končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 496 (zobrazuje sa 491-496) | << predošlé 1,.,45, 46, 47, 48, 49, 50 |
CUKROVINKY |
Tmavý bozkPOTREBNÉ PRÍSADY slivkový lekvár, pol kila cukru, pol litra mlieka, pol kila hrubej múky, 1kávová lyžička sódy bikarbóny, trocha škorice, troška podrvených klinčekov, za hrsť posekaných orechov, keď jesto hrozienka, tak hrozienka, keď nejesto, nedajte ich. A na záver posekaná čokoláda. POSTUP PRÍPRAVY Nie som beštia a podelím sa s Vami o tento recept. Odkiaľ ho mám, už netuším, len si pamätám, že bol z rodinného archívu a že istá babka z Hornej Dolnej by aj svoj život, svoje zlaté zuby a všetky modlitebné knižky dala za to, aby sa recept nedostal do nepovolaných rúk. Neviem, či tie Vaše ruky sú povolané, ale podelím sa s ním. Tento recept právom patrí medzi moje najobľúbenejšie. Cesto robievam ako základ na rôzne honosnejšie príležitosti, napríklad keď má prísť na návštevu Brad Pitt, Džordžo Kluny a Fabrizio Ristori. Aj tak mi to neuveríte, ale naposledy im tmavý bozk odo mňa veľmi chutil :-)). Hlavne Fabrizia by som neodbila krémešom z cukrárne. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (15) posledné: 13.9.2011, 14:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Protirakovinová brokolicová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY hlavne brokolicu, ostatné ingrediencie určite doma máte POSTUP PRÍPRAVY Dnes som pozerala jednu reláciu o zázračných účinkoch brokolice, ako likviduje rakovinové bunky, aká je zdravá a ako by sme jej mali zjesť za deň aspoň 400g. Takže si uvaríme protirakovinovú polievku a zabijeme dve muchy jednou ranou - odoženieme zubatú a najeme sa. Postup je nasledovný: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (33) posledné: 12.2.2013, 14:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Osviežujúca želatínová málokalorická dobrotaPOTREBNÉ PRÍSADY kompótové ovocie, želatína v prášku POSTUP PRÍPRAVY Recept je veľmi veľmi náročný, vymedzte si naň celý víkend :-)))). Samozrejme s predprípravou, keď si budete robiť prieskum hypermarketov, kde je aká želatína. S tým nikomu neporadím, so želatínou mám samé zlé skúsenosti :-)), až na jednu, ale to nebudem robiť reklamu - nikto ma za to neplatí. Takže keď prídete na to, ktorá želatína je najlepšia, vyskúšajte tento nepečený "koláčik". Do tohto "koláčika" používam výlučne kompótové ovocie, nakoľko želatína je dosť jemná, aby sa dala dobre krájať. Hocijakú formu si vysteliem najjemnšou potravinárskou fóliou, pripravím podľa návodu na obale želatínu - aj 3 sáčky, nechám ju trocha stuhnúť, nalejem do formy, do toho vložím všetko ovocie a dám stuhnúť do chladničky na celú noc. POtom to opatrne vyklopím a osviežujúca letná ľahučká dobrota je na svete. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 25.11.2010, 10:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Mrkvovo-cesnaková nátierkaPOTREBNÉ PRÍSADY 3 väčšie mrkvy, 1 tatarská omáčka, 150-200 g tvrdého syra, 1 krabička taveného syra, 2-3 strúčiky cesnaku, maslo podľa chuti, soľ na dochutenie POSTUP PRÍPRAVY Mrkvu a tvrdý syr postrúhame do misy, pridáme tavený syr, maslo, pretlačíme cesnak, pridáme tatarskú omáčku, maslo, podľa chuti osolíme. Na túto nátierku nikdy nepoužívam presné gramáže, kľudne do nej dajte z týchto prísad čo a koľko máte. Nátierka je vynikajúca v hocijakom pomere potravín, ja dokonca dávam viac cesnaku a viac tatarskej. Výborne sa hodí k celozrnným bagetám, na jednohubky. Robievam ju aj bez mrkvy, ale vtedy dám veľa tvrdého syra, vznikne biela nátierka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 14.8.2010, 21:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Bábovka - recept od babičkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 šľahačková smotana, 1/2 l hladkej múky, 1/4 l kryštálového cukru, 3 celé vajíčka, šťava a kôra z dvoch citrónov, 1 kypriaci prášok do pečiva POSTUP PRÍPRAVY Príprava je veľmi jednoduchá a bábovka vynikajúca. Robievam ju aj do nízkej formy, aj do vysokej, pekne narastie, (formu vymastím a vysypem trochou múky, ešte nemám silikónovú formu :-) ) Robievam ju aj dvojfarebnú (polovicu cesta zmiešam s kakaovým práškom). Všetky ingrediencie zmiešam v mise, moja babička používala na všetko odmerku na ryžu, a podľa nej aj uvádzam meranie v litroch. Nech Vás to vôbec nemýli, určite má každá mamička takúto odmerku doma, lepšie ako všetko vážiť :-) Pečiem ju presne hodinku pri 180 stupňoch, pri pečení ju prikrývam alobalom. Keď vychladne, vyklopím, posypem práškovým cukrom, na sviatočnejšiu chvíľu polejem čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 7.6.2011, 10:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
TiramisuPOTREBNÉ PRÍSADY piškóty * rum * pohár silnej čiernej kávy * 2 sladké smotany * 2 nátierkové maslá neochutené * 8 polievkových lyžíc kryštálového cukru * na posypanie kakaový prášok * pri príprave som použila tortovú formu s odnímateľným okrajom * mixér so šľahacími metlami POSTUP PRÍPRAVY Je úplne jednoduchý a výsledok úplne fantastický. Vo veľkej mise šľahacími metlami šľahajte 2 nátierkové maslá s dvoma šľahačkovými smotanami a 8 PL kryštálového cukru, šľaháte 3-4 minúty, až vznikne výborná hladučká masa. Dno tortovej formy vysteliete piškótami, poriadne pokvapkáte silnou čiernou kávou, potom to pooblievate rumom. Dáte na to polovicu vrstvy, uhladíte, znova dáte vrstvu piškót, ktorú pooblievate silnou kávou a rumom a nakoniec prikryjete druhou polovicou krému. Uhladíte, a poriadne posypete cez sitko kakaovým práškom, aspoň 2 mm vrstvu, a hotovo :-) Rum, ktorý Vám ostal, zbytočne neodkladajte, rovno ho vypite. A nesporne zaujímavý by bol výpočet tých oných - džaulov :-) Nemám poňatia o tom, koľko má tento výborný HRIECH kalórií, takže ak držíte diétu, tak si iba oliznite a všetko nechajte "žráčom" okolo Vás, a ak diétu nedržíte, tak si kľudne naložte, k tomu pridajte bagetu, gyros, knedlo-vepřo-zelo, zopár drinkov, chipsy, zmrzlinu... a jete až po rysku na krku, ja ju mám dosť vysoko :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 76 návštěvníkov) KOMENTÁRE (40) posledné: 1.2.2014, 15:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 496 (zobrazuje sa 491-496) | << predošlé 1,.,45, 46, 47, 48, 49, 50 |