. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Monika B. (Monullik) ID 170902
Oblasť: Hlohovec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 18.10.2010
Naposledy: 7.4.2024 14:33
Aktualizácia: 22.1.2012 19:04
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 4
RODINNÉ FOTOGRAFIE 1
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 52
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 52 (zobrazuje sa 51-52)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6

CUKROVINKY

Zázvorníky od kolegu :))



POTREBNÉ PRÍSADY

5 žĺtkov, 2x 250g práškového cukru, 70g polohrubej múky, 1 ČL salajky, podľa chuti mletého zázvoru (dávam 20g aby mali grády, zázvorovú chuť milujem :* )

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtka vymiešame s jednou časťou (250g) práškového cukru do peny, zostalo nám ešte 250g, ktoré si odložíme. Do tejto masy pridáme 1 ČL salajky a necháme 2-3hod odpočívať v teple (sem tam premiešame pretože sa vytvorí škrupinka). Po troch hodinkách primiešame zvyšok práškového cukru a múku so zázvorom. Cesto sa najlepšie mieša rukami, ale až keď sa pridáva múka, lepšie sa zapracuje. Vložíme na 12 hod do chladničky. Cesto vygúľame na hrúbku 5mm, formičkami povykrajujeme ľubovolné tvary. Zázvorníčky potom poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 180 stupňoch cca 10 minút až pokiaľ sa nezačnú "červenať".
Nakoľko každý typ inak pečie odporúčam sledovať :) Aby ste sa potom nezľakli, pretože koláčiky sú vo vnútri duté, a pri pečení abnormálne zväčšia objem :) Tento recept mám z práce od kolegu, u ktorého ich pečie jeho svokra. Sú SKVELÉ, vyskúšajte a už nebudete robiť žiadne iné!!!! GARATNUJEM :*


P.S.
skoro som zabudla pridať jednu dobrú radu - cesto je veľmi zvláštne, pri vaľkaní sa rado trhá, tak potom trošku trpezlivosti. Treba sa s ním pohrať, určite s k nemu každý nájde cestu, tak ako som si hľadala aj ja :))
No proste ich milujem :* tak sa s nimi rada prplem, aby som si vyčarila "nebíčko v papuľke".

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (19) posledné: 25.11.2013, 12:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

kukurička so slaninkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 väčšia konzerva kukurice (najlepšie bonduelle), 150 g gazdovskej slaninky (môže byť aj iná), trošku oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Z kukuričky zlejeme vodu a necháme odkvapkať (aby nám na panvičke neprskala). Slaninku si nakrájame na menšie pásiky. Na panvicu dáme cca 1 ČL oleja a pridáme slaninku, ktorú mierne opečieme. Potom pridáme kukuričku a premiešame. Na vypnutom sporáku necháme zohrievať ešte také 4 minúty. Podávame s čerstvým pečivkom.
Môj manžel túto pochúťku veľmi obľubuje a tento receptík si priniesol z práce :)) Dúfam že bude chutiť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (9) posledné: 4.2.2012, 0:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 52 (zobrazuje sa 51-52)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu