. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > GRILOVANIE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 51 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>

GRILOVANIE

Grilované krídelká



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg čerstvých kuracích krídeliek, 2 PL oleja, 1 PL octu, 5 PL kečupu, 2 PL horčice, 5 pretlačených strúčikov cesnaku, 2 ČL soli, 1 ČL vegety, 2 ČL kari korenia, 1 ČL mletej rasce, 1 PL sušeného oregana, 1 PL sušenej bazalky

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny zmiešame, pridáme krídelká a odložíme do chladničky v uzavretej nádobe min. na 12 hod.

Dobrú chuť ;o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Lucia G. (Luliky) ID 9334 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 22.12.2011, 23:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

GRILOVANIE

Carne asada



POTREBNÉ PRÍSADY

plátky hovädzieho zadného - tenké, 2 lyžice limetkovej štavy, 3 lyžice citronovej šťavy, 4 lyžice pomarančovej šťavy, 4 strúčiky pretlačeného cesnaku, na drobno posekaná cibula, tabasco, alebo niečo iné podobné, čerstvé čierne korenie, kto má rád štiplavé tak chilli pridajte tiež

POSTUP PRÍPRAVY

na marinádu zmiešame citrusové šťavy, cesnak, tabasco, cibulu a čierne korenie. Mäso v nej necháme marinovať cez noc. Po vybratí odstránime marinádu a grilujeme asi 10min. (5min každá strana) na stredne prepečené. Mäso si potom môžeme nasekať na pásiky a zabaliť do tortilly so zeleninou podla chuti.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Nela B. (Vetrovka) ID 121914 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 4.1.2011, 20:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

GRILOVANIE

Grilované hot dogy



POTREBNÉ PRÍSADY

párky, syr, papričky, niť, bagety

POSTUP PRÍPRAVY

v postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Nela B. (Vetrovka) ID 121914 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.4.2011, 12:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

GRILOVANIE

Bravčová zmes v alobale



POTREBNÉ PRÍSADY

4 plátky z bravčového stehna
3-4 PL oleja
2 PL vody
2 cibule
4 paradajky
4 šampiňóny
sójová omáčka
4 PL masla
mleté čierne korenie
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso naklepte a pokrájajte na tenké rezance, za stáleho miešania ich opečte na rozohriatom oleji. Potom ich rozdeľte na 4 pláty alobalu a prelejte vypečenou šťavou, ktorú rozrieďte vodou. Cibuľu pokrájajte na kolieska, paradajky a olúpané šampiňóny na plátky a rozložte na mäso. Osoľte okoreňte, pokvapkajte sójovou omáčkou a na každú porciu položte 1 PL masla. Alobal uzavrite, aby pri pečení nevytekala šťava. Pečte na grile alebo vo vyhriatej rúre.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Lenka Tarabova (cocacola3) ID 20161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

GRILOVANIE

Grilované kuracie špízy s pikantnou salsou



POTREBNÉ PRÍSADY

½ kg kuracích pŕs alebo vykostené kuracie stehná bez kože
½ kg drobných zemiakov
bylinky (petržlenová vňať, bazalka, mäta, pažítka..)
6 PL olivového oleja
2 PL citrónovej šťavy
1 červená cibuľa
1 červená paprika
1 citrón
špajdle
mleté čierne korenie
soľ

Salsa:
8 zrelých pevných paradajok (1 konzervu lúpaných alebo krájaných paradajok)
2 zelené chilli papričky
2 strúčiky cesnaku
4 PL olivového oleja
2 PL bieleho vínneho octu
mleté čierne korenie
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Ak použijete drevené špajdle, namočte ich asi na 30 min. do studenej vody. Nešúpané ale veľmi dobre omyté zemiaky varte asi 15 min., kým nezmäknú. Vyberte a nechajte vychladnúť. Nasekané bylinky zmiešajte s olejom, citrónovou šťavou a soľou. Bylinky použijte podľa sezóny čerstvé alebo sušené. Výbornou náhradou sú mrazené nasekané bylinky, ktoré sa dajú kúpiť, alebo pripraviť doma. Do takto pripraveného bylinkového oleja pridajte papriku nakrájanú na 3 cm kúsky a kúsky kuracieho mäsa rovnakej veľkosti. Dobre premiešajte. K zmesi primiešajte zemiaky, ktoré podľa potreby prekrojte na primeranú veľkosť k mäsu, a cibuľu nakrájanú na mesiačky, ktoré rozdeľte na jednotlivé vrstvy.
Takto pripravené suroviny môžete nechať niekoľko minút marinovať. Na špachtle striedavo napichujte kura, zemiaky, papriku, cibuľu a zakončite citrónom. Grilujte na strednom plameni asi 10 min.

Podávajte s pikantnou salsou: Paradajky ošúpte, zbavte semienok a dužinu nakrájajte najemno. Paradajky zmiešajte s najemno nakrájanými strúčikmi cesnaku a zelenými papričkami zbavené semienok. Pridajte ostatné prísady a nechajte odstáť.

Tip: Mimo sezónu postačí aj konzerva šúpaných paradajok, ktoré vám ušetria prácu. Špíz môžete obohatiť o kolieska cukety alebo kúsky prerastenej slaninky. Okrem salsy môžete špízy servírovať aj s šalátmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Lenka Tarabova (cocacola3) ID 20161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

GRILOVANIE

KEBAB



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g kuracieho maska može byť aj ine podla toho ake máme alebo aj viacero druhov
2 ks špekačky
2 ks klobásky nejakej pikantnej
2 zelené papriky
4 paradjky
2 cibule
Špajle
Na marinadu:
5 PL oleja
1 KL soli
1/2 KL mlete cierne korenie
2 KL vegety
majoranku grilovacie korenie
cesnak
2 dcl hovedzi bujon

POSTUP PRÍPRAVY

Masko a zeleninu si nakrájame na kocky klobasky na kolieska a striedavo napichujeme na špajle.
Prísady na marinadu zmiešame a hotovú zmes zalejeme horúcim hovedzím vývarom z bujónu.Hotove kebaby ponoríme do marinády a nechame ich hod.marinovať.Takto pripravene kebaby mozme grilovat.Ak nemáme gril tak to upečieme v rúre.Ako dlho to už nechám na Vás ja doma varím a pečiem v mikrovlnej rúre a piekla som 5 ks spolu po 13 min.Prajem dobruú chuť....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Lenka H. (SAMaLENKA) ID 33552 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

GRILOVANIE

Grilované kuracie krídla s rozmarínom



POTREBNÉ PRÍSADY

Na marinádu budeme potrebovať: pivo , olej, grilovacie korenie, cesnak, med, sójovú máčku, šťavu z citróna, rozmarín. Nedávam soľ, pretože je obsiahnutá v grilovacom korení. A samozrejme kuracie krídelká.

POSTUP PRÍPRAVY

Do hlbšej misy si nasypem celé grilovacie korenie. Pridám toľko oleja, aby vznikla redšia kaša. Potom pridávam postupne po troške pivo (asi tak pol fľaše), 6 prelisovaných strúčikov cesnaku, 2 PL medu, trošku sójovej omáčky (pozor neprežeňte to lebo je slaná !), pár kvapiek šťavy z citróna, a nadrobno nasekaný rozmarín. Asi tak 2ks - 10cm vetvičky. Ja to strihám nožničkami priamo do misy. Namočíme do marinády kuracie krídla a necháme v chlade odležať 24 hod. Sem - tam premiešame. Pred grilovaním treba maso vyložiť na tanier so servítkou a ďalšou servítkou ho treba trošku osušiť. Inak by marináda stekala do pahreby a dymilo by vám to.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Renata J. (zara343) ID 61637 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

GRILOVANIE

Grilovaná polenta so šalátom ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

Polenta * olej *

POSTUP PRÍPRAVY

Kuk do obrázkov. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

GRILOVANIE

Bravčové kotlety s horčicou



POTREBNÉ PRÍSADY

4 bravčové kotlety, 1 cibuľa, olej, horčica, pažítka, č. m. korenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené a vykostené maso naklepeme, okraje narežeme a maso potrieme olejom. Grilujeme z každej strany asi 4 minúty, potom porcie poukladáme na tanier, osolíme, okoreníme, podlejeme vypečenou šťavou a potrieme horčicou. Ozdobíme kopkami jemne posekanej cibule, zmiešanej s posekanou pažítkou. Ako prílohu podávame opekané zemiaky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

GRILOVANIE

zeleninove spizy***



POTREBNÉ PRÍSADY

zelenina podla chuti- cherry rajcinky, cuketa, sampinony, farebna paprika, (niekedy pridavam i cibulu na mesiaciky a male predvarene zemiaciky), na nalozenie: olej, cesnak , bylinky (podla chuti- davam oregano, pazitku, bazalku), morska sol......spajdle, grilovacie tacky

POSTUP PRÍPRAVY

-najskor si namocime spajdle do vody- aby sa nam nespalili (kludne na 2 hodky)
- do vacsej misky si pripravime marinadu- olej (najlepsie olivovy, no nemusi byt), pretlacime cesnak, prisypeme sol a bylinky, zamiesame
- pripravime zeleninku- cherry rajcinky (pripadne aj predvarene zemiacky v supke) rovno supneme do marinady, ocistime sampinony, papriku aj cuketu ocistime a nakrajame na kusky, a nalozime do marinady aspon na 1 hodinu
- napichujeme na spizy a grilujeme- odporucam na grilovacich tackach, no da sa aj normalne- no v tom pripade je lepsie napichnut do spizu dalsiu spajdlu, aby sa dali lepsie otacat
- JE TO NAOZAJ DELIKATESA, ODPORUCAM:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Eliška H. (elisa7) ID 103400 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 51 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu