končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.572 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,158 ďalšie >> |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia v kôprovo-medovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY 600 g prsia kuracie, 2 ks cibuľa, 2 PL med, 500 ml bujón, 2 PL kôpor, 3 PL múka hladká, 300 ml smotana na varenie, olej, soľ, korenie čierne mleté, POSTUP PRÍPRAVY Toto je moje TOP1 ! Najlepšie jedlo aké som kedy jedla, keď ho moja mama robila tanier som vylizovala :P nedám dopustiť na tieto kuracie prsíčka :) Konečne som sa odhodlala aj ja :) Recept mám od mojej mamky : http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3820 -Kuracie prsia si umyjeme, osolíme, okoreníme a naklepeme. -Opečieme na oleji. -Vo výpeku si opečieme cibuľku do ktorej pridáme med a skaramelizujeme. -Do skaramelizovanej cibuľky vlejeme bujón. -Vložíme do hrnca mäsko a pridáme kôpor. Ak treba dolejeme vodu, tak aby mäsko bolo zaliate a dochutíme soľou a korením. Necháme bublať 10 minút. -Rozmiešame si múku v asi 200ml vody a pridáme smotanu na varenie. Túto zmes vylejeme do hrnca a povaríme ešte asi 5 minút aby nám omáčka zhustla. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) Viktória T. (Vikulqa) ID 307428 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 19.2.2017, 21:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Pikantné plnené kuracie prsíčka na stredomorský spôsobPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, sušená šunka (na každý kus masa jeden plátok), olivová tapenáda (pasta), 1 ks mozarella, sušené paradajky, soľ, korenie, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY kuracie prsia narežeme, roztvoríme a jemne naklepeme tak, aby nám vznikol čo najväčší kus, jemne osolíme, potrieme olivovou pastou, na každé položíme plátok sušenej šunky, kúsok mozarelly a 1 sušenú paradajku a zatočíme do mini rolky ... zo všetkých strán opražíme na rozpálenej panvici na olivovom oleji ... preložíme do pekáčika a necháme dôjsť cca 8 minút v rúre vyhriatej na 170°C ... podávame s prílohou podľa chuti ... vhodná je ryža, šalátik alebo len chlebík či chrumkavá bagetka ... ja som k nim urobila teplú salsu s paradajok,olív, cibuľky a byliniek ... olivová tapenáda (je výborná aj ako rýchla pomazánka na opečenú bagetku) : 200 g čiernych (zelených) olív, 50 g kapary, 4 sardelky (ančovičky), soľ, korenie, čerstvé oregano, 3-4 sušené paradajky, 50 ml olivový olej, šťava z 1/2 citróna, kúsok chilli papričky - všetko zmixujeme na hladkú pastu ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Famózne kuracie prsíčka s pórom a zázvorom - úžasná symbióza chutíPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia (množstvo podľa počtu hladošov), pór (asi 4 cm na osobu), soľ, mleté čierne korenie (kuracie prsíčka môžeme nahradiť morčacími) Marináda - cca na 2 porcie : 3 PL sójovej omáčky, 1 KL sušeného alebo čerstvého zázvoru, 1 a pol PL vody, pár kvapiek sezamového oleja (môžeme nahradiť olivovým), 3-4 strúčiky pretlačeného cesnaku POSTUP PRÍPRAVY ... výborná záležitosť - jednoduché a famózne ... tento recept pripravovala dávnejšie herečka Oľga Belešová, počítam že je to inšpirácia z japonskej kuchyne od jej japonského manžela ... odkedy som ho prvý krát vyskúšala patrí k mojim TOP receptom ... vrelo odporúčam : kuracie prsia pokrájame na slížiky, posypeme soľou, korením a poriadne premiešame s pórom, ktorý pokrájame na cca 3 cm dlhé kúsky, ktoré rozštvrtíme. V miske zarobíme marinádu ... všetko zmiešame a marinujeme v chladničke cca 30 minút (čím dlhšie tým lepšie) ... potom prudko osmažíme na troche oleja. Pripravujeme tesne pred podávaním. Podávame s ryžou pripravenou bez soli či iných korenín ... ako príloha sa najviac hodí ryža. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Morčacie prsia v zázvorovom kabátikuPOTREBNÉ PRÍSADY pre 4 osoby : 600 g morčacích (kuracích) pŕs, soľ, korenie, 2 vajíčka, 2 PL kukuričného (zemiakového) škrobu, 2-3 PL hladkej múky, 1 ČL mletého zázvoru, olej na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY ... chutná obmena klasického jedla - morčacie mäsko nakrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme ... zmiešame hladkú múku s mletým zázvorom ... vajíčka zmiešame so škrobom, ochutíme soľou ... kúsky mäsa obalíme najskôr v múke so zázvorom a potom v cestíčku z vajíčka a škrobu ... vyprážame v rozpálenom oleji do zlatista ... ako príloha sa hodí ryža či opekané zemiačky, alebo len zeleninový šalátik ... podľa chuti ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Morčacie / kuracie prsia so sušenou šunkou a hruškouPOTREBNÉ PRÍSADY rozpis cca na 3 porcie : 300 g morčacích (kuracích) pŕs, olivový olej, 4 plátky sušenej šunky, morská soľ v mlynčeku, čierne korenie v mlynčeku, čerstvý tymian, 1 hruška (príp. jablko ale hruška sedí lepšie), 1 lyžica masla, 1 citrón ... príloha : 1 cuketa, 1/2 štipľavej papričky, 3 strúčiky cesnaku, čerstvá mäta POSTUP PRÍPRAVY Opäť inšpirácia receptom Marcela Ihnačáka ... a opäť úžasný výsledok ... na rozpálenej panvici na troche olivového oleja opečieme sušenú šunku nakrájanú na pásiky, pridáme morčacie prsia nakrájané na rezance, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a trochou čerstvého tymianu. Za občasného miešania restujeme asi 5 minút. Potom pridáme hrušku (jablko) nakrájanú na väčšie kúsky a opekáme do zlatohneda. Pred koncom pridáme na panvicu asi 1 lyžicu masla a šťavu z 1/2 citróna. Premiešame a odstavíme z plameňa. Skúšala som aj s hruškou aj s jablkom - obe jedlá boli výborné, ale predsa len o kúsok bola lepšia verzia s hruškou Ako prílohu môžeme podávať napr. opečenú cuketu : cuketu nakrájame na hranolčeky a orestujeme na rozpálenej panvici na olivovom oleji. Pridáme nadrobno nasekanú štipľavú papričku a 3 strúčiky cesnaku. Osolíme a okoreníme. Restujeme do zlatohneda. Na záver pridáme šťavu z 1/2 citróna a asi 2 lyžice nasekanej čerstvej mäty. Dôkladne premiešame a odstavíme z plameňa. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 24.11.2014, 16:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Pohánkové rizotoPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g pohánka 1 ks cibuľa 1 ks červená paprika 5 ks šampiňóny 200 g kuracie mäso soľ mleté čierne korenie grilovacie korenie 2 strúčiky cesnak 100 g tvrdý syr olej petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY Pohánku nasypeme do vriacej, mierne osolenej vody a varíme asi 10 minút. Odstavíme, hrniec prikryjeme a necháme asi 30 minút stáť. Potom scedíme prebytočnú vodu. Cibuľu nakrájame na rezančeky a opečieme na oleji. Pridáme na kocky nakrájané papriky a na plátky nasekané šampiňóny. K zelenine primiešame na kúsky nakrájané mäso. Zmes osolíme, okoreníme a podusíme, kým mäso nezmäkne. Pridáme cesnak, primiešame pohánku a nakoniec posypememe syrom a vňaťou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Nikoleta N. (Nikol2204) ID 206927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 2.11.2014, 20:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie *strapačky*POTREBNÉ PRÍSADY 400 g kuracích pŕs, 60-70 g Nivy, soľ, korenie, korenie Gyros, 1,5 dl vývaru alebo 1/2 kocky zeleninového bujónu, 1 PL škrobovej múčky, 1 KL worchesterovej omáčky, oregano, olej na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY podobný recept na MMB už je (http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10547) - ja som upravila množstvo Nivy, nakoľko sa mi jej v pôvodnom recepte zdalo veľa a trocha postup ... kuracie prsia nakrájame na malé kúsky - halušky, osolíme, okoreníme, posypeme Gyrosom a škrobovou múčkou a premiešame, aby sa chute spojili ... rozpálime panvicu s olejom a mäsko prudko orestujeme do mäkka ... pokropíme worchesterovou omáčkou, podlejeme vývarom (alebo vodou a pridáme bujón), pridáme rozmrvenú Nivu a necháme rozpustiť ... podávame s ryžou ... na tanieri posypeme štipkou oregana a ozdobíme hoblinami parmezánu ... výborná chuť, môžem len a len odporučiť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kura so zemiakmi a kopromPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/10/kura-so-zemiakmi-koprom.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:maslo 30g 1 PL olivoveho oleja kura(rozdelene na 8 kuskov ) 250g sampionov 400g malych zemiakov 500ml cidru 150ml smotany zvazok kopru Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 18.10.2014, 23:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
japonská marináda TERIYAKI po slovensky - s kuracím mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 tácka, asi 600g kuracie mäso- prsia, vykostené stehná- pokrájané na asi 1cm kocečky...olej na pečenie... MARINÁDA: 170ml sójová omáčka, 90g hnedý cukor alebo 2 PL medu, 2-3 PL vínneho octu /biely alebo červený/, 2PL vody, 2-3 stručiky cesnaku- roztlačiť alebo postruhať, sušený zázvor 1ČL- alebo čerstvý ked máte doma, mleté čierne korenie 1/2 KL , soľ 1/2 KL, kukuričný škrob Zlatý klas 3 ČL POSTUP PRÍPRAVY - všetky prísady marinády zamiešame spolu tak, aby maizena nebola hrudková - varíme za občasného miešania asi 5minut - necháme vychladnúť, vložime kusky mäsa, marinujeme pár hodín, najlepšie cez noc - na malom množstve oleja na rozpálenej panvici smažíme kusky mäsa vybraté zo štavy cedidlom- za stáleho miešania max 5minut, len aby zvonka chytili farbu- vtedy su kocečky také štavnaté a chrumkavé zároveň Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Ingrid D. (ingridd) ID 12073 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Chrumkave pecene kuraPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/10/chrumkave-pecene-kura-podla.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:kura maslo tymian citron cesnak prekrojeni na pol Postup:Ruru si predhrejeme na 200C.Maslo izbovej T si zmiesame s tymianom (iba listocky nakrajane na mensie kusky ).Tymianove maslo rozotrieme po celom kurati a dame aj trochu (ja som dala 1/2 PL ) dovnutra kurata.Osolime,okorenime.Citron prekrojime na pol polku dame do vnutra kurata a z druhej polky pouzijeme stavu ktoru prelejeme cez cele kura ..(vystaveni citron nevyhodte pridajte ho do pekaca )..Do pekaca pridame prekrojeni cesnak a pripravene kura.Dame piect ...(ja vzdy peciem 20 min na 500g )... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 16.12.2014, 12:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.572 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,158 ďalšie >> |