. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 720 (zobrazuje sa 671-680)<< predošlé 1,.,63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

BRAVCOVE REBIERKO_PLNENE SUNKOU A KAPUSTOU*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové karé s kosťou,kyslá kapusta,šunka,masť alebo olej,soľ,mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové karé si dáme u mäsiara nasekať na hrubšie pláty.Spravíme si do nich ostrým nožom kapsu,naplníme zmesou kyslej kapusty a šunky,okoreníme,osolíme a špajdľou uzatvoríme.Prudko opečieme na masti z oboch strán a potom podlejeme troškou horúcej vody alebo vývaru a prikryté dusíme.Podávame so zemiakovou kašou alebo varenými zemiakmi.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 5.2.2014, 19:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Plnené medajlónky



POTREBNÉ PRÍSADY

masko ( podľa chuti ,bravčová,kuracie ),oravskú slaninku ,horčicu,cibuľu, šampiony(zemiaky,majorán,soľ,vajíčko,hl.múku,cibuľa,cesnak, - cesto na placky )

POSTUP PRÍPRAVY

1. masko naklepeme ,dochutíme solou a korením
2. natrtieme horčicou
3. vložíme tam plátky slaninky a nakoliečka nakrájanú cibuľu,šampióniky,môžu byť aj s konzervy nakrájané.
4. preložime ,poprípade zašparátkujeme
5. obalíme v cestíčku na placky a vysmážame.
6. k tomu sa super hodia zemiaky opekané,nejaká tá príloha a tatarka.
7. PRAJEM VŠETKÝM DOBRÚ CHUŤ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Monika G. (monika81) ID 12428 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Tekvicový Eintopf - originálny recept



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g bravčového mäsa, 1 mladá tekvica (asi 1 kg), 5 PL oleja, 1 stredná cibuľa, 1 KL mletej papriky, čierne korenie, 250 ml kyslej smotany, 2 PL hladkej múky, kôpor čerstvý, sterilizovaný alebo sušený, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Na drobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme papriku a na kocky pokrájané mäso. Posolíme, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Tekvicu očistíme a postrúhame sa hrubšom strúhadle. Pridáme k mäsu a prilejeme toľko vody, aby bola tekvica ponorená. Dusíme chvíľu, kým nie je tekvica „ na skus“. Na chvíľu odstavíme z ohňa. V smotane rozšľaháme múku a primiešame k tekvici. Prichutíme kôprom a necháme ešte chviľku povariť. Ak je treba, možeme pokrm ešte zriediť vývarom alebo len vodou. Podávame s varenými zemiakmi alebo s chlebom.
Malá rada: mäkké, nezrelé vnútro tekvičky nevyhodíme, ale pokrájané na kocky pridáme do obyčajného leča z paprík a paradajok, čím vylepšíme chuť hotového jedla.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marta P. (Oldlady) ID 23050 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové medailónky s ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové /kuracie,morčacie/medailónky,maslo,1 konzerva mandarínok,kompótové višne,sparené ošúpané mandle/nemusia byť/,ml.čier.korenie,šalvia/veľmi dôležitá,nešetriť/,soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso vyklepeme,nakrájame na menšie medailónky,ochutíme ml.čier.kor. a šalviou.Prudko opečieme na masle z oboch strán a vyberieme na tanier.Posekané mandle,višne/vykôstkované/,a mandarínky vložíme do výpeku a krátko podusíme.Mäso vrátime do omáčky a prehrejeme.Podávame s ryžou a hranolkami.
Je to supéér.
Dobrú chuť vám želá Daniela

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

daniela j. (danulka) ID 26134 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Krakonošův oheň



POTREBNÉ PRÍSADY

150g vepřové kýty, 1 lžíce na drobno nakrájené cibule, 2 lžíce neslazeného kondenzovaného mléka (TATRA), sůl, pepř, olej,

POSTUP PRÍPRAVY

Maso nakrájíme na nudličky, mírně osolíme, opepříme a opečeme na zpěněné cibuli nakrájené na drobno. Když maso změkne zalijeme jej kondenzovaným mlékem a krátce povaříme.
Hotové maso podáváme s bramboráky připravených klasickým způsobem ze strouhaných brambor, vejce, česneku, majoránky, soli a mouky.

Dobrou chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Irena L. (irena49) ID 27700 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Pikantná zmes



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g bravčového pliecka, 50 g tuku, 100 g cibule, mletá červená paprika, soľ, mleté čierne korenie, 4 PL kečupu, 200 g leča, 4 feferóny, vegeta, cibuľa, petržlenová vňať.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na väčšie rezance. Cibuľu očistíme, pokrájame na drobno a speníme na masti. Pridáme nakrájané mäso a prudko opečieme so všetkých strán. Ochutíme mletou červenou paprikou, osolíme, okoreníme a ešte podusíme. Keď je mäso mäkké, pridáme kečup, lečo, posekané feferóny, posypeme vegetou a ešte chvíľu povaríme. Zmes ozdobíme krúžkami surovej cibule a posekanou petržlenovou vňaťou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Jana P. (kojban) ID 22009 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčová pečeň na cibuli



POTREBNÉ PRÍSADY

40 g oleja, 1 cibuľa, 300 g bravčovej pečene, mleté čierne korenie, lyžica hladkej múky, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji alebo masle opražíme pokrájanú cibuľu do zlata, pridáme na kocky pokrájanú okorenenú pečeň a pomaly dusíme vo vlastnej šťave. Hotovú pečeň preložíme na misku, šťavu zaprášime múkou, opražíme, podlejeme vodou, osolí­me a ešte povaríme. Šťavu nalejeme na pečeň a podusíme.

Podávame so zemiakmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Tomas M. (Romerko) ID 71414 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Utopenci????????????????



POTREBNÉ PRÍSADY

ako na ne??????

POSTUP PRÍPRAVY

Kočky moj muž chce robit utopencov.Ako na to???Poradte

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lucia K. (lucicici1) ID 15191 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 4.9.2008, 22:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

bravčova rolada so špena tom



POTREBNÉ PRÍSADY

1,2 kg vykostenej krkovičky., soľ.,korenie., ½ KL sušeného majoránu., 2 KL stredne štipľavej horčice., veľká cibuľa., 4 dl zeleninového vývaru., 1/8 l bieleho vína., 2 PL kyslej smotany., 1 – 2 KL horčice., soľ., korenie., asi 2 KL maizeny

Plnka: 300 g mrazeného špenátu., strúčik cesnaku., cibuľa., 20 g rastlinného tuku., 150 g rajčiakov., 75 g ovčieho syra., 2 PL strúhaného parmezánu., soľ., korenie

POSTUP PRÍPRAVY

myté a osušené mäso rozkrojíme tak, aby vznikol veľký plátok. Ten osolíme, okoreníme, posypeme majoránom a potrieme horčicou. Do roztopeného špenátu pridáme na rastlinnom tuku orestovanú nakrájanú cibuľu a cesnak, ošúpané a nakrájané rajčiaky a ovčí syr. Zmes ochutíme, pridáme parmezán, zmiešame a natrieme na mäso, ktoré potom zrolujeme, zviažeme kuchynskou niťou a zo všetkých strán opečieme na oleji spolu s na jemno nakrájanou cibuľou. Roládu zalejeme zeleninovým vývarom a bielym vínom a asi 1 ½ hodiny dusíme pod pokrievkou. Potom mäso vyberieme a do šťavy pridáme smotanu s maizenou a korenie. Roládu môžeme po vychladnutí dôkladne zabalenú uchovať až 2 mesiace v mrazničke. Potom ju voľne rozmrazíme a napokon prehrejeme v horúcej rúre. Omáčku pripravujeme vždy čerstvú.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

františek r. (trisestri) ID 30284 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 19.4.2008, 10:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Mäsovo-ananásové ihly



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hovädzieho alebo bravčového mäsa, 1 konzerva ananásu, 1 strúčik cesnaku, 50 ml sójovej omáčky, nastrúhaný čerstvý zázvor, olej a soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na menšie kocky, prelejeme marinádou z cesnaku, oleja, nastrúhaného zázvoru, sójovej omáčky a soli a necháme odstáť v chlade asi 1 hod.
Jednotlivé kocky mäsa napichujeme na ihly striedavo s kúskami ananásu a vyprážame na oleji, kým sa mäso neprepečie.
Servírujeme s plátkom ananásu a zajedáme čerstvým chlebom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 720 (zobrazuje sa 671-680)<< predošlé 1,.,63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu