končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 162 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,17 ďalšie >> |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Vylepšené rizotoPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 4 kuracie stehná, 600g ryže, mrazena zel. zmes JEDNOTA/mrkva, kukurica,hrášok/ taveny syr v črievku, alebo 3kocky Kravička tav. syr, soľ, sušený granulovaný cesnák, mleta červ.sladká paprika, voda... POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: Kuracie stehna odkostime, ja som aj odkozila...masko si pekne pokrajame na mensie kusky.....zvysok som uvarila pre zverinec/aby si aj ten pochutnal/. Vhrnci si rozpalime olej, pridame masko a postupne pridame koreniny....1/2ČLpapriky, štipku suš. cesnaku a ak Vas ešte nejake napadne, necham to na Vas. Masko pusti šťavu, tak ho potom aj posolime...cca1,5ČL soli. Podusime asi 10 minút, pridáme mrazenu zel. zmes /ja davam niekedy aj 2 sáčky/ podusíme 3 minútky. Pridáme dobre umytu ryžu a asi 1,3litre vody. Prikryjeme a na miernom ohni varíme, neodokryvame.Tak cca po 15min skontrolujeme stav, na spodku by malo ostat trosku vody, pridame taveny sýr a poriadne rozmešame, aby sa syr roztopil.. Je super vobec nie je suche ako tie normalne rizotá. DOBRÚ CHÚŤ!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Daniela U. (danilienka) ID 57919 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia s jablkovou omáčkouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 4 kuracie prsia, 2 – 3 jablká, 1 cibuľu, 3 lyžice oleja, 8 lyžičiek karí 250 ml smotany na varenie, 3 lyžice kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY V panvici na rozohriatom oleji necháme zosklovatieť nadrobno posekanú cibuľu. Kuracie prsia umyjeme, osušíme papierovou utierkou, prípadne prekrojíme na menšie časti. Osolíme, posypeme mletým čiernym korením a karí a pridáme k cibuli. Z každej strany opekáme 5 až 8 minút alebo až kým mäso nie je celkom prepečené. Jablká ošúpeme a nahrubo postrúhame. Pridáme ich do panvice, kde sme predtým opekali mäso – mäso zatiaľ udržujeme v teple – a pod pokrievkou dusíme 10 až 15 minút. Ak sú jablká málo šťavnaté, môžeme k nim priliať trochu vody. Panvicu odstavíme zo sporáka a k poduseným jablkám prilejeme smotanu na varenie a kyslú smotanu. Premiešame a všetko rozmixujeme ručným ponorným mixérom. Omáčku znovu prehrejeme, pridáme kuracie prsia a podávame :). Najlepšie sa k tomu hodí dusená ryža. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Mária L. (marylue1) ID 149240 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 14.1.2011, 7:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia so slivkovo-badiánovou omáčkouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 600 g zemiakov , 4 kusy kuracích pŕs, 200 g vykôstkovaných sliviek , 200 ml červeného vína , 4 hviezdičky badiánu , 1 čl škrobovej múčky POSTUP PRÍPRAVY Očistené zemiaky pokrájame na hrubšie plátky a rozložíme ich na plech vyložený pa¬pierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 20 minút. Umyté a osušené kuracie prsia nakrájame na plátky a opečieme na horúcom oleji alebo ugrilujeme z každej strany do zlatista. Udržujeme teplé. Do menšieho hrnca dáme umyté slivky po¬krájané na štvrtiny, zalejeme vínom, pridáme badián a povaríme cca 3 minúty. Badián vybe¬rieme a k vínu primiešame škrob rozmiešaný v malom množstve vody. Za stáleho miešania krátko povaríme, aby tekutina zhustne. Opečené kuracie plátky a slivky s omáčkou rozložíme na tanier a pridáme opečené zemiaky. Chuť je zvláštna ale veľmi príjemná, pričom víno v tej omáčke nie je takmer vôbec cítit. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Mária L. (marylue1) ID 149240 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 21.11.2010, 10:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Marinované kuracie mäsoPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 500 g kuracích pŕs, 1 balenie zmesi korenia na Gyros, 5 lyžíc oleja, hranolky, zemiaky, zelenina. POSTUP PRÍPRAVY Mäso obrežeme, umyjeme, prerežeme pozdĺžne aj priečne a vložíme do vopred pripravenej marinády: zmiešame olej s korením gyros (ak je zmes málo červená, pridám ešte trošku mletej sladkej papriky). Necháme v chladničke odležať ideálne cez noc, ak sa ponáhľame, tak aspoň pol hodinku. Opečieme na dobre rozohriatom oleji z oboch strán, zakryjeme pokrievkou a dusíme aspoň 20 minút. Podávame so zemiakmi, hranolkami a zeleninou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Kr B. (tina2222) ID 137026 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie roládky plnené prosciuttom, mozzarellou a bazalkouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 500 g kuracích pŕs, 4 plátky prosciutta, 2 mozzarelly, čerstvé lístky bazalky, kompótové brusnice, hranolky, mrkva (alebo akákoľvek iná zelenina), soľ, mleté čierne korenie, trojobal, olej POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia obrežeme, umyjeme a zvnútra nakrojíme (aby sa dal rezeň otvoriť ako kniha :-). Mäso vyklepeme, osolíme, okoreníme a obložíme prosciuttom, mozzarellou a lístkami čerstvej bazalky. Ak nemáme čerstvé, tak aspoň posypeme sušenou bazalkou. Mäso zatočíme do roládky a konce zopneme špáradlami. Obalíme v trojobale a vyprážame na malom množstve oleja. Hotové mäso ešte prelejeme brusnicovým kompótom a ako prílohu podávame hranolky a dusenú mrkvu (mrkvu nakrájam na kúsky a podusím na vode s 1/2 zeleninového bujónu) - u nás to takto šmakuje, ale koľko ľudí, toľko chutí :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Kr B. (tina2222) ID 137026 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kurací steak so zemiakmi obalenými slaninouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 500 g kuracích pŕs, korenie Steak, soľ, malé zemiaky, anglická slanina, 1 smotana na varenie, 2 lyžice Steak omáčky chilli a cesnak (dostať bežne v každých potravinách), zelenina ako príloha (ja som použila ľadový šalát). POSTUP PRÍPRAVY Mäso vyklepeme a "vmasírujeme" do neho soľ a korenie Steak. Necháme chvíľku odležať. Očistíme si zemiaky a dáme ich na 5 minút predvariť do osolenej vody. Predvarené zemiaky obtočíme plátkami slaniny a dáme do zapekacej misy aspoň na 15 min zapiecť - trošku podlejeme olejom, ale ozaj len trošku, lebo slanina sama o sebe pustí nejaký ten tuk. Odležané mäso opekáme na poriadne rozpálenom oleji cca 2-3 minúty z každej strany (podľa hrúbky mäsa a požadovanej konzistencie). Ja vyklepem mäso cca na 1 cm a za tie 3 min z každej strany sa pekne prepečie s tým, že vnútro je jemne ružovkasté a šťavnaté. Hotové mäso prelejeme omáčkou, ktorú si pripravíme zmiešaním smotany na varenie s omáčkou Chilli a cesnak. Omáčku chvíľku povaríme. Ak sa nám zdá riedka, jemne ju posypeme troškou solamylu a rýchlo miešame. Ako prílohu podávame zemiaky a ľubovoľnú zeleninu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Kr B. (tina2222) ID 137026 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 3.4.2011, 12:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Vyprážané kuracie nugetky, grécky šalát, ovocný šalátPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Nugetky: Kuracie prsia, koreniaca zmes na Gyros, sladká mletá červená paprika, trojobal, olej Grécky šalát: 1 hlávka ľadového šalátu, po 1 balení červených a žltých cherry paradajok, 1 uhorka, 1 pohár čiernych olív, 100 g balkánskeho syru, olivový olej Ovocný šalát: jahody, kiwi, granátové jablko, kompótové broskyne, hrozno POSTUP PRÍPRAVY Nugetky: mäso nakrájame na menšie kúsky, cca 3 x 1,5 cm, obalíme v zmesi múky, gyros korenia a červenej papriky. Ďalej obalíme vo vajíčku a v strúhanke a vyprážame na oleji. Ako prílohu podávam hranolky, ryžu a varené zemiaky - nech si každý vyberie, čo má rád :-) Grécky a ovocný šalát: všetky ingrediencie nakrájame a zmiešame. Grécky šalát ešte na záver posypem oregánom a čerstvými lístkami bazalky. Ovocný lístkami čerstvej medovky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Kr B. (tina2222) ID 137026 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kurací špíz s baby carrotsPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Kuracie prsia, Steak omáčka med a horčica, špajdľa, mrazené alebo sterilizované baby carrots, solamyl, ako príloha hranolky Fri Style od McCain a zelenina podľa chuti. Ja som použila ľadový šalát a strúhanú mrkvu. POSTUP PRÍPRAVY Maso si nakrájame na pásiky - hadíkov o hrúbke cca 1 cm a čím dlhšie, tým lepšie :-) Nakrájané maso vložime do misky, jemne posypeme solamylom a zalejeme steak omáčkou horčica a med (bežne dostať v potravinách). Necháme odležať najlepšie cez noc. Ja zvyknem mäso ešte trošku osoliť, ale záleží, kto má aký prah slanosti :-) Odležaných hadíkov zvlníme do tvaru vlnovky a napichneme na špajdle. Opekáme na rozpálenom oleji, potom prikryté dusíme do mäkka. Hotové mäso vyberieme z panvice a vo výpeku chvíľku podusíme baby karotky. Podávame s hranolkami a zeleninou podľa chuti. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Kr B. (tina2222) ID 137026 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kura na smotanePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie kuracích pŕs, soľ, sladká mletá červená paprika, 1 smotana na šľahanie, trošku solamylu, zemiaky, zelenina ako príloha POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na malé kúsky, posolíme a chvíľku opekáme na rozpálenom oleji, až kým mäso zostane biele. Potom zasypeme mletou paprikou a dusíme do mäkka. Keď už je mäso mäkké, zalejeme ho smotanou vymiešanou so solamylom. Cca 1 minútu povaríme, odstavíme a podávame so zemiakmi a zeleninou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Kr B. (tina2222) ID 137026 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie nugetky v slaninePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie kuracích pŕs, anglická slanina nakrájaná na plátky, trojobal, hranolky, komótové brusnice, zelenina ako príloha, olej, soľ POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na kúsky a každý kúsok omotáme plátkom slaniny. Slanina je sama o sebe dosť slaná, takže ani veľmi netreba soliť, ale záleží, kto má ako rád. Kúsky mäsa potom obalíme v trojobale a vyprážame na rozohriatom oleji. Podávame s hranolkami, brusnicami a zeleninou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Kr B. (tina2222) ID 137026 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 162 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,17 ďalšie >> |