. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 6911-6920)<< predošlé 1,.,687, 688, 689, 690, 691, 692, 693 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Rebarborový librový koláč...



POTREBNÉ PRÍSADY

Jednoduchý a veľmi nenáročný koláčik, ktorý chuťou nesklame...1 šálka masla, 1 šálka kryštálového cukru, 1 PL mandľového extraktu, 4 vajcia, 2 šálky hladkej múky + 1 PL, 1/2 ČL soli, 1/4 PL kypriaceho prášku, 1 šálka olúpanej a nadrobno nakrájanej rebarbory, práškový cukor na posypanie...

POSTUP PRÍPRAVY

Rebarboru zmiešame s 1 PL hladkej múky,. V miske si ušľaháme maslo s cukrom do peny, po jednom zašľaháme vajcia /zakaždým dôkladne prešľaháme/, potom zašľaháme extrakt a soľ. Múku zmiešame s kypriacim práškom a na nižšej rýchlosti vmiešame do cesta.Nakoniec vareškou zamiešame rebarboru. Formu na biskupský chlebíček vymastíme a vysypeme múkou /alebo len vyložíme papierom na pečenie/ vylejeme cesto, povrch posypeme práškovým cukrom /vytvorí sa chrumkavá kôrka/ a pečieme na 170°C, 60 minút /odskúšame si špajdlou/. Po vychladnutí vyklopíme a nakrájame na pláty.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Slivkové tartaletky



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 8 tartaletiek (priemer 10 cm) potrebujeme : korpus 120 g ovsené vločky rozmixované, 120 g celozrnná (alebo iná) múka, 50 g maslo izbovej teploty, 2 malé vajíčka, štipka soli *** slivková náplň : 600 g slivky pokrájané, 80 g trstinový cukor, kôra a šťava z 1 citróna, 2 ČL kukuričný škrob, 4 PL voda *** bielková pena : 2 bielky, štipka soli, 100 g krupicový cukor, 1 ČL kukuričný škrob *** formičky s priemerom 10 cm

POSTUP PRÍPRAVY

Na korpus zmiešame všetky suroviny na kompaktnú hmotu a odložíme aspoň na 30 minút do chladničky (môžete urobiť iba z akejkoľvek múky). Následne rozdelíme na 4 časti a rovnomerne vtlačíme do formičiek. Prikryjeme papierom na pečenie, zatažíme strukovinou a pečieme na 180°C asi 7-8 minút, po 5 minútach odoberieme papier so strukovinou aby sa prepieklo aj dno. Nechala som vychladnúť a až potom som vybrala z košíčkov.

Na náplň som pokrájané slivky bez kôstok varila s cukrom a so šťavou aj kôrou z citróna asi 15 minút (mala som tvrdšie slivky, mäkkým bude stačiť tak 7-8 minút), následne som pridala kukuričný škrob rozmiešaný s 2 PL vody, povarila som ešte 2 minúty a nechala som čiastočne vychladnúť (pokiaľ sa mi nevyšľahala bielková pena). Po vychladnutí som opatrne som lyžicou naplnila do košíčkov.

Na bielkovú čiapočku som vyšľahala do tuha 2 bielky so štipkou soli, následne som postupne pridávala cukor a šľahala som pokiaľ sa kryštáliky úplne nerozpustili, potom som pridala škrob a minútku prešľahala.

Na slivkovú zmes som rozdelila rovnomerne bielkovú penu a zapekala som 15 minút v rúre vyhriatej na 180•C (formičky som uložila kvôli lepšej manipulácii na väčší pekáč).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tartaletky so slaným karamelom



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 3 kusy (priemer 10 cm) potrebujeme : cesto 50 g hladká múka 50 g špaldová celozrnná múka (jemne mletá) 1 žĺtok štipka soli 20 g práškový cukor 50g maslo izbovej teploty plnka 100 g krupicový cukor 60 g smotana na šľahanie 30 g maslo izbovej teploty 1 ČL vanilkový extrakt soľ podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín na cesto spracujeme kompaktnú hmotu, zabalíme a dáme do chladničky asi na 30 minút odpočinúť. Následne rozdelíme na 3 časti, prepracujeme a rovnomerne roztlačíme do formičiek. Dáme papier na pečenie, nasypeme fazuľu (aby sa cesto v strede nevydulo) a pečieme v rúre zohriatej na 180°C asi 8 minút, fazuľu aj s papierom odstránime a dopečieme ešte 6-7 minút, aby sa upiekol aj spodok. Ak nemáte fazuľu, stačí cesto popichať vidličkou a upiecť - ak by sa cesto v strede preda len trocha vydulo, po upečení ho stačí jemne stlačiť napríklad lyžicou a usadí sa. Po upečení vyberieme z rúry, necháme trocha vychladnúť, vyklopíme z formičiek (malo by to ísť úplne ľahko) a necháme úplne vychladnúť (ja používam formičky s nelepivou povrchovou úpravou, nemusím ich ani mastiť a vždy sa mi korpusy pekne vyklopia).

Na plnku si v panvici s vyšším okrajom alebo v hrnci upálime cukor na karamel (nasypeme cukor a na miernom ohni necháme za občasného miešania roztopiť) - trvá to iba chvíľu, treba sledovať aby sa cukor nespálil. Keď je cukor roztopený pridáme smotanu - vlievajte opatrne, hmota dosť pení. Rozmiešame prípadné hrčky, pridáme vanilkový extrakt, maslo a soľ (soľ radšej postupne, treba ochutnávať, aby nebol karamel až príliš slaný) - alebo soľ môžete úplne vynechať a budeme mať iba sladkú plnku. Odstavíme z ohňa a za občasného miešania necháme čiastočne vychladnúť a zhustnúť.

Nalejeme do upečených korpusov a necháme v chladničke stuhnúť. Ozdobíme podľa fantázie - ja som použila bielu čokoládu roztopenú s troškou kokosového oleja.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkovo-medový koláč ... zdravšie maškrtenie


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

s celozrnnou špaldovou múkou, bez pridaného cukru .. jednoduchý na prípravu, lahodný, nepresladený ... recept nájdete tu : https://svetnatanieri.blogspot.com/search?q=jablkovo-medov%C3%BD+kol%C3%A1%C4%8D

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tekvicovo - nutelový chlebíček.



POTREBNÉ PRÍSADY

Začína jeseň a ja som sa akosi spontánne preorientovala na koláčiky, ktoré mi ju pripomínajú. Navyše ponuka tekvíc je bohatá, tak prečo ju nevyužiť aj nasladko. V kombinácii s čokoládou je neodolateľná a ešte k tomu štipka korenín. ***1 3/4 šálky hladkej múky, 1 šálka kryštálového cukru, 1 ČL sódy bikarbóny, 1 ČL kypriaceho prášku, ½ ČL soli, 1 ČL mletej škorice, ½ ČL ml. muškátového orieška, ½ ČL mletého klinčeka, 2 vajcia, 1 šálka tekvicového pyré, ½ šálky rozpusteného masla, 1/3 šálky mlieka, 2 ČL vanilkovej esencie, ½ šálky nasekanej čokolády alebo čokoládových kvapiek, ½ šálky mierne rozpustenej Nutelly...

POSTUP PRÍPRAVY

Predhrejeme rúru na 175 °C. V miske si zmiešame múku, cukor kypriaci prášok, a všetky koreniny. Urobíme do stredu jamku a rozbijeme vajcia, pridáme tekvicu, maslo, mlieko a vanilkovú esenciu. Dobre premiešame a pridáme nasekanú čokoládu alebo čokoládové kvapky. Formu na biskupský chlebík vystelieme papierom na pečenie a vylejeme doň polovicu cesta, natrieme Nutellu a zalejeme zvyšným cestom, trochu uhladíme a pečieme na 175°C, 60-70 minút. Po vychladnutí vyklopíme a nakrájame...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

3x mňamkový mini cheesecake - karamelový, pepermintový a baileys


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

suroviny a postup nájdete v prípade záujmu na mojej stránke : https://svetnatanieri.blogspot.com/search?q=mini+cheesecakes

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Citrónovo smotanové scones.



POTREBNÉ PRÍSADY

Víkendové raňajky sú jedny z mála, kedy sa stretávame spolu ako rodina pri jednom stole a pri takýchto príležitostiach si nenechám ujsť príležitosť pripraviť niečo výnimočné a výborné. ***2 šálky hladkej múky, ¼ šálky kryštálového cukru, 1ČL kypriaceho prášku, ¼ ČL sódy bikarbóny, ¼ šálky + 1 PL masla, 1/2šálky kyslej smotany, ½ šálky mlieka, 1ČL vanilkového extraktu, 1PL vody, 1 vajce, kôra z 1 citróna, štipka soli...

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka – 200ml



V mixéri zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, soľ a citrónovú kôru. Zamiešame stuhnuté maslo nakrájané na kocky /musia zostať kocky/. V nádobe zmiešame smotanu , vajce, vanilkový extrakt a mlieko. Rýchlo a krátko vmiešame so suchými prísadami a dáme na 30 minút do chladničky. Potom vyklopíme na jemne pomúčenú dosku, rukami utľapkáme na hrúbku 2 cm a povykrajujeme koláčiky s priemerom cca 5 cm. Vrch koláčikov potrieme vodou, posypeme kryštálovým cukrom a poukladáme na plech asi 4 cm od seba. Pečieme na 200°C, 13-15 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Pekanová bábovka ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

1 šálka pekanových orechov, 1 šálka vlašských orechov, 3 šálky hladkej múky, 1 ČL kypriaceho prášku, ½ ČL soli, 1 šálka /115g/ masla, 1 ¼ hnedého cukru, 4 vajcia, 2 PL rumu, 1ČL vanilkového extraktu, 1 šálka mlieka...***POLEVA: 113g smotanového syra, 3 PL karamelovej omáčky, 1 šálka práškového cukru, 2-3 PL mlieka.../karamelová omáčka je upálený kryštálový cukor, zaliaty smotanou a troškou masla, môžeme nahradiť skaramelizovaným salkom, ktoré rozmiešame s troškou mlieka/

POSTUP PRÍPRAVY

Pekanové a vlašské orechy nasucho opečieme, necháme vychladnúť a najemno nasekáme. Múku zmiešame s kypriacim práškom a soľou. Maslo a hnedý cukor vyšľaháme do peny, po jednom pridáme vajce, primiešame rum a vanilkovú esenciu. Na nízkom stupni šľaháme a postupne pridávame múku na 3x. Nakoniec vmiešame ¾ orechov a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 175°C, 50-60 minút. Necháme mierne vychladnúť, vyklopíme a po vychladnutí polejeme polevou. Vrch posypeme zvyšnými orechmi.
POLEVA: Vyšľaháme smotanový syr s karamelovou omáčkou, pridáme cukor a prešľaháme dohladka. Pridáme mlieko a vyšľaháme dohladka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Linecké pečivo



POTREBNÉ PRÍSADY

375g hl. muky, 250g masla, 125g prask. cukru, 3 zltky, citron. kora

POSTUP PRÍPRAVY

Recept mám od kamarátky, osvedčil sa mi. Robím z dvoch várok, tak nám chutia.

Prísady vymiesiť, nechat odlezat v klude aj den a potom vyvalkat vykrajovat a piect doruzova v stredne vyhriatej rure.

Nezabudnút piecť jednu polku plných a druhú vykrojených v strede.

Vychladené natrieť lekvárom, kyslejším=ríbezlovým či marhulovým, spojiť a vrch posypať práškovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Hana D. (sharmana) ID 135570 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Orechové štangličky



POTREBNÉ PRÍSADY

20 dkg mletých orechov, 20 dkg práškového cukru, 1 žĺtok, 1 polievková lyžica pikantného lekváru. Z týchto ingrediencií rukou zmiesime cesto. Poleva: 1 bielok, 14 dkg práškového cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto rozvaľkáme na dva pláty asi 8 cm široké, nie veľmi hrubé, ani veľmi tenké. Z bielka, do ktorého pridáme štipku soli, si vyšľaháme sneh, zašľaháme do neho cukor. Polevu natrieme na pláty, necháme obschnúť a krájame štangličky, ukladáme na plech vymastený a vysypaný múkou alebo na papier na pečenie. Pečieme v rozohriatej rúre na 150 °C, tak aby sa poleva zafarbila do ružova, ako je na foto, nesmie veľmi stmavnúť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Katarína V. (jablcko111) ID 244533 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 6911-6920)<< predošlé 1,.,687, 688, 689, 690, 691, 692, 693 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu