. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 103 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>

POLIEVKY

Ostrokysla polievka-recept v povodnom zneni zo stranky asia food:-)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny: * ostro-kyslá pikantná Omáčka (kód:16335,16314) * bambusové výhonky (kód:11250,11251,11481,11281) * svetlá sójová omáčka (kód:08653,08663) * shitake huby(kód:11377,26370) * čierne huby(kód:16568,26371) * kuraci bujón/Shitake bujón(kód :16581/16583) * čili pasta Sambal Olek (kód:25459.08004) * destilovaný ocot (11035) * koriander * voda * cukor * tapioka škrob (kód:13262,13252) * kuracia prcia 200 g * kuracia chrbty * mrkva * 3 vajíčka

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava:

1. Vodu (cca 880ml) nalejeme do hrnca a pridáme kuracia chrbty a varíme 20 minút(vývar).
2. Potom hotové kuracie chrbty dáme do inej misky a pridáme kurací bujón alebo shitake bujón a pridáme ostro-kyslú omáčku 50 g.
3. Pridáme kuracie prsia nakrájané kocky ,bambusové výhonky nakrájané na kocky, shitake huby (kocky) , čierne huby ( kocky) a nakrájanú mrkvu (kocky) a necháme váriť 10 minut. (shitake huby a čierne huby najprv musime namociť do vody min. 30 minut alebo cely noc.)
4. Pridáme svetlú sójovú omáčku 2 polievkové lyžice,cukor 3 polievkové lyžice ,destilovaný ocot 2 polievkové lyžice , čili pasta sambal 2 polievkové lyžice.a varíme ešte 5 minút.
5. Ked polievka zovrie (treba veľmi horúce 100 stupňov) pridáme 3 vajíčka vymiešame a varíme ešte 5 minút.
6. Potom pridáme Tapioka škrob zmiešame so studenou vodou (cca 100ml) a pridáme do hrnca, spolu zamiešame .

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Miriam D. (alex) ID 478 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 24.3.2011, 9:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Pikantna paradajkova polievka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Mnozstvo na velky hrniec: tri male paradajkove pretlaky, olivovy olej, hladka muka, dve konzervy sekanych paradajok, zeleninovy vyvar, bobkovy list, nove korenie, cierne korenie, sol, hnedy cukor, cesnak. Pri podavani: platkybagety, parmezan, cerstva bazalka.

POSTUP PRÍPRAVY

Tato polievocka je vynikajuca! Najprv si pripravime klasicku zaprazku (muku oprazime na olivovom oleji), pridame pretlaky (treba rozmiesat v teplej vode, aby sa nerobili hrudky), dalej paradajky, vsetky koreniny...zalejeme vyvarom a varime, kym nie su paradajky makke (cca 20 minut). Na zaver pridame pretlaceny cesnak, hnedy cukor a sol (tieto veci podla chuti). Mozeme podavat hned alebo dame do misiek, nakladame navrch platky bagety, posypeme parmezanom a dame pod gril zapiect. Ozdobime certvou bazalkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lucia J. (lucisek) ID 6057 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

pórová polievočka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 por, 2 mrkvy, 4 zemiaky, 2 vajcia, zeleninový bujon, sol, korenie, olej

POSTUP PRÍPRAVY

por pozdlžne prekrojíme, dobre vyumývame a pokrájame na polkolieska. mrkvu ošúpeme, umyjeme a nahrubo postrúhame. v hrnci rozohrejeme olej a mrkvu s pórom chvílku opekáme. medzitým ošúpeme zemiaky, umyjeme a pokrájame na menšie kocky. zeleninu v hrnci zalejeme asi 1,5 l vody, pridáme kocku bujonu a zemiaky. varíme kým zemiaky nezmäknú. potom podla chuti dosolíme a dokoreníme. na záver vlejeme do polievky rozhabarkované vajcia a hned vypneme plamen. pred podávaním ešte môžeme každú porciu ozdobiť petržlenovou vňaťkou.
dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Naďa H. (brblosko) ID 157312 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.12.2010, 19:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Cuketová polievka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Cibuľa, cuketa, olej, cesnak, vegeta, soľ, sladká smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľku opražíme na oleji, pridáme nastrúhanú cuketu´a pražíme ďalej. Potom to zalejeme vodou a všetko rozmixujeme ponorným mxérom. Dochutíme vegetou a soľou. Chvíľu povaríme, pred dokončením pridáme sladkú smotanu. Polievka nám chutí najviac s opraženým chlebom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Henrieta B. (henrieta99999) ID 30314 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

fazuľový guláš s hráškom a mrkvou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

olej, malá biela fazuľa (treba ju namočiť deň vopred lebo by sa veľmi dlho varila) 250g, cibuľa 3ks (stredneveľká), kombinácia bravčového a hovädzieho mäsa (hovädzie stačí nahradiť kockou hovädzieho bujónu) 500g, soľ 1čl, mleté čierne korenie, mletá červená paprika sladká 1pl a aj trocha štiplavej, hrášok (dve hrste), mrkva 4ks, kečup 2pl

POSTUP PRÍPRAVY

cibuľu nakrájame na kocky a na oleji usmažíme do sklovita, pridáme mäso, soľ, korenie, mletú papriku, fazuľu, hrášok, mrkvu nakrájanú na kocky, vodu, bujón a varíme do zmäknutia, na koniec dochutíme kečupom, ktorý nám guláš aj krásne zahustí, ako prílohu podávame chleba

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Iveta H. (iv01) ID 7685 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Fazuľova polievka mojej svokry :-)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

fazuľa (ja robím z tmavej :-) ),stručik cesnaku,zemiaky,soľ,cukor,ocot,smotana na varenie,hruba muka.

POSTUP PRÍPRAVY

naša najoblubenejšia,inu ani nerobime :-)


Fazuľu dáme variť s cesnakom do polomäkka,pridáme soľ a varíme kým nie je fazuľa mäkka.Pridáme zemiaky,ktore si predvaríme v polievke a dodáme smotanu s dvoma lyžicami hrubej muky a varíme kým nieje všetko mäkké.Ak máme všetko uvarené,mäkké dáme lyžicu cukru,trocha octu a podľa potreby si už každy sám dochutí :-) mňam Dobru chut

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Anna K. (klaymanova) ID 50952 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 31.5.2012, 10:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Porova polievka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

jeden por,cibul,tri mrkvy,jeden petržlen,5-6 zemiakov,olej,sol,vegeta,jednu kocku zeleninoveho bujonu,posekanu petržlenovu vnať(bud čerstvu,sušenu,ale mrazenu :-) )

POSTUP PRÍPRAVY

pripravim očistenu a umytu zeleninku, na oleji spenime cibulku, pridame por a chvilu podusime,pridame mrkvu,petržlen a zeleninku osolime, podlejeme vodou a prikryte dusime zhruba 5 minut, podlejeme vodou ,pridame bujon,zemiaky.Po uvareni zemiakov polievku dochutime vegetou, a petržlenovou vnaťou
je vyborna naučila som sa ju od svokry :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Anna K. (klaymanova) ID 50952 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 17.5.2011, 12:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Hrášková polievka so syrom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

50 g masla * 450 g mrazeného zeleného hrášku * 80 g tvrdého syra * 1 dl hustej kyslej smotany * 3-4 hydinové párky * zeleninový vývar * soľ, vegeta, mbk, olej

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci rozpustíme maslo, prisypeme zelený hrášok, osolíme a pár minút opečieme. Podlejeme teplým vývarom a uvaríme domäkka. Do polievky pridáme kyslú smotanu a spolu rozmixujeme. Polievku dochutíme vegetou a mletým bielym korením. Párky olúpeme a povaríme vo vode. Nakrájame ich na kúsky a prudko opečieme na oleji. Polievku na tanieri posypeme strúhaným syrom a pridáme opečené kúsky párkov. (5 porcií, 35 min.)
Zdroj: Báječná žena

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Iwka Š. (iwka151) ID 42822 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 16.3.2011, 8:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Jednoduchá ale voňavá polievočka s hubami


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Huby - ja som použila dubáky, cibuľa, mrkva, petržlen, korenie, soľ, hl.múka, voda, vňate

POSTUP PRÍPRAVY

viď nižšie

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Milada K. (milad) ID 54061 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 3.3.2011, 7:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Krémová dubáková polievka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

250-300 g dubákov, 50 g masla, 1 liter mlieka, šľahačková smotana, 2 PL hladkej múky, malá cibuľa (veľkosti vlašského orecha), soľ, mleté korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Dubáky si očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľku nakrájame na jemno a dáme podusiť na maslo a lyžicu oleja (olej sa pridáva aby sa maslo neprepálilo). Pridáme dubáčiky a dusíme do mäkka (cca 10 min). Ochutíme mletým korením a soľou, prípadne solčankou. Zalejeme mliekom. V šálke si v mlieku rozhabarkujeme hladkú múku a ked začne mlieko vrieť za stáleho miešania vlejeme zátrepku (mlieko s hladkou múkou). Necháme cca 5 min prevrieť a na záver vlejeme šľahačkovú smotanu, rozmiešame a počkáme kým začne vrieť. Hneď odstavíme a polievku rozmixujeme do hladka najlepšie ponorným mixérom. Polievka je jemná krémová s lahodnou, jedinečnou a nenapodobiteľnou chuťou dubákov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Eva A. (Eviana) ID 114156 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 18.8.2010, 17:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 103 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu