. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 162 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,17 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Vylepšené rizoto


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

4 kuracie stehná, 600g ryže, mrazena zel. zmes JEDNOTA/mrkva, kukurica,hrášok/ taveny syr v črievku, alebo 3kocky Kravička tav. syr, soľ, sušený granulovaný cesnák, mleta červ.sladká paprika, voda...

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP: Kuracie stehna odkostime, ja som aj odkozila...masko si pekne pokrajame na mensie kusky.....zvysok som uvarila pre zverinec/aby si aj ten pochutnal/.
Vhrnci si rozpalime olej, pridame masko a postupne pridame koreniny....1/2ČLpapriky, štipku suš. cesnaku a ak Vas ešte nejake napadne, necham to na Vas.
Masko pusti šťavu, tak ho potom aj posolime...cca1,5ČL soli. Podusime asi 10 minút, pridáme mrazenu zel. zmes /ja davam niekedy aj 2 sáčky/ podusíme 3 minútky.
Pridáme dobre umytu ryžu a asi 1,3litre vody. Prikryjeme a na miernom ohni varíme, neodokryvame.Tak cca po 15min skontrolujeme stav, na spodku by malo ostat trosku vody, pridame taveny sýr a poriadne rozmešame, aby sa syr roztopil..
Je super vobec nie je suche ako tie normalne rizotá. DOBRÚ CHÚŤ!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Daniela U. (danilienka) ID 57919 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia s jablkovou omáčkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

4 kuracie prsia, 2 – 3 jablká, 1 cibuľu, 3 lyžice oleja, 8 lyžičiek karí 250 ml smotany na varenie, 3 lyžice kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

V panvici na rozohriatom oleji necháme zosklovatieť nadrobno posekanú cibuľu. Kuracie prsia umyjeme, osušíme papierovou utierkou, prípadne prekrojíme na menšie časti. Osolíme, posypeme mletým čiernym korením a karí a pridáme k cibuli. Z každej strany opekáme 5 až 8 minút alebo až kým mäso nie je celkom prepečené. Jablká ošúpeme a nahrubo postrúhame. Pridáme ich do panvice, kde sme predtým opekali mäso – mäso zatiaľ udržujeme v teple – a pod pokrievkou dusíme 10 až 15 minút. Ak sú jablká málo šťavnaté, môžeme k nim priliať trochu vody. Panvicu odstavíme zo sporáka a k poduseným jablkám prilejeme smotanu na varenie a kyslú smotanu. Premiešame a všetko rozmixujeme ručným ponorným mixérom. Omáčku znovu prehrejeme, pridáme kuracie prsia a podávame :). Najlepšie sa k tomu hodí dusená ryža. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Mária L. (marylue1) ID 149240 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 14.1.2011, 7:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia so slivkovo-badiánovou omáčkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

600 g zemiakov , 4 kusy kuracích pŕs, 200 g vykôstkovaných sliviek , 200 ml červeného vína , 4 hviezdičky badiánu , 1 čl škrobovej múčky

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené zemiaky pokrájame na hrubšie plátky a rozložíme ich na plech vyložený pa¬pierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 20 minút. Umyté a osušené kuracie prsia nakrájame na plátky a opečieme na horúcom oleji alebo ugrilujeme z každej strany do zlatista. Udržujeme teplé. Do menšieho hrnca dáme umyté slivky po¬krájané na štvrtiny, zalejeme vínom, pridáme badián a povaríme cca 3 minúty. Badián vybe¬rieme a k vínu primiešame škrob rozmiešaný v malom množstve vody. Za stáleho miešania krátko povaríme, aby tekutina zhustne. Opečené kuracie plátky a slivky s omáčkou rozložíme na tanier a pridáme opečené zemiaky. Chuť je zvláštna ale veľmi príjemná, pričom víno v tej omáčke nie je takmer vôbec cítit. Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Mária L. (marylue1) ID 149240 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 21.11.2010, 10:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Marinované kuracie mäso


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

500 g kuracích pŕs, 1 balenie zmesi korenia na Gyros, 5 lyžíc oleja, hranolky, zemiaky, zelenina.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso obrežeme, umyjeme, prerežeme pozdĺžne aj priečne a vložíme do vopred pripravenej marinády: zmiešame olej s korením gyros (ak je zmes málo červená, pridám ešte trošku mletej sladkej papriky). Necháme v chladničke odležať ideálne cez noc, ak sa ponáhľame, tak aspoň pol hodinku. Opečieme na dobre rozohriatom oleji z oboch strán, zakryjeme pokrievkou a dusíme aspoň 20 minút. Podávame so zemiakmi, hranolkami a zeleninou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Kr B. (tina2222) ID 137026 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie roládky plnené prosciuttom, mozzarellou a bazalkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

500 g kuracích pŕs, 4 plátky prosciutta, 2 mozzarelly, čerstvé lístky bazalky, kompótové brusnice, hranolky, mrkva (alebo akákoľvek iná zelenina), soľ, mleté čierne korenie, trojobal, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia obrežeme, umyjeme a zvnútra nakrojíme (aby sa dal rezeň otvoriť ako kniha :-). Mäso vyklepeme, osolíme, okoreníme a obložíme prosciuttom, mozzarellou a lístkami čerstvej bazalky. Ak nemáme čerstvé, tak aspoň posypeme sušenou bazalkou. Mäso zatočíme do roládky a konce zopneme špáradlami. Obalíme v trojobale a vyprážame na malom množstve oleja. Hotové mäso ešte prelejeme brusnicovým kompótom a ako prílohu podávame hranolky a dusenú mrkvu (mrkvu nakrájam na kúsky a podusím na vode s 1/2 zeleninového bujónu) - u nás to takto šmakuje, ale koľko ľudí, toľko chutí :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Kr B. (tina2222) ID 137026 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kurací steak so zemiakmi obalenými slaninou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

500 g kuracích pŕs, korenie Steak, soľ, malé zemiaky, anglická slanina, 1 smotana na varenie, 2 lyžice Steak omáčky chilli a cesnak (dostať bežne v každých potravinách), zelenina ako príloha (ja som použila ľadový šalát).

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso vyklepeme a "vmasírujeme" do neho soľ a korenie Steak. Necháme chvíľku odležať. Očistíme si zemiaky a dáme ich na 5 minút predvariť do osolenej vody. Predvarené zemiaky obtočíme plátkami slaniny a dáme do zapekacej misy aspoň na 15 min zapiecť - trošku podlejeme olejom, ale ozaj len trošku, lebo slanina sama o sebe pustí nejaký ten tuk. Odležané mäso opekáme na poriadne rozpálenom oleji cca 2-3 minúty z každej strany (podľa hrúbky mäsa a požadovanej konzistencie). Ja vyklepem mäso cca na 1 cm a za tie 3 min z každej strany sa pekne prepečie s tým, že vnútro je jemne ružovkasté a šťavnaté. Hotové mäso prelejeme omáčkou, ktorú si pripravíme zmiešaním smotany na varenie s omáčkou Chilli a cesnak. Omáčku chvíľku povaríme. Ak sa nám zdá riedka, jemne ju posypeme troškou solamylu a rýchlo miešame. Ako prílohu podávame zemiaky a ľubovoľnú zeleninu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Kr B. (tina2222) ID 137026 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.4.2011, 12:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Vyprážané kuracie nugetky, grécky šalát, ovocný šalát


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Nugetky: Kuracie prsia, koreniaca zmes na Gyros, sladká mletá červená paprika, trojobal, olej Grécky šalát: 1 hlávka ľadového šalátu, po 1 balení červených a žltých cherry paradajok, 1 uhorka, 1 pohár čiernych olív, 100 g balkánskeho syru, olivový olej Ovocný šalát: jahody, kiwi, granátové jablko, kompótové broskyne, hrozno

POSTUP PRÍPRAVY

Nugetky: mäso nakrájame na menšie kúsky, cca 3 x 1,5 cm, obalíme v zmesi múky, gyros korenia a červenej papriky. Ďalej obalíme vo vajíčku a v strúhanke a vyprážame na oleji. Ako prílohu podávam hranolky, ryžu a varené zemiaky - nech si každý vyberie, čo má rád :-)
Grécky a ovocný šalát: všetky ingrediencie nakrájame a zmiešame. Grécky šalát ešte na záver posypem oregánom a čerstvými lístkami bazalky. Ovocný lístkami čerstvej medovky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Kr B. (tina2222) ID 137026 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kurací špíz s baby carrots


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie prsia, Steak omáčka med a horčica, špajdľa, mrazené alebo sterilizované baby carrots, solamyl, ako príloha hranolky Fri Style od McCain a zelenina podľa chuti. Ja som použila ľadový šalát a strúhanú mrkvu.

POSTUP PRÍPRAVY

Maso si nakrájame na pásiky - hadíkov o hrúbke cca 1 cm a čím dlhšie, tým lepšie :-) Nakrájané maso vložime do misky, jemne posypeme solamylom a zalejeme steak omáčkou horčica a med (bežne dostať v potravinách). Necháme odležať najlepšie cez noc. Ja zvyknem mäso ešte trošku osoliť, ale záleží, kto má aký prah slanosti :-) Odležaných hadíkov zvlníme do tvaru vlnovky a napichneme na špajdle. Opekáme na rozpálenom oleji, potom prikryté dusíme do mäkka. Hotové mäso vyberieme z panvice a vo výpeku chvíľku podusíme baby karotky. Podávame s hranolkami a zeleninou podľa chuti.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Kr B. (tina2222) ID 137026 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kura na smotane


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie kuracích pŕs, soľ, sladká mletá červená paprika, 1 smotana na šľahanie, trošku solamylu, zemiaky, zelenina ako príloha

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na malé kúsky, posolíme a chvíľku opekáme na rozpálenom oleji, až kým mäso zostane biele. Potom zasypeme mletou paprikou a dusíme do mäkka. Keď už je mäso mäkké, zalejeme ho smotanou vymiešanou so solamylom. Cca 1 minútu povaríme, odstavíme a podávame so zemiakmi a zeleninou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Kr B. (tina2222) ID 137026 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie nugetky v slanine


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie kuracích pŕs, anglická slanina nakrájaná na plátky, trojobal, hranolky, komótové brusnice, zelenina ako príloha, olej, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na kúsky a každý kúsok omotáme plátkom slaniny. Slanina je sama o sebe dosť slaná, takže ani veľmi netreba soliť, ale záleží, kto má ako rád. Kúsky mäsa potom obalíme v trojobale a vyprážame na rozohriatom oleji. Podávame s hranolkami, brusnicami a zeleninou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Kr B. (tina2222) ID 137026 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 162 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,17 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu