. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 792 (zobrazuje sa 551-560)<< predošlé 1,.,51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61,.,80 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravcove na pore - rychle a vyborne!



POTREBNÉ PRÍSADY

bravcove kare 2 velke pory maslo smotana na varenie tvrdy syr na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Bravcove kare naklepeme, osolime, okorenime a opaprikovime. Misu z janskeho skla vymastime pravym maslom a naukladame do nej masko. Posypeme porom nakrajanym na kolieska, podlejeme troskou vody a dame do rury. Pecieme prikryte asi 30 minut. Potom pridame 250ml smotanu na varenie a pecieme dalsich 30 min. Pred dopecenim hrubo posypeme najemno nastruhanym tvrdym syrom. Podavame s opekanymi zemiakmi. Je to vynikajuce a velmi jednoduche.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Maria I. (mucilienka) ID 47050 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.3.2009, 17:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Pečená krkovička na zemiakoch



POTREBNÉ PRÍSADY

**cca 1kg bravčovej krkovičky, **zemiaky, **2 väčšie cibule, **soľ, **mleté čierne korenie, **mletá rasca, **1,5dl mäsového vývaru, **olej

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkoch

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 23.3.2012, 12:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Grófske rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

5 ks bravčové stehno alebo karé, soľ, biele korenie,5 PL horčica, 3PL olej , 10PL polohrubá múka, 2PL mletá červená paprika, 1KL vegeta, 2,5 dcl vriaca voda, maslo.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, jemne osolíme, okoreníme. V miske si zmiešame horčicu s olejom. V hlbokom tanieri si zmiešame polohrubú múku a mletú papriku. Mäso potrieme horčicovou zmesou a obalíme v múke ( poriadne povtláčame múku do mäsa ). Na rozpálenom oleji prudko opražíme a preložíme do plechu. Na každý kúsok mäsa položíme 1KL malsa. Výpekom podlejeme mäso v plechu (pokiaľ nie je veľmi spálený) a podlejeme vriacou vodou, do ktorej sme pridali vegetu. Pečieme vo vyhriatej rúre najprv zakryté, pred koncom odokryjeme, aby sa mäso trocha zapieklo.

Podávame so zemiakovou kašou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Jana H. (1janulka1) ID 24542 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 18.1.2016, 10:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Ovčiarsky rezeň



POTREBNÉ PRÍSADY

4.bravčové rezne z karé bez kosti,150gbryndze,50gšunky,4.vajcia,olej,soľ,mleté čierne korenie,mletá červená paprika,hladká múka,strúhanka.

POSTUP PRÍPRAVY

Na troche oleja pripravíme praženicuz 2.vajec.Pridáme nadrobno nakrájanú šunku,bryndzu,soľ,korenie,papriku a dobre zmiešame.Rezne naklepeme osolíme a naplníme ochutenou praženicou.Preložíme a uzavrieme špáradlom.Pripravené kapsy obalíme v múke,rozšľahanom vajci a v strúhanke.Pomaly ich vypražíme.Podávame z pečenýma zemiakmi.Sú výborné.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Lucia K. (luka21) ID 67853 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 13.3.2010, 18:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Malé chutné prekvapenie



POTREBNÉ PRÍSADY

4.bravčové rezne karé bez kosti,4.vajcia,100gšunkovej salámy,horčica,4.plátky syra,sterilizované šampiony,kukurica,hrášok,soľ,mleté čierne korenie,olej

POSTUP PRÍPRAVY

Rezne naklepeme po obvode ponakrajujeme,osolíme,okoreníme.Na hlbšej panvici rozohrejeme olej a mäso z obidvoch strán prudko opražíme.Podlejeme ho vodou a udusíme do mäkka.Z vajec urobíme volské oká.Vychladnuté rezne natrieme obyčajnou horčicou,na každý položíme volské oko,za lyžicu šampionou,kukurice a hrášku,prikryjeme plátkami salámy,na vrch dáme plátok syra.Pripravené prekvapenia poukladáme na vymastený plech a vo vyhriatej rúre krátko zapečieme(kým sa syr nerozpustí).A hotové podávame s hranolkami.Je to veľká mňamka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Lucia K. (luka21) ID 67853 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 24.7.2009, 19:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Marta rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

4.rezne z karé bez kosti,vegeta,strúhanka,2.vajcia,tuk na vyprážanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso naklepeme,okraje narežeme.Každý rezeň posypeme vegetou,uložíme ich na seba a dáme aspoň na hodinu odležať do chladničky.Potom rezne obalíme v strúhanke,trochu ju popritláčame.Vajíčka rozšľaháme s trochou soli,rezne postupne namáčame a vyprážame.Vhodnou prílohou je zemiaková kaša a čerstvý zeleninový šalát.Sú výborné.Ja k nim niekedy robím ryžu aj sňou sú výborné.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Lucia K. (luka21) ID 67853 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Exotika na slovenskom tanieri



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g bravčových alebo kuracích rezňov*3 vajcia*soľ*1 KVL vegety*1 KVL ml.čier.korenia*1 KVL mletej rasce*1 KVL červenej papriky*1/2 KVL mletého zázvoru*1/2 KVL ostrého korenia-garam massala alebo čilli*1/2 KVL kari*1 PL worčestovej omáčky*2 strúčiky cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

Zmes na ovocnú oblohu:1 PL oleja*2 PL práškov.cukru*2 PL vody/šťavy z kompótu/*2banány*1 malá konzerva mandarínok*1 veľká konzerva ananasu*2 ks kiwi*6 PL brandy*1 PL sušených hrozienok.....určite dajte aj 4

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 20.2.2009, 11:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové stehno na dubákoch



POTREBNÉ PRÍSADY

500g brav.stehna,1 velká cibuľa, 3 plátky obyč.slaninky, sušené dubáky tak za 2 hrste, 1PL worchester.omáčky,1 PL sójovej omáčky, 2 PL hladkej múky, soľ, 1 bujón hribovy može ,ale nemusí byť. 1 šlahačková smotana. troška rozmarínu može byť aj čerstvý.2 PL oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji osmažíme do zlatista cibuľu,pridáme na tenke plátky nakrájané mäso a na drobno pokrájanú slaninku.Dobre opečieme. Posolíme.Pridáme uvarené 10 min.a zliate dubáky.Posypeme múkou. Pridáme Worchester a sójovú omáčku a podlejeme vodou podľa potreby.Zakryjeme a dusíme do mäkka.Občas premiešame a podľa potreby podlievame vodou.Ak chcete pridáte bujón a rozmarin.Ak sa Vám zdá omáčka riedka posypte múkou.Na záver prilejeme smotanu a este povaríme 10 minút. Ako prílohu odporúčam cestoviny. A MŇAM DO TOHO!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Martina S. (sofiamaria) ID 503 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové karé plnené sušenými slivkami a brusnicová omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové karé * sušené slivky * korenie * olej * zavárané brusnice * malý rajčinový pretlak * kečup * červené víno * solamyl * slivkový lekvár asi 2 PL

POSTUP PRÍPRAVY

do mäska si urobíme v strede zárez, do ktorého plníme umyté slivky, koľko sa dá :-) okoreníme. Ja som si nasypala na tácku korenie na steaky a bylinkovú soľ a v tom som vyváľala celý kúsok mäska, ktorý som potom šupla na panvicu a zprudka opiekla, aby sa mäsko "zatiahlo". Výpek zlejte na pekáč ( podľa poreby môžte doliať olej ) vložiť mäso, zakryť a piecť cca 1 a 1/2 hodky.
Kým sa mäsko pečie, pripravíme si omáčku. Na panvici alebo v kastróliku si zahrejeme troška oleja, pridáme brusnice, pretlak, trocha kečupu, slivkový lekvár a asi 3 dcl červeného vínka, zvyšok si necháme k obedíku :-) môžte si ju dochutiť troškou vegety, ja som dala, kto ako má rád. A už len zahustíme solamylom a je to.
Ako príloha môže byť zemiaková kaša, hranolky a ryža, kto na čo má chuť...
Dobrú chuť

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Katarína P. (Kitty) ID 3988 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 29.12.2013, 14:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

*** Arabské rizoto ***



POTREBNÉ PRÍSADY

toto musíte vyskúšať :) 500 g uvarených zemiakov, 1 dl mlieka, 40 g masla, soľ, mleté čierne korenie, 200 g uvarenej ryže, 200 g orestovanej bravčovej pečene, 100 g strúhaného syra...... množstvo dávam všetko od oka, podľa toho, do akého veľkého pekáča chcem rizoto spraviť.

POSTUP PRÍPRAVY

zemiaky pretlačíme, pridáme do nej mlieko, maslo, soľ, korenie a vymiešame na husté pyré. Do dobre vymasteného pekáča dáme polovicu zemiakovej zmesi, na to dáme uvarenú ryžu zmiešanú s orestovanou pečeňou, posypeme strúhaným syrom a prikryjeme druhou polovicou zemiakovej zmesi. Dáme zapiecť do vyhriatej rúry. Keď čiastočne vychladne, nakrájame na "rezy" :) krásne tortičky sú z toho. A veľmi chutné. Syra dávam aj viac, inak pečeň rada nemám, ale takto ju môžem.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 792 (zobrazuje sa 551-560)<< predošlé 1,.,51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61,.,80 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu