. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 159 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,16 ďalšie >>

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Slaná torta


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Eva C. (chromka) ID 188869 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 2.6.2011, 15:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Tuniakové fašírky ala Tuna patties


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

§ 4 plechovky tuniaka § 100 g strúhanky § 60 ml majonézy § 4 veľké vajcia § 1 lyžička sušeného cesnaku § 1 lyžička sušenej cibule § 1 lyžica čerstvej nastrúhanej cibule § soľ § olej na smaženie

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko zmiešame dohromady,zo zmesi tvarujeme guľky, z ktorej urobíme placku-fašírku, dáme na panvicu a vysmážame na oleji z každej strany približne 3-4 minúty (kým nie je hotová).Ak možem poradiť, tak na tieto fašírky je vhodnejší drvený tuniak, lebo je šťavnatejsí, fašírky sú potom neni moc suché.Môžeme použiť aj kúsky tuniaka, ale v tom prípade nechame viac šťavy v konzerve.Inak z drveného tuniaka sa snažím olej vyliať čo najviac, ale trošku nechám, pre tú šťavnatosť.
Dobrou prílohou je zemiakové pyré.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Eva G. (Evina G.) ID 94446 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 19.7.2011, 17:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zapekaná zeleninka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Sáčik mrazenej zeleniny - mala som Frodo, taký mix hrášok, mrkva, kukurica, zelená fazuľka, karfiol, 4 vajíčka, 1/2 šialky polohr. múky, 1/2 šialky jemných ovsených vločiek s klíčkami, cibuľa, cesnak, 1/2 dc oleja, trošku PDP, soľ, solčanka, petržl. vňať, majoránka... jemná saláma, syr

POSTUP PRÍPRAVY

Receptík pre inšpiráciu, ktorý vznikol nečakane, keďže mi deti nechceli jesť udusenú zeleninku len ako prílohu, tak som rýchlo k nej pridala, čo mi napadlo a potom sa to zjedlo rýchlosťou blesku ,-) Robievam takto i cuketu v lete nakrájanú na drobunko...

1. uvaríme si zeleninku, asi tak 7-10minút
2. vymiešame vajíčka, múku, prášok, vločky a ostatné ingrediencie a pridáme vychladnutú zeleninku... mala som liptovskú salámu, tak som dala aj tú a ešte aj trochu syru goudy
3. dáme na papierom vyloženú menšiu zapekaciu misku a zapekáme do zlatova, asi tak 15-20minút

Je to výborné či už ako hlavné jedlo s ryžou alebo len ako príloha k zeleninke :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Monika Š. (moniqueR) ID 105322 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 27.7.2011, 9:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Orechové klobásky Fajné


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Orechové klobásky\\r\\n\\r\\nFajná mňamka - pre vegetariánov a iné bytosti :-))\\r\\nSuroviny\\r\\n\\r\\n * 200 g mleté vlašské orechy\\r\\n * 200 g údený syr alebo TOFU\\r\\n * 6 PL ovsené vločky\\r\\n * 4 PL detská krupica\\r\\n * 1 lyžica solčanka alebo vegeta\\r\\n * 3 ks žĺtka\\r\\n * tuhy sneh bielka\\r\\n * 10 strúčikov cesnak\\r\\n * 1 KL soľ\\r\\n\\r\\n\\r\\n\\r\\n\\r\\n25-30 klobások\\r\\nporcií\\r\\n15\\r\\nminút\\r\\npríprava\\r\\n15-20\\r\\nminút\\r\\ntepelná úprava\\r\\n\\r\\n\\r\\nPostup receptu\\r\\n\\r\\nVšetky suroviny dobre premiešame a necháme stáť 1 hodinu v chladničke.\\r\\n\\r\\nFormujeme malé klobásky - ako čevapčiči. Vypražíme na oleji, ale nie dlho, lebo orechy rýchlo zhorknú.\\r\\n\\r\\nKeď ich opečieme, vyberieme na pekáč, podlejeme 1 dl vody, poukladať môžeme aj jedno na druhé, prikryté necháme v rúre spariť. Podávame k nim zemiakovú kašu, zemiakový alebo iný šalát. Studené môžeme pokrájať a urobiť obložené chlebíčky. Podľa chuti môžeme dochutiť pikantnejšie, chilli, alebo viac cesnaku.

POSTUP PRÍPRAVY

...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Alena P. (saska) ID 3921 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.6.2011, 14:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Bryndzový koláč


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: rovnaké ako pri mojom cibuľovom koláčiku

POSTUP PRÍPRAVY

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=37501&user=75844 namiesto cibule vykysnuté cesto posypeme cca 30 dkg bryndze a opraženou slaninkou a dáme upiecť do vyhriatej rúry (cca 180 st.) doružova.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Janette M. (Zinka16) ID 75844 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 18.4.2011, 8:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Cestoviny a la Milano


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny/ nalepsie penne / cherry paradajky/ 250gramov, balkansky syr alebo feta- 200 gramov, olivovy olej, cerstvy spenat, madlove lupienky

POSTUP PRÍPRAVY

Uzasne lahke a rychlo pripravene lahodne cestovinky- v slanej vode s kvapkou oleja uvarime cestoviny/ al dante/, zatial si najlepsie vo woku alebo na vacsej panvici rozhorejeme trosku olivoveho oleja, do ktoreho vlozime na kusky nakrajany balkansky syr, ktory sa zacne krasne topit. Nedame vsetok len taku vacsiu polovicu. Po malej chvilke vlozime nakrajane cherry paradajky na polovicky a zmiesame. Primiesame ak mame mandlove lupienky, malinko posolime/ v zavislosti od druhu syra, nakolko niektore su velmi slane a netreba uz prisolovat. Ked je vsetko zmiesane vlozime k tomu cestoviny a vsetko este raz dobre zmiesame a pridame zvysny balkansky syr. Posypeme umytymy cerstvymi listami spenatu a parmezanom.
Dobru chut!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Michelle A. (salsavitamina) ID 187905 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Halušky s pochúťkovou smotanou (ako bryndzové)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

cesto na halušky (strúhané zemiaky, ja dávam hr. múku, soľ, voda) , cibuľka , slaninka - dobrá prerastaná a pochúťková smotana (ja mám doma hladošov - takže podľa množstva dávam aj 2-3 smotany)

POSTUP PRÍPRAVY

Dáme variť vodu, pripravíme si cesto na halušky. Kým zovrie, tak si na oleji speníme cibuľku (kto má akú rád - môže byť do sklovita, ale nemusí, je to super aj keď je taká chrumkavá) , pridáme nakrájanú slaninku a popražíme.
Uvarené halušky bez oplachovania v studenej vode rovno nahádžete do hrnca ku slaninke , premiešate a prdáte pochúťkovú smotanu... a máte rýchly obed, alebo večeru...
Dobrú chuť :-))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Zuzana S. (zhraskova) ID 149855 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 11.1.2013, 12:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Úžasná a pritom obyčajná zemiaková kaša


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 2 osoby: 8 stredne veľkých zemiakov,2 dcl mlieka,3 trojuholníky karičky,trošku masla,soľ podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky si ošúpeme,nakrájame na menšie kúsky,uvaríme v osolenej vode (až kým sú úplne mäkkučké),vylejeme vodu,pridáme maslo (ale fakt len trošku,veľmi maslové nie sú dobré),karičky,rozmixujeme,pridáme prevarené mlieko(nedám nikdy celé 2dcl,vidím podľa hustoty,ale my ľúbime takú jemnejšiu),rozmixujeme,osolíme a premiešame...a naša najobľúbenejšia príloha je na svete...ja osobne vyjedám poctivo už zhrnca a potom musím dorábať :-P

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Dana C. (atreyu) ID 28109 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 1.7.2011, 9:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

KAPUSTNIKY


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

hlavkova kapusta, sol, cierne korenie, olej a + vsetko na kysnute cesto

POSTUP PRÍPRAVY

kapustu si nakrajame, dame do hrnca, pridame olej, sol, cierne korenie a dusime do mäkka. nechame vychladnut.urobime si kysnute cesto, vykrajujeme kusky/ ako ked robite buchty na pare/, do stredu dame kapustu, zatvorime a cesto vyvalkame na placku.pecieme na oleji.../po upeceni môzme polozit na obrusok..ak sa nam zdaju mastne/.hotove si ak chceme dosolime ale pocukrujeme. dobru chut

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

ivana p. (iivvkkaa) ID 111055 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 22.7.2011, 18:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Bylinková knedľa


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

na 1 ks knedle 6 rohlíkov /3 dňových/, 5 pokrájeme, pridáme 3 vajíčka, soľ podľa chuti, mlieko podľa potreby aby hmota nebola suchá skôr taká mokrá, majoránku, dosť orestovanej cibuľe, vegetu, petržlenovu vňať. Urobime vláčnu hmotu. Dáme variť vodu a keď bude vrieť, pridáme do hmoty nakrájaný rohlik kvôli štrutúre.. Mikroténový sášok potrieme trochou másla, hmotu vytvarujeme do tvary knedle, konce dobre zviažeme. Podotýkam že sú to malé knedličky. takže asi 2-3 ks a varíme cca 40-45 minút. V polovičke varenia obrátime a varíme druhý bok. Sú dobré k sviečkovej k jedlám kde treba knede. sú podľa mňa dobré Úsudok si urobte až ich skúsite. Nerada niečo vychvaľujem nech to posúdia iní. Tento recept mám od mojej dobrej priateľky

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Slávka B. (bačka) ID 136375 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 159 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,16 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu