. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYŽA A CESTOVINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 672 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,68 ďalšie >>

RYŽA A CESTOVINY

Bazalkovo-cuketové penne s tofu



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny - penne, bazalkové TOFU 1 balenie, cuketa, olivový olej, sladká smotana, muškátový orech, soľ, čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Na panvicu si dáme opražiť tofu, na olivovom oleji do zlatista. Postupne tam pridáme nakrájanú cuketu zbavenú jadierok na kocky, pražíme cca. 4 min. osolíme, okoreníme podľa chuti a opäť postupne vylejeme sladkú smotanu. Necháme prejsť varom aby nám zmes zhustla. \r\nZmes vylejeme na hotové cestoviny a môžeme konzumovať.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jana P. (Janne´s bakery) ID 60346 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Najlepšie cestoviny



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny, pesto, cuketa, susene rajciny v oleji, cierne olivy, tvrdy syr (najlepsie grana padano)

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme si cestoviny a primiešame do nich pesto. Na panvicu si odlejeme trochu oleja zo sušených paradajok a na ňom si orestujeme na kocky nakrájanu cuketu. Keď už bude cuketa mäkká, pridáme nakrájané paradajky a trošku spolu orestujeme. Masu vylejeme na cestoviny a pridáme čierne olivy (prekrojené na polovicu). Podávame s nastrúhaným syrom. Mňamka je hotová, dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Katarína S. (allias20) ID 75324 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.9.2013, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny z jedného hrnca



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g cestoviny, čerstvé paradajky, 1 ks cibula, 3 strúčiky cesnak, 1 čl sušené oregano, čerstvá bazalka, asi 800 ml zeleninový bujón, 2 PL olivový olej, strúhaný parmezán

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 22.4.2020, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Výborný tarhoňový šalát ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

tarhoňa, sterilizovaná kukurica, sterilizovaná mrkvička, sterilizované šampiony, cibula, sol, korenie, majonéza

POSTUP PRÍPRAVY

Tarhoňu uvaríme v osolenej vode.....scedíme a poriadne prepláchneme v studenej vode......na oleji si orestujeme cibulku, potom pridáme kukuricu,mrkvu a šampiony a chvílu prehrejeme.....osolíme a okoreníme......necháme vychladiť....potom zeleninu zmiešame s tarhoňou......pridáme asi trištvrte alebo aj celú flašku majonézy, podla chuti.....dobre premiešame, dosolíme a dokoreníme podla chuti a necháme aspon pol dna chladit v chladničke......
Výborný ku rezníkom alebo len tak :)
Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)

Zuzana K. (Zuzana Kováčová) ID 5910 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 2.1.2014, 21:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestovinove Risotto s hraskom a slaninkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Dnes sa s vami podelim o tento uzasny recept..Samozrejme recept je aj na mojom BLOGU : http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2013/08/cestovinove-risotto-s-hraskom-slaninkou.html 2*15 ml olivoveho oleja 150g slaniny (ja som pouzila slaninu ale vy mozte trebars chorizo ci obycajnu salamu nakrajanu na hrubsie kusky ,...co len chcete ) 150g mrazeneho hrasku 250g orzo cestoviny 625ml vriacej vody 1 PL zmeknuteho masla 2 PL nastruhaneho parmezanu

POSTUP PRÍPRAVY

:V panvici (odporucam vecsiu nakolko vsetko sa vari v jednej nadobe ) ci mensom hrnci si zohrejeme olej.Do chrumkava si osmazime slaninku.Pridame si hrasok a 1 minutku miesame.Pridame si orzo ,dobre to premiesame a pridame vodu.Trosku soli (Parmezan je sam o sebe dost slany takze prosim neprezente to so solou)Znizime plamen a nechame varit 10 min.Obcas si to premiesame .Ak to bude vyzerat lepkavo pridame trosilinku vody.Ked bude cestovina hotova (voda sa absorbuje ) vmiesame maslo a parmezan.A mame SUPER UZASNU veceru hotovu :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Špenátovo - parmezánové rizoto



POTREBNÉ PRÍSADY

Ryza gulata, Kur.Prsia, listovy spenat čerstvý alebo mrazeny - NIE mixovany -ja som použila asi 7mraz.guliciek, sampiony, Cibula, cesnak cca 3strucky, smotana 33%, mlieko, čierne korenie, provensalske kor.(oregano,rozmarin,atd..) Parmezán - cca 100gr Množstvo si musíte každý prispôsobiť podľa potreby.

