. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZVERINA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 44 (zobrazuje sa 41-44)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5

ZVERINA

Írsky králik na smotane


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2 králiky 3 PL hladkej múky mleté čierne korenie 60 g masla 2 cibule 2 strúčiky cesnaku 3 plátky prerastenej slaniny bez kože 1 1/2 hrnčeka slepačieho vývaru 1 KL štipľavej horčice 2 PL petržlenovej vňate 1/4 hrnčeka smotany

POSTUP PRÍPRAVY

Každého králika kuchynskými nožnicami rozrežeme na 6 porcií a odstránime vnútornosti, ktoré ešte zostali vo vnútri. Jednotlivé porcie obalíme v okorenenej múke a nepoužitú si odložíme.

V panvici rozohrejeme maslo do penista, pridáme cibuľu a popražíme ju 5 minút. Pridáme cesnak, slaninu a pražíme ďalších 5 minút. Potom cibuľu, cesnak a slaninu vyberieme.

Do panvice vložíme rozporciovaného králika a opečieme ho zo všetkých strán do hneda. Postupne opečieme všetky porcie. Oheň zmiernime, prilejeme polovicu vývaru, pridáme horčicu a petržlenovú vňať. Potom vmiešame opraženú cibuľu, cesnak a slaninu. Všetko preložíme do veľkej rajnice a prilejeme zvyšný vývar. Prikryjeme a dusíme, kým králik nie je mäkký.

Zvyšnú múku vymiešame s trochou smotany na kašičku a potom prilejeme zvyšnú smotanu. Pridáme ku králikovi a necháme zovrieť. Povaríme 2 minúty a ihneď podávame.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Jana R. (Tylili) ID 58990 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

divina nadivoko



POTREBNÉ PRÍSADY

divina, 2 cibule, zeler, 2 petrzleny, 2-3 mrkvy, 1/2 litra cerveneho vina, 1/2 litra vyvaru, oravska slaninka, brusnicovy dzem, smotana na varenie, cesnak, muka na zahustenie, koreniny: korenie na divinu, cierne korenie, biele korenie, bobkovy list, sol, olej.

POSTUP PRÍPRAVY

cibulu a slaninku spenime na troche oleja, pridame masko a zprudka orestujeme, posypeme koreninami, pridame bobkovy list a podlejeme vinom a vyvarom. masko by malo byt ponorene. po 20 minutach pridame zeleninu a cele struciky cesnaku. na miernom plameni varime dve hodiny kym masko nezmakne. masko vyberieme a omacku zcedime. maso vratime do omacky a pridame smotanu zmiesanu s mukou, borievkovy dzem a prevarime. ja som pridala aj mrkvicku. priloha zemiaky na rozne sposoby. kedze som nemala brusnicovy dzem, tak som dala cucoriedkovy dzem a susene borievky. dobru chut :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Zuzana F. (Zuzíček) ID 53944 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Horčicové medajlónky



POTREBNÉ PRÍSADY

mäsko z diviny, plnotučná horčica, soľ, korenie na divinu, cibuľa, čierne mleté korenie, majoránka, cesnak, červená paprika mletá, vývar

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko nakrájame na plátky, mierne vyklepeme, osolíme, okoreníme, natrieme horčicou a necháme aspoň pol hodinku odležať v chlade (môže byť aj dlhšie).

Na oleji popražíme cibuľu, pridáme čierne mleté korenie, majoránku, cesnak na plátky, červenú papriku. Vložíme mäsko, opečieme, podusíme, prípadne podlejeme vývarom.

Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Lucia G. (Luliky) ID 9334 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Jelenie rezne na šampiňónoch



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg jelenieho (danielieho) stehna, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, olej, 100 g masla, 2 cibule, 150 g čerstvých šampiňónov, 1,5 dl kyslej smotany, 50 g múčneho masla, 1 väčší citrón, 150 g brusnicového kompótu.

POSTUP PRÍPRAVY

Z vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného jelenieho (danielieho) stehna sa naprieč vláknami nakrájajú rezne - 2 kusy s hmotnosťou 190 g na porciu (asi 95 g kus). Rezne sa zľahka naklepú, osolia, okorenia a rýchlo opečú na rozohriatom oleji z obidvoch strán. V oleji po opekaní sa rozpustí maslo, spení nadrobno nakrájaná cibuľa, pridajú sa na tenké plátky nakrájané šampiňóny a spolu sa podusia. Zmes sa zaleje smotanou, pridá sa múčne maslo, spolu sa krátko povarí a dochutí podľa potreby soľou a korením. Pri podávaní sa rezne podlejú omáčkou so šampiňónmi a ozdobia kolieskom citróna s brusnicami. Vhodné prílohy: zemiakové krokety, rôzne upravené zemiaky, dusená ryža

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Katarina H. (penelope10) ID 45813 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 44 (zobrazuje sa 41-44)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu