. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 6901-6910)<< predošlé 1,.,686, 687, 688, 689, 690, 691, 692, 693 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Brioche s čokoládou...



POTREBNÉ PRÍSADY

450g hladkej múky, 150g polohrubej múky, 150ml teplého mlieka, 1 vajce, 1⁄2 kocky droždia, 150g jogurtu, 50g rozpusteného masla, 2 PL oleja, 150g kryštálového cukru, 1PL medu, trošku nastrúhanej citrónovej kôry, 200g čokolády, 1 vajce na potretie...

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky si nasypeme hladkú múku, urobíme jamku, do ktorej nasypeme cukor, soľ, kôru z citróna, rozmrvíme droždie, zalejeme mliekom a necháme podkysnúť. Potom pridáme med, vajíčko, maslo, olej a jogurt a zamiesime cesto, do ktorého po častiach pridávame polohrubú múku a miesime, kým sa neoddeľuje od stien misky. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Potom cesto porozdeľujeme na malé bochníčky, každý vyvaľkáme na obdĺžnik, polovicu obdĺžnika narežeme na pásiky. Do nenarezanej časti vložíme pásik čokolády /tabličku čokolády prekrojíme na polovicu a tie polovice poukladáme vedľa seba/ ale môžeme použiť aj Nutelu alebo hustý džem / i keď mne takto plnené brioche praskli a trochu plnky vytieklo, no chutili aj tak... Potom zavinieme brioche od nenarezanej časti tak, že pásiky preložíme navrch. Preložíme na papier na pečenie a necháme podkysnúť. Potom potrieme vajíčkom a pečieme na 180°C, 15-20 minút. Po miernom vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Najlepšie chutia čerstvé.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Zrnieckovy chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladkej muky2 kl soli 1 kl cukor 3 kl rasce1 kvasnicern1 Pl olej1 Pl ocot 1 hrst slnecnicovych semiacok 1 hrst tekvycovych semiacok asi 7-8 dcl vody , zalezi od muky

POSTUP PRÍPRAVY

Vypracujeme cesto , nechame vykysnut , dame do pekaca s papierom na pecenie ,prikryjem vrchom a peciem na 220 % 1/2 hod z vrchu aj zo spodu dam ohrev . Potom dam teplotu na 200 % ohrev iba zo spodu ,vrch dam dolu a dopeciem 1/2 hod

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

alena k. (pajo) ID 9224 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Citrónové koláčiky...



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 200g sušienok, 3 PL rozpusteného masla... KRÉM: 500g ricotty, 75ml smotany na šľahanie, 125g kryštálového cukru, 3 vajcia, 1 Čl vanilkovej esencie, nastrúhaná kôra z 1 citróna...NA OZDOBU: lemon curd, šľahačka...

POSTUP PRÍPRAVY

Sušienky podrvíme, zmiešame s maslom a natlačíme do vhodných nádobiek /môžu to byť zapekacie misky alebo poháriky od džemu/. Poukladáme na plech a zapečieme v rúre na 180 °C, 6 minút. Navrstvíme krém , do pekáča nalejeme vodu /asi 2 cm/ a pečieme na 180°C, 40 minút. Necháme v pootvorenej rúre hodinku chladnúť, potom vyberieme necháme vychladnúť /v chladničke aspoň 6 hodín/, navrstvíme lemon curd https://www.mimibazar.sk/recept/54624-105501/lemon-curd a ozdobíme šľahačkou...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jahodove srdiečka



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO NA 2 PLECHY: 5 zltkov,180 g práškového cukru, 180 g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, 5 PL vody, 5 bielkov PLNKA: 125g masla, 100 g práškového cukru, 1/2 l mlieka, a balíček pudingu (jahodovy alebo malinovy), troška červeného farbiva SIRUPOVA VODA: 1/2 fľaše jahodoveho sirupu, 1/2 dcl vody, červené farbivo, podľa chuti rum

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiesat žĺtka s cukrom, pridať múku s práškom do pečiva. Zmiešať a nakoniec pridať tuhý sneh. Cesto dať na 2 plechy a piecť. Na plnku z mlieka, pudingu a farbiva uvariť puding. Vymiesat maslo s cukrom. Vychladnuty puding (bez šupky) dobre vymiesat s maslom.rnZ cesta vykrojit srdiečka, naplniť plnkou a lyžicou ich oblievat sirupovou vodou, ale nie tak aby sa srdiečka rozmocili. Obliate srdiečka opatrne obal v kokose.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Simona S. (SimonkaS) ID 322229 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čučoriedkovo citrónový cheesecake...



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 2 šálky podrvených grahamových sušienok, 1⁄3 šálky kryštálového cukru, 1⁄4 ČL soli, 6 PL rozpusteného masla***Náplň: 750g jemného tvarohu, 250g kyslej smotany, 300g kryštálového cukru, 3 vajcia, 2 žĺtka, 2 PL hladkej múky, 2 ČL vanilkového extraktu, 150 ml citrónovej šťavy, 2 ČL nastrúhanej citrónovej kôry***Poleva:125g čučoriedok, 3 PL kryštálového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru predhrejeme na 175 °C. Tortovú formu obalíme alobalom. Rozmixované sušienky zmiešame s cukrom, soľou a maslom a natlačíme na dno tortovej formy. Odložíme bokom. V mixéri si zmiešame tvaroh s cukrom, vajíčkami, žĺtkami, vanilkovým extraktom, pridáme citrónovú kôru, múku a nakoniec šťavu. Náplň vylejeme na korpus a formu položíme na plech, do ktorého nalejeme vodu asi do výšky 2 cm.



Čučoriedky rozmixujeme s cukrom dohladka, prepasírujeme a omáčku špirálovito nalejeme na plnku koláča. Pomocou špáradla vytvoríme mozaiku. Pečieme na 175°C, 1 hodinu 20 minút. Povrch koláča bude v strede akoby ešte nedopečený, ale to je v poriadku. Pootvoríme dvierka a koláč necháme ešte 1 hodinku v rúre chladnúť. Potom vyberieme, necháme vychladnúť, šupneme na pár hodín do chladničky a môžeme podávať.



Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Malinové řezy ... podle Moniky .P.


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

: 4 vejce, 200 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 5 PL oleje, 5 PL vody sníh z bílků. Krém: 250 g tvarohu, 250 ml šlehačky v prášku ta dobře drží a jeden bílý jogurt 2 PL cukru moučka. Malinová náplň - 400g malin , 100 g cukru, pudinkový prášek - vanilkový, 200 ml vody........

POSTUP PRÍPRAVY

Upečeme korpus ,který necháme vychladnout.Na něj naneseme malinovou náplň a necháme opět vychladit a nakonec natřeme tvarohovošlehačkovu náplń.
Malinová náplň - maliny (nebo jiné ovoce), cukr a 100ml vody necháme projít varem a chvilku provaříme, pak přecedíme přes síto, aby v tom nebyla zrníčka) a přidáme vanilkový pudink, rozmíchaný ve 100ml vody a chvilku (cca minutu) povaříme. Náplň ihned rozetřeme na korpus a opět necháme vychladnout.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Tana L. (backa11) ID 28088 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Banánovo karamelový koláč...



POTREBNÉ PRÍSADY

Keď som ho upiekla po prvý krát, zamilovala som sa do jeho chute... sladký, vláčny, šťavnatý. 1 3/4 šálky hladkej múky, ½ PL kypriaceho prášku, ½ ČL mletej škorice, ¼ ČL soli, ¾ zmäknutého masla, 2/3 šálky trstinového cukru, 2 veľké vajcia, 1 šálka pomáganých banánov, 1 ČL vanilkového extraktu, 2/3 šálky nasekaných karameliek, ½ šálky mletých orechov... KARAMELOVÁ POLEVA: ½ šálky masla, 1 šálka trstinového cukru, 1 šálka smotany na šľahanie, 1 ČL vanilkového extraktu, ½ ČL morskej soli...

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 200 ml
V jednej miske si zmiešame múku, kypriaci prášok, soľ a škoricu... V druhej miske si vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom, pridáme vajcia, banány a extrakt... prešľaháme. Vmiešame orechy a karamelky. Vylejeme na menší plech /cca 25x25 cm/ vystlaný papierom na pečenie a pečieme 25-35 minút na 175°C. Po vychladnutí polejeme karamelovou polevou.





POLEVA: V hrnčeku rozpustíme maslo, pridáme cukor a necháme skaramelizovať, potom pomaly vlejeme smotanu a necháme prevariť. Do hotového vmiešame soľ.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Snikersdoodle scones...



POTREBNÉ PRÍSADY

Keď už neviem, čo by som mojej rodinke ponúkla na raňajky, tak ma zachráni niektorá varianta scones /koláčiky, ktoré potrieme maslom, džemom alebo s jogurtom/. Sú jednoduché a najlepšie chutia čerstvé. Ak sa mi nechce piecť celú várku naraz, tak sa dajú aj neupečené zmraziť. Potrebujeme: 2 šálky hladkej múky, 1/4 šálky kryštálového cukru, 2 ČL kypriaceho prášku, 1/4 ČL sódy bikarbóny, 1/4 ČL soli, 1/2 šálky masla, 1/2 ČL vanilkového extraktu, 1/2 šálky cmaru, 3 ČL mletej škorice... Na posypanie: 1/4 šálky kryštálového cukru, 1 PL mletej škorice...

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 200ml



Rúru predhrejeme na 200°C. V miske si zmiešame cukor a škoricu na posýpku. Vo veľkej mise si zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok a sódu bikarbónu, soľ a škoricu. Maslo nahrubo nastrúhame alebo nasekáme na malé kocky /musí zostať stuhnuté/. V druhej miske zmiešame vajcia, cmar, a vanilkový extrakt. Primiešame to k suchým surovinám a pomocou varešky zamiešame. Rýchlo vmiešame aj maslo a premiešame, ale chceme kúsky masla. Cesto rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu rozvaľkáme na pomúčenej doske, preložíme napoly a ešte raz napoly a znovu vyvaľkáme do kruhu na hrúbku 2 cm. Nakrájame na 8 trojuholníkov, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie blízko vedľa seba /pri pečení sa spoja, ale to nevadí/, posypeme s cukrom zmiešaným so škoricou a pečieme cca 20 minút. To isté zopakujeme s druhou polovicou cesta.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jogurtovo citrónové semifreda...



POTREBNÉ PRÍSADY

Osviežujúci dezert na horúce letné dni, keď netreba radšej ani rúru zapínať. Ak nemáme formičky na semifreda, môžeme použiť aj tortovú formu zo snímateľnou obručou a koláčiky po stuhnutí nakrájame alebo použijeme malé poháriky či misky... potrebujeme 400ml bieleho jogurtu, 250ml smotany na šľahanie, 2 PL želatíny v prášku, šťava z 1 citróna, práškový cukor podľa chuti /ja dávam 150g/, upečený piškótový plát, ktorý vykrojíme do tvaru formy alebo malé piškótky

POSTUP PRÍPRAVY

6elatínu namočíme do studenej vody /cca 4 PL/ a necháme naboptnať. Tip jednej blogerky- vodu dáme do misky a želatínu nasypeme rovnomerne po celom povrchu, aby sa rovnomerne rozpustila a netvorili sa hrudky/. Potom želatínu rozpustíme /ja najradšej vo vodnom kúpeli, aby nedosiahla bod varu/. Smotanu vyšľaháme dotuha, pridáme zľahka jogurt a práškový cukor a metličkou vmiešame citrónovú šťavu. 1 PL tohoto krému vmiešame do rozpustenej želatíny /aby sa nesekla/ a potom tú želatínu metličkou zľahka, ale dôkladne vmiešame do smotanovo-jogurtového krému. Vlejeme do formičiek na spodok ktorých dáme piškótku alebo misiek a necháme v chlade niekoľko hodín tuhnúť. Potom dozdobíme ovocím a môžeme si vychutnávať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jemný ovocný koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

V texte...

POSTUP PRÍPRAVY

4 žĺtky, 100g prašk.cukor, 1 vanilka vyšľaháme. Pridáme trochu nastrúhanej citrón.kôry, 30g mletých mandlí, 60g rozpusteného masla. Vyšľaháme 4 bielka, v miske zmiešame 80g polohrubej múky, 1 vanilkový puding, 1/2 prášku do pečiva (6g). Postupne zamiešame do žĺtkovej hmoty múku a 1/2 bielkov. Nakoniec zľahka zamiešame zvyšok bielkov. Na vymastený a múkou vysypaný plech menší vylejeme cesto a naukladáme naň umyté vykôstkované ovocie. Pečieme v mierne rozohriatej trúbe pri 180 stupňoch cca 25 - 30 minút. Nakoniec po upečení posypeme vanilkou alebo práškovým cukrom. Po vychladnutí nakrájame a papáme.
Môžeme použiť čerešne, višne, slivky....podľa chuti, množstvo cca 1/2kg. Foto sa mi nedalo pridať, žiaľ... recept je vynikajúci jemnučké cesto, skúste neoľutujete. Na veľký plech musíte množstvo ingrediencií zdvojnásobiť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Anka U. (bakita) ID 249563 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 6901-6910)<< predošlé 1,.,686, 687, 688, 689, 690, 691, 692, 693 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu