. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Juliana Š. (julianecka) ID 3078
.
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 24.3.2006
Naposledy: 2.5.2020 12:28
Aktualizácia: 15.3.2013 13:58
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 174
RODINNÉ FOTOGRAFIE 8
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 55
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 55 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

dalamánky z ovsených vločiek podľa marcelky :-)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

postup nájdete tu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1244#diskuse

POSTUP PRÍPRAVY

ja som časť múky nahradila špaldovou a časť amaranthovou múkou, posypané sú sézamom, ľanom a makom. robievam ich dosť často a vrelo ich odporúčam, lebo sú veľmi chutné :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

vajíčkové fašírky



POTREBNÉ PRÍSADY

40g masla, 40g hladkej múky, 5 natvrdo uvarených vajec, 150-200g šunky, 1 stredná cibuľa, 6-7 PL mlieka, 1 surové vajce na obaľovanie, múka, strúhanka, pažítka alebo petržlen (alebo iné zelené), vegeta bez glutamátu, muškátový oriešok, mleté biele korenie

POSTUP PRÍPRAVY

rozpustíme si maslo, do ktorého si pridáme múku a po chvíľke aj mlieko - množstvo uvedené v prísadách je od oka, ide o to, aby vznikla hustá kaša. bešamel ochutíme a okoreníme spomenutými prísadami, pridáme nasekané zelené, cibuľu a šunku nadrobno, a natvrdo uvarené a nadrobno nasekané vajcia.
hmotu dobre premiešame, ak je riedka, zahustíme strúhankou, robíme z nej fašírky. tie obalíme v klasickom trojobale a vyprážame.
podávame so zeleninkou, zemiakmi a kečupom.

dobrú chuťku :-)))

p.s. z uvedeného množstva mi vyšlo 12 kúskov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (9) posledné: 9.7.2010, 19:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

francúzske tvarohové lievance



POTREBNÉ PRÍSADY

3 vajcia, 250g tvarohu (alebo cottage cheese alebo Lučina ), 100g polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva, 80g práškového cukru, 40g masla

POSTUP PRÍPRAVY

jednoduchý:
vyšľaháme žĺtky s cukrom do penista, pridáme mäkké maslo, tvaroh, múku s PDP, nakoniec sneh z bielkov. hmota sa bude zdať dosť hustá, ale pozor - tvaroh sa pri vyprážaní rozpustí, cesto je tekutejšie a ak by ste robili lievance príliš hrubé, mohlo by sa vám s nimi ťažšie manipulovať ! ale ja nemám lievancovú panvicu, tak to môže byť aj tým ;-)
vyprážame lievance a ukladáme ich na servítku, aby sme odsali nadbytočný tuk.
v originálnom recepte sa uvádza, že sa majú podávať s medom alebo javorovým sirupom, ale, ako vidíte na fotke, my ich máme radi s jahodovým a broskyňovým džemíkom a nemá to chybu :)))
dobrú chuť, dievčence :-D

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.2.2009, 21:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

mrkvovo- syrové vrtuľky



POTREBNÉ PRÍSADY

tak som sa milule motala po receptoch na českom mimibazáre a našla som tam zopár takých, o ktorých som si povedala, že ich musím bezpodmienečne vyskúšať. tento bol medzi nimi. je to ideálne jedlo pre detičky, zriedkavá kombinácia - zdravé a navyše aj chutné :-)))

POSTUP PRÍPRAVY

500g mrkvy, 200g lučiny ( ktorú som nemala, dala som dve bambinka a nič som tým nepokazila :-D ), 300ml mlieka, niečo zelené ( pažítka, petržlen, cibuľka, žerucha... ), olej, soľ, solčanka, mčk, 300g cestoviny, cibuľa, 100g tvrdého syra

POSTUP:
mrkvu uvaríme v osolenej vode do mäkka, dve menšie mrkvičky si po uvarení odložíme a narežeme ich na drobné kocôčky,
zvyšnú mrkvu rozmixujeme spolu so syrom 200g, mliekom, vňaťou na hladko, osolíme, okoreníme podľa chuti.
kým sa varia cestoviny, na oleji podusíme na drobno nakrájanú cibuľu a kocky mrkvy.
uvarené cestoviny premiešame so syrovou zmesou a podusenou cibuľkou a mrkvou, dáme do zapekacej misy, vrch posypeme strúhaným syrom a pečieme 15 min na 150 stupňoch.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 12.5.2008, 22:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

jablková piškótka s karamelovým krémom



POTREBNÉ PRÍSADY

na tento vynikajúci koláčik, ktorý skvelo kombinuje kyslastú chuť jabĺk so sladkou chuťou karamelu, potrebujeme:
CESTO: 5 vajec, 100g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 150g hladkej múky, 4 lyžice horúcej vody, PDP,
ďalej asi 1,5kg jabĺk, ďalši vanilkový cukor, kto má rád, príp. orechy alebo hrozienka ( to ja kvôli rodine vynechávam ) a na KRÉM 1 salko a 250g masla ČOKOLÁDOVÁ POLEVA: 1 čokoláda na varenie a trochu cery

POSTUP PRÍPRAVY

vopred si uvaríme salko - 2,5 až 3 hodinky.
jablká si nastrúhame na hrubo a premiešame ich s vanilkovým cukrom a ak chceme, aj s posekanými orechmi a/alebo hrozienkami. hlboký pekáč si vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne naň navrstvíme jablkovú masu.
pripravíme si piškótové cesto - žĺtka vyšľaháme s cukrom a vanilkou do peny, pridáme po troške horúcu vodu, potom primiešame postupne múku s práškom do pečiva. z bielkov vyšľaháme sneh a po troške ho ručne vmiešame do cesta. hotové cesto nalejeme na jablká a pečieme cca 20 min na 200st. ( individuálne podľa rúry ).
zatiaľ si vyšľaháme maslo a prišľaháme studené uvarené salko.
po upečení koláč necháme vychladnúť a preklopíme ho na druhý pekáč alebo podnos, odstránime z jabĺk papier a potrieme karamelovým krémom.
nad parou rozpustíme ceru a čokoládu a pofŕkame ňou koláčik.
A HOTOVO !

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (21) posledné: 16.3.2014, 10:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

zapekané filetky so strúhankovou kôrkou



POTREBNÉ PRÍSADY

dnes som mala chuť na rybku, ale žiadny z mojich receptov mi akosi nepadol do oka... tak som si urobila toto. inšpirovala som sa výbornými, ale aj nehorázne drahými mrazenými filetkami FINDUS, tak som si tipovala, aké asi prísady do nich dávajú, keď sú také chutné...
postup som ani nefotila, lebo som nevedela, ako to všetko dopadne :-D - ale mohla som...

POSTUP PRÍPRAVY

akékoľvek filé, filetky, strúhanka - množstvo podľa množstva rýb, maslo, zelená vňať ( v mojom prípade pažítka ), jedna stredná cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, citrónová šťava, vegeta bez glutamátu, biele korenie, korenie, ktorým zvyknete koreniť rybky

najprv si urobíme strúhankovú posýpku: do strúhanky si dáme vegetu, biele korenie, nasekanú zelenú vňať a prelisovaný cesnak - všetko dobre rozmiešame.
do zapekacej misky si na dno naukladáme tenučké plátky masla ( alebo iná alternatíva - maslo si rozpustíme a polovicu z neho nalejeme na dno misy ). na to poukladáme na drobno nakrájanú cibuľu a nasypeme cca tretinu strúhankovej zmesi.
filetky umyjeme, nasolíme a nakoreníme podľa vlastného gusta a poukladáme do zapekacej misy. postriekame ich citrónovou šťavou a vysypeme na ne zvyšok strúhanky.
na vrch ešte pukladáme plátky masla ( alebo vylejeme zvyšok toho rozpusteného - tak som to robila dnes ja a bolo to eňo ňuňo :-) ).
prikryjeme alobalom a pečieme cca 25-30 minút, podľa potreby podlievame vodou. potom odkryjeme a zapekáme do zlatista.
ako prílohu si napr. my dnes dáme zeleninový šalátik a zemiaky.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 1.7.2015, 15:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

tvarohové guľky trošku inak :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

keďže je jar a moje zásoby mrazeného ovocia sú už zlikvidované, hľadala som nejakú alternatívu k plneným tvarohovým guľkám, ktoré sú v našej rodine všeobecne obľúbené. a našla som ju na českom mmb, kde radia, že do cesta treba NASTRÚHAŤ JABLKÁ. hmm, do palacinkového cesta strúham jabĺčka často, ale do tvarohových guliek...? vyskúšala som a bolo to výborné :-D - ak chcete, vyskúšajte aj vy...

