končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 71 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
STRUKOVINY |
Prívarok z červenej šošovice so sójovými kockamiPOTREBNÉ PRÍSADY 200g červenej šošovice - to sú tie bez šupiek, polené 1 sáčok malých sójových kociek 3PL Sójová omáčka Soľ olej Bôbkový list 1 ČL majoránka, štipka sušeného cesnaku Príp.200ml mlieka Alnatura+1 PL Špaldovej múky Alnatura na zahustenie POSTUP PRÍPRAVY Sójové kocky namočíme na chvíľku do sójovej omáčky, premiešame, aby sa omáčka rovnomerne vstrebala. Rozpálime olivový olej, sójové kocky opražíme a dáme do tlakového hrnca. Prisypeme šošovicu, osolíme, pridáme bôbkový list a majoránku, cesnak. Zalejeme 600ml vody, tlakový hrniec nastavíme na mierny var, zavrieme a varíme ca.15min. Kaša je hotová. Podľa chuti možeme ešte na zjemnenie v mlieku rozmiešať špaldovú múku, vliať do kaše a nechať prejst varom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Katarína N. (Hugi) ID 54673 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
makrobiotická hrachová kašaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g suchého (namočeného, prepláchnutého) hrachu, 4-6 mrkiev, 2 cibule, cesnak, majoránka, červená paprika sladká, šafrán, kukuričná kaša, tebi droždie, tahini, riasy nori POSTUP PRÍPRAVY Namočený a prepláchnutý hrach dáme variť na silný plameň (môže sa pridať sol) a varíme cca 20 minút. Penu dávame preč. Vodu zlejeme tak, aby bolo v hrnci cca 5 cm vody nad hráškom. Pridáme koreniny: šafrán, paprika, majoránka, nori riasy, (soľ) a varíme cca hodinu a pol. Pridáme nakrájanú mrkvu, cibuľku a dovaríme čšte pol hodinku. Necháme vychladnúť, ak zostala voda, tak ju zlejeme (odstránime naberačkou), rozmixujeme, pridáme podľa chuti cesnak, tebi droždie, podľa potreby kukuričnú kašu alebo strúhanku, 1 lyžička tahini a zmiešame. Podávame s opraženým seitanom / tempehom / sójovými párkami prípadne tofu. Dochutíme umeoctom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 14.2.2013, 11:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
ČOČKA S PÁRKEM VOLSKÉ OKO A OKURKA +++POTREBNÉ PRÍSADY Čočka,cibule,česnek,sůl,sádlo,majoránka,vejce,párek,mouka hladká + voda ( na jižku ). POSTUP PRÍPRAVY Namočíme si den dopředu čočku.Nejprve si orestujeme na sádle cibulku , potom přidáme zcezenou čočku přidáme sůl, majoránku podlijem vodou a vaříme do měkka.Přidáme 2 větší stroužky česneku zahustíme jiškou a je hotovo.PŘÍLOHA : CHLEBA,OKURKY,VOLSKÉ OKO, PÁREK. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zdenka D. (kuchařinka) ID 170532 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 19.10.2010, 20:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
sója v perinke :o)POTREBNÉ PRÍSADY cca 250 g sóje * do 500 g uvarených nastrúhaných zemiakov * bujón * soľ/korenie * cibuľka/cesnak * 300 syru * 100 g údeného syru - na vrch + 2-3 vajcia na vrch. POSTUP PRÍPRAVY Sóju necháme odmočiť cca 8-12 hodín, potom ju minimálne hodinku-dve varíme s bujónom (zeleninovým - najlepšie bez konzervačných látok. keď sa dovarí, necháme si cca do 2 dc vývaru) Pripravíme si zmes: nastrúhané zemiaky, trochu soli, nastrúhaný syr, korenie - podľa chuti. Do tejto zmesi pridáme uvarenú sóju a dáme do pekáča. Na vrch poukladáme plátkový údený syr a zakryjeme vajíčkami. Pečieme tak do cca 30-tich minút. Podávame so šalátikom alebo iba tak. :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 25.11.2009, 11:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Čerstvé bylinky na zimuPOTREBNÉ PRÍSADY Našiel som skvelý tip ako uchovať čerstvé bylinky na zimu. Určite poniektorí z Vás si zmrazením uchovávajú zeleninu či ovocie, a čo bylinky? Pre tých, ktorým je tento spôsob neznámy, nech sa páči! ,] Uchovanie byliniek v olivovom oleji redukuje u niektorých zhnednutie a popálenie mrazom, tým že sa dostanú do mrazničky. Myslím, že je to skvelý nápad s potenciálom, ako mať k dispozícií hlavne v zimnom období, ihneď čerstvé bylinky po ruke, ktoré sa hodia do šalátov, dusených pokrmov, polievok, na pečenie či do zemiakov ,] Najlepšie je mraziť tvrdé byliny ako sú tymián, oregano, rozmarín či šalvia. Taktiež môžete skúsiť aj mäkké bylinky ako sú mäta, bazalka či kôpor. Myslím, že olej by sa dal taktiež nahradiť vodou, no ak uchovávate bylinky iným spôsobom určite nám dajte o tom vedieť v komentári :] POSTUP PRÍPRAVY 1.Vyberte pevné a čerstvé bylinky najlepšie z vlastnej záhradky alebo z trhu 2.Môžete ich nakrájať, alebo nechať vo väčších vetvičkách a lístkoch 3.Do každej priehradky formy na ľad vložíte do 2/3 pripravené bylinky 4.Bylinky môžete aj kombinovať, napr. tymián, šalvia a rozmarín 5.Do každej priehradky nalejte extra panenský olivový olej, alebo rozpustené čerstvé maslo 6.Opatrne zakryte fóliou a dajte na noc zmraziť 7.Vyberte zmrazené kocky a dajte ich do nádob alebo tašiek 8.Nezabudnite si označiť každý obal s typom (byliny a oleja) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Marimar P. (rosalinda1) ID 186375 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 22.11.2014, 15:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
ČOČKA NA KYSELOPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g. čočky, sůl, 60 g. tuku nebo sádla, 20 g. hladké mouky, 50 g. cibule, 1 lžíce octa, petrželka - není nutné. POSTUP PRÍPRAVY Tři hodiny předem namočenou čočku uvaříme do měkka. Z poloviny tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem z čočky a povaříme. Přidáme ji k čočce. Je-li třeba, zředíme ji trochou vody. Čočku pak omastíme a přikyselíme octem, nakonec přidáme jemně usekanou petrželku - (nemusí) a osmaženou cibuli. Můžeme ji trochu přisladit, aby byla sladkokyselá. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Helena Z. (ZVK) ID 49606 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Brazilska fazulaPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg hnedej fazule, nove korenie, sol, 1/2 kg anglickej slaniny, dva zväzky mladej cibulky, 1 väcsi por POSTUP PRÍPRAVY Fazulu dame varit do tlakoveho hrnca so stipkou soli a 3-4 zrnkami noveho korenia. Vodu davame od oka :-)), asi tak aby bola jej hladina 3 cm nad fazulou. Vtedy bude hustota uvarenej fazule taka akurat. Ked je uvarena, na panvicu si nakrajame slaninu. Ked sa oprazi, pridame porik a pokrajanu cibulu, celu - aj vnatou. Cele to vysypeme do fazule. Podavame s prilohou - ochutenou ryzou a hlavkovym salatom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) janka p. (tirza) ID 36889 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Fazuľový prívarokPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g suchej fazule, 2 bobkove listy, mlete cierne korenie, 40 g masti, 40 g hladkej muky, mlieko, 2 dl smotany, citronova stava, sol POSTUP PRÍPRAVY Fazulu namocime den vopred do studenej vody a na druhy den ju uvarime v tej istej vode, v ktorej bola namocena, spolu s bobkovym listom a mletym ciernym korenim domakka. Potom ju zahustime bledou zapraskou rozriedenou s mliekom a povarime 20 minut. Nakoniec zjemnime smotanou a ochutime citronovou stavou a solou. Podla chuti ho mozeme aj osladit. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Stanislav B. (eso22) ID 135543 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 28.9.2010, 12:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Cícerové miš mašPOTREBNÉ PRÍSADY 500g uvareného cíceru, 500g kyslej kapusty, 2 cibule, 2 hrste sušených húb, 1 konzerva krájaných rajčín, 1 šľahačková smotana, 1 PL hladkej múky, olej, solčanka, soľ POSTUP PRÍPRAVY Dnes som chcela vyskúšať niečo nové z cíceru a rozmýšľala som nad segedínskym alebo paprikášom, ako som ho robila pri sójových bôboch, a keďže som sa nevedela rozhodnúť, skúsila som to trošku skombinovať a výsledok ma veľmi milo prekvapil, vzniklo chutné miš maš jedlo,samozrejme, že som varila aj klasický obed - kura, ryža, šalát, lebo som nevedela ako to dopadne. Pridávam aj recept na varenie cícera - cícer si umyjem, nechám namočený cez noc v studenej vode trošku osolenej. Na druhý deň vodu vylejem, dám do tlakového hrnca, zalejem vodou a pridám trošku oleja. Keď začne syčať, nastavím si hodiny na 40 minút, potom vypnem a nechám tak, kým pokrievka sama nepovolí. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 28.3.2010, 19:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
CICEROVA OMACKA so zemiakovou kasouPOTREBNÉ PRÍSADY 1hrncek sucheho ciceru(namocime vopred na 12h), 1 velka mrkva, stvrt zeleru, 2 papriky, 3 paradajky, pol cibule, 1PL paradajkoveho pretlaku, 1 zeleninovy bujon, sol,MCK 5 zrniek zeleneho korenia(cerstvo roztlacime-pomelieme) ,1 velky strucik cesnaku alebo 2 mensie, 1 kocku bujonu vypekovej stavy, 1PL olivoveho oleja POSTUP PRÍPRAVY Tato omacka vznikla z nudze,kedze moj organizmus nejak neprijima kombinaciu ciceru s mäsom a nejakymi potravinami.Tak som improvozovala co som vedela,ze by slo a vznikla z toho super omacka k zemiakovej kasi,na ktoru nedam dopustit.Konecne mi nebolo tazko z ciceru,ktory taaak lubim. Vopred namoceny cicer si uvarime do mäkka a scedime. Ocistime si mrkvu a zeler a nakrajame na mensie kococky.Na olivovom oleji spenime nakdrobno nakrajanu cibulku,pridame mrkvu a zeler,spolu kratko poprazime,podlejeme hrncekom vody a podusime do polomäkka. Pridame nakrajanu papriku , cicer a este vodu tak, aby to nebolo ani riedke ani huste a dusime 10 min.Potom su na rade paradajky,ktore nakrajame tiez na mensie kusky pridame zeleninovy bujon, pomiesame a nechame ho dobre rozpustit.Osolime, okorenime,pridame zelene korenie,paradajkovy pretlak a roztlaceny cesnak,dusime asi 5 min a na zaver hodime kocku bujonu vypekovej stavy.U nas sa to vola BRATENSAFT a pouzivam od Maggi alebo Knorr.Nechame ho rozpustit a prejst varom a podavame so zemiakovou kasou, do ktorej som ja miesto normalneho pridala sojove mlieko a ramu.Mali sme k tomu aj hlavkovy salat. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (25) posledné: 3.11.2014, 14:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 71 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |