. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Kristína S. (kristinast) ID 22409
.
mimibazar.sk/slivkovci
Oblasť: Stupava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 16.9.2007
Naposledy: 2.10.2018 15:14
Aktualizácia: 1.9.2012 11:56
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 19
RODINNÉ FOTOGRAFIE 7
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 53
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 53 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

cokoladove croissanty


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

listkove cesto vajicko na potretie cokolada (ak zostali mikulasovia, pripadne horka, mliecna aku mate radi)

POSTUP PRÍPRAVY

Postup pripravy je velmi jednoduchy a to rozvalkame si listkove cesto, pokrajame si ho na stvorceky (mne z jedneho listkoveho cesta vyjde cca 15 croissantikov), vlozime do kazdeho stvorceka jednu kocku cokolady pripadne viac ale aby sme ho vedeli pekne zatocit (ak dame nutelu lebo aj ta tam moze ist tak nie velmi vela aby nam nevytiekla) zrolujeme do roztekov, potrieme rozslahanym vajickom, dame piect cca na 170 stupnov 20 az 30 min a po vybrati ich posypeme praskovym cukrom :) su uzasne, len ako desiatka pre deti alebo ked neviete co rychlo pre necakanu navstevu, tak toto mate za chvilocku a bez roboty hotove :) DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 21.1.2012, 14:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

torticka


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

bananova rolada


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.1.2012, 14:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

fazulova polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

dame si fazulku do vody den dopred. 2 zemiaky kysla smotana

POSTUP PRÍPRAVY

dame si varit fazulku s bobkovym listom, trosku vodu posolime. dame do vody aj na jemno nakrajane zemiaciky. Ak mame vsetko makke, pridame kyslu smotanku (co sme zmiesali s malou lyzickou hladkej muky) , kto ma rad ocot, moze dat par kvapiek ale v detskej verzii ani netreba.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

slivkove gule



POTREBNÉ PRÍSADY

800 g uvarenych zemiakov v supe 400 g polohrubej muky 1 vajce sol mleta skorica a krystalovy cukor, slivky POSÝPKA: oprazena struhanka, roztopene maslo a praskovy cukor

POSTUP PRÍPRAVY

zemiaky si nastruhame, priadame sol, vajicko, muku, urobime cesto, rozvalkame na vymucenej doske, spravime stvorceky, do kazdeho vlozime polovicku slivky do nej nasypeme trochu skorice a krystalovehoc ukru, spravime z cesta gulku a hodime do vriacej vody cca na 15 minut. posypeme oprazenou struhankou s praskovym cukrom a poliatym rozpustenym maslom

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 14.1.2013, 22:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Extra rýchly slivkový koláčik RECEPT PISEM NA VELKY PLECH. tato fotka je z polovicnej davky



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 2 vajcia 250 g prask. cukru 250 g polohr. muky 50 g masla 2,5 dcl mlieka 1 prasok do peciva 2 balicky skoricoveho cukru slivky alebo marhule, praskovy cukor na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Slivky ocistime, prekrojime na polovicky a nechame dobre odkvapkat. V miske vyslahame do peny maslo s cukrom. Ked mame penu hotovu, zamiesame do toho zltok a polohrubu muku zmiesanu s kypriacim praskom do peciva a mlieko. Z bielka uslahame tuhy sneh a jemne do celeho cesta primiesame. Cesto vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech. Slivky poukladame rezom hore, cize chrbatiky zaborime do cesta. Slivky si tak udrzia vsetku stavu. Posypeme skoricovym cukrom alebo skoricou a krystalovym cukrom a pecieme cca 30 min pri 180 stupnoch. Ked to bude mat krasnu zlatistu farbu a super vonu, vyberieme, poprasime praskovym cukrom a papame. Dobru chut :) Pre istotu opakujem, ze FOTKA JE Z POLOVICNEJ DAVKY

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 31.5.2012, 22:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

rychla jednoducha torticka pre babicku



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO 100 gr.krystaloveho cukru 100 gr. polohrubej muky 2 vajicka 1 lyzicka prasku do peciva 0,5 dcl oleja 0,5 dcl vody KREM cokoladovy puding zlta zelatina cca 9 bebe keksov kysla smotana na potretie vrchu cesta ribezle, jahodky, proste co mate bud v zahradke alebo poruke

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetky prisady na cesto dobre rozmixujeme aby sa nam spojili, vymastime a vysypeme mukou tortovu formu, vylejeme cesto, po 20 tich min. na 170 stupnoch vyberieme, ked je pekne zlatiste, prerezeme na polku, dame tam uvareny puding, ribezle, ja som este poukladala par bebe keksikov, aby to bolo take trosku farebnejsie po rozrezani, na to puding, ribezle, vrch cesta, potrieme smotanou, poukladame ribezle, jahodky, nalejeme zele a dame schladit. Dobru chut :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Osie hniezda kakaové a škoricové z kysnutého cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg polohubej muky 2,5 dcl mlieka 1 drozdie 3 polievkove lyzice krystaloveho cukru 1 vajce stipka soli kakao na posypanie vanilkovy cukor na posypanie skoricovy cukor na posypanie vajicko na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Najskor si pripravime kvasok, teda do trosky asi 2 dcl tepleho (nie horuceho) mlieka dame trosicku cukru a kvasnice. Pockame kym to zacne pracovat. Podotykam, ze to mlieko, v ktorom nechavame pracovat kvasok je uz zaratane v prisadach. Teda, ak dame zohriat 2 dcl mlieka, tak potom do zvysku cesta dame uz iba 0.5 dcl mlieka :) pisem to ako pre prvacikov ,)
potom pridame muku, zvysne mlieko, krystalovy cukor, stipku soli a vajicko. Dobre spracujeme cesto a nechame vykysnut. Ked uz je krasne vykysnute, tak si ho rozdelime na dve polky. Z jednej dokonca mozete spravit pecene buchty plnene lekvarom a z tej druhej osie hniezda, lebo recept na buchty je rovnaky. No ale k hniezdam, tak tu polku si rozvalkame na obdlznik, natrieme olejom, posypeme kakaom a vanilkovym cukrom. Zrolujeme cca 5 krat (podla toho ci chcete vacsie alebo take mensie) na dlhu roladku a potom ostrym nozom nakrajame na asi 2cm hrube roladky. Natrieme plech olejom a ukladame tieto hniezda na naolejovany plech s tym, ze konce mozeme zahnut pod osie hniezda, aby sa nam neotvorili. Len to rukou date pod to a jemne pritlacite dlanou, aby sa vam to pekne vytvarovalo na take ako je na obrazku. Skoricove sa robia rovnako, len miesto kakaa date skoricu a krystalovy cukor, alebo skoricovy cukor. Na vrch som to este potrela vajickom aby to bolo take krajsie. Dame do vyhriatej rury a pecieme na 200 stupnoch kym nemaju peknu farbu nepamatam si presne cas, ale cca 30-40 min. Ked ich vyberieme, tak ja som este rozpalene potrela studenou vodou, aby boli take lahodnejsie. posypeme cukrom, kto chce, kto nie, uz len pocka kym vychladnu a sup s nimi do brucha .... Je to dobre aj pre deti, tak jednohubky, mozete to zobrat aj v lete k vode, nic sa vam neroztecie a nerozpadne, proste vytiahnete zo sacku a dobru chut :) ak vam vela zostane, mozete aj zamrazit a potom len vytiahnete z mraznicky a mate cerstve zas. Len pre info, tolkoto hniezd mi vyslo len z polky davky, tak si to mozete zratat, kolko vam vyjde z celej :) ja som robila preto z polky tieto hniezda a z polky pecene buchty plnene lekvarom a vlastne z jedneho kysnuteho cesta mate 3 druhy sladkosti.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 20.2.2014, 14:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Venčeky z odpalovaného cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 125 ml vody 125 g smetolu (Palmarin) 125 g muky (z toho polovica hladka a polovica polohruba) 4 vajicka KREM 3 dcl mlieka 4 lyzice hrubej muky, 1 zltok 150 g praskoveho cukru 150 g masla 1 vanilkovy cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Dame zovriet vodu so smetolom. Do nej za staleho miesania prisipeme muku, az kym sa cesto oddeluje od hrnca aj cesta. Do vychladnuteho cesta prrimixujeme vajicka (postupne po jednom). Potom tlacime na vymasteny plech venceky cca o velkosti 5-7 cm a na prudkom stupni cca 180 stupnov pecieme 10 min. Musia mat peknu farbu, kazdy ma inu ruru, ale ja som to nechavala cca tych 10 MAX 12 min. NEOTVARAJTE prvych 5-8 min ruru :) Este teple (nie horuce) sa rozkroja, ide to lepsie.
Krem si pripravime tak, ze dame varit 3dcl mlieka, 4 lzyice hrubej muky a jeden zltok, ked to prevrie, odstavime a nechame vychladnut. Potom si dame do inej misky 150 gr. prask. cukru, 150 gr masla, 1 vanilkovy cukor a vymixujeme do peknej peny. Potom primiesame do vychladnutej casti kremu a vytlacame na rozkrojene venceky. Nechame v chladnicke a tieto lahodne venceky sa zjedia OKAMZITE. Tie na obrazku su z dvojitej davky a neostal po posedeni ANI JEDEN :) Este som ich zabalila akoze to je vencekova torta a bolo. Inak kto sa boji pustit do tohto receptu, je aj polotovar Dr. Oetker Venceky a chutovo su tiez vyborne.Treba postupovat podla toho ich navodu.
Takze dobru chut vsetkym.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 21.4.2012, 20:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Broskynovy dvojposchodovy domcek


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

necele dva balicky susienok BEBE broskynovy kompot 2 dcl slahacky 20 dkg kyslej smotany 2 vanilkove cukre zelatinovy stuzovac za studena cokolada na poliatie

POSTUP PRÍPRAVY

Formu na srnci chrbat 30 x 12 cm si vylozime alobalom. Nad parou si zvlhcime susienky a vytvarujeme ich do formy. teda ked budu makke ich pritlacime k stenam toho srncieho chrbatu. Nevyjdu uplne presne, ale jednu susienku budeme musiet odrezat (ide to odrezat velmi lahko).
Uslahame slahacku, zamiesame cukry, kyslu smotanu a na koniec vmiesame podla navodu zelatinovy stuzovac. Na spodok si dame trosku kremu, polozime kusky broskyne do stredu (bez stavy), trosku kremu, bebe susienky, krem, broskyne a opat krem. Nakoniec vsetko prikryjeme BEBE Keksikmi. Nechame to do druheho dna stuhnut. potom vyklopime z alobalu a vrch polejeme rozpustenou cokoladou (ani netreba) ale ja som polievala. je to osviezujuci kolacik.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (3) posledné: 21.1.2012, 15:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 53 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu