končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 44 (zobrazuje sa 41-44) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 |
ZVERINA |
Írsky králik na smotanePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2 králiky 3 PL hladkej múky mleté čierne korenie 60 g masla 2 cibule 2 strúčiky cesnaku 3 plátky prerastenej slaniny bez kože 1 1/2 hrnčeka slepačieho vývaru 1 KL štipľavej horčice 2 PL petržlenovej vňate 1/4 hrnčeka smotany POSTUP PRÍPRAVY Každého králika kuchynskými nožnicami rozrežeme na 6 porcií a odstránime vnútornosti, ktoré ešte zostali vo vnútri. Jednotlivé porcie obalíme v okorenenej múke a nepoužitú si odložíme. V panvici rozohrejeme maslo do penista, pridáme cibuľu a popražíme ju 5 minút. Pridáme cesnak, slaninu a pražíme ďalších 5 minút. Potom cibuľu, cesnak a slaninu vyberieme. Do panvice vložíme rozporciovaného králika a opečieme ho zo všetkých strán do hneda. Postupne opečieme všetky porcie. Oheň zmiernime, prilejeme polovicu vývaru, pridáme horčicu a petržlenovú vňať. Potom vmiešame opraženú cibuľu, cesnak a slaninu. Všetko preložíme do veľkej rajnice a prilejeme zvyšný vývar. Prikryjeme a dusíme, kým králik nie je mäkký. Zvyšnú múku vymiešame s trochou smotany na kašičku a potom prilejeme zvyšnú smotanu. Pridáme ku králikovi a necháme zovrieť. Povaríme 2 minúty a ihneď podávame. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Jana R. (Tylili) ID 58990 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
divina nadivokoPOTREBNÉ PRÍSADY divina, 2 cibule, zeler, 2 petrzleny, 2-3 mrkvy, 1/2 litra cerveneho vina, 1/2 litra vyvaru, oravska slaninka, brusnicovy dzem, smotana na varenie, cesnak, muka na zahustenie, koreniny: korenie na divinu, cierne korenie, biele korenie, bobkovy list, sol, olej. POSTUP PRÍPRAVY cibulu a slaninku spenime na troche oleja, pridame masko a zprudka orestujeme, posypeme koreninami, pridame bobkovy list a podlejeme vinom a vyvarom. masko by malo byt ponorene. po 20 minutach pridame zeleninu a cele struciky cesnaku. na miernom plameni varime dve hodiny kym masko nezmakne. masko vyberieme a omacku zcedime. maso vratime do omacky a pridame smotanu zmiesanu s mukou, borievkovy dzem a prevarime. ja som pridala aj mrkvicku. priloha zemiaky na rozne sposoby. kedze som nemala brusnicovy dzem, tak som dala cucoriedkovy dzem a susene borievky. dobru chut :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Zuzana F. (Zuzíček) ID 53944 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Horčicové medajlónkyPOTREBNÉ PRÍSADY mäsko z diviny, plnotučná horčica, soľ, korenie na divinu, cibuľa, čierne mleté korenie, majoránka, cesnak, červená paprika mletá, vývar POSTUP PRÍPRAVY Mäsko nakrájame na plátky, mierne vyklepeme, osolíme, okoreníme, natrieme horčicou a necháme aspoň pol hodinku odležať v chlade (môže byť aj dlhšie). Na oleji popražíme cibuľu, pridáme čierne mleté korenie, majoránku, cesnak na plátky, červenú papriku. Vložíme mäsko, opečieme, podusíme, prípadne podlejeme vývarom. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Lucia G. (Luliky) ID 9334 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Jelenie rezne na šampiňónochPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg jelenieho (danielieho) stehna, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, olej, 100 g masla, 2 cibule, 150 g čerstvých šampiňónov, 1,5 dl kyslej smotany, 50 g múčneho masla, 1 väčší citrón, 150 g brusnicového kompótu. POSTUP PRÍPRAVY Z vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného jelenieho (danielieho) stehna sa naprieč vláknami nakrájajú rezne - 2 kusy s hmotnosťou 190 g na porciu (asi 95 g kus). Rezne sa zľahka naklepú, osolia, okorenia a rýchlo opečú na rozohriatom oleji z obidvoch strán. V oleji po opekaní sa rozpustí maslo, spení nadrobno nakrájaná cibuľa, pridajú sa na tenké plátky nakrájané šampiňóny a spolu sa podusia. Zmes sa zaleje smotanou, pridá sa múčne maslo, spolu sa krátko povarí a dochutí podľa potreby soľou a korením. Pri podávaní sa rezne podlejú omáčkou so šampiňónmi a ozdobia kolieskom citróna s brusnicami. Vhodné prílohy: zemiakové krokety, rôzne upravené zemiaky, dusená ryža ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Katarina H. (penelope10) ID 45813 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 44 (zobrazuje sa 41-44) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 |