končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 103 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Ostrokysla polievka-recept v povodnom zneni zo stranky asia food:-)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Suroviny: * ostro-kyslá pikantná Omáčka (kód:16335,16314) * bambusové výhonky (kód:11250,11251,11481,11281) * svetlá sójová omáčka (kód:08653,08663) * shitake huby(kód:11377,26370) * čierne huby(kód:16568,26371) * kuraci bujón/Shitake bujón(kód :16581/16583) * čili pasta Sambal Olek (kód:25459.08004) * destilovaný ocot (11035) * koriander * voda * cukor * tapioka škrob (kód:13262,13252) * kuracia prcia 200 g * kuracia chrbty * mrkva * 3 vajíčka POSTUP PRÍPRAVY Príprava: 1. Vodu (cca 880ml) nalejeme do hrnca a pridáme kuracia chrbty a varíme 20 minút(vývar). 2. Potom hotové kuracie chrbty dáme do inej misky a pridáme kurací bujón alebo shitake bujón a pridáme ostro-kyslú omáčku 50 g. 3. Pridáme kuracie prsia nakrájané kocky ,bambusové výhonky nakrájané na kocky, shitake huby (kocky) , čierne huby ( kocky) a nakrájanú mrkvu (kocky) a necháme váriť 10 minut. (shitake huby a čierne huby najprv musime namociť do vody min. 30 minut alebo cely noc.) 4. Pridáme svetlú sójovú omáčku 2 polievkové lyžice,cukor 3 polievkové lyžice ,destilovaný ocot 2 polievkové lyžice , čili pasta sambal 2 polievkové lyžice.a varíme ešte 5 minút. 5. Ked polievka zovrie (treba veľmi horúce 100 stupňov) pridáme 3 vajíčka vymiešame a varíme ešte 5 minút. 6. Potom pridáme Tapioka škrob zmiešame so studenou vodou (cca 100ml) a pridáme do hrnca, spolu zamiešame . Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Miriam D. (alex) ID 478 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 24.3.2011, 9:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Pikantna paradajkova polievkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Mnozstvo na velky hrniec: tri male paradajkove pretlaky, olivovy olej, hladka muka, dve konzervy sekanych paradajok, zeleninovy vyvar, bobkovy list, nove korenie, cierne korenie, sol, hnedy cukor, cesnak. Pri podavani: platkybagety, parmezan, cerstva bazalka. POSTUP PRÍPRAVY Tato polievocka je vynikajuca! Najprv si pripravime klasicku zaprazku (muku oprazime na olivovom oleji), pridame pretlaky (treba rozmiesat v teplej vode, aby sa nerobili hrudky), dalej paradajky, vsetky koreniny...zalejeme vyvarom a varime, kym nie su paradajky makke (cca 20 minut). Na zaver pridame pretlaceny cesnak, hnedy cukor a sol (tieto veci podla chuti). Mozeme podavat hned alebo dame do misiek, nakladame navrch platky bagety, posypeme parmezanom a dame pod gril zapiect. Ozdobime certvou bazalkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lucia J. (lucisek) ID 6057 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
pórová polievočkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 por, 2 mrkvy, 4 zemiaky, 2 vajcia, zeleninový bujon, sol, korenie, olej POSTUP PRÍPRAVY por pozdlžne prekrojíme, dobre vyumývame a pokrájame na polkolieska. mrkvu ošúpeme, umyjeme a nahrubo postrúhame. v hrnci rozohrejeme olej a mrkvu s pórom chvílku opekáme. medzitým ošúpeme zemiaky, umyjeme a pokrájame na menšie kocky. zeleninu v hrnci zalejeme asi 1,5 l vody, pridáme kocku bujonu a zemiaky. varíme kým zemiaky nezmäknú. potom podla chuti dosolíme a dokoreníme. na záver vlejeme do polievky rozhabarkované vajcia a hned vypneme plamen. pred podávaním ešte môžeme každú porciu ozdobiť petržlenovou vňaťkou. dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Naďa H. (brblosko) ID 157312 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 9.12.2010, 19:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Cuketová polievkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cibuľa, cuketa, olej, cesnak, vegeta, soľ, sladká smotana POSTUP PRÍPRAVY Cibuľku opražíme na oleji, pridáme nastrúhanú cuketu´a pražíme ďalej. Potom to zalejeme vodou a všetko rozmixujeme ponorným mxérom. Dochutíme vegetou a soľou. Chvíľu povaríme, pred dokončením pridáme sladkú smotanu. Polievka nám chutí najviac s opraženým chlebom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Henrieta B. (henrieta99999) ID 30314 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
fazuľový guláš s hráškom a mrkvouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY olej, malá biela fazuľa (treba ju namočiť deň vopred lebo by sa veľmi dlho varila) 250g, cibuľa 3ks (stredneveľká), kombinácia bravčového a hovädzieho mäsa (hovädzie stačí nahradiť kockou hovädzieho bujónu) 500g, soľ 1čl, mleté čierne korenie, mletá červená paprika sladká 1pl a aj trocha štiplavej, hrášok (dve hrste), mrkva 4ks, kečup 2pl POSTUP PRÍPRAVY cibuľu nakrájame na kocky a na oleji usmažíme do sklovita, pridáme mäso, soľ, korenie, mletú papriku, fazuľu, hrášok, mrkvu nakrájanú na kocky, vodu, bujón a varíme do zmäknutia, na koniec dochutíme kečupom, ktorý nám guláš aj krásne zahustí, ako prílohu podávame chleba ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Iveta H. (iv01) ID 7685 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Fazuľova polievka mojej svokry :-)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY fazuľa (ja robím z tmavej :-) ),stručik cesnaku,zemiaky,soľ,cukor,ocot,smotana na varenie,hruba muka. POSTUP PRÍPRAVY naša najoblubenejšia,inu ani nerobime :-) Fazuľu dáme variť s cesnakom do polomäkka,pridáme soľ a varíme kým nie je fazuľa mäkka.Pridáme zemiaky,ktore si predvaríme v polievke a dodáme smotanu s dvoma lyžicami hrubej muky a varíme kým nieje všetko mäkké.Ak máme všetko uvarené,mäkké dáme lyžicu cukru,trocha octu a podľa potreby si už každy sám dochutí :-) mňam Dobru chut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Anna K. (klaymanova) ID 50952 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 31.5.2012, 10:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Porova polievkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY jeden por,cibul,tri mrkvy,jeden petržlen,5-6 zemiakov,olej,sol,vegeta,jednu kocku zeleninoveho bujonu,posekanu petržlenovu vnať(bud čerstvu,sušenu,ale mrazenu :-) ) POSTUP PRÍPRAVY pripravim očistenu a umytu zeleninku, na oleji spenime cibulku, pridame por a chvilu podusime,pridame mrkvu,petržlen a zeleninku osolime, podlejeme vodou a prikryte dusime zhruba 5 minut, podlejeme vodou ,pridame bujon,zemiaky.Po uvareni zemiakov polievku dochutime vegetou, a petržlenovou vnaťou je vyborna naučila som sa ju od svokry :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Anna K. (klaymanova) ID 50952 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 17.5.2011, 12:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Hrášková polievka so syromPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 50 g masla * 450 g mrazeného zeleného hrášku * 80 g tvrdého syra * 1 dl hustej kyslej smotany * 3-4 hydinové párky * zeleninový vývar * soľ, vegeta, mbk, olej POSTUP PRÍPRAVY V hrnci rozpustíme maslo, prisypeme zelený hrášok, osolíme a pár minút opečieme. Podlejeme teplým vývarom a uvaríme domäkka. Do polievky pridáme kyslú smotanu a spolu rozmixujeme. Polievku dochutíme vegetou a mletým bielym korením. Párky olúpeme a povaríme vo vode. Nakrájame ich na kúsky a prudko opečieme na oleji. Polievku na tanieri posypeme strúhaným syrom a pridáme opečené kúsky párkov. (5 porcií, 35 min.) Zdroj: Báječná žena ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Iwka Š. (iwka151) ID 42822 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 16.3.2011, 8:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Jednoduchá ale voňavá polievočka s hubamiPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Huby - ja som použila dubáky, cibuľa, mrkva, petržlen, korenie, soľ, hl.múka, voda, vňate POSTUP PRÍPRAVY viď nižšie OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Milada K. (milad) ID 54061 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 3.3.2011, 7:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Krémová dubáková polievkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 250-300 g dubákov, 50 g masla, 1 liter mlieka, šľahačková smotana, 2 PL hladkej múky, malá cibuľa (veľkosti vlašského orecha), soľ, mleté korenie. POSTUP PRÍPRAVY Dubáky si očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľku nakrájame na jemno a dáme podusiť na maslo a lyžicu oleja (olej sa pridáva aby sa maslo neprepálilo). Pridáme dubáčiky a dusíme do mäkka (cca 10 min). Ochutíme mletým korením a soľou, prípadne solčankou. Zalejeme mliekom. V šálke si v mlieku rozhabarkujeme hladkú múku a ked začne mlieko vrieť za stáleho miešania vlejeme zátrepku (mlieko s hladkou múkou). Necháme cca 5 min prevrieť a na záver vlejeme šľahačkovú smotanu, rozmiešame a počkáme kým začne vrieť. Hneď odstavíme a polievku rozmixujeme do hladka najlepšie ponorným mixérom. Polievka je jemná krémová s lahodnou, jedinečnou a nenapodobiteľnou chuťou dubákov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Eva A. (Eviana) ID 114156 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (20) posledné: 18.8.2010, 17:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 103 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |