končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,2380 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Krtkov koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 500 g polohrubá múka, 400 g kryštálový cukor, 4PL kakao, 2 a pol KL prášok do pečiva, 4dcl mlieko, 4 vajcia, 4PL olej Plnka : 5 bánánov, horká čokoláda, vanilkový cukor, 500 g tvarohu, 250 g mascarpone (môže byť aj hustá šľahačka - double cream), 250 ml grécky jogurt, alebo kyslá smotana Puding: 3 zlaté klasy, 500 ml mlieko,8 lyžíc cukor POSTUP PRÍPRAVY Postup prípravy : Cesto : Vymiešame si žĺtky s cukrom, pridáme olej, mlieko. Potom pridáme múku, ktorú sme si zmiešali s práškom do pečiva a preosiatym kakaom. Všetko spolu dobre vymiešame a pridáme nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymazaný a múkou posypaný plech a dáme piecť. Necháme koláč vychladnúť. Na vychladnutom koláči urobíme mriežku nožom, nie úplne po okraj, a vyberiem rukami cesto, nie až na dno, ale tak aby sme vedeli poklásť na koláč polky banánov a to všetko pokryť plnkov, lebo vrch koláča posypeme rozmrveným cestom. A môžme pofŕkať rozpustenou čokoládou. Ale nemusíme. Plnka : Vymiešame ponorným mixérom tvaroch, mascarpone, grécky jogurt, alebo kyslú smotanu, vanilkový cukor. Potom uvaríme puding z 500 ml mlieka a 3 zlatých klasov a cukru. Necháme ho vychladnúť. Buď neustálym miešaním na chladnom mieste. Alebo rajničku s pudingom namočíme do studenej vody. Puding zakryjeme mikroténovým sáčkom, ktorý na puding pritlačíme, aby doľahol a nevytvorila sa nám koža. Vychladnutý puding postupne po lyžiciach zašľaháme do vymixovanej hmoty z tvarohu, jogurtu a kyslej smotany. Nakoniec nastrúhame horkú čokoládu do plnky. Plnku si môžme ešte dosladiť, podľa toho, ako kto, aké sladké má rád. Ale aj nemusí, je dobrá aj tak. Robila som inú variantu aj s kakaovou plnkou ( namiesto zlatých klasov, som dala čokoládové pudingy a ešte do celej plnky kakao a troch rum,), a namiesto banánov som dala marhule.) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Katarína D. (PetraPA) ID 90945 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 22.4.2020, 15:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Narodeninová torta bez vajec a mliekaPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus: 450 g hladkej múky,400 g kryštálového cukru, 45 g kakaa, 1 PDP (alebo 2 ČL sódy bicarbony), 30 ml octu, 500 ml horúcej vody, 175 ml oleja Krém: 300 ml ryžového mlieka, 1 vanilkový puding vegan, 2 PL cukru; 150 g HERA bezlaktózová, 100 g práškového cukru + 250 g gaštanového pyré POSTUP PRÍPRAVY Pri požiadavke na takúto tortu som sa trocha obávala. Nemala som s tým skúsenosť, nevedela som, ako sa takýto korpus bude „správať“. Preto som sa dala do študovania internetových receptov. Veľa dobrých inšpirácií som našla na stránkach pre vegánov, nie všetky recepty sú ale vhodné na vyššiu poťahovanú tortu. Prvý pokus nebol úspešný. Zvolila som svetlý korpus na spôsob punčových rezov, ale torta bola ťažká, nedala sa pekne krájať, rezy boli mokré a kašovité. No čo Vám poviem, celá skončila po pridaní ďalších surovín v punčových guľkách (tie boli mňam). Tak som dala druhý pokus, tentokrát s kakaovým korpusom a vyšlo to neporovnateľne lepšie. Tak poďme na to: Rúru si predhrejeme na 180 st. Korpus: samostatne zmiešame suché a tekuté prísady. Potom vymiešame ručne do kašovitej jednoliatej zmesi. Vylejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie - ja som piekla v dvoch formách priemeru cca 18 cm cm, je to tak lepšie, korpus sa rovnomerne prepečie. Vložíme do vyhriatej rúry na 20 minút, potom stiahneme na 160 st. a dopekáme cca 35 minút – podľa toho, ako pečie Vaša rúra, skúsime špáradlom, či je korpus v strede prepečený. Po upečení necháme 10 minút vychladnúť vo forme, následne z formy vyberieme a dáme na mriežku až do úplného vychladnutia. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Janette M. (Zinka16) ID 75844 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 4.3.2019, 10:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kura s mandlamiPOTREBNÉ PRÍSADY Vela cibule, lupane mandle, sol, mlete cierne korenie, kuracie rezne, muka, maslo, kysla smotana, konak alebo whisky POSTUP PRÍPRAVY Na panvici osmazime cibulu na masle, pridame mandle a sol a este chvilu smazime. Na inej panvici opecieme z oboch stran okorene a osolene maso, potom ho vyberieme a do vypeku dame muku a maslo, pridame este kyslu smotanu a podusime. Na dalsiu vyhriatu VYSOKU panvicu pokladieme maso, nechame este dobre rozohriat a polejeme alkoholom (cca 0,5dcl). Opatrne zapalime dlhym zapalovacom a pockame, kym alkohol vyhori. Maso dame na tanier, posypeme mandlami a cibulou a dookola polejeme stavou zo smotany. Podavame s ryzou. Je to dobrota :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Martina K. (Martina46) ID 31472 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Orechové štangličkyPOTREBNÉ PRÍSADY 20 dkg mletých orechov, 20 dkg práškového cukru, 1 žĺtok, 1 polievková lyžica pikantného lekváru. Z týchto ingrediencií rukou zmiesime cesto. Poleva: 1 bielok, 14 dkg práškového cukru. POSTUP PRÍPRAVY Cesto rozvaľkáme na dva pláty asi 8 cm široké, nie veľmi hrubé, ani veľmi tenké. Z bielka, do ktorého pridáme štipku soli, si vyšľaháme sneh, zašľaháme do neho cukor. Polevu natrieme na pláty, necháme obschnúť a krájame štangličky, ukladáme na plech vymastený a vysypaný múkou alebo na papier na pečenie. Pečieme v rozohriatej rúre na 150 °C, tak aby sa poleva zafarbila do ružova, ako je na foto, nesmie veľmi stmavnúť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Katarína V. (jablcko111) ID 244533 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Linecké pečivoPOTREBNÉ PRÍSADY 375g hl. muky, 250g masla, 125g prask. cukru, 3 zltky, citron. kora POSTUP PRÍPRAVY Recept mám od kamarátky, osvedčil sa mi. Robím z dvoch várok, tak nám chutia. Prísady vymiesiť, nechat odlezat v klude aj den a potom vyvalkat vykrajovat a piect doruzova v stredne vyhriatej rure. Nezabudnút piecť jednu polku plných a druhú vykrojených v strede. Vychladené natrieť lekvárom, kyslejším=ríbezlovým či marhulovým, spojiť a vrch posypať práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Hana D. (sharmana) ID 135570 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pekanová bábovka ♥POTREBNÉ PRÍSADY 1 šálka pekanových orechov, 1 šálka vlašských orechov, 3 šálky hladkej múky, 1 ČL kypriaceho prášku, ½ ČL soli, 1 šálka /115g/ masla, 1 ¼ hnedého cukru, 4 vajcia, 2 PL rumu, 1ČL vanilkového extraktu, 1 šálka mlieka...***POLEVA: 113g smotanového syra, 3 PL karamelovej omáčky, 1 šálka práškového cukru, 2-3 PL mlieka.../karamelová omáčka je upálený kryštálový cukor, zaliaty smotanou a troškou masla, môžeme nahradiť skaramelizovaným salkom, ktoré rozmiešame s troškou mlieka/ POSTUP PRÍPRAVY Pekanové a vlašské orechy nasucho opečieme, necháme vychladnúť a najemno nasekáme. Múku zmiešame s kypriacim práškom a soľou. Maslo a hnedý cukor vyšľaháme do peny, po jednom pridáme vajce, primiešame rum a vanilkovú esenciu. Na nízkom stupni šľaháme a postupne pridávame múku na 3x. Nakoniec vmiešame ¾ orechov a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 175°C, 50-60 minút. Necháme mierne vychladnúť, vyklopíme a po vychladnutí polejeme polevou. Vrch posypeme zvyšnými orechmi. POLEVA: Vyšľaháme smotanový syr s karamelovou omáčkou, pridáme cukor a prešľaháme dohladka. Pridáme mlieko a vyšľaháme dohladka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Citrónovo smotanové scones.POTREBNÉ PRÍSADY Víkendové raňajky sú jedny z mála, kedy sa stretávame spolu ako rodina pri jednom stole a pri takýchto príležitostiach si nenechám ujsť príležitosť pripraviť niečo výnimočné a výborné. ***2 šálky hladkej múky, ¼ šálky kryštálového cukru, 1ČL kypriaceho prášku, ¼ ČL sódy bikarbóny, ¼ šálky + 1 PL masla, 1/2šálky kyslej smotany, ½ šálky mlieka, 1ČL vanilkového extraktu, 1PL vody, 1 vajce, kôra z 1 citróna, štipka soli... POSTUP PRÍPRAVY 1 šálka – 200ml V mixéri zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, soľ a citrónovú kôru. Zamiešame stuhnuté maslo nakrájané na kocky /musia zostať kocky/. V nádobe zmiešame smotanu , vajce, vanilkový extrakt a mlieko. Rýchlo a krátko vmiešame so suchými prísadami a dáme na 30 minút do chladničky. Potom vyklopíme na jemne pomúčenú dosku, rukami utľapkáme na hrúbku 2 cm a povykrajujeme koláčiky s priemerom cca 5 cm. Vrch koláčikov potrieme vodou, posypeme kryštálovým cukrom a poukladáme na plech asi 4 cm od seba. Pečieme na 200°C, 13-15 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie s tekvicou a hnedými šampiňónmiPOTREBNÉ PRÍSADY Pre 4 osoby : 500 g kuracích pŕs, alebo kuracieho mäsa na kocky, 1 PL čerstvého, alebo ½ čl sušeného tymiánu, 2 PL olivového oleja, rozdeliť, 3 PL múky (alebo bezlpekovej), rozdeliť; 250 g hnedých šampiňónov, na plátky, alebo štvrtinky, 300 g maslovej tekvice, na kocky, 1 menšia cibuľa, najemno, 3 strúčiky cesnaku, pretlačiť, 3 PL masla, rozdeliť, 1 plechovka kokosového mlieka, 1 PL nasekanej petržlen.vňate, 1 Pl čerstvej, najemno nasekanej šalvie (alebo 1 čl sušenej), soľ & korenie POSTUP PRÍPRAVY Kuracie mäsko posyp v miske soľou, korením a tymiánom. Vlož ho do sáčku, pokvapkaj 1 PL oleja a dôkladne pretrep. Potom pridaj do sáčku ešte 2 PL múky a znova dôkladne pretrep. Mäsko zo sáčky vyber, očisť od prebytočnej múky a odlož nabok. V panvici roztop 1 PL masla. Pridaj kuracie a nechaj ho bez miešania 2 minútky opražiť, až bude zlatohnedé. Opraž ho takto z každej strany, potom z panvice vyber a drž v teple. Do tej istej panvice pridaj 1 PL olivového oleja. Pridaj šampiňóny, cibuľu a cesnak, ochuť soľou a korením a premiešaj, až je všetko potiahnuté olejom. Potom pridaj najemno nasekanú šalviu. Opraž to spolu asi 1-2 minútky, a miešaj až huby trocha stmavnú. Teraz ich z panvice vyber a na chvíľu odlož. Do tej istej panvice pridaj lyžicu masla. Pridaj tekvicu a opraž 2-3 minútky. Pridaj kuracie mäsko a nechaj spolu 1-2 minútky podusiť, pričom dávaj pozor, aby sa tekvica nepripálila. Zalej kokosovým mliekom a priveď do varu. Mäsko nemusí byť úplne zaliate, stačí len do polovice. Prikry a priveď na strednom plameni do varu a nechaj 3 minútky spolu podusiť, alebo až je tekvica mäkká. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (Zush) ID 145478 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Cesnakovo-maslové kuracie lupienkyPOTREBNÉ PRÍSADY Pre 2 OSOBY: 650 g kuracích pŕs, na rezance, 650 g mini zemiačkov, alebo väčšie na štvrtinky, 1 PL olivového oleja, 3 PL masla, oddelene, 5 pretlačených strúčikov cesnaku, 1 čl čerstvého, nasekaného tymiánu, 1 čl čerstvého, nasekaného rozmarínu, 1 čl čerstvého, nasekaného oregána, soľ a čerstvo mleté korenie MARINÁDA: 1/4 šálky sójovej omáčky, 1 PL olivového oleja, 1 PL pikantnej horčice, čerstvo mleté korenie POSTUP PRÍPRAVY Osobne som dala čerstvý iba rozmarín, zvyšné korenie bolo sušené. Vo veľkej miske skombinuj kuracie rezance so sójovou omáčkou, olivovým olejom, korením a horčicou. Nechaj marinovať. Zemiaky predvar vo vriacej, osolenej vode, počas 8 minút. To urýchli čas opekania v panvici a zaistí peknú, zlatú kôrku na zemiakoch. Zemiaky potom sceď, nechaj odtiecť a troška presušiť. Vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote, premiešaj 1 PL olivového oleja a 1 PL masla. Keď sa maslo rozpustí, pridaj presušené zemiaky. Opraž ich asi 4 minúty, premiešaj a opekaj ďalších 4-5 minút, kým sú zemiaky zlaté a ľahko sa dajú prepichnúť vidličkou. Prelož ich z panvice a drž v teple. Použi tú istú panvicu, a na strednom ohni do nej pridaj zostávajúce 2 PL masla, cesnak a čerstvé bylinky (ja som dala sušené). Kuracie rezance polukladaj v jednej vrstve na panvicu, pričom zvyšnú marinádu odlož neskôr. Opeč mäsko z každej strany počas 1 minúty, kým sa pekne sfarbí - uprav čas opekania podľa toho, ako chceš mať kurča pripravené. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Zuzana M. (Zush) ID 145478 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
TekvičkyPOTREBNÉ PRÍSADY Na 15 ks: 130 g pyré z tekvice (najlepšie maslovej), 120 ml vlažného mlieka, 42 g roztopeného masla, 1 stredne veľké vajce, 50 g svetlohnedého cukru, 1/2 čl soli, 2 čl sušeného droždia (nepouži čerstvé droždie), 350 – 400 g hladkej múky POSTUP PRÍPRAVY Poznámka: 50 g hnedého cukru môžeš nahradiť 40 g bieleho. Žemličky nie sú príliš sladké, ale ak ich chceš mať sladké, pokojne pridaj ešte 30 g cukru. Tekvicu olúpaj, nakrájaj na plátky a prípadne odstráň všetky jadrá. Potom ju nakrájajte na malé kúsky. Kúsky tekvice umiestni na plech vyložený alobalom. Tekvicu naň poukladaj a potom všetko úplne zakry ďalšou vrstvou alobalu. Peč pri teplote 230˚C počas približne 30 - 40 minút, až kým sú kúsky jemné a ľahko sa dajú rozmiešať vidličkou. Vyber tekvicu z rúry a všetku ju rozmixuj na hladké pyré v mixéri. Tekvicu si môžeš pipraviť aj deň vopred. Čas pečenia závisí od zrelosti a veľkosti tekvice. Môžeš ju aj upariť, ale pečenie jej dodáva najlepšiu chuť. Do veľkej misy daj mlieko, roztopené maslo a 130 g tekvicového pyré. Pridaj aj vajce a dobre ho premiešaj s ostatnými surovinami. Teraz do misy pridaj cukor, soľ a sušené droždie a dobre premiešaj. POZOR! Teplota zmesi by nemala byť vyššia ako 40°C, inak sa kvasinky udusia a nebudú kvasiť. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (Zush) ID 145478 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,2380 ďalšie >> |