 15-20 minút, aby zostal vláčny... Necháme vychladnúť a nakrájame na štvorce. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 19.1.2015, 11:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
♥ Brownies s tromi čokoládami. ♥POTREBNÉ PRÍSADY 180g masla, 180g tmavej /70%/ čokolády, 3 vajcia, 270g krupicového /alebo jemného kryštálového/ cukru, 80g hladkej múky, 30g kakaa /najlepšie holandského/, 80g mliečnej čokolády /nahrubo nasekať/, 80g bielej čokolády /nahrubo nasekať/... POSTUP PRÍPRAVY Do misky nalámeme tmavú čokoládu, nasekáme maslo a vo vodnom kúpeli za občasného premiešania pomaly rozpustíme. Necháme trošku vychladnúť. Vajíčka a cukor šľaháme do hustej, krémovitej konzistencie, dokým sa cukor nerozpustí. Za stáleho a pomalého šľahania jemným prúdom prilievame rozpustenú čokoládu. Múku zmiešame s kakaom a preosejeme na čokoládovú zmes. Už len metličkou zľahka vmiešame a keď sa hmoty takmer spoja, vsypeme posekané čokolády a znovu zľahka vmiešame /Aby koláčik bol jemný a ľahký/. Na plech 20x20 cm si dáme papier na pečenie /ak taký plech nemáme , tak si pomôžeme drážkou - ráfikom, ktorý nastavíme na danú veľkosť/. Pečieme na teplote 180 °C, 35 minút - nie dlhšie, aby koláčik zostal vnútri vláčny! Necháme vychladnúť a nakrájame na štvorce. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 178 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,18 ďalšie >> |