POSTUP PRÍPRAVY

potrebné suroviny:
60g masla, 1 tvaroh, 2 vajcia, 120g hrubej múky ( ak je cesto príliš riedke, nebojte sa ho ešte zahustiť hrubou múkou alebo krupicou alebo strúhankou - tú ja používam najčastejšie ), vanilkový cukor, také 2 lyžice kryšt. cukru ( odhadom, kto má koľko rád ), štipka soli, 4 jablká

jablká nahrubo nastrúhame, zmiešame s ostatnými surovinami, zahustíme tak, aby sa z cesta dali robiť guľky. tie potom uvaríme v osolenej vode a podávame s posýpkou, akú má kto rád :-) napr. u nás vedie na sucho opražená strúhanka zmiešaná s práškovým cukrom, preliata maslom a džem - v našom prípade drienkový a broskyňový.

jabĺčka cesto osviežia a príprava je jednoduchšia, lebo netreba plniť každú guľku osobitne :-D

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 7.5.2008, 21:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

zeleninová polievka s výbornými cibuľovo-šunkovými knedličkami



POTREBNÉ PRÍSADY

väčšinou robím túto polievku ako čisto mrkvovú, no nemala som dosť mrkvy ( aspoň tri veľké ), tak som urobila všeobecne obľúbenú variáciu "čo chladnička dala"
- takže pre dnešok ľubovoľná mrazená zelenina, dve menšie cibule, olivový olej, aspoň tri rožky z predošlého dňa, mlieko podľa potreby, vegeta bez glutamátu, mčk, trochu strúhaného muškátového orieška, trochu niečoho zeleného - petržlenová vňať, pažítka, žerucha, zelená cibuľka - čo práve máte po ruke, 2 vajíčka, strúhanka na zahustenie podľa potreby, šunka ( cca 100g ), bobkový list, kocka bujónu

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkovom postupe :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 29.3.2008, 22:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Fantastický banánový koláč tety Čitbajovej



POTREBNÉ PRÍSADY

v rámci dodržania autorských práv som koláčik nazvala podľa našej susedky, ktorá je ním preslávená po celej našej dedine :-Dkoláč to nie je jednoduchý ani veľmi lacný, ale som si istá, že keď si ho urobíte a ochutnáte, poviete si, že je hodný každej korunky aj každej minúty, ktoré ste mu venovali :-))) ...................................................................................................................................................................................................takže suroviny:CESTO: 8 žĺtkov, 14 dkg práškového cukru (dávam menej ) , 18 dkg mletých orechov, 8 bielkov, takú tretinku prášku do pečiva, postrúhaná polovica čokolády alebo dve ČL kakaa ( do cesta nejde žiadna múka :-) ) , odporúčam piecť na trošku menšom pekáči, tak cca 40x30cm, aby malo cesto nejakú výšku .................................................................................................................................................................PLNKA: 6 celých vajec, 30 dkg práškového cukru ( dávam oveľaaaa menej, napr. dnes cca 180-190g - avšak my nemáme radi príliš sladké koláče - preto uvádzam radšej gramáže z originál receptu, nech si každý upraví podľa seba ), 2 vanilky, 3 PL hladkej múky, 5 lyžíc vody, 25 dkg masla, ........................ banány ( ja som použila cca 5 stredných ), fľaštička zaváraných čučoriedok .......................................................PARÍŽSKY KRÉM: 2 šľahačkové smotany , práškový cukor podľa chuti, cca 1 ČL kakaa ( tiež podľa chuti).......... NA VRCH: niečo na ozdobu, my dávame čokoládové "myšince"

POSTUP PRÍPRAVY

kukiiiiiii kuk na obrázky :-)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 10.10.2012, 19:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

jednoduché (asi) linecké koláčiky pre detičky



POTREBNÉ PRÍSADY

je to receptík skôr pre inšpiráciu, lebo cesto asi všetky poznáte :-)

toto pečivko moje maličké deti zbozňujú a ja im ho rada upečiem, pretože je to jednak jednoduché a jednak neobsahuje žiadne špeciálne prísady, ktoré by boli alergizujúce a tým pádom nevhodné pre malé deti...
ani neviem, či je to klasické linecké cesto, a poviem vám pravdu, ani ma to veľmi netrápi ;-)

potrebujeme: 300g hladkej múky, 200g tuku, 100g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 vajíčko, ak chceme, môžme pridať trochu postrúhanej citrónovej kôry,
niečo farebné na dozdobenie, prípadne džem ako plnku...

POSTUP PRÍPRAVY

postup som ani nefotila, nebolo čo :-P
- všetky prísady zmiešať dokopy, cesto nechať cca 20 minút odpočinúť v chlade, rozvaľkať a vykrajovať a zdobiť a vykrajovať a zdobiť...
- upiecť na 160 stupňoch
-ak máte radi, pospájať niektoré koláčiky džemikom

a to je všeeeeetkoooooooo :-)))

p.s. v obrázkovom postupe už len foto ostatných koláčikov bez džemu :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 8.5.2009, 10:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 55 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu