končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 672 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,68 ďalšie >> |
RYŽA A CESTOVINY |
Bazalkovo-cuketové penne s tofuPOTREBNÉ PRÍSADY cestoviny - penne, bazalkové TOFU 1 balenie, cuketa, olivový olej, sladká smotana, muškátový orech, soľ, čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Na panvicu si dáme opražiť tofu, na olivovom oleji do zlatista. Postupne tam pridáme nakrájanú cuketu zbavenú jadierok na kocky, pražíme cca. 4 min. osolíme, okoreníme podľa chuti a opäť postupne vylejeme sladkú smotanu. Necháme prejsť varom aby nám zmes zhustla. \r\nZmes vylejeme na hotové cestoviny a môžeme konzumovať. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Jana P. (Janne´s bakery) ID 60346 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Najlepšie cestovinyPOTREBNÉ PRÍSADY cestoviny, pesto, cuketa, susene rajciny v oleji, cierne olivy, tvrdy syr (najlepsie grana padano) POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme si cestoviny a primiešame do nich pesto. Na panvicu si odlejeme trochu oleja zo sušených paradajok a na ňom si orestujeme na kocky nakrájanu cuketu. Keď už bude cuketa mäkká, pridáme nakrájané paradajky a trošku spolu orestujeme. Masu vylejeme na cestoviny a pridáme čierne olivy (prekrojené na polovicu). Podávame s nastrúhaným syrom. Mňamka je hotová, dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Katarína S. (allias20) ID 75324 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 27.9.2013, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny z jedného hrncaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g cestoviny, čerstvé paradajky, 1 ks cibula, 3 strúčiky cesnak, 1 čl sušené oregano, čerstvá bazalka, asi 800 ml zeleninový bujón, 2 PL olivový olej, strúhaný parmezán POSTUP PRÍPRAVY . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 22.4.2020, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Výborný tarhoňový šalát ♥POTREBNÉ PRÍSADY tarhoňa, sterilizovaná kukurica, sterilizovaná mrkvička, sterilizované šampiony, cibula, sol, korenie, majonéza POSTUP PRÍPRAVY Tarhoňu uvaríme v osolenej vode.....scedíme a poriadne prepláchneme v studenej vode......na oleji si orestujeme cibulku, potom pridáme kukuricu,mrkvu a šampiony a chvílu prehrejeme.....osolíme a okoreníme......necháme vychladiť....potom zeleninu zmiešame s tarhoňou......pridáme asi trištvrte alebo aj celú flašku majonézy, podla chuti.....dobre premiešame, dosolíme a dokoreníme podla chuti a necháme aspon pol dna chladit v chladničke...... Výborný ku rezníkom alebo len tak :) Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) Zuzana K. (Zuzana Kováčová) ID 5910 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 2.1.2014, 21:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestovinove Risotto s hraskom a slaninkouPOTREBNÉ PRÍSADY Dnes sa s vami podelim o tento uzasny recept..Samozrejme recept je aj na mojom BLOGU : http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2013/08/cestovinove-risotto-s-hraskom-slaninkou.html 2*15 ml olivoveho oleja 150g slaniny (ja som pouzila slaninu ale vy mozte trebars chorizo ci obycajnu salamu nakrajanu na hrubsie kusky ,...co len chcete ) 150g mrazeneho hrasku 250g orzo cestoviny 625ml vriacej vody 1 PL zmeknuteho masla 2 PL nastruhaneho parmezanu POSTUP PRÍPRAVY :V panvici (odporucam vecsiu nakolko vsetko sa vari v jednej nadobe ) ci mensom hrnci si zohrejeme olej.Do chrumkava si osmazime slaninku.Pridame si hrasok a 1 minutku miesame.Pridame si orzo ,dobre to premiesame a pridame vodu.Trosku soli (Parmezan je sam o sebe dost slany takze prosim neprezente to so solou)Znizime plamen a nechame varit 10 min.Obcas si to premiesame .Ak to bude vyzerat lepkavo pridame trosilinku vody.Ked bude cestovina hotova (voda sa absorbuje ) vmiesame maslo a parmezan.A mame SUPER UZASNU veceru hotovu :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Špenátovo - parmezánové rizotoPOTREBNÉ PRÍSADY Ryza gulata, Kur.Prsia, listovy spenat čerstvý alebo mrazeny - NIE mixovany -ja som použila asi 7mraz.guliciek, sampiony, Cibula, cesnak cca 3strucky, smotana 33%, mlieko, čierne korenie, provensalske kor.(oregano,rozmarin,atd..) Parmezán - cca 100gr Množstvo si musíte každý prispôsobiť podľa potreby. POSTUP PRÍPRAVY Kur. prsia pokrajat na malé kocočky. Opražiť na kocky nakraj. cibulu, pridat mäso, opiecť z každej strany, pridať trošku nakraj.cesnaku, nakraj.šampiony, špenat, okorenit, osolit. Pridať ryzu-neumytu... Trošku tiež oprazit, zaliat riadne vodou a pridať kur. bujon. Podlievat stále vodou.Ked je ryza uz skoro hotova, pridat roztlačený cesnak, 1/2 smotany a mlieko + 1/2 PARMEZÁNU. Chvíločku povariť, a vypat sporák.Nechat dodusit pod pokrievkou. Po cca 20min.sa ryza dodusi, potom zapat ešte nachvilku a doliat smotanu a ak treba ešte mlieko,trosku nechať prevariť, rizoto musi byt vláčne a šťavnaté. Každú porciu pred podávanim posypeme struhanym parmezánom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Miriam Š. (happyMia) ID 26271 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Ľahulinke špagety s prošutom a mozzarellouPOTREBNÉ PRÍSADY Ja robím z dvoch balíčkov špagiet, lebo mi to mame radi a je to výborne aj na druhy deň.\r\nTakže 2 balíčky (ja kupujem v lidli zelene balenie,tie sa nerozvaraju), 2-3 balicky mozzarella, 3 baličky schwartzwaldskej šunky, 9 rajčín, trochu oleja, 1-2 PL oregana, sol POSTUP PRÍPRAVY postup aj s fotkami OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Veronika P. (zabenka) ID 139101 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 18.11.2013, 20:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Lasagne s kuracím mäsom a zeleninou...POTREBNÉ PRÍSADY 8 plátkov lasagní, 250 gramov kuracích pŕs,4 mladé cibuľky, 3 očistené mrkvy, 1⁄2 hlavičky zeleru, 200 gram tvrdého syra, 40 gramov masla... 2 PL masla na bešamel, 2 PL hladkej múky, 500ml mlieka, 3 strúčiky cesnaku, štipka mletého čierneho korenia, štipka soli POSTUP PRÍPRAVY /...ak nemáme poruke hotové lasagne, urobíme si náhradu doma: malá šálka hrubej múky, malá šálka polohrubej múky, 1 ČL soli, 1 vajíčko spolu zmiešať a pomaly postupne pridávať toľko vody, aby sa nám podarilo vymiesiť kompaktné a elastické cestíčko, ktoré buď ručne vyvaľkáme na tenké plátky alebo si pomôžeme strojčekom na cestoviny. Uvaríme po dvoch plátkoch v osolenej vode, počas varenia pomocou lyžice lasagne oddeľujeme, aby sa nezlepili. Hotové vyložíme na tácku.../ Maslo si roztopíme, mrkvu a zeler nahrubo nastrúhame, cibuľku nakrájame na koliesko. Na rozpustenom masle si 5 minút osmažíme pripravenú zeleninku, osolíme, pridáme kuracie prsia nakrájané na kocky a ešte 10 minút podusíme. Pripravíme si bešamel. Na 2 PL masla osmažíme múku, pomaly zalejeme mliekom a metličkou dôkladne rozmiešame. Povaríme, odstavíme, pridáme roztlačený cesnak, korenie a 100g nahrubo nastrúhaného syra. Lasagne uvaríme podľa návodu... Zapekaciu misu /ja mám 19 x 28 cm/ si vymastíme /maslom alebo olejom/, na spodok dáme 2 plátky lasagní, dáme časť mäsovo-zeleninovej zmesi, časť bešamelu, znovu zakryjeme 2 plátkami lasagní, dáme časť mäsovo-zeleninovej zmesi, časť bešamelu a postup zopakujeme ešte raz. Vrch zakryjeme zvyšnými plátkami lasagní a posypeme nahrubo nastrúhaným syrom /100g/. Vložíme do rúry a pečieme na 200°C , 30 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 10.10.2014, 19:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Úžasné voňavé talianske "risotto"POTREBNÉ PRÍSADY ... za tento recept vďačím bývalému spolužiakovi z VŠ (ahoj Robo) ... voňavé, chutné, úplne niečo iné ako naše rizoto, resp. rizoto, ktoré ponúkajú bežné reštaurácie ... mňaaaaaaaaaaaaaaaam... potrebujeme : 1 šálku ryže určenej na rizoto (napr. Arborio, Carnaroli) - RYŽU NEUMÝVAME, zeleninový vývar - cca 1,5 l, 1-1,5 dl bieleho vína, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, olivový olej, petržlenovú vňať, šťavu z 1 limetky (príp. citróna), min. 50 g strúhaný parmezán alebo Grana padano (prípadne syr podobného typu), maslo, soľ, korenie, sterilizovaná tmavá fazuľa (1 konzerva), sterilizované hríby - nemusí byť - ja robím len čisté so syrom, ale môže byť aj s mäskom, zeleninou a podobne POSTUP PRÍPRAVY ... v hrnci rozohrejeme olivový olej (ja používam extra virgin, pretože iný doma nemám väčšinou) ... vhodíme nadrobno pokrájanú cibuľu a trošku neskôr cesnak (nemusí byť), opražíme do sklovita ... vsypeme NEUMYTÚ ryžu a premiešame, aby sa všetka obalila olejom ... pridáme víno, chvíľočku (cca 5-7 minút) miešame, pokiaľ sa neodparí alkohol ... potom už len postupne po naberačkách prilievame horúci vývar a miešame, a miešame, a miešame až pokiaľ sa ryža neuvarí (ale nerozvarí) ... trvá to veru aj dobrú pol hodinku ... keď je ryža akurát, dochutíme šťavou z limetky (citróna), pridáme hrsť nasekanej petržlenovej vňate a všetok strúhaný syr, premiešame, vypneme, na vrch hodíme pár kúskov masla - nemiešame, len necháme pod pokrievkou 10 minút odpočívať Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 29.8.2013, 14:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
MOJE IRSKE CESTOVINY:-)SUPER RYCHLE A CHUTNE...POTREBNÉ PRÍSADY 200g cestovin(ja v tom mam najradsej muslicky),1 cibula(biela alebo cervena-kto ma aku radsej),300g cerstvych sampionov(6-7 takych vacsich),10dkg sunky(ja som davala prazsku),1 konzervu kukurice,1 smotanu na varenie(alebo slahackovu),mck,olej Je to mnozstvo surovin na take 2 dospele porcie. POSTUP PRÍPRAVY Tieto cestovinky su moje spomienkove na Irsko,ked som tam este zila...boli to nase najoblubenejsie.Pripravuju sa velmi rychlo a su uuuuplne,ze najchutnejsie-take SMACNEEE:-))))Tak podme na postup:Cibulku si nakrajame na tenke polkolieska a oprazime-spenime do sklovita na oleji(asi deci).Pridame na hrubsie nakrajane sampiony a okorenime MCK(najlepsie cerstvo pomletym).Medzitym si dame varit vodu na cestoviny a uvarime ich "al dente".Samiony restujeme polomakka,nesolime-stavu to pusti tak ci tak.Pridame na pasiky nakrajanu sunku,konzervu kukurice,trochu to spolu restujeme a na zaver pridame smotanu na varenie.Nechame prejst varom,pridame uvarene cestoviny,dobre premiesame a hned papame:-)Su skvele,dufam,ze aj Vy si pochutnate. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 50 návštěvníkov) blazena p. (leika) ID 4594 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 28.4.2014, 18:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 672 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,68 ďalšie >> |