POSTUP PRÍPRAVY

Kur. prsia pokrajat na malé kocočky. Opražiť na kocky nakraj. cibulu, pridat mäso, opiecť z každej strany, pridať trošku nakraj.cesnaku, nakraj.šampiony, špenat, okorenit, osolit. Pridať ryzu-neumytu... Trošku tiež oprazit, zaliat riadne vodou a pridať kur. bujon. Podlievat stále vodou.Ked je ryza uz skoro hotova, pridat roztlačený cesnak, 1/2 smotany a mlieko + 1/2 PARMEZÁNU. Chvíločku povariť, a vypat sporák.Nechat dodusit pod pokrievkou. Po cca 20min.sa ryza dodusi, potom zapat ešte nachvilku a doliat smotanu a ak treba ešte mlieko,trosku nechať prevariť, rizoto musi byt vláčne a šťavnaté. Každú porciu pred podávanim posypeme struhanym parmezánom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Miriam Š. (happyMia) ID 26271 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Ľahulinke špagety s prošutom a mozzarellou



POTREBNÉ PRÍSADY

Ja robím z dvoch balíčkov špagiet, lebo mi to mame radi a je to výborne aj na druhy deň.\r\nTakže 2 balíčky (ja kupujem v lidli zelene balenie,tie sa nerozvaraju), 2-3 balicky mozzarella, 3 baličky schwartzwaldskej šunky, 9 rajčín, trochu oleja, 1-2 PL oregana, sol

POSTUP PRÍPRAVY

postup aj s fotkami

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Veronika P. (zabenka) ID 139101 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 18.11.2013, 20:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Lasagne s kuracím mäsom a zeleninou...



POTREBNÉ PRÍSADY

8 plátkov lasagní, 250 gramov kuracích pŕs,4 mladé cibuľky, 3 očistené mrkvy, 1⁄2 hlavičky zeleru, 200 gram tvrdého syra, 40 gramov masla... 2 PL masla na bešamel, 2 PL hladkej múky, 500ml mlieka, 3 strúčiky cesnaku, štipka mletého čierneho korenia, štipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

/...ak nemáme poruke hotové lasagne, urobíme si náhradu doma: malá šálka hrubej múky, malá šálka polohrubej múky, 1 ČL soli, 1 vajíčko spolu zmiešať a pomaly postupne pridávať toľko vody, aby sa nám podarilo vymiesiť kompaktné a elastické cestíčko, ktoré buď ručne vyvaľkáme na tenké plátky alebo si pomôžeme strojčekom na cestoviny. Uvaríme po dvoch plátkoch v osolenej vode, počas varenia pomocou lyžice lasagne oddeľujeme, aby sa nezlepili. Hotové vyložíme na tácku.../




Maslo si roztopíme, mrkvu a zeler nahrubo nastrúhame, cibuľku nakrájame na koliesko. Na rozpustenom masle si 5 minút osmažíme pripravenú zeleninku, osolíme, pridáme kuracie prsia nakrájané na kocky a ešte 10 minút podusíme. Pripravíme si bešamel. Na 2 PL masla osmažíme múku, pomaly zalejeme mliekom a metličkou dôkladne rozmiešame. Povaríme, odstavíme, pridáme roztlačený cesnak, korenie a 100g nahrubo nastrúhaného syra. Lasagne uvaríme podľa návodu...
Zapekaciu misu /ja mám 19 x 28 cm/ si vymastíme /maslom alebo olejom/, na spodok dáme 2 plátky lasagní, dáme časť mäsovo-zeleninovej zmesi, časť bešamelu, znovu zakryjeme 2 plátkami lasagní, dáme časť mäsovo-zeleninovej zmesi, časť bešamelu a postup zopakujeme ešte raz. Vrch zakryjeme zvyšnými plátkami lasagní a posypeme nahrubo nastrúhaným syrom /100g/. Vložíme do rúry a pečieme na 200°C , 30 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 10.10.2014, 19:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Úžasné voňavé talianske "risotto"



POTREBNÉ PRÍSADY

... za tento recept vďačím bývalému spolužiakovi z VŠ (ahoj Robo) ... voňavé, chutné, úplne niečo iné ako naše rizoto, resp. rizoto, ktoré ponúkajú bežné reštaurácie ... mňaaaaaaaaaaaaaaaam... potrebujeme : 1 šálku ryže určenej na rizoto (napr. Arborio, Carnaroli) - RYŽU NEUMÝVAME, zeleninový vývar - cca 1,5 l, 1-1,5 dl bieleho vína, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, olivový olej, petržlenovú vňať, šťavu z 1 limetky (príp. citróna), min. 50 g strúhaný parmezán alebo Grana padano (prípadne syr podobného typu), maslo, soľ, korenie, sterilizovaná tmavá fazuľa (1 konzerva), sterilizované hríby - nemusí byť - ja robím len čisté so syrom, ale môže byť aj s mäskom, zeleninou a podobne

POSTUP PRÍPRAVY

... v hrnci rozohrejeme olivový olej (ja používam extra virgin, pretože iný doma nemám väčšinou)
... vhodíme nadrobno pokrájanú cibuľu a trošku neskôr cesnak (nemusí byť), opražíme do sklovita
... vsypeme NEUMYTÚ ryžu a premiešame, aby sa všetka obalila olejom
... pridáme víno, chvíľočku (cca 5-7 minút) miešame, pokiaľ sa neodparí alkohol
... potom už len postupne po naberačkách prilievame horúci vývar a miešame, a miešame, a miešame až
pokiaľ sa ryža neuvarí (ale nerozvarí) ... trvá to veru aj dobrú pol hodinku
... keď je ryža akurát, dochutíme šťavou z limetky (citróna), pridáme hrsť nasekanej petržlenovej vňate a všetok
strúhaný syr, premiešame, vypneme, na vrch hodíme pár kúskov masla - nemiešame, len necháme pod pokrievkou 10 minút odpočívať

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 29.8.2013, 14:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

MOJE IRSKE CESTOVINY:-)SUPER RYCHLE A CHUTNE...



POTREBNÉ PRÍSADY

200g cestovin(ja v tom mam najradsej muslicky),1 cibula(biela alebo cervena-kto ma aku radsej),300g cerstvych sampionov(6-7 takych vacsich),10dkg sunky(ja som davala prazsku),1 konzervu kukurice,1 smotanu na varenie(alebo slahackovu),mck,olej Je to mnozstvo surovin na take 2 dospele porcie.

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto cestovinky su moje spomienkove na Irsko,ked som tam este zila...boli to nase najoblubenejsie.Pripravuju sa velmi rychlo a su uuuuplne,ze najchutnejsie-take SMACNEEE:-))))Tak podme na postup:Cibulku si nakrajame na tenke polkolieska a oprazime-spenime do sklovita na oleji(asi deci).Pridame na hrubsie nakrajane sampiony a okorenime MCK(najlepsie cerstvo pomletym).Medzitym si dame varit vodu na cestoviny a uvarime ich "al dente".Samiony restujeme polomakka,nesolime-stavu to pusti tak ci tak.Pridame na pasiky nakrajanu sunku,konzervu kukurice,trochu to spolu restujeme a na zaver pridame smotanu na varenie.Nechame prejst varom,pridame uvarene cestoviny,dobre premiesame a hned papame:-)Su skvele,dufam,ze aj Vy si pochutnate.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 50 návštěvníkov)

blazena p. (leika) ID 4594 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 28.4.2014, 18:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 672 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,68 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu