končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 55 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
dalamánky z ovsených vločiek podľa marcelky :-)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY postup nájdete tu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1244#diskuse POSTUP PRÍPRAVY ja som časť múky nahradila špaldovou a časť amaranthovou múkou, posypané sú sézamom, ľanom a makom. robievam ich dosť často a vrelo ich odporúčam, lebo sú veľmi chutné :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
vajíčkové fašírkyPOTREBNÉ PRÍSADY 40g masla, 40g hladkej múky, 5 natvrdo uvarených vajec, 150-200g šunky, 1 stredná cibuľa, 6-7 PL mlieka, 1 surové vajce na obaľovanie, múka, strúhanka, pažítka alebo petržlen (alebo iné zelené), vegeta bez glutamátu, muškátový oriešok, mleté biele korenie POSTUP PRÍPRAVY rozpustíme si maslo, do ktorého si pridáme múku a po chvíľke aj mlieko - množstvo uvedené v prísadách je od oka, ide o to, aby vznikla hustá kaša. bešamel ochutíme a okoreníme spomenutými prísadami, pridáme nasekané zelené, cibuľu a šunku nadrobno, a natvrdo uvarené a nadrobno nasekané vajcia. hmotu dobre premiešame, ak je riedka, zahustíme strúhankou, robíme z nej fašírky. tie obalíme v klasickom trojobale a vyprážame. podávame so zeleninkou, zemiakmi a kečupom. dobrú chuťku :-))) p.s. z uvedeného množstva mi vyšlo 12 kúskov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (9) posledné: 9.7.2010, 19:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
francúzske tvarohové lievancePOTREBNÉ PRÍSADY 3 vajcia, 250g tvarohu (alebo cottage cheese alebo Lučina ), 100g polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva, 80g práškového cukru, 40g masla POSTUP PRÍPRAVY jednoduchý: vyšľaháme žĺtky s cukrom do penista, pridáme mäkké maslo, tvaroh, múku s PDP, nakoniec sneh z bielkov. hmota sa bude zdať dosť hustá, ale pozor - tvaroh sa pri vyprážaní rozpustí, cesto je tekutejšie a ak by ste robili lievance príliš hrubé, mohlo by sa vám s nimi ťažšie manipulovať ! ale ja nemám lievancovú panvicu, tak to môže byť aj tým ;-) vyprážame lievance a ukladáme ich na servítku, aby sme odsali nadbytočný tuk. v originálnom recepte sa uvádza, že sa majú podávať s medom alebo javorovým sirupom, ale, ako vidíte na fotke, my ich máme radi s jahodovým a broskyňovým džemíkom a nemá to chybu :))) dobrú chuť, dievčence :-D ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 28.2.2009, 21:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
mrkvovo- syrové vrtuľkyPOTREBNÉ PRÍSADY tak som sa milule motala po receptoch na českom mimibazáre a našla som tam zopár takých, o ktorých som si povedala, že ich musím bezpodmienečne vyskúšať. tento bol medzi nimi. je to ideálne jedlo pre detičky, zriedkavá kombinácia - zdravé a navyše aj chutné :-))) POSTUP PRÍPRAVY 500g mrkvy, 200g lučiny ( ktorú som nemala, dala som dve bambinka a nič som tým nepokazila :-D ), 300ml mlieka, niečo zelené ( pažítka, petržlen, cibuľka, žerucha... ), olej, soľ, solčanka, mčk, 300g cestoviny, cibuľa, 100g tvrdého syra POSTUP: mrkvu uvaríme v osolenej vode do mäkka, dve menšie mrkvičky si po uvarení odložíme a narežeme ich na drobné kocôčky, zvyšnú mrkvu rozmixujeme spolu so syrom 200g, mliekom, vňaťou na hladko, osolíme, okoreníme podľa chuti. kým sa varia cestoviny, na oleji podusíme na drobno nakrájanú cibuľu a kocky mrkvy. uvarené cestoviny premiešame so syrovou zmesou a podusenou cibuľkou a mrkvou, dáme do zapekacej misy, vrch posypeme strúhaným syrom a pečieme 15 min na 150 stupňoch. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 12.5.2008, 22:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
jablková piškótka s karamelovým krémomPOTREBNÉ PRÍSADY na tento vynikajúci koláčik, ktorý skvelo kombinuje kyslastú chuť jabĺk so sladkou chuťou karamelu, potrebujeme: CESTO: 5 vajec, 100g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 150g hladkej múky, 4 lyžice horúcej vody, PDP, ďalej asi 1,5kg jabĺk, ďalši vanilkový cukor, kto má rád, príp. orechy alebo hrozienka ( to ja kvôli rodine vynechávam ) a na KRÉM 1 salko a 250g masla ČOKOLÁDOVÁ POLEVA: 1 čokoláda na varenie a trochu cery POSTUP PRÍPRAVY vopred si uvaríme salko - 2,5 až 3 hodinky. jablká si nastrúhame na hrubo a premiešame ich s vanilkovým cukrom a ak chceme, aj s posekanými orechmi a/alebo hrozienkami. hlboký pekáč si vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne naň navrstvíme jablkovú masu. pripravíme si piškótové cesto - žĺtka vyšľaháme s cukrom a vanilkou do peny, pridáme po troške horúcu vodu, potom primiešame postupne múku s práškom do pečiva. z bielkov vyšľaháme sneh a po troške ho ručne vmiešame do cesta. hotové cesto nalejeme na jablká a pečieme cca 20 min na 200st. ( individuálne podľa rúry ). zatiaľ si vyšľaháme maslo a prišľaháme studené uvarené salko. po upečení koláč necháme vychladnúť a preklopíme ho na druhý pekáč alebo podnos, odstránime z jabĺk papier a potrieme karamelovým krémom. nad parou rozpustíme ceru a čokoládu a pofŕkame ňou koláčik. A HOTOVO ! Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) KOMENTÁRE (21) posledné: 16.3.2014, 10:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
zapekané filetky so strúhankovou kôrkouPOTREBNÉ PRÍSADY dnes som mala chuť na rybku, ale žiadny z mojich receptov mi akosi nepadol do oka... tak som si urobila toto. inšpirovala som sa výbornými, ale aj nehorázne drahými mrazenými filetkami FINDUS, tak som si tipovala, aké asi prísady do nich dávajú, keď sú také chutné... postup som ani nefotila, lebo som nevedela, ako to všetko dopadne :-D - ale mohla som... POSTUP PRÍPRAVY akékoľvek filé, filetky, strúhanka - množstvo podľa množstva rýb, maslo, zelená vňať ( v mojom prípade pažítka ), jedna stredná cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, citrónová šťava, vegeta bez glutamátu, biele korenie, korenie, ktorým zvyknete koreniť rybky najprv si urobíme strúhankovú posýpku: do strúhanky si dáme vegetu, biele korenie, nasekanú zelenú vňať a prelisovaný cesnak - všetko dobre rozmiešame. do zapekacej misky si na dno naukladáme tenučké plátky masla ( alebo iná alternatíva - maslo si rozpustíme a polovicu z neho nalejeme na dno misy ). na to poukladáme na drobno nakrájanú cibuľu a nasypeme cca tretinu strúhankovej zmesi. filetky umyjeme, nasolíme a nakoreníme podľa vlastného gusta a poukladáme do zapekacej misy. postriekame ich citrónovou šťavou a vysypeme na ne zvyšok strúhanky. na vrch ešte pukladáme plátky masla ( alebo vylejeme zvyšok toho rozpusteného - tak som to robila dnes ja a bolo to eňo ňuňo :-) ). prikryjeme alobalom a pečieme cca 25-30 minút, podľa potreby podlievame vodou. potom odkryjeme a zapekáme do zlatista. ako prílohu si napr. my dnes dáme zeleninový šalátik a zemiaky. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 1.7.2015, 15:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
tvarohové guľky trošku inak :-)POTREBNÉ PRÍSADY keďže je jar a moje zásoby mrazeného ovocia sú už zlikvidované, hľadala som nejakú alternatívu k plneným tvarohovým guľkám, ktoré sú v našej rodine všeobecne obľúbené. a našla som ju na českom mmb, kde radia, že do cesta treba NASTRÚHAŤ JABLKÁ. hmm, do palacinkového cesta strúham jabĺčka často, ale do tvarohových guliek...? vyskúšala som a bolo to výborné :-D - ak chcete, vyskúšajte aj vy... POSTUP PRÍPRAVY potrebné suroviny: 60g masla, 1 tvaroh, 2 vajcia, 120g hrubej múky ( ak je cesto príliš riedke, nebojte sa ho ešte zahustiť hrubou múkou alebo krupicou alebo strúhankou - tú ja používam najčastejšie ), vanilkový cukor, také 2 lyžice kryšt. cukru ( odhadom, kto má koľko rád ), štipka soli, 4 jablká jablká nahrubo nastrúhame, zmiešame s ostatnými surovinami, zahustíme tak, aby sa z cesta dali robiť guľky. tie potom uvaríme v osolenej vode a podávame s posýpkou, akú má kto rád :-) napr. u nás vedie na sucho opražená strúhanka zmiešaná s práškovým cukrom, preliata maslom a džem - v našom prípade drienkový a broskyňový. jabĺčka cesto osviežia a príprava je jednoduchšia, lebo netreba plniť každú guľku osobitne :-D ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 7.5.2008, 21:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
zeleninová polievka s výbornými cibuľovo-šunkovými knedličkamiPOTREBNÉ PRÍSADY väčšinou robím túto polievku ako čisto mrkvovú, no nemala som dosť mrkvy ( aspoň tri veľké ), tak som urobila všeobecne obľúbenú variáciu "čo chladnička dala" - takže pre dnešok ľubovoľná mrazená zelenina, dve menšie cibule, olivový olej, aspoň tri rožky z predošlého dňa, mlieko podľa potreby, vegeta bez glutamátu, mčk, trochu strúhaného muškátového orieška, trochu niečoho zeleného - petržlenová vňať, pažítka, žerucha, zelená cibuľka - čo práve máte po ruke, 2 vajíčka, strúhanka na zahustenie podľa potreby, šunka ( cca 100g ), bobkový list, kocka bujónu POSTUP PRÍPRAVY v obrázkovom postupe :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 29.3.2008, 22:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Fantastický banánový koláč tety ČitbajovejPOTREBNÉ PRÍSADY v rámci dodržania autorských práv som koláčik nazvala podľa našej susedky, ktorá je ním preslávená po celej našej dedine :-Dkoláč to nie je jednoduchý ani veľmi lacný, ale som si istá, že keď si ho urobíte a ochutnáte, poviete si, že je hodný každej korunky aj každej minúty, ktoré ste mu venovali :-))) ...................................................................................................................................................................................................takže suroviny:CESTO: 8 žĺtkov, 14 dkg práškového cukru (dávam menej ) , 18 dkg mletých orechov, 8 bielkov, takú tretinku prášku do pečiva, postrúhaná polovica čokolády alebo dve ČL kakaa ( do cesta nejde žiadna múka :-) ) , odporúčam piecť na trošku menšom pekáči, tak cca 40x30cm, aby malo cesto nejakú výšku .................................................................................................................................................................PLNKA: 6 celých vajec, 30 dkg práškového cukru ( dávam oveľaaaa menej, napr. dnes cca 180-190g - avšak my nemáme radi príliš sladké koláče - preto uvádzam radšej gramáže z originál receptu, nech si každý upraví podľa seba ), 2 vanilky, 3 PL hladkej múky, 5 lyžíc vody, 25 dkg masla, ........................ banány ( ja som použila cca 5 stredných ), fľaštička zaváraných čučoriedok .......................................................PARÍŽSKY KRÉM: 2 šľahačkové smotany , práškový cukor podľa chuti, cca 1 ČL kakaa ( tiež podľa chuti).......... NA VRCH: niečo na ozdobu, my dávame čokoládové "myšince" POSTUP PRÍPRAVY kukiiiiiii kuk na obrázky :-))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 10.10.2012, 19:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
jednoduché (asi) linecké koláčiky pre detičkyPOTREBNÉ PRÍSADY je to receptík skôr pre inšpiráciu, lebo cesto asi všetky poznáte :-) toto pečivko moje maličké deti zbozňujú a ja im ho rada upečiem, pretože je to jednak jednoduché a jednak neobsahuje žiadne špeciálne prísady, ktoré by boli alergizujúce a tým pádom nevhodné pre malé deti... ani neviem, či je to klasické linecké cesto, a poviem vám pravdu, ani ma to veľmi netrápi ;-) potrebujeme: 300g hladkej múky, 200g tuku, 100g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 vajíčko, ak chceme, môžme pridať trochu postrúhanej citrónovej kôry, niečo farebné na dozdobenie, prípadne džem ako plnku... POSTUP PRÍPRAVY postup som ani nefotila, nebolo čo :-P - všetky prísady zmiešať dokopy, cesto nechať cca 20 minút odpočinúť v chlade, rozvaľkať a vykrajovať a zdobiť a vykrajovať a zdobiť... - upiecť na 160 stupňoch -ak máte radi, pospájať niektoré koláčiky džemikom a to je všeeeeetkoooooooo :-))) p.s. v obrázkovom postupe už len foto ostatných koláčikov bez džemu :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 8.5.2009, 10:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 55 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |