končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 176 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,18 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
Krupičná kaša v mikrovlnkePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 25g detskej krupice, 250 ml mlieka POSTUP PRÍPRAVY Aj vám lezie na nervy, že pri varení krupičnej kaše sa zababre hrniec,varecha aj tanier lepkavou hmotou, ktorá sa ťažko umýva? Ponúkam alternatívu, ako zašpiniť len jedinú misku, v ktorej sa bude variť aj jesť. Do misky vyšším okrajom ( aby nám mlieko nepretieklo cez okraj, keď bude vrieť ) nalejeme 250ml mlieka a 25g detskej krupice ( ja vážim presne na digitálnej váhe, pretože mám zlý odhad a takto sa to určite vždy vydarí v správnej hustote ). Necháme cca 2 min pri najvyššom výkone, pomiešame dôkladne vidličkou, hustne to naspodku, potom este cca dalšie 2 min, vyberieme, vyzerá, že navrchu ešte stojí mlieko, ale po pomiešaní sa to spojí do krásne hladkej bezhrudkovej kaše. Navrch dáme hocičo, čo má rád váš drobček. Množstvo je tak pre jednu dospelú osobu - alebo pre mojho maleho na ranajky, ked mu z toho ochutnávam :-) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) lubka s. (lubeckas) ID 19065 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 19.5.2014, 17:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Dnešný prídel palaciniek =)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY dvojitá dávka palacinkového cesta POSTUP PRÍPRAVY Mala som na ne chut.. Zevraj sa podarili, tvrdil zvyšok osadenstva =) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 21.9.2011, 8:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
vianočný kolačPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 450 g male tmave hrozienka, 350 g svele hrozienka (ja som dala hrozienka namocene v rume :)) ), 50 g kadizovane čerešne, 50 g kandizenovana citronova kora, 3 lyzice brendy - konak, 225 g hl. muky, 1/2 lyžičky soli, 1/2 lyžičky nastruhany muškatový oriešok, 225 g masla, 225 g prirodny sukor ( aj som dala hnedy) 4 velké vajcia (5 stredne velkých som dala) 50 g mandli nasekaných na hrubo 1 lyžca melasy resp. tmavý med kora z 1 citronu a pomaranču + alkohol na dolievanie - jedno doliatie cca 4 lyžice POSTUP PRÍPRAVY ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Andrea D. (R&A&S) ID 12366 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 26.11.2011, 10:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
České koláčePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cesto robím od oka - sú to koláče , ktoré mi pripomínajú domov a všetko s ním spoločné . 1 kg hladkej výberovej múky , asi 10 PL kryšt. cukru , kvasnice - väčšie balenie , 3 žĺtka, vanilínový cukor , 0,5 l mlieka - možno aj viac , olej - 1,5 - 2 dl oleja , majolka - zhruba 3- 4 PL - cesto je jemné , soľ . Plnka : 2 tvarohy , žĺtko , hrozienka , citronová kôra , práškový cukor , vanilínový cukor . Posýpka : polohrubá múka + práškový cukor + van. cukor + maslo POSTUP PRÍPRAVY Kvások : vlažné mlieko + cukor + kvasnice . Všetky prísady zmiešame , pridáme kvások - necháme asi 1 hodinu vykysnúť . Z cesta si robím malé gulôčky , do vnútra dám tvaroh , do stredu nahor slivkový lekvár , potriem vajíčkom a posypem posýpkou . Nechám na plechu asi 15 minút a pečiem . Sú výborné . Pečiem ich podľa maminky , ktorá tiež cesto robila vždy len tak od oka . Cesto nesmie byť tuhé ani riedke . Podľa toho aj množstvo mlieka . Želám príjemné pečenie . Je to naozaj pravý česko - moravský recept . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Alžběta K. (betulinka16) ID 210389 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 22.2.2012, 15:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Jemne palacinkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2oo g muky, 2 vajcia, 3 dl mlieka, 3 dl vody (mineralky), stipka soli, lyzicka cukru, pol deci oleja (cca 12 ks) POSTUP PRÍPRAVY Panvicu naolejovat, len pred pecenim prveho kusu, potom uz netreba... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Henrieta C. (henina) ID 87360 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 21.6.2012, 21:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
PudingošPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Recept podľa Martina P. (Mata406) ID 48300 a zapletená podľa Beata A. (bijaa) ID 71519 POSTUP PRÍPRAVY Do pudingu som dala normálne maslo rajo. Veľmi dobre to chutí. Veľmi dobrý recept Martinka :DD Ďakujem OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Zuzana L. (zuzika21) ID 20369 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 1.2.2012, 17:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
pudingova zemlovkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY vianocka 2ks, cukor krystal 6PL, vajcia 3ks, vanilk. c. 1ks, skoric.c 1ks, tvaroh natierkovy 100gr, kompot ribezlovy bez stavy, puding malinovy jeden, POSTUP PRÍPRAVY nakrajane a namocene kusky vianocky dame na vymasteny plech, nato dame uvareny puding, ovocie, tvaroh, dalsie platy vianocky a navrch posypeme skoric. cukrom, peciema 170st-20 min, potom dame navrch sneh z bielkov vyslahany s vanilk. cukrom 10 min pecieme ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Zuzana Š. (sue691) ID 212617 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 22.9.2017, 9:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Špaldové pancakes s jabľčkami ***naše nedeľné raňajkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Receptík mám odtialto z mmb od Martinky ID 9033. Martinka má úžasné receptíky, aj krásne nafotené :-) Ďakujeme. Tam si môžte pozrieť ingrediencie. Ja som len múku nahradila špaldovou. Chuťovo neni rozdiel. POSTUP PRÍPRAVY Do malej panvičky som vyliala trochu cesta na to poukladala na plátky nakrájané jabľčka a zaliala trochou cesta. Robila som ich na slabšom plameni. Hotové som preliala javorovým sirupom. Naj..je v Bille. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Eva H. (EVA 33) ID 24479 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 25.3.2012, 20:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Mamčine palacinky :)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY I. 400 g polohrubej múky, 1l mlieka, 2 vajíčka, štipka soli a cukru, 1 balenie vanilkový cukor , 2dcl oleja ** II. 400 g polohrubej múky, 1 balenie zlatého klasu, 500 ml mlieka, 250 ml šľahačkovej smotany, 250 ml vody, 1 vajíčko, 2 žĺtka, 1 balenie vanilkový cukor, štipka soli, 2dcl oleja POSTUP PRÍPRAVY V oboch prípadoch vymiešame ako prvé vajíčka s cukrom, potom pridáme ostatné. Pri palacinkách so zlatým klasom, vymiešame zlatý klas s múkou. Potom pridávame zvyšné. Maminky recept je ten prvý, na tie nedám dopustiť. Ten druhý je už môj výtvor :) *** Pri tom druhom recepte je treba nechať palacinku dobre zo spodnej strany zhnednúť, čo je vidno krásne na okrajoch, ak by sa pretočila príliš skoro, pretrhla by sa. Sú veľmi jemné :) U nás fičia tenšie palacinky, ale tak sto ľudí sto chutí :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Monika B. (Monullik) ID 170902 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 5.11.2013, 19:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Najlepsia skoricova mliecna ryzaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2 pohare vody 1 caj.lyzicka pomarancovej supky(pokrajanej) 1/4 caj.lyzicky soli 1 pohar dlhej ryze 3 pohare plnotucneho mlieka 1/2 pohara krystaloveho cukru 1 caj.lyzicka skorice 2 lyzicky masla POSTUP PRÍPRAVY V hrnci si zohrejeme vodu.Pridame pomarancovu supku,sol a ryzu.Premiesame.Nechame to vriet,polozime na to pokrievku a privedieme k varu.Varime to pokial sa absorbuje vsetka voda-okolo 15 miut Uvarenu ryzu si prelozime do misky alebo taniera.V tom istom hrnci na nizkej teplote zohrejeme mlieko,cukor a skoricu.Miesame.Hned ako sa skorica skombinuje s mliekom ,a cukor sa nam rozpusti.Pridame tam naspet ryzu.Premiesavame a nechame to varit pokial sa ryza stane kremovou(to by malo trvat 15 minut,ale pokial pouzijete normalnu ryzu bude to trvat dlhsie 30-40 minut )Hned ako bude ryza hotova pridame maslo,premiesame a mozme servirovat.Ja osobne si velmi rada pridam lyzicku skorice na vrch a jem to pokial je to este teple .....Je to najlepsia mliecna ryza :D ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 31.1.2015, 10:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 176 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,18 ďalšie >> |