. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Maria P. (teleflex) ID 105501
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.7.2009
Naposledy: 28.3.2024 12:53
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 531
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1149
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 178 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,18 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

♣ Orechové tartaletky. ♣



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 125g studeného masla alebo Hery, 250g hladkej múky, 50g mletých orechov, 70g práškového cukru, 1 vajce, štipka soli...♦♦♦ Plnka: 40g masla, 5 vajec, 120g javorového sirupu, 150g opražených posekaných lieskovcov, 150g opražených nasekaných vlašských orechov, 150g marhuľového džemu.

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na cesto vymiesime, zabalíme do fólie a dáme na 30 minút so chladničky. Na pomúčenej doske vyvaľkáme, vystelieme ním vymastené formičky na tartaletky, do každej vložíme kúsok papiera na pečenie a nasypeme suchú strukovinu. Pečieme 7 minút na 180 °C. Po miernom vychladnutí strukovinu vysypeme, papier odstránime, nalejeme plnku, posypeme orechami a pečieme na 180 °C 20-25 minút. Horúce potrieme marhuľovým džemom a necháme vychladnúť.
Plnka: maslo si rozpustíme, vajcia a javorový sirup ušľaháme do peny, vlejeme maslo a prešľaháme

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 12.8.2015, 14:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

♥Tartaletky karamelovo - jahodové♥



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 300 g hladkej múky, 200 g masla alebo Hery, 1 polievková lyžica práškového cukru, 1 vajce♣♣♣ Krém: 200 ml kyslej smotany, 1 karamelový puding v prášku, 3 polievkové lyžice kryštalového cukru, 3 polievkové lyžice práškového cukru, 300 ml mlieka, 500 gramov jahôd alebo iného sezónneho ovocia (ozdobenie), trocha čerstvej mäty (ozdobenie)

POSTUP PRÍPRAVY

Na cesto si zmiesime všetky suroviny a rozdelíme si ho na 12 častí. Formy na tartaletky si vymastíme a vysypeme múkou. Do každej natlačíme 1 diel rozvaľkaného cesta a potom dáme piecť na 180 °C cca 15 minút. Necháme vychladnúť.

Zatiaľ si pripravíme krém: v mlieku si rozmiešame kryštálový cukor a karamelový puding. Uvaríme do husta a necháme vychladnúť za občasného miešania. Potom všľaháme kyslú smotanu a práškový cukor. Lyžicou navrstvíme na vychladnuté koláčiky, ktoré sme vybrali z formičiek.

Ovocie prepláchneme, necháme odkvapkať a navrstvíme na krém. Môžeme posypať posekanou čerstvou mätou.

Dáme na pár hodín do chladničky a podávame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (6) posledné: 12.8.2015, 14:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

♠Čokoládový cheesecake♠



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 150 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 75 g masla alebo Hery /stuhnutej/,1 vajce, štipka soli\r\nKrém: 350 g čokolády na varenie aspoň 52% ♣♣♣\r\n300 gramov mascarpone alebo nízkotučného tvarohu, 150 ml kyslej smotany,\r\n1 čokoládový puding v prášku, 4 vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si spracujeme suroviny na cesto. Do múky nasekáme maslo alebo Heru, pridáme štipku soli, práškový cukor a zamiesime cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky.\r\n\r\nZatiaľ si pripravíme plnku. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, ktorú necháme vychladnúť. Mascarpone vyšľaháme so smotanou a vajcami, pridáme čokoládový puding a rozpustenú čokoládu.\r\n\r\nCesto vyberieme z chladničky, rúru predhrejeme na 180°C. Koláčovú formu s priemerom 24-26 cm vymastíme a vysypeme múkou. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, vyložíme ním koláčovú formu tak, aby bolo aj na bokoch, dobre popritláčame a vylejeme naň pripravenú plnku.\r\n\r\nPečieme na 180°C 15 minút, potom teplotu znížime a pečieme ešte 50 minút. Necháme dobre vychladnúť a môžeme krájať.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 12.8.2015, 14:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohovo-gaštanový koláč.



POTREBNÉ PRÍSADY

400g hladkej múky, 250g masla alebo Hery, 2 vajcia, 1 kypriaci prášok, 1 PL kakaa, 3 Pl mlieka, 150g práškového cukru ♦♦♦ Plnka: 500g jemného tvarohu, 250g gaštanového pyré, 150g práškového cukru, 1 vanilkového cukru, 1 Zlatý klas, 200ml mlieka, 4 vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na cesto vymiešame, asi 100g cesta odložíme do mrazničky, zvyšok mokrými rukami roztiahneme po vymastenom a múkou vysypanom plechu. Odložíme bokom a pripravíme si plnku... ♦♦♦ Tvaroh, gaštanové pyré, Zlatý klas, oba cukre a žĺtky si vymiešame dohladka, nakoniec vmiešame mlieko. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do plnky... vylejeme na pripravený korpus. Z odloženého cesta si urobíme guľky /môžu byť rôznej veľkosti/ a poukladáme do plnky. Pečieme na 170 °C, 35 - 40 minút. necháme vychladnúť a pokrájame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 28.4.2015, 22:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

♠Jahodovo-jogurtové tartaletky♠



POTREBNÉ PRÍSADY

150g hladkej múky, 50g zomletých mandlí, 100g masla alebo Hery, 75g práškového cukru, štipka soli, 1 vajce, nastrúhaná kôra z dobre umytého a osušeného citróna ♠♠♠Plnka: 50g bielej čokolády, 4 Pl jemnej želatíny, 250g smotanového jogurtu /môže byť biely alebo jahodový/, 125ml smotany na šľahanie, 1 balíček vanilkového cukru, 400g čerstvých jahôd♠♠♠ okrem toho formičky na tartaletky, olej na vymastenie formičiek, práškový cukor na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na cesto spolu zmiesime a dáme na 30 minút do chladničky. Potom ho natenko rozvaľkáme a rovnomerne rozdelíme do formičiek, utlačíme, popicháme vidličkou a dáme piecť na 180°C, 20 minút. Po vychladnutí každé upečené cesto potrieme tenkou vrstvou rozpustenej bielej čokolády. Navrstvíme plnku, posypeme nadrobno nakrájanými umytými jahodami a dáme na cca 2 hodiny tuhnúť do chladničky. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.





Krém: Do 4 PL horúcej vody nasypeme želatínu, za stáleho miešania necháme rozpustiť a vmiešame polovicu jogurtu izbovej teploty. Šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom dotuha, vmiešame do nej zvyšnú polovicu jogurtu a nakoniec aj jogurt rozmiešaný so želatínou. Zľahka premiešame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 3.5.2015, 13:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

♣ Marhuľové tartaletky s čili ♣



POTREBNÉ PRÍSADY

neopísateľná a rozhodne zaujímavá chuť sladkého a štipľavého... oplatí sa ochutnať♣♣♣potrebujeme: 300g hladkej múky, 200g masla alebo Hery, 70g práškového cukru, 2 vajcia, štipka soli, kôra z 1 citróna /najskôr ho dôkladne umyjeme a osušíme/, 2 vanilkové cukre♣♣♣Plnka: 1 pohár zaváraných marhúľ, 1/2 - 1 ČL mletého čili, 1 1/2 balíčka vanilkového pudingu, 100ml jablkového džúsu, 100ml mlieka, 3 PL kryštálového cukru♣♣♣okrem toho formičky na tartaletky, olej na vymastenie formičiek, múka na posýpanie dosky, papier na pečenie, suché strukoviny...

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny na cesto zmiesime, zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 30 minút v chladničke odležať... ♣♣♣ Marhule zlejeme, šťavu zachytíme do kastólika, prilejeme jablkový džús, čili a dáme variť. Puding rozmiešame spolu s cukrom v mlieku a vlejeme do vriacej šťavy, uvaríme dohusta a necháme za občasného miešania vychladnúť. Marhule pokrájame nadrobno a vmiešame do vychladnutého pudingu. ♣♣♣ Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na 1/3 a 2/3, väčšiu časť vyvaľkáme natenko a rovnomerne rozdelíme do 10 formičiek, utlačíme, popicháme vidličkou, cesto prikryjeme papierom na pečenie, zaťažíme strukovinami a pečieme 10 minút na 180 °C. Papier so strukovinami odstránime a necháme vychladnúť. Do každej formičky dáme vychladnutú plnku, zo zvyšku cesta urobíme mriežku, potrieme vajíčkom a dáme piecť na 180 °C 20 minút. Po vychladnutí servírujeme...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 19.3.2015, 20:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ružové rezy s čokoládou.



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento receptík som svojho času našla na internete a teda stojí za vyskúšanie ☺. Potrebujeme: na cesto - 6 vajec, 110g kryštálového cukru, 5 PL teplej vody, 2 malinové alebo jahodové pudingy, 90g polohrubej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku... na potretie malinový džem, okrem toho: detské piškóty /asi 150g /, uvarené kapučíno /asi 1,5dl/...KRÉM: 450ml mlieka, 100-150g kryštálového cukru, 2 Zlaté klasy, 2 balíčky vanilkového cukru, 150g polotučného tvarohu, 200g masla alebo margarínu... POLEVA: 150g čokolády na varenie, 300g kyslej smotany /18%/

POSTUP PRÍPRAVY

Začneme cestom: v jednej miske zmiešame múku, pudingy a prášok do pečiva. Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým cukrom a vodou do peny, z bielkov ušľaháme tuhý sneh. K žĺtkom si postupne zamiešame múčnu zmes a nakoniec zľahka sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme na 180 °C cca 15 minút. Necháme vychladnúť.



♣♣♣♣♣



Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 26.1.2017, 13:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

♣ Kávové brownies. ♣



POTREBNÉ PRÍSADY

Tak a ďalej pokračujem v objavovaní rôznych chutí brownies... a našla som ďalšiu kombináciu, ktorá je mne šitá na mieru: čokoláda + káva + orechy ☺ Budeme potrebovať: 150g horkej čokolády, 150g masla, 60ml silného espressa, 3 vajcia, 25g kakaa /holandského/, 200g posekaných orechov, 3 PL kávového likéru, 125g hladkej múky, 1 1/2 ČL kypriaceho prášku, 125g práškového cukru, čokoládová poleva.

POSTUP PRÍPRAVY

Múku, kypriaci prášok, kakao a práškový cukor zmiešame a preosejeme. Vmiešame soľ a posekané orechy. Čokoládu si nalámeme a spolu s maslom necháme pomaly rozpustiť vo vodnom kúpeli. Potom ich necháme trochu vychladnúť a vmiešame vajcia. Dôkladne rozmixujeme a vlejeme do pripravenej múčnej zmesi. Premiešame, pridáme likér a espresso a vylejeme do pripravenej formy /cca 20*20 cm/. Pečieme na 180°C, 20-25 minút. Koláčik má byť vnútri vlhký a preto by sa mal lepiť na špajdľu. Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou a nakrájame.


Najlepšie je tento koláčik /dobre zabalený/ nechať pár hodín odstáť, aby sa vône a chute rozvinuli...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 3.5.2015, 22:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

♠ Brownies s karamelkami...♠



POTREBNÉ PRÍSADY

180g horkej čokolády, 180g masla, 12 kúskov karamelových bonbónov /krowiek/, 75g nasekaných lieskových orieškov, 75g nasekaných mandlí, 80g nasekanej bielej čokolády, 3 vajcia, 60g hladkej múky, 160g krupicového cukru /prípadne jemného kryštálového/

POSTUP PRÍPRAVY

Vo vodnom kúpeli si za občasného miešania rozpustíme horkú čokoládu a maslo. Vajcia šľaháme s cukrom do hustej peny pokým sa cukor úplne nerozpustí a za pomalšieho šľahania vlejeme rozpustenú čokoládu /ktorä sme si nechali mierne vychladnúť/: múku preosejeme na pripravenú čokoládovú zmesa a opatrne metličkou vmiešame. Nakoniec varechou zmiešame zmes orieškov, mandlí, krowiek a bielej čokolády. Cesto vylejeme do formy 20x 20 cm a pečieme na 180 °C, 15-20 minút, aby zostal vláčny... Necháme vychladnúť a nakrájame na štvorce.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 19.1.2015, 11:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

♥ Brownies s tromi čokoládami. ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

180g masla, 180g tmavej /70%/ čokolády, 3 vajcia, 270g krupicového /alebo jemného kryštálového/ cukru, 80g hladkej múky, 30g kakaa /najlepšie holandského/, 80g mliečnej čokolády /nahrubo nasekať/, 80g bielej čokolády /nahrubo nasekať/...

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky nalámeme tmavú čokoládu, nasekáme maslo a vo vodnom kúpeli za občasného premiešania pomaly rozpustíme. Necháme trošku vychladnúť. Vajíčka a cukor šľaháme do hustej, krémovitej konzistencie, dokým sa cukor nerozpustí. Za stáleho a pomalého šľahania jemným prúdom prilievame rozpustenú čokoládu. Múku zmiešame s kakaom a preosejeme na čokoládovú zmes. Už len metličkou zľahka vmiešame a keď sa hmoty takmer spoja, vsypeme posekané čokolády a znovu zľahka vmiešame /Aby koláčik bol jemný a ľahký/. Na plech 20x20 cm si dáme papier na pečenie /ak taký plech nemáme , tak si pomôžeme drážkou - ráfikom, ktorý nastavíme na danú veľkosť/. Pečieme na teplote 180 °C, 35 minút - nie dlhšie, aby koláčik zostal vnútri vláčny! Necháme vychladnúť a nakrájame na štvorce.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 178 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,18 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu