. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 162 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,17 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie mäso s fazuľou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie mäso, konzerva paradajkovej omáčky, kečup, konzerva bielej fazule korenie podľa chuti - ja som dávala olej, soľ, čierne korenie, mexico korenie, chili, sójová omáčka

POSTUP PRÍPRAVY

kuracie mäso nakrájame na pásiky, okoreníme - nechame v chladničke v pace/mäso je potom chutnejšie/
potom mäso orestujeme, pridáme par. omáčku, kečup a nakoniec aj fazuľu, ktorú predtým opláchneme vo vode . Jednoduché a rýchle. Prajem dobrú chuť.
Už len maličkosť- fazuľu môžete dať aj čiernu, krajšie vynikne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Vierka F. (Viky76) ID 72941 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 9.7.2010, 12:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Calzone od Zuzky.


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Recept je od Zuzana Z. (bloomie) ID 18307 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5456.

POSTUP PRÍPRAVY

Toto Calzone je fantastické.Ja som ho trochu prispôsobila na chuťové bunky mojej rodinky.K mäsku som pridala šampiňóny a kukuricu a spravila som ku tomu syrovú omáčku kedže máme radi šťavnaté jedlá.Ako prílohu som zvolila hlávkový šalát a na to šalát z čerstvého špenátu,paradajok,uhorky a červenej cibulky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Jana C. (Naja) ID 3566 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 25.10.2014, 12:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Zamilované kuracie prsia


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie prsia, soľ, čierne korenie, horčica, majoránka, cibuľa, 4 kyslé jablká, smotana na varenie, alebo šľahačková

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia si naklepeme, osolíme, okoreníme a z jednej strany potrieme horčicou a posypeme majoránkou. Na panvici si rozpálime olej a prsia opečieme, najprv horčicovou stranou, potom obrátime a prsia uložíme na teplé miesto.
Vo výpeku si osmažíme cibuľu, pridáme na kocky nakrájané jablká a dusíme, kým nie sú jablká mäkké. Prilejeme smotanu a necháme zovrieť. Mäso vrátime do omáčky a všetko necháme zovrieť a krátko povaríme. Zahustíme hladkou múkou. Ochutíme podľa chuti, vegetou a prelisovaným cesnakom. Ako prílohu podávame ryžu.

Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Monika P. (Monika82) ID 26418 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 12.3.2009, 15:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Chips nugetky podľa Lubica L. (lubica007)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Super Ľubka! Super!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Ivana N. (ivuskaaN) ID 95397 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 22.9.2009, 18:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

PECENE MORČACIE KRIDLA*****


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

*

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 23.7.2013, 22:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Morčacie stehno s kyslou kapustou.


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Stehno morčacie, kyslá kapusta, olej, kmín, cesnak , vegeta , soľ, voda na podliatie.

POSTUP PRÍPRAVY

kapustu dáme do pekáča, nato položíme umyté narezané stehná, polejem ich olejom, osolím, ovegetím , okmínim, do nárezov vtlačím plátky cesnaku, podlejem vodou. Zakryjem a pečiem na 180 st, aj 3 hod. Občas skontrolujem či kapusta nepotrebuje vodu. Pečiem to celé 3 hod. zakryté. Mäso neni také vysušené. Dobré žrádelko !!!!! Rýchle nenáročné jedlo.....Podávala som so špaldovou knedlou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Eva H. (EVA 33) ID 24479 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 11.11.2012, 14:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kura pod perinou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Na veľký plech potrebujeme: kuracie prsia – rezne, staršie rožky (asi 8 ks), 4 vajcia, mlieko (asi 5dl), rôzne koreniny (čierne, Divina, grilovacie korenie, hubové korenie...podľa chuti), cibuľa, majoránka, soľ, olej.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso osolíme a okoreníme podľa chuti, rozložíme na olejom pomazaný plech.
Pripravíme si plnku. Vyšľaháme sneh z bielkov, pridáme v mlieku namočené nakrájané rožky, nadrobno nakrájanú cibuľku, zamiešame do toho žĺtka, okoreníme podľa chuti, dosolíme, pridáme majoránku a túto zmes natrieme na mäso. Šup do vyhriatej rúry a upečieme do chrumkava. Podávame s uhorkovým šalátom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Slávka D. (SlavkaPupavka) ID 146435 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 15.1.2011, 16:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Chicken savory pie


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 250 g hladkej múky + trocha na pomúčenie dosky a valčeka, štipka soli, 150 g margarínu, 3 PL vody__ Náplň: 100 g taveného syra(najlepšie črievko), 200 g strúhaného tvrdého syra, kuracie mäso (z pŕs - ja som použila necelé jedno), necelá konzerva kukurice (cca 200 g ), 200 ml vrecko olív tzn. 70 g olív, vajce veľkosť L, olivový olej, žĺtok na potretie, syr na posypanie (podľa chuti, ja som nešetrila - asi 300 g)

POSTUP PRÍPRAVY

Slávne americké "páje" sa dajú pripraviť na rozličný spôsob, aj na slano. Ja som skúšala slaný pie prvý raz a s náplňou som veľmi neexperimentovala. Pripravíme si cesto. Múku zmiešame so štipkou soli. Pridáme tuk a miesime, až kým nám nevznikne hrudkovité cesto(pozn.: ktoré vyzerá, že sa vživote nespojí :)) Aby sa spojilo, pridávame po lyžiciach studenú vodu a stále miesime, až kým nám nevznikne homogénna zmes. Pevné a ťažké cesto sformujeme do gule, aby sa lepšie rozvaľkalo. Prenesieme ho na pomúčenú dosku a pomúčeným valčekom ho vaľkáme na hrúbku 2-3 mm, pričom sa snažíme zachovať okrúhly tvar. Keď ho máme vyvaľkané, do stredu priložíme formu, v ktorej budeme koláč piecť a vyrežeme kus cesta v priemere asi o 4 cm väčší, ako forma (resp. vyrežeme tak, aby cesto asi o 1 cm prečnievalo okraje formy). Zo zvyšného cesta si môžme pripraviť výzdobu - napríklad vrkoče, aké vidíte na obrázku. Cesto je pevné, takže sa s ním dobre pracuje. Cesto necháme vo forme odpočívať a zatiaľ si pripravíme plnku. Medzitým predhrejeme rúru na 220°.Kuracie prsia nakrájané na drobné kúsky opražíme na olivovom oleji a necháme chladnúť. Syr v črievku zmiešame so strúhaným syrom, pridáme kukuricu, precedené olivy. Do zmesi rozbijeme jedno vajce a miešame. Nakoniec pridáme kuracinu. Náplň vylejeme do pripraveného cesta vo forme, okraje potrieme žĺtkom a dáme zapiecť. Po cca 10 minútach koláč vyberieme a posypeme strúhaným syrom. Opäť vložíme do rúry a pečieme, kým syr nezozlatne a okraje koláča nebudú zlatohnedé. Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lubica M. (Bodylubi) ID 131217 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 22.2.2010, 16:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

KUŘECÍ PRSNÍ ŘÍZKY NA KARI SE SMETANOU


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

600g kuřecích prsou, olej, sůl, 1 lžíce kari, 1 lžíce solamylu, 2 větší cibule, šlehačka, 1 lžíce sojovky

POSTUP PRÍPRAVY

Řízky nakrájíme na nudličky, osolime, promícháme s kari kořením a solamylem. Na pánvi osmahneme na hrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso a sojovku a smažíme dokud není maso měkké. Zalijeme smetanou a na mírném ohni povaříme do zhoustnutí. Dle chuti osolíme. Podáváme s hranolky nebo rýží

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Yvona H. (homolka5) ID 174235 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 13.12.2010, 15:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia so slivkovo-badiánovou omáčkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

600 g zemiakov , 4 kusy kuracích pŕs, 200 g vykôstkovaných sliviek , 200 ml červeného vína , 4 hviezdičky badiánu , 1 čl škrobovej múčky

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené zemiaky pokrájame na hrubšie plátky a rozložíme ich na plech vyložený pa¬pierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 20 minút. Umyté a osušené kuracie prsia nakrájame na plátky a opečieme na horúcom oleji alebo ugrilujeme z každej strany do zlatista. Udržujeme teplé. Do menšieho hrnca dáme umyté slivky po¬krájané na štvrtiny, zalejeme vínom, pridáme badián a povaríme cca 3 minúty. Badián vybe¬rieme a k vínu primiešame škrob rozmiešaný v malom množstve vody. Za stáleho miešania krátko povaríme, aby tekutina zhustne. Opečené kuracie plátky a slivky s omáčkou rozložíme na tanier a pridáme opečené zemiaky. Chuť je zvláštna ale veľmi príjemná, pričom víno v tej omáčke nie je takmer vôbec cítit. Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Mária L. (marylue1) ID 149240 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 21.11.2010, 10:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 162 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,17 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu