
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Maria P. (teleflex) ID 105501 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Jogurtovo citrónové semifreda...[ recept č. 60584 zo dňa 6.8.2018 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Osviežujúci dezert na horúce letné dni, keď netreba radšej ani rúru zapínať. Ak nemáme formičky na semifreda, môžeme použiť aj tortovú formu zo snímateľnou obručou a koláčiky po stuhnutí nakrájame alebo použijeme malé poháriky či misky... potrebujeme 400ml bieleho jogurtu, 250ml smotany na šľahanie, 2 PL želatíny v prášku, šťava z 1 citróna, práškový cukor podľa chuti /ja dávam 150g/, upečený piškótový plát, ktorý vykrojíme do tvaru formy alebo malé piškótky POSTUP PRÍPRAVY 6elatínu namočíme do studenej vody /cca 4 PL/ a necháme naboptnať. Tip jednej blogerky- vodu dáme do misky a želatínu nasypeme rovnomerne po celom povrchu, aby sa rovnomerne rozpustila a netvorili sa hrudky/. Potom želatínu rozpustíme /ja najradšej vo vodnom kúpeli, aby nedosiahla bod varu/. Smotanu vyšľaháme dotuha, pridáme zľahka jogurt a práškový cukor a metličkou vmiešame citrónovú šťavu. 1 PL tohoto krému vmiešame do rozpustenej želatíny /aby sa nesekla/ a potom tú želatínu metličkou zľahka, ale dôkladne vmiešame do smotanovo-jogurtového krému. Vlejeme do formičiek na spodok ktorých dáme piškótku alebo misiek a necháme v chlade niekoľko hodín tuhnúť. Potom dozdobíme ovocím a môžeme si vychutnávať. |