končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,113 ďalšie >> |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Božské Vanilkové rožky užasne krehunke!!!POTREBNÉ PRÍSADY 250g hladká múka 70g práškový cukor 100g pomletých orechov 200g masla POSTUP PRÍPRAVY Všetky ingrediencie spolu zmiešame v miske,vznikne také tuhšie cesto a tvarujeme rožteky.Pečieme asi 20min podla rury na 170st.C a podla farby rožtekov do zlatova.Ešte teplé obaľujeme vo vanilkovom cukre zmiešanom s práškovým.Sú naozaj božské,rozplývajú sa na jazyku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 75 návštěvníkov) Ľubica V. (berkley) ID 250109 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (41) posledné: 17.12.2018, 19:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Stromčeky s vanilkou a vaječným likéromPOTREBNÉ PRÍSADY INGREDIENCIE: Na cesto: 250 g polohrubej múky, 1 ČL kypriaceho prášku, štipka soli, 150 g masla, 125 g práškového cukru, 1 tobolka pravej vanilky, 1 vajce. Na potretie a posypanie: 50 ml vaječného likéru, jemný kryštálový cukor POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: 1. Múku zmiešame s kypriacim práškom a soľou. Pridáme nakrájané studené maslo, práškový cukor, vajce a kaviár z pravej vanilky. Všetko spolu zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré vložíme do mikroténového sáčku a dáme aspoň na pol hodiny do chladničky. 2. Vychladbnuté cesto rozvaľkáme na mierne pomúčenej doske na hrúbku cca 4 mm. Z cesta vykrajujeme stromčeky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 175°C cca 10 minút. 3. Keď stromčeky vyberieme z rúry, ešte teplé ich natierame vaječným likérom a hneď ich aj posypeme cukrom. Chutia skvele a úžasne voňajú! POZNÁMKA: Z tejto dávky vyjde asi 90 stromčekov = cca 3 plechy. Stromčeky pečte len tak do zlatiska, nenechajte ich zhnednúť - sú potom už moc suché. Kľudne ich môžete likérom potrieť viac krát - získate tak mäkkšie a voňavejšie vianočné pečivo. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) Eva P. (hugino) ID 14163 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (52) posledné: 22.12.2010, 19:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Vínové cukrovinkyPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 250 g palmarín, 300 g hladká múka špeciál, 7 PL bieleho víno....práškový a vanilkový cukor na obaľovanie POSTUP PRÍPRAVY ...overené cukrovinky, ktoré neodmysliteľne patria k našim vianočným cukrovinkám ...sú veľmi jemnučké a krehučké, rozvoňajú celú kuchyňu :o)), výborne nielen k bielemu vínku dajú sa uskladniť v dóze cca 3 týždne.. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) Anna L. (anka29) ID 111855 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (51) posledné: 8.12.2012, 9:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
GRILÁŽPOTREBNÉ PRÍSADY 1Hera, 200 g kryštálového cukru, 200 g orechov ,/ 100 g som zomlela a 100 g rozdrvila /, 1 salko. POSTUP PRÍPRAVY Našla som veľmi veľa receptov na griláž ale tento sa mi najviac pozdával a naozaj je skvelý OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 176 návštěvníkov) Beatrica S. (betsy) ID 18050 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (58) posledné: 9.12.2017, 10:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Zlepované srdiečkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hladkej múky (zmiešala som celozrnnú pšeničnú a ražnú), 300g pr. cukru, 250g medu, 5 vajec, 160g tuku, 2 KL sódy bikarbóny, 3 KL medovníkového korenia, 250g mletých orechov, na plnku: zbytky cesta, džem- tentoraz som dala slivkovú nutelu, ináč dávam marhuľový - mleté orechy alebo mandle, na polevu čokoláda a cera + ozdôbky POSTUP PRÍPRAVY Možno tu už podobný recept je, ale tento recept mám od kamarátky Moniky, robila som ho prvýkrát, inak som robievala zlepované medovníčky podľa receptu od pani Marty (skalička), ale keďže som ho nemohla nájsť, vyskúšala som tento (mimochodom, recept som už našla, ale už som mala medovníčky napečené). Tieto zlepované sú u nás vo veľkej obľube, ale tentoraz som robila len jednu dávku, bude to musieť stačiť, pretože chcem vyskúšať aj niečo iné ako medovníky. Piekla som ich ešte minulý týždeň, ale k zlepovaniu som sa dostala až teraz. Cesto si zarobíme a môžeme hneď vykrajovať a piecť, túto fázu som akosi zabudla odfotiť. Piekla som na 170 stupňoch, kým nezhnedli. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (54) posledné: 15.11.2011, 7:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
špirálky z linec.cestaPRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) dagmar v. (dada974) ID 121913 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (43) posledné: 17.12.2013, 23:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Elišky - plnené medovníkové keksíkyPOTREBNÉ PRÍSADY 18 Dkg mletého cukru, 2 polievkové lyžice medu, 2 celé vajíčka, 1 lyžica oleja, 1 zarovnaná kávová lyžička sódy bikarbóny, 1 polievková lyžica korenín do medovníkov, 30 - 40 Dkg hladkej múky - T650. Na plnku: cca 20 Dkg mletých orechov, práškový cukor a rum podľa chuti a pikantný džem. Okrem toho tmavá a biela čokoláda, Cera. POSTUP PRÍPRAVY A prečo práve Elišky? Pretože tento receptík som získala už pred rokmi od jednej detskej lekárky, ktorá sa práve takto volala. V mise si dobre vyšľaháme cukor, vajcia, med, olej, koreniny. Potom pridáme múku, v ktorej dobre rozmiešame sódu bikarbónu. Množstvo múky dávame podľa hustoty cesta. Cesto dôkladne vypracujeme a odložíme na chladné miesto - najlepšie na 12 až 24 hodín. Na doske rozvaľkáme pomerne na tenko - tenšie ako sme normálne zvyknuté pri medovníčkoch a vykrajujeme pravideľné tvary keksíkov - vždy jeden tvar do páru. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180 C. Keksíky ničím nepotierame. Po upečení spájame plnkou: všetky suroviny na plnku len vymiešame. Džem použijeme pikantný - v mojom prípade to bol džem z černíc. Po zlepení keksíkov ich máčame v tmavej čokoláde, ktorú pripravíme obvyklým spôsobom a povrch zdobíme bielou čokoládou. Tieto keksíky, keď upečiete, tak sú pomerne tvrdé, ale akonáhle ich zlepíte plnkou a oblejete čokoládou, tak zmäknú a vydržia dlho, pokiaľ sa nezjedia. Až sa rozplývajú na jazyku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Iveta S. (yvett) ID 11052 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (53) posledné: 14.11.2014, 19:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Čerešne v marcipáne a čokoládePOTREBNÉ PRÍSADY kandizované čerešne * pravý mandľový marcipán (alebo persipán) * asi 4 lyžice madľového likéru Amaretto (alebo griotky, prípadne rumu) * tmavá a svetlá čokoládová poleva * papier na pečenie POSTUP PRÍPRAVY Moje vianočné guličky resp. bonbóniky:) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Eva K. (evekei) ID 31604 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (51) posledné: 12.12.2011, 8:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Vianočné, šľahačkové keksyPOTREBNÉ PRÍSADY 350 g hladkej múky, vanilkový cukor, Hera, 250 ml šľahačkovej smotany (33%), štipka soli a práškový a vanilkový cukor na obalenie POSTUP PRÍPRAVY U nás veľmi obľúbené vianočné pečivo. S cestom sa výborne pracuje.\r\nZo všetkých surovín vymiešame cesto. Podľa potreby dosypeme hladkú múku a vymiesime. Necháme chvíľočku odpočinúť chladničke. Cca 20 - 30 min. Potom vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 - 1 cm a vykrajujeme formičkami. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre cca 15 min. Ešte horúce obalíme vo vanilkovom a práškovom cukre. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 105 návštěvníkov) Viera Š. (lentilka1305) ID 36041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (44) posledné: 21.12.2014, 20:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
✿✿✿Perníková štrúdla so slivkovým lekvárom✿✿✿POTREBNÉ PRÍSADY 3oog hl.múky,1lyž.kakaa,2oog pr.cukru,1kypriaci prášok do perníka,1vajce,2lyž.medu,2lyž.rumu,4lyž.mlieka,1vajce na potretie.NA PLNKU:3oog slivkového lekváru(najlepší je domáci s kúskami sliviek)1oog mandlí POSTUP PRÍPRAVY Múku preosejeme s kakaom,pr.cukrom a s kypr.práškom.Pridáme vajce,med,rum a mlieko a vypracujeme cesto,kt.necháme hod.odležať.Cesto rozdelíme na dve časti a z každej vyvaľkáme plát.Potrieme polovicou lekváru a posypeme polovicou olúpaných nasekaných mandlí.Zvinieme do rolády a preložíme na plech.Potrieme vajíčkom a pečieme v predhriatej rúre pri 180°c asi 30min.Dobrú chuť:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (47) posledné: 5.12.2012, 16:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,113 ďalšie >> |