. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.572 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,158 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia v kôprovo-medovej omáčke



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g prsia kuracie, 2 ks cibuľa, 2 PL med, 500 ml bujón, 2 PL kôpor, 3 PL múka hladká, 300 ml smotana na varenie, olej, soľ, korenie čierne mleté,

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je moje TOP1 ! Najlepšie jedlo aké som kedy jedla, keď ho moja mama robila tanier som vylizovala :P nedám dopustiť na tieto kuracie prsíčka :) Konečne som sa odhodlala aj ja :) Recept mám od mojej mamky : http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3820

-Kuracie prsia si umyjeme, osolíme, okoreníme a naklepeme.
-Opečieme na oleji.
-Vo výpeku si opečieme cibuľku do ktorej pridáme med a skaramelizujeme.
-Do skaramelizovanej cibuľky vlejeme bujón.
-Vložíme do hrnca mäsko a pridáme kôpor. Ak treba dolejeme vodu, tak aby mäsko bolo zaliate a dochutíme soľou a korením. Necháme bublať 10 minút.
-Rozmiešame si múku v asi 200ml vody a pridáme smotanu na varenie. Túto zmes vylejeme do hrnca a povaríme ešte asi 5 minút aby nám omáčka zhustla.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Viktória T. (Vikulqa) ID 307428 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 19.2.2017, 21:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Pikantné plnené kuracie prsíčka na stredomorský spôsob



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia, sušená šunka (na každý kus masa jeden plátok), olivová tapenáda (pasta), 1 ks mozarella, sušené paradajky, soľ, korenie, olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

kuracie prsia narežeme, roztvoríme a jemne naklepeme tak, aby nám vznikol čo najväčší kus, jemne osolíme, potrieme olivovou pastou, na každé položíme plátok sušenej šunky, kúsok mozarelly a 1 sušenú paradajku a zatočíme do mini rolky ... zo všetkých strán opražíme na rozpálenej panvici na olivovom oleji ... preložíme do pekáčika a necháme dôjsť cca 8 minút v rúre vyhriatej na 170°C ... podávame s prílohou podľa chuti ... vhodná je ryža, šalátik alebo len chlebík či chrumkavá bagetka ... ja som k nim urobila teplú salsu s paradajok,olív, cibuľky a byliniek ... olivová tapenáda (je výborná aj ako rýchla pomazánka na opečenú bagetku) : 200 g čiernych (zelených) olív, 50 g kapary, 4 sardelky (ančovičky), soľ, korenie, čerstvé oregano, 3-4 sušené paradajky, 50 ml olivový olej, šťava z 1/2 citróna, kúsok chilli papričky - všetko zmixujeme na hladkú pastu

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Famózne kuracie prsíčka s pórom a zázvorom - úžasná symbióza chutí



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia (množstvo podľa počtu hladošov), pór (asi 4 cm na osobu), soľ, mleté čierne korenie (kuracie prsíčka môžeme nahradiť morčacími) Marináda - cca na 2 porcie : 3 PL sójovej omáčky, 1 KL sušeného alebo čerstvého zázvoru, 1 a pol PL vody, pár kvapiek sezamového oleja (môžeme nahradiť olivovým), 3-4 strúčiky pretlačeného cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

... výborná záležitosť - jednoduché a famózne ... tento recept pripravovala dávnejšie herečka Oľga Belešová, počítam že je to inšpirácia z japonskej kuchyne od jej japonského manžela ... odkedy som ho prvý krát vyskúšala patrí k mojim TOP receptom ... vrelo odporúčam : kuracie prsia pokrájame na slížiky, posypeme soľou, korením a poriadne premiešame s pórom, ktorý pokrájame na cca 3 cm dlhé kúsky, ktoré rozštvrtíme. V miske zarobíme marinádu ... všetko zmiešame a marinujeme v chladničke cca 30 minút (čím dlhšie tým lepšie) ... potom prudko osmažíme na troche oleja. Pripravujeme tesne pred podávaním. Podávame s ryžou pripravenou bez soli či iných korenín ... ako príloha sa najviac hodí ryža.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Morčacie prsia v zázvorovom kabátiku



POTREBNÉ PRÍSADY

pre 4 osoby : 600 g morčacích (kuracích) pŕs, soľ, korenie, 2 vajíčka, 2 PL kukuričného (zemiakového) škrobu, 2-3 PL hladkej múky, 1 ČL mletého zázvoru, olej na vyprážanie

POSTUP PRÍPRAVY

... chutná obmena klasického jedla - morčacie mäsko nakrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme ... zmiešame hladkú múku s mletým zázvorom ... vajíčka zmiešame so škrobom, ochutíme soľou ... kúsky mäsa obalíme najskôr v múke so zázvorom a potom v cestíčku z vajíčka a škrobu ... vyprážame v rozpálenom oleji do zlatista ... ako príloha sa hodí ryža či opekané zemiačky, alebo len zeleninový šalátik ... podľa chuti

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Morčacie / kuracie prsia so sušenou šunkou a hruškou



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis cca na 3 porcie : 300 g morčacích (kuracích) pŕs, olivový olej, 4 plátky sušenej šunky, morská soľ v mlynčeku, čierne korenie v mlynčeku, čerstvý tymian, 1 hruška (príp. jablko ale hruška sedí lepšie), 1 lyžica masla, 1 citrón ... príloha : 1 cuketa, 1/2 štipľavej papričky, 3 strúčiky cesnaku, čerstvá mäta

POSTUP PRÍPRAVY

Opäť inšpirácia receptom Marcela Ihnačáka ... a opäť úžasný výsledok ... na rozpálenej panvici na troche olivového oleja opečieme sušenú šunku nakrájanú na pásiky, pridáme morčacie prsia nakrájané na rezance, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a trochou čerstvého tymianu. Za občasného miešania restujeme asi 5 minút. Potom pridáme hrušku (jablko) nakrájanú na väčšie kúsky a opekáme do zlatohneda. Pred koncom pridáme na panvicu asi 1 lyžicu masla a šťavu z 1/2 citróna. Premiešame a odstavíme z plameňa. Skúšala som aj s hruškou aj s jablkom - obe jedlá boli výborné, ale predsa len o kúsok bola lepšia verzia s hruškou

Ako prílohu môžeme podávať napr. opečenú cuketu : cuketu nakrájame na hranolčeky a orestujeme na rozpálenej panvici na olivovom oleji. Pridáme nadrobno nasekanú štipľavú papričku a 3 strúčiky cesnaku. Osolíme a okoreníme. Restujeme do zlatohneda. Na záver pridáme šťavu z 1/2 citróna a asi 2 lyžice nasekanej čerstvej mäty. Dôkladne premiešame a odstavíme z plameňa.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 24.11.2014, 16:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Pohánkové rizoto



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g pohánka 1 ks cibuľa 1 ks červená paprika 5 ks šampiňóny 200 g kuracie mäso soľ mleté čierne korenie grilovacie korenie 2 strúčiky cesnak 100 g tvrdý syr olej petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Pohánku nasypeme do vriacej, mierne osolenej vody a varíme asi 10 minút. Odstavíme, hrniec prikryjeme a necháme asi 30 minút stáť. Potom scedíme prebytočnú vodu. Cibuľu nakrájame na rezančeky a opečieme na oleji. Pridáme na kocky nakrájané papriky a na plátky nasekané šampiňóny. K zelenine primiešame na kúsky nakrájané mäso. Zmes osolíme, okoreníme a podusíme, kým mäso nezmäkne. Pridáme cesnak, primiešame pohánku a nakoniec posypememe syrom a vňaťou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Nikoleta N. (Nikol2204) ID 206927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 2.11.2014, 20:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie *strapačky*



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g kuracích pŕs, 60-70 g Nivy, soľ, korenie, korenie Gyros, 1,5 dl vývaru alebo 1/2 kocky zeleninového bujónu, 1 PL škrobovej múčky, 1 KL worchesterovej omáčky, oregano, olej na vyprážanie

POSTUP PRÍPRAVY

podobný recept na MMB už je (http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10547) - ja som upravila množstvo Nivy, nakoľko sa mi jej v pôvodnom recepte zdalo veľa a trocha postup ... kuracie prsia nakrájame na malé kúsky - halušky, osolíme, okoreníme, posypeme Gyrosom a škrobovou múčkou a premiešame, aby sa chute spojili ... rozpálime panvicu s olejom a mäsko prudko orestujeme do mäkka ... pokropíme worchesterovou omáčkou, podlejeme vývarom (alebo vodou a pridáme bujón), pridáme rozmrvenú Nivu a necháme rozpustiť ... podávame s ryžou ... na tanieri posypeme štipkou oregana a ozdobíme hoblinami parmezánu ... výborná chuť, môžem len a len odporučiť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kura so zemiakmi a koprom



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/10/kura-so-zemiakmi-koprom.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:maslo 30g
1 PL olivoveho oleja
kura(rozdelene na 8 kuskov )
250g sampionov
400g malych zemiakov
500ml cidru
150ml smotany
zvazok kopru

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 18.10.2014, 23:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

japonská marináda TERIYAKI po slovensky - s kuracím mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 tácka, asi 600g kuracie mäso- prsia, vykostené stehná- pokrájané na asi 1cm kocečky...olej na pečenie... MARINÁDA: 170ml sójová omáčka, 90g hnedý cukor alebo 2 PL medu, 2-3 PL vínneho octu /biely alebo červený/, 2PL vody, 2-3 stručiky cesnaku- roztlačiť alebo postruhať, sušený zázvor 1ČL- alebo čerstvý ked máte doma, mleté čierne korenie 1/2 KL , soľ 1/2 KL, kukuričný škrob Zlatý klas 3 ČL

POSTUP PRÍPRAVY

- všetky prísady marinády zamiešame spolu tak, aby maizena nebola hrudková

- varíme za občasného miešania asi 5minut

- necháme vychladnúť, vložime kusky mäsa, marinujeme pár hodín, najlepšie cez noc

- na malom množstve oleja na rozpálenej panvici smažíme kusky mäsa vybraté zo štavy cedidlom- za stáleho miešania max 5minut, len aby zvonka chytili farbu- vtedy su kocečky také štavnaté a chrumkavé zároveň

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Ingrid D. (ingridd) ID 12073 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Chrumkave pecene kura



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/10/chrumkave-pecene-kura-podla.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:kura
maslo
tymian
citron
cesnak prekrojeni na pol
Postup:Ruru si predhrejeme na 200C.Maslo izbovej T si zmiesame s tymianom (iba listocky nakrajane na mensie kusky ).Tymianove maslo rozotrieme po celom kurati a dame aj trochu (ja som dala 1/2 PL ) dovnutra kurata.Osolime,okorenime.Citron prekrojime na pol polku dame do vnutra kurata a z druhej polky pouzijeme stavu ktoru prelejeme cez cele kura ..(vystaveni citron nevyhodte pridajte ho do pekaca )..Do pekaca pridame prekrojeni cesnak a pripravene kura.Dame piect ...(ja vzdy peciem 20 min na 500g )...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 16.12.2014, 12:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.572 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,158 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu