. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DIA RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 45 (zobrazuje sa 41-45)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5

DIA RECEPTY

DIA Punčové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus žltý: 6 vajec, 40 g Sorbitu, 180 g polohrubej múky, 1 kávová lyžička prášku do pečiva, 0,5 dl vody, maslo Hera a múka na vymastenie plechu Korpus ružový: rovnaké prísady ako na žltý korpus + pridáme ružové potravinárske farbivo Plnka: pikantný džem (lesná plody,višňa...)DIA, 0.5 dl ovocného sirupu (napr. Ovofit lesná zmes), 0.2 dl rumu (alebo rumovej arómy) Poleva: 20g Sorbitu, 1-2 polievkové lyžice vriacej vody, trochu červenej potravinárskej farby, 1 polievková lyžica citrónovej šťavy Krém: 0.25 l mlieka, 1 zlatý klas, 250 g masla, 75 g Sorbitu Punč: Sirup záhradná zmes rumová esencia po prípade rum

POSTUP PRÍPRAVY

Oddelíme si bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme na hustú penu. Do žĺtkov pridáme 1kávovú lyžičku prášku do pečiva a 0.5 dl vody poriadne zmiešame. Ďalej do žĺtkov vmiešame všetko ostatné (vyšľahaný sneh, múka, Sorbit) vymastíme plech posypeme múkou (polohrubou) a dáme piecť pri 180° pokiaľ sa nám kraje nezačnú odlepovať od plechu. Hotovú piškótu rozrežeme na 3 rovnaké časti dve z nich ošúpeme s oboch strán a tú tretiu iba z jednej strany aby sa nám piškóty od seba navzájom neodlepovali. Dáme upiecť aj druhý korpus do ktorého sme na koniec pridali červené potravinárske farbivo. Tiež rozrežeme na 3 rovnaké časti z ktorých dve ošúpeme z oboch strán a tú tretiu iba s jednej.
Poleva: Sorbit dobre vymiešame s horúcou vodou, pridáme citrónovú šťavu a potravinársku farbu.
Krém: 0.25l mlieka, 1zlatý klas dáme do hrnčeka a nad parou varíme za stáleho miešania až pokiaľ nedostaneme hustý krém. 250 g masla, 75 g Sorbitu vymiešame a postupne pridávame do pudingovej kaše, ktorú sme si pripravili nad parou.
Na plech si dáme prvú žltú piškótu tá ktorá je ošúpaná iba z jednej strany (neošúpanou časťou dolu) a natrieme na ňu džem a na ňu malú vrstvu krému. Položíme druhú piškótu ktorú pokvapkáme pripraveným punčom -nešetríme. Natrieme na tenko džem. Takto pokračujeme až pokiaľ sa nám neminú korpusy.Na žltý- džem +krém, ružový pokvapkáme punčom a natrieme džem. Posledný by sme mali mať ružový korpus ten, ktorý je ošúpaný iba z jednej strany a to tak že neošúpaná strana nám zostane na vrchu. Múčnik na 2-3 hodiny zaťažíme aby sa nám nerozlepovali piškóty od seba. Potom už len vrch pooblievame pripravenou polevou.

Korpus a Krém môžme podľa chuti dochutiť ešte tekutým Dia sladidlom :) Ja som pridala ešte do každého 2 kávové lyžičky.
Dobrú chuť. 

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Monča Ď. (mona15851) ID 220763 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 16.11.2011, 12:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

holadske rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g bravčového pliecka 200 g eidamskeho syra soľ mleté čierne korenie muka vajce a struhanka na baľovanie tuk na vypražanie

POSTUP PRÍPRAVY

mäso pomelieme osolime ho okorenime zalejeme mliekom dobre premiesame a odlozime na niekolko hodin do chladu. k odlazanemu mäsu primiesame postruhany syr spracujeme hladku hmotu a vytvarujeme z nej rezne. obalime ich v muke vo vajicku a v struhanke a vyprazime.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

janka r. (janulik29) ID 36049 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 27.12.2009, 11:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

Predpríprava - vetvička 2


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Božena J. (božka52) ID 157725 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 10.5.2011, 13:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

Rajčinová Clever polievka s parmezánom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 liter 100 % rajčinovej šťavy, najlepšia najlacnejšia je v Bile. oregano nastrúhaný parmezán

POSTUP PRÍPRAVY

Baby, nie je to vtip, poradila mi to kamarátka , keď chudla a nemala čas vyvárať pre seba extra alebo potrebovala niečo teplé do žalúdka a mala plné zuby čajov

Jednoducho zohrejete šťavu, koľko treba...ja som to dala aj našim chlapom a zjedli...pridáte trošku oregana a posypete parmezánom...dá sa tam dať aj štipka cukru, ale na čo...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Monika L. (monina) ID 3065 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 13.4.2011, 14:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

DETSKÁ


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Renáta B. (r1966) ID 211737 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.10.2012, 10:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 45 (zobrazuje sa 41-45)